21 Μαΐ 2018

ΚΟΡΔΟΝΙ ΠΛΕΚΤΟ (ΣΧΟΙΝΙ) με βελονακι

Ενα υπέροχο κορδόνι ή σχοινί, για πολλες χρησεις!

Πλεκετε με βελονάκι!
Ιδανικό για τσάντες!















Βημα 1ον                                                  
Κανουμε ενα γαιτανακι με 6 θηλιές. Κλείνουμε το γαϊτανάκι πλέκοντας τον τελευταίο πόντο, ώστε να γίνει κύκλος!



Βήμα 2ον
Από εδώ παίρνουμε 2 θηλιές από το κυκλικό γαϊτανάκι που έχουμε φτιαξεφτιαξειι έτσι θα έχουμε 3 θηλιέςστο βελονάκι μας, παίρνουμεμια κλωστή από το νήμα την παίρναμε μέσα από τις 2 θηλιές έτσι θα έχουμε 2 θηλιές στο βελονάκι και μετά ξαναπαίρνουμε κλωστή από το νήμα την παίρναμε μέσα από τις 2 θηλιές και έχουμε πάλι μια κλωστή στο βελονάκι  (δηλαδή όπως
πλέκουμε ένα διπλό ποδαράκι).
Αυτό το κάνουμε άλλες δύο φορές στον πρώτο κύκλο και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μοτίβο.
Δηλαδή πλέκουμε παίρνοντας δύο κλωστές από την κάτω σειρά και φτιάχνουμε3 ποδαράκια σε κάθε κύκλο!



Περισσότερα »

ΠΩΣ ΒΓΗΚΕ Η ΦΡΑΣΗ : "Μύρισε τα νύχια του" !


Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : Cupcakes - ΚΑΠ ΚΕΙΚ (10 τεμ)

Υλικά για το κεικ 
150 γρ. βούτυρο ή ⅓ φλ.τσ.ελαιόλαδο
1 φλ.τσ. Ζάχαρη
½ φλ. τσ. γάλα  εβαπορέ αδιάλυτο ( ή ½ γιαούρτι)
250 γρ. Φαρίνα (ή ½ πακέτο)
3 Αυγά
3 βανίλιες


Εκτέλεση
Σε ενα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο (ή το βούτυρο  φυσικά σε θερμοκρασία  δωματίου ) με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά.  Χτυπάμε καλά στο μίξερ ή με το σύρμα και προσθέτουμε το γάλα ή το γιαούρτι, τις βανίλιες και τη φαρίνα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μεχρι να δημιουργηθεί μια λεία ζύμη!
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Co για 20 λεπτά περίπου!
Οταν βγάλουμε τα καπ κεικ μας, από το φούρνο, θα τα αφήσουμε να κρυώσουν και θα τα γαρνίρουμε με βουτυρόκρεμα.

Υλικά για τη  Βουτυρόκρεμα

100 γρ. βούτυρο
1 φλ. τσ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Ξύσμα από ενα λεμόνι
Προαιρετικά χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση
Σε ενα μπολ χτυπάμε ολα τα υλικά μαζί μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα που να “στέκει” .
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και στολίζουμε τα καπ κεικ μας!
Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα χρώματα ζαχαροπλαστικής, μπορούμε να κάνουμε χρήση μπαχαρικών εγώ χρησιμοποιώ τον κουρκουμά που δεν αλλοιώνει την γεύση σλλαςμας δίνει ένα  κίτρινο χρώμα και στολίζω με χρωματιστή τρούφα!

Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »