16 Σεπ 2014

Περίληψη διακήρυξης πρόχειρου επαναδημοπρατούμενου διαγωνισμού για προμήθεια σάντουιτς έτους 2014-2015

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό επαναδημοπρατούμενο διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη μειοδότη προκειμένου να προβεί στην προμήθεια σάντουιτς για τις ανάγκες των Δημοτικών σχολείων για το έτος 2014-2015. Η προυπολογιζόμενη δαπάνη ανέρχεται στο ύψος των 27.975,20 ευρώ.
την μελέτη θα την δείτε εδώ
την διακήρυξη εδώ
Περισσότερα »

Δεκατιανό και φέτος, σε πάνω από 200 μαθητές, στα σχολεία της Καλαμάτας

Σε πάνω από 200 οικονομικά αδύνατους μαθητές θα προσφέρει δεκατιανό κατά τη σχολική περίοδο 2014 –2015 ο Δήμος Καλαμάτας. 

Τούτο επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, ενώ προσέθεσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να ενισχυθεί το δεκατιανό και με χυμό.

ΠΗΓΉ : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Προκήρυξη υποτροφιών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

 http://www.mmess.gr/images/logo_imm.png


 Η 5η Προκήρυξη Υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, σε νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανακοινώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσήνιων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας».

Ο δικαιούχος υπότροφος δύναται να συνεχίσει να λαμβάνει την υποτροφία έως τη λήψη του πτυχίου του, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα εξάμηνα σπουδών του Τμήματος φοιτήσεώς του, εφόσον πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Με την προκήρυξη αυτή οι υποτροφίες που χορηγεί η Εκκλησία της Μεσσηνίας σε απόρους φοιτητές ανέρχονται στις 38.
Τηλ. επικοινωνίας: 6937482151
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: taamfimm@yahoo.gr - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content

Πηγή : tharrosnews.gr


Προκήρυξη υποτροφιών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82#sthash.pKRlPcg1.dpuf
Προκήρυξη υποτροφιών από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας - See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%BA%CE%AE%CF%81%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%B9%CF%8E%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%AC-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82#sthash.pKRlPcg1.dpuf
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτέμβριου 2014

ΕΥΦΗΜΙΑ, ΜΕΛΙΤΙΝΗ, ΛΟΥΝΤΜΙΛΑ, ΔΩΡΟΘΕΟΣ, ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ, ΚΑΣΣΙΑΝΟΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Αγία Ευφημία (1)
Αγία Μελιτίνη (2)
Αγία Λουντμίλα (3)
Όσιος Δωρόθεος ο εν Αιγύπτω Ερημίτης
Όσιος Κυπριανός Μητροπολίτης Κιέβου
Όσιος Κασσιανός ο εν τη Γλυφία, παρά της κώμης Αλέκτορα εσκήσας
Άγιος Ninian
Αγία Edithac

(1) Η Αγία Ευθυμία, γεννήθηκε στην Χαλκηδόνα, και έζησε επι εποχής αυτοκράτορα Διοκλητιανού.  Γονείς της ήταν ο Ψιλόφρων και η Θεοδωριανή ευσεβείς χριστιανοί και φρόντισαν  για την χριστιανική παιδεία της Ευθυμίας. Την εποχή εκείνη ανθύπατος της Μ. Ασίας ήταν ο Πρίσκος ένας ειδωλολάτρης, ο οποίος κάποια φορά οργάνωσε μια γιορτή προς τιμήν του Θεού Άρη και διέταξε να παραβρεθούν όλοι οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας.

Η Ευθυμία μαζί με άλλους ευσεβείς χριστιανούς δεν παραβρέθηκε στη γιορτή με αποτέλεσμα να συλληφθεί και αφού δεν πείστηκε να ασπαστεί τα είδωλα βασανίστηκε σκληρά. Η Χάρη του Θεού όμως δεν την  άφησε να πάθει τίποτα και για το λόγο αυτό την έριξαν στα άγρια θηρία με αποτέλεσμα να θανατωθεί από μια αρκούδα.

 
(2) Η Αγία Μελιτίνη έζησε όταν βασιλιάς ήταν ο Αντωνίνος, ένας πολύ ευσεβής χριστιανός. Δυστυχώς όμως ηγεμόνας της Θράκης, ήταν ένας σκληρός πολέμιος των χριστιανών, ο  Αντίοχος, ο οποίος με την κατηγορία της διάδοσης του χριστιανισμού, συνέλαβε την Μελιτίνη.  Στην αρχή προσπάθησε να την κάνει να αλλάξει την πίστη της και όταν αυτό δεν κατέστη δυνατόν, έβαλε την γυναίκα του για να την μεταπείσει.

Τότε όμως συνέβη το αντίθετο! Η Αγία Μελιτίνη με τον γλυκό της λόγο έκανε χριστιανή τη γυναίκα του Αντιόχου και οι δύο γυναίκες μαζί έπεισαν και άλλους ειδωλολάτρες και τους έκαναν χριστιανούς. Όταν το έμαθε αυτό ο Αντίοχος, έγινε έξω φρενών και διέταξε τον αποκεφαλισμό τους.


(3) Η Αγία Λουντμίλα γεννήθηκε το 856 μ.Χ. από ειδωλολάτρες γονείς ευγενικής καταγωγής. Παντρεύτηκε σε ηλικία 16 χρονών, τον ηγεμόνα των Τσέχων Μποριβόια όπου και οι δύο μαζί προσηλυτίστηκαν στον χριστιανισμός από τους Ιεραπόστολους των Σλάβων, Μεθόδιο και Κύριλλο οι οποίοι εκείνη την εποχή βρίσκονταν στην Τσεχία. Ως καλοί χριστιανοί  έκτισαν πολλές εκκλησίες και κάλεσαν Ιερείς για τον πλήρη εκχριστιανισμό του λάου που κυβερνούσαν. Δυστυχώς όμως σε ηλικία μόλις 36 ετών ο Μποριβόια απεβίωσε και η νεαρή χήρα Λουντμίλα, μητέρα τριών αγοριών και μιας κόρης, αφιέρωσε όλη της τη ζωή στο Χριστό και την Εκκλησία. Όταν όμως ανέλαβε ο εγγονός της Βιατσεσλάβος, η νύφη της Δραγομίρα, προσπάθησε να επαναφέρει την ειδωλολατρία και επειδή η Λουντμίλα την εμπόδισε, η Δραγομίρα ορκίστηκε να την εκδικηθεί. Για το λόγο αυτό η Λουντμίλα, αποσύρθηκε σ' ένα πύργο κοντά στην πόλη της Βοημίας Τέτσιν και  εκεί τη βρήκαν οι απεσταλμένοι της Δραγομίρας, όπου τη θανάτωσαν με απαγχονισμό το 917 μ.Χ. σε ηλικία 62 χρονών.
Το ιερό λείψανό της, αργότερα ο εγγονός της Βιατσεσλάβος, το μετέφερε στην Πράγα, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα.

 

 

ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

 

 

 

 
Περισσότερα »

16η Σεπτεμβρίου -«Διεθνής Ημέρα για τη Διατήρηση του Στρώματος του Όζοντος»Στις 19 Δεκεμβρίου 1994, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε την  16ην  Σεπτεμβρίου  ως «Διεθνή Ημέρα για τη Διατήρηση του Στρώματος του Όζοντος» , τιμώντας την ημερομηνία κατά την οποία υπογράφηκε στο Μόντρεαλ του Καναδά,  το 1987 από 24 χώρες, η συμφωνία για τον περιορισμό των ουσιών που καταστρέφουν τη στοιβάδα του όζοντος. Η ημέρα αυτή γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 16 Σεπτεμβρίου 1995.Την ημέρα αυτή εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο διοργανώνουν δραστηριότητες με θέματα που σχετίζονται με τη στιβάδα του όζοντος, την κλιματική αλλαγή και την καταστροφή του όζοντος. Ορισμένοι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν εκπαιδευτικά πακέτα από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP) που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με το επίπεδο του όζοντος της Γης.

Περισσότερες Πληροφορίες :timeanddate
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 16η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :  Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »