29 Ιαν 2015

« Χιούμορ με ένα ανέκδοτο » ! Η ασπιρίνη σου αγάπη μου


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 29 ΙανουαρίουΙΓΝΑΤΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΙΛΟΥΑΝΟΣ, ΛΟΥΚΑΣ, ΜΩΚΙΟΣ, ΣΑΒΗΛΟΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΒΑΡΣΙΜΑΙΟΣ, ΑΦΡΑΑΤΗΣ, ΑΚΕΨΙΜΑΣ, ΓΚΙΛΝΤΑΣ, ΑΛΥΡΕΝΤΙΟΣ, ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΙΩΝΑΣ, ΠΙΤΙΡΙΜ, ΑΝΔΡΕΑΣ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου
2.         Όσιος Ιγνάτιος ο Σιναΐτης εκ Ρεθύμνης
3.         Άγιος Δημήτριος (1) ο Χιοπολίτης
4.         Αγίοι Επτά Μάρτυρες οι εν Σαμοσάτοις τελειωθέντες
5.         Άγιοι Σιλουανός ο Επίσκοπος, Λουκάς ο Διάκονος και Μώκιος ο Αναγνώστης
6.         Άγιοι Σάρβηλος και Βεβαία οι εν Εδέσση Μάρτυρες
7.         Άγιος Βαρσιμαίος Επίσκοπος Εδέσσης ο Oμολογητής
8.         Όσιος Αφραάτης
9.         Όσιος Ακεψιμάς
10.       Άγιος Gildas ο σοφός
11.       Όσιος Λαυρέντιος εκ Κιέβου
12.       Άγιοι Γεράσιμος, Ιωνάς και Πιτιρίμ εκ Ρωσίας
13.       Άγιος Ανδρέας Ρουμπλιόβ ο Εικονογράφος
(1)Ο νεομάρτυρας Δημήτριος, γεννήθηκε το 1780μ.χ.  στο χωριό Παλιόκαστρο της Χίου. Οι γονείς του Απόστολος και Μαρουλού, ήταν ευσεβείς χριστιανοί και έδωσαν χριστιανική παιδεία στον Δημήτριο. Όταν μεγάλωσε ο Δημήτριος μετέβη  στην Κωνσταντινούπολη όπου έμενε ο αδελφός του και ήταν έμπορος στο επάγγελμα. Τον αδελφό του τον έλεγαν Ζαννή και ο Δημήτριος εργάστηκε κοντά του.

Όμως ο Ζαννής τον έδιωξε από το κατάστημά του όταν αρραβωνιάστηκε χωρίς να του το πει.  Ανάμεσα στη θλίψη, την φτώχια  και την απόγνωση πήγε σε έναν πελάτη τον  Τούρκο Σέιχ-ουλ-Ιμαλήλ όπου  γνώριζε  ότι όφειλε στον αδελφό του Ζαννή χρήματα από εμπορεύματα και πήρε τα χρήματα για λογαριασμό του. Στο σπίτι όμως αυτό γνώρισε μια μουσουλμάνα την οποία και αγάπησε.  Η μουσουλμάνα του ζήτησε για να παντρευτούν, να ασπαστεί τον Αλλάχ πράγμα που έκανε και πήγε και έμεινε δύο μήνες στο σπίτι της αρραβωνιαστικιάς του. Όμως κατά την εποχή του ραμαζανιού, το μετάνιωσε πολύ  και κατέφυγε στην περιοχή του Σταυροδρομίου, όπου διέμενε μια χριστιανική οικογένεια και εκεί βρήκε καταφύγιο.  Όταν έμαθε ο αδελφός του Ζαννής ότι ο Δημήτριος κρυβόταν,  πήγε αμέσως και τον βρήκε. Ο Δημήτριος του ζήτησε συγνώμη και μετά από εξομολόγηση στον πνευματικό του, έγραψε ένα γράμμα στον πατέρα του, όπου του εξιστορούσε όλα τα γεγονότα και του ζητούσε να τον συγχωρέσει. Μετά από αυτό κοινώνησε και παρουσιάστηκε στον Τούρκο διοικητή όπου ομολόγησε με παρρησία την πίστη του. Ο Τούρκος διοικητής τον καταδίκασε σε θάνατο με φρικτά βασανιστήρια. Οι συμπατριώτες του από την Χίο που τον αγαπούσαν πολύ έκαναν έρανο ώστε να συγκεντρώσουν χρήματα και να εξαγοράσουν την καταδίκη του από τον Τούρκο διοικητή. Όταν το έμαθε αυτό ο Δημήτριος στεναχωρήθηκε  και δεν το δέχτηκε, ζήτησε όμως από τους φίλους του να προσεύχονται ώστε να τελειώσει γρήγορα η μαρτυρική του ζωή.  Αποκεφαλίστηκε στις 29 Ιανουαρίου  1802 μ.Χ. και το λείψανό του το παρέλαβαβ χριστιανοί και το ενταφίασαν στο νησί Πρώτη.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 29 Ιανουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Μια γλυκεία Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »