Υλικά τη γέμιση
8 Μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα
4 καρότα τριμμένα
1 πατάτα μέτρια τριμμένη
150 γρ Φέτα σπασμένη στα χέρια
4 Αυγά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγα φιλαδιός μου και βασιλικού ψιλοκομμένα
Αλάτι, Πιπέρι
Υλικά για τον χυλό
1,5 κούπα τσαγιού Αλεύρι Γ. Ο. Χ.
1,5 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1,5 κούπα τσαγιού καλαμποκάλευρο
1,5 κ. γλ. Baking powder
3-4 κ. σ. Ελαιόλαδο
1 κ. σ. Ξύδι
1 κ. γλ. Αλάτι
½ κ. γλ. Πιπέρι
Νερό όσο πάρει
Εκτέλεση
Βαζουμε ένα σκεύος πάνω στη φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα το ξερό κρεμμύδι, συνεχίζουμε προσθέτοντας το χλωρό, το καρότο, την πατάτα και σοτάρουμε καλά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε το τριμμένο κολοκύθι που εν το μεταξύ έχουμε βάλει λίγο αλάτι και το έχουμε στύψει καλά με τα χέρια μας, για να αφαιρέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά και την φέτα σπασμένη σε μικρότερα κομμάτια με τα χέρια μας.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και προσθέτουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και το βασιλικό.
Σε ένα βαθύ πιάτο, σπάμε τα αυγά, τα χτυπάμε λίγο με ένα πιρούνι ώστε να ενωθούν καλά και τα προσθέτουμε στο μείγμα μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Τώρα θα ετοιμάσουμε το χυλό μας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα φύλλα.
Παίρνουμε μία λεκανίτσα και προσθέτουμε το αλεύρι Γ.Ο.Χ. το ψιλό σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο, ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο αλάτι, μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μία κουταλιά ξύδι, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά καλά προσθέτοντας σιγά-σιγά νερό μέχρι ότου γίνει ένας ρευστός χυλός.
Παίρνουμε ένα ταψί (40) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και με ένα πινέλο το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Στη συνέχεια θα πάρουμε ένα κουτάλι και θα προσθέσουμε το μισό χυλό κουταλιά κουταλιά ώστε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε προσεκτικά πάνω από τον ρευστό χυλό τη γέμιση μας ώστε να καλύψουμε ολη την επιφάνεια του ταψιού.
Αφού καλύψουμε με τη γέμιση ολο το ταψί, θα τελειώσουμε προσθέτοντας τον υπόλοιπο χυλό προσεκτικά πάνω από τη γέμιση, ώστε να καλύψουμε σιγά-σιγά κουταλιά κουταλιά ολη την επιφάνεια. Τελειώνουμε προσθέτοντας μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα με τρία τέταρτα.
Καλή Επιτυχία!!!
Σισσυ Μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου