2
λίτρα γάλα
2
φλιτζανάκια καφέ σιμιγδάλι ψιλό
2
½ φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη & λίγη ακόμα για πασπάλισμα των φύλλων
6
αυγά
5-6
φύλλα κρούστας (ή 2 δικά μας φύλλα με 350 γρ αλεύρι)
1
κουταλιά σούπας βούτυρο & για επάλειψη των φύλλων
Κανέλα
τριμμένη
Εκτέλεση
Μέσα
σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας
για να μην σβολιάσει. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα 4 αυγά μαζί με τη ζάχαρη (2 ½
φλ.τσ.). Προσθέτουμε τις βανίλιες και
ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα αυγών-ζάχαρης στο μείγμα γάλα-σιμιγδάλι και
ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει.
Κατεβάζουμε
από τη φωτιά και προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας βούτυρο.
Στη
συνέχεια παίρνουμε ένα ταψί το βουτυρώνουμε και βάζουμε ένανα φύλλο το οποίο
αλείφουμε με βούτυρο πασπαλίζουμε με 3-4 κουταλιές ζάχαρη και λίγη κανέλα. Αυτό το επαναλαμβάνουμε σε κάθε φύλλο.
Ρίχνουμε
την κρέμα πάνω στα φύλλα και γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων στα πλαϊνά του
ταψιού μας.
Χτυπάμε
τα δύο αυγά μέχρι να ενωθούν καλά και τα ρίχνουμε πάνω στην κρέμα.
Ψήνουμε
σε προθερμασμένο (πάνω- κάτω) στους 185 Co για μια ώρα περίπου, αλλά
στα 25 λεπτά βάζουμε την θερμοκρασία του φούρνου μόνο κάτω για να ψηθούν τα
φύλλα και στη μία ώρα, καλό είναι να βάλουμε την θερμοκρασία του φούρνου
πάνω για 5-6 λεπτά ώστε να κάνει κρούστα
και την βγάζουμε από το φούρνο.
Αφήνουμε
το ταψί «τουλάχιστον μια ώρα» πριν την κόψουμε ώστε να «σταθεί» η κρέμα.
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ
Μ.
ΥΓ
: Γίνεται πολύ καλύτερη με φύλλο που θα ανοίξουμε εμείς (500-600 γρ
αλεύρι κάνουμε 3 φύλλα λεπτά και
είναι αρκετά).
Επίσης μπορούμε να κάνουμε και ατομικά γαλατοπιτάκια, τυλιχτά!
Επίσης μπορούμε να κάνουμε και ατομικά γαλατοπιτάκια, τυλιχτά!
Αυτή η δόση είναι για 40άρι στρογγυλό ταψί. Βγαίνουν 34 μέτρια κομμάτια.