21 Σεπ 2022

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ " Βλασσούλη "(16 τεμ)

2


Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για μπισκότα από τον  κουμπάρου μου τον Βλασσούλη, για να πίνετε ευχάριστα το0*030 πρωινό και το απογευματινό καφεδάκι σας.

Υλικά

180 Ζάχαρη 

2 Αυγά 

2 βανίλιες 

1 κ. γλ. Μείγμα κανέλα & γαρίφαλο

100 γρ. Ηλιέλαιο 

1 κ.γλ. κοφτό σόδα 

70 γρ.Σταφιδες

350 γρ. Αλεύρι ΓΟΧ


Εκτέλεση


Μέσα σε ένα μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη προσθέτουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα σύρμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις βανίλιες το μείγμα με την κανέλα και το γαρίφαλο και το ηλιέλαιο.

Συνεχίζουμε και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας.


Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τις σταφίδες αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ψιλοκομμένο

αμύγδαλο ή ότι άλλους ξηρούς καρπούς θέλουμε εμείς. Προσθέτουμε το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια τα κοσκινίζουμε ώστε να ξεχωρίσουμε το αλεύρι από τις σταφίδες και τους ξηρούς καρπούς

που τυχόν προσθέσαμε.


Προσθέτουμε τη σόδα στο μπολ με τα υγρά μας και σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι

να φτιάξουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι. 


Σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί.


Στη συνέχεια θα το χωρίσουμε σε 16 κομμάτια και θα πλάσουμε 16 μπισκότα,

τα οποία θα τα τοποθετήσουμε μέσα σε ένα ταψί πάνω στο οποίο θα έχουμε βάλει

αντικολλητικό χαρτί.


Επειδή φουσκώνουν αρκετά θα πρέπει να τα τοποθετήσουμε σε ικανές αποστάσεις μεταξύ τους. 

Πιθανόν να χρειαστεί και δεύτερο ταψί.

Με ένα μαχαίρι τα χαράζουμε στη μέση. Αυτό το κάνουμε ώστε να μπορούμε να σπάμε

εύκολα το μπισκότο στη μέση, όταν το καταναλώνουμε.


Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω για 15 με 20 λεπτά ανάλογα με την κουζίνα.


Καλή Επιτυχία!

Σισσυ Μ.



Περισσότερα »