20 Αυγ 2014

Συναυλία την Πέμπτη 21/8 στην κεντρική προκυμαία

Την Πέμπτη 21 Αυγούστου, μετά τις 21.00, στην κεντρική προκυμαία του λιμανιού Καλαμάτας, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. «Φάρις» διοργανώνουν συναυλία με τους "Tahimy & the beetles".

Η Αμερική ενώνεται με την Κούβα με τους "Tahimy & the beetles". Με ήχους Blues, Rock, Latin, Cuban, τα congas, τις κιθάρες και τις φωνές τους θα μας θυμίσουν τραγούδια των B.B. King, Eric Clapton, Buena Vista Social Club κ.ά.

Συμμετέχουν: Tahimy congas – φωνή, John Forrow κιθάρα – φωνή, Γιώργος Χόχωλης κιθάρα – φωνή.
taimybest_3.JPG πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου 2014

ΣΑΜΟΥΗΛ, ΗΛΙΟΔΩΡΟΣ, ΔΟΣΑΣ, ΘΕΟΧΑΡΗΣ, ΡΗΓΙΝΟΣ, ΟΡΕΣΤΗΣ, ΣΕΒΗΡΟΣ, ΛΟΥΚΙΟΣ, ΦΩΤΕΙΝΗ, ΙΕΡΟΘΕΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΟΣΓΟΥΙΝ
Νηστεία

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Προφήτης Σαμουήλ
Άγιοι Ηλιόδωρος και Δοσάς
Άγιος Θεοχάρης ο Νεαπολίτης, από τη Μικρά Ασία
Άγιοι Ρηγίνος και Ορέστης «οι εν Κύπρω»
Άγιοι Τριανταεπτά Μάρτυρες που μαρτύρησαν στη Βιζύη της Θράκης
Άγιοι Σέβηρος και Μέμνων ο Κεντυρίων
Άγιος Λούκιος ο βουλευτής
Αγία Φωτεινή «έξω της θύρας των Βλαχερνών»
Άγιος Ιερόθεος Α' Επίσκοπος Ουγγαρίας
Άγιος Στέφανος Α' Βασιλεύς Ουγγαρίας
Άγιος Oswin

(1) Από τον Παρισινό κώδικα του 1587, διαβάζουμε τα ονόματα των μαρτύρων που συνελήφθησαν από τον έπαρχο Απελλλιανό, στην Βιζύη της Θράκης. Απ' αυτούς τους Μάρτυρες, άλλων η καταγωγή ήταν από το Βυζάντιο και  άλλων από την Φιλιππούπολη.
Συνελήφθησαν επειδή ομολόγησαν με θάρρος την αληθινή πίστη τους στον Χριστό, στην αρχή τους έκοψαν τα πόδια και τα χέρια και έπειτα τους έκαψαν ζωντανούς μέσα σε αναμμένο καμίνι.

Τα ονόματα τους είναι τα εξής: Σευήρος, Ωρίωνας, Αντιλίνος, Μολίας, Ευδαίμονας, Σιλουανός, Σαβίνος, Ευστάθιος, Στράτωνας και Βόσβας από το Βυζάντιο, από δε τη Φιλιππούπολη Τιμόθεος, Παλμάτος, Μεστός, Νίκωνας, Δίφιλος, Δομετιανός, Μάξιμος, Νεόφυτος, Βίκτωρας, Ρίνος, Σατορνίνος, Επαφρόδιτος, Κερκάς, Γάιος, Ζωτικός, Κρονίονας, Ανθάνας, Εύρος, Ζωΐλος, Τύραννος, Αγαθός, Πανσθένης, Αχιλλέας, Πανθήριος, Χρύσανθος, Αθηνόδωρος, Παντολέοντας, Θεοσεβής, Γενέθλιος και Μέμνονας.

Στον 266 κώδικα της Πάτμου υπάρχουν διαφορές στα ονόματα και στο σύνολο όπου αναφέρονται 33 μάρτυρες και τα ονόματα αυτών είναι: Σεβήρου καὶ Μέμνονος τῶν ἐν Θρᾴκῃ μαρτυρησάντων, ὧν τὰ ὀνόματα εἰσὶ ταῦτα: Ρίων, Ἀνειτυλλιανός, Σαβίνος, Εὐστάθιος, Στρατῖων, Βόσβας, οὗτοι εἴσι Βυζάντιοι. Τιμόθεος δὲ καὶ Παλμάτιος, Μεστός, Νικῶν, Δίφιλος, Δομέτιος, Μάξιμος, Νεόφυτος, Βίκτωρ, Βίνος, Σατορνίνος, Ἐπαφροδίτης, Κέρκος, Γάιος, Ζωίλος, Τύραννος, Ἀγαθός, Παρθένος, Ἀχιλλεύς, Πανθήριος, Χρύσανθος, Ἀθηνόδωρος, Παντολέων, Θεόσεβρος, Γενέθλιος, Ὧρος, οὗτοι Θράκες ὑπῆρχον ἐπὶ Διοκλητιανοὺ καὶ Μαξιμιανοὺ τῶν βασιλέων».
Περισσότερα »

Μια χελώνα στο λιμάνι Καλαμάτας

Μια θαλάσσια χελώνα εισήλθε σήμερα στο λιμάνι Καλαμάτας και έγινε αντικείμενο παρατήρησης και θαυμασμού από το κοινό, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που απέστειλε πολίτης στο Δήμο. 

Από το γεγονός αυτό, μεταξύ άλλων, αποδείχθηκε για άλλη μια φορά πόσο καθαρά είναι τα νερά της θάλασσας, ακόμη και μέσα στο λιμένα Καλαμάτας.
careta.jpgcareta_1.jpgcareta_2.jpgcareta_3.jpgcareta_4.jpgπηγή: Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 20 Αυγούστου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »