25 Νοε 2013

QR Fridge Magnet, για να ξέρεις πότε το φαγητό σου πλησιάζει προς την ημερομηνία λήξης του


Έρχεται ένα νέο concept που ακούει στο όνομα QR Fridge Magnet και αναλαμβάνει να σε ενημερώνει για το ποια τρόφιμα είναι φρέσκα και ποια πλησιάζουν προς την ημερομηνία λήξης τους. 
qr_fridge_magnet_1

Πρόκειται για ένα διαδραστικό μαγνητάκι που σκανάρει τις ημερομηνίες λήξης των τροφίμων σου και σε πληροφορεί για το πόσο φρέσκα είναι με μια φωτεινή ένδειξη στην πόρτα του ψυγείου σου (πράσινη αν είναι φρέσκα, πορτοκαλί όταν είναι κοντά στην ημερομηνία λήξης  και κόκκινη όταν έχουν λήξει και πρέπει να πεταχτούν).

Ολόκληρο το κείμενο techgear
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πηγή okairos
Περισσότερα »

Video: Το coupe της Lexus


Το RC φθάνει σε μήκος τα 4,70 m, σε πλάτος το 1,84 m και σε ύψος το 1,39 m, με μεταξόνιο στα 2,73 m. Σε ορισμένες αγορές – ανάμεσά τους θα είναι και η ευρωπαϊκή – θα κυκλοφορήσει και ως τετρακίνητο.

Όσον αφορά τους κινητήρες, το coupe της Lexus θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις: RC 350 με V6 και RC 300h με 4κύλινδρο βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ.

Καθώς το αυτοκίνητο έκανε πρεμιέρα στο Τόκιο, η Lexus ανακοίνωσε τις προδιαγραφές του ιαπωνικού μοντέλου. Στο αυτοκίνητο που θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη θα διαφέρουν ελαφρώς. Το RC 350 φέρει λοιπόν τον V6 βενζίνης, χωρητικότητας 3,5 lt. Συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και αποδίδει 318 PS στις 6.400 rpm (η μέγιστη ροπή ανέρχεται σε 38,7 kgm στις 4.800 rpm). 

Στο υβριδικό RC 300h συνεργάζονται ο 4κύλινδρος 2.5 και ηλεκτρικό μοτέρ για συνδυαστική ισχύ 220 PS. Εδώ, το κιβώτιο είναι συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων CVT.

Ολόκληρο το κείμενο newsauto
Περισσότερα »

« Μικρές πινελιές χιούμορ με ένα ανέκδοτο » !!!


Περισσότερα »

Κατασκευάστηκε ελληνικό μοτοποδήλατο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια

Κατασκευάστηκε ελληνικό μοτοποδήλατο που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια
Ονομάζεται Sunnyclist και είναι το καινούριο ελληνικό ηλιακό μοτοποδήλατο που κινείται με μηδενικό κόστος.
Μπορεί να διανύσει 240 χιλιόμετρα και έχει τρεις θέσεις, κατάλληλα για μια οικογένεια. Φορτίζει με τον ήλιο και κατασκευαστής του είναι ο μηχανολόγος μηχανικός Μανόλης Τσικανδυλάκης από το Ηράκλειο της Κρήτης.

Είναι αυτόνομο και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται η φόρτιση του στο ηλεκτρικό δίκτυο. Ωστόσο, μπορεί να φορτίσει από μία κοινή πρίζα σε δύο ώρες και μπορεί να κινηθεί είτε με τον κινητήρα είτε με τα πετάλια.
Είναι ιδανικό για τα ελληνικά νησιά, όπου οι αποστάσεις είναι μικρές και οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας. Μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο μέρος των μετακινήσεων με ελάχιστο κόστος και είναι ευέλικτο για τις αστικές περιοχές.
Η συναρμολόγηση ολόκληρου του οχήματος γίνεται στην Κρήτη, ενώ στόχος του είναι η παραγωγή να φτάσει τα 100 μοτοποδήλατα ετησίως, καθιστώντας το ως ένα νέο μέσο οικολογικής και ασφαλούς μετακίνησης.

«Η κατασκευή του μοτοποδηλάτου ολοκληρώθηκε μόλις πριν από δύο μήνες και ήδη έχουμε τις πρώτες 10 παραγγελίες που θα είναι έτοιμες την άνοιξη, από ξενοδοχεία και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων σε τουριστικές περιοχές. Η αγορά του είναι σχετικά χαμηλή αφού κοστίζει από 8.000 ευρώ έως 11.000 ευρώ, ανάλογα με την μπαταρία και το φωτοβολταϊκό που θα επιλεγεί» ανέφερε ο κ. Τσικανδυλάκης.

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Ο μικρότερος χαμαιλέοντας στον κόσμο!

Ευαγγελία Αναστασάκη
Με τη δυνατότητα να αλλάζουν ανά πάσα ώρα και στιγμή το χρώμα του δέρματός τους και να εναρμονίζονται άριστα με τον περιβάλλοντα χώρο, οι χαμαιλέοντες είναι οι «κυρίαρχοι» του παιχνιδιού! Και μιλάω, βέβαια, για το «κρυφτό» και τη δυσκολία στον εντοπισμό τους σε καλές εποχές! Πόσω μάλλον όταν πρόκειται για τον μικρότερο χαμαιλέοντα στον κόσμο…
perierga.gr - Ο μικρότερος χαμαιλέοντας στον κόσμο!
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν στη Μαδαγασκάρη ένα νέο είδος χαμαιλέοντα το πλάτος του οποίου φτάνει τα 29 χιλιοστά (μικρότερο από ένα νύχι, δηλαδή), γεγονός που τον καθιστά ως τον μικρότερο στον κόσμο!
perierga.gr - Ο μικρότερος χαμαιλέοντας στον κόσμο!
Ο ερευνητής Frank Glaw πιστεύει ότι η ανακάλυψη αυτή υποστηρίζει τη θεωρία ότι τέτοιες ακραίες περιπτώσεις νανισμού είναι αποτέλεσμα των μικρών βιοτόπων όπου κατοικούν οι χαμαιλέοντες.
perierga.gr - Ο μικρότερος χαμαιλέοντας στον κόσμο!
«Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρότερα είδη μιας συγκεκριμένης ομάδας εμφανίζονται συχνά σε μικρά νησιά. Πρόκειται για ένα τυπικό και γνωστό φαινόμενο να διαβιούν τα μικροσκοπικά είδη σε πιο μικρούς χώρους», είπε ο Δρ Glaw.
perierga.gr - Ο μικρότερος χαμαιλέοντας στον κόσμο! 

Πηγή : perierga
Περισσότερα »

Τι θέλουν οι άντρες και τι οι γυναίκες
Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που έγινε στη Μ. Βρετανία οι άντρες και οι γυναίκες έχουν πολύ διαφορετική άποψη για το τι κάνει το άλλο τους μισό «παντρεύσιμο».

Τα τρία τέταρτα των γυναικών υποστηρίζουν ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι να εμπιστεύονται απόλυτα το σύντροφό τους, ενώ το 64% των ανδρών ανέφερε ότι η «σεξουαλική συμβατότητα» ήταν το νούμερο ένα κριτήριο επιλογής, για τη γυναίκα που θα παντρευτούν.
Πέρα από την εμπιστοσύνη, οι γυναίκες ανέφεραν ακόμη το στοιχείο του «ρομαντισμού» και της «φιλοδοξίας στον επαγγελματικό τομέα» ως θετικά χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά την επιλογή του ιδανικού συζύγου.
Οι άντρες από την άλλη ανέφεραν ότι θεωρούν σημαντικό η γυναίκα να είναι «πρόθυμη να τους φροντίσει» και να «τους αφήνει να βλέπουν αθλητικά»!
 
Σε ό,τι αφορά την καλύτερη ηλικία για γάμο, η πλειοψηφία των γυναικών (ποσοστό 44%) δήλωσε τα 26-30 έτη, ενώ η πλειοψηφία των αντρών (53%) τα 31-35 έτη. 

Ολόκληρο το κείμενο newsbeast
Περισσότερα »

«Η γνώση είναι δύναμη : Πολύβιος » !!!

 Δεν υπάρχει απόφθεγμα που να μην έχει τον θαυμαστή του. Μα από την άλλη μεριά δεν υπάρχει  «άποψη»  την οποία εκείνος που την λάνσαρε και την καθιέρωσε, να μην υποπτεύεται την αληθινότητά της. « Ζωρζ Κουρτελίν»


Περισσότερα »

Τριτοετής φοιτήτρια και ο καθηγητής της… σε ερωτική περίπτυξη!


FOITITRIA KATHIGITISΈπαθε... την πλάκα της καθαρίστρια στην Σχολή Θετικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πατρών! Πριν από μερικές ημέρες μπήκε σε τουαλέτα του Ιδρύματος για να καθαρίσει και ήρθε αντιμέτωπη με... σεξουαλική πράξη! Όχι μεταξύ φοιτητών (αυτό κάπως θα δικαιολογείτο) αλλά με μεταξύ γνωστού καθηγητή και φοιτήτριας! Όπως μάθαμε (το νέο κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα τόσο στην Σχολή όσο και εκτός αυτής), πρόκειται για τριτοετή φοιτήτρια της Σχολής ενώ ο καθηγητής είναι αρκετά χρόνια μεγαλύτερός της αλλά έχει «πέραση» στο γυναικείο φύλλο!
Πάντως όπως μάθαμε το θέμα (τουλάχιστον επισήμως) δεν έχει φτάσει μέχρι την Πρυτανεία! Και αυτό γιατί η καθαρίστρια φοβήθηκε να καταγγείλει... όσα είδαν τα ματάκια της!

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

Πρωτοφανούς αγριότητας επίθεση σε 17χρονο μαθητή γιατί έγραψε στο θρανίο του «ΑΝΤΙΦΑ»


apsdpdpasfΑνατριχιαστικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής στα σχολεία αποκαλύπτονται από τις καταθέσεις που περιγράφουν τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 17χρονου μαθητή της Γ΄ Λυκείου, τον οποίο τραυμάτισαν με μαχαίρι χρυσαυγίτες για να τον τιμωρήσουν επειδή στο θρανίο συμμαθήτριας του, την οποία είχε προσηλυτίσει η οργάνωση, έγραψε τη λέξη «ΑΝΤΙΦΑ».
Το περιστατικό έγινε στις 28 Ιανουαρίου 2013, λίγο πριν περάσει την πύλη του σχολειού του ο 17χρονος, που παρ' ολίγον να πεθάνει, καθώς του έκοψαν τη μύτη και τον μαχαίρωσαν στο πρόσωπο και τον λαιμό, προκαλώντας του τομή μέχρι την καρωτίδα!

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

Samsung Galaxy Grand 2: Επίσημα με οθόνη 5.25” HD


 samsung_galaxy_grand_2_3

Θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2014.


Samsung Galaxy Grand 2
 • Οθόνη 5.25” HD (1280 x 720)
 • Επεξεργαστής quad-core 1.2GHz
 • Μνήμη RAM 1.5GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 8GB (επέκταση με microSD έως 64GB)
 • Κάμερα 8MP με αυτόματη εστίαση και LED flash
 • Εμπρόσθια κάμερα 1.9MP
 • dualSIM
 • WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS+GLONASS, HSPA+
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.3 Jelly Bean
 • Μπαταρία 2600mAh
 • Διαστάσεις 146.8 x 75.3 x 8.9mm
 • Βάρος 163gr
Ολόκληρο το κείμενο techgear
Περισσότερα »

Επικίνδυνοι Αλβανοί δραπέτευσαν: πού έχει σημάνει συναγερμός


Συναγερμός έχει σημάνει στα ελληνοαλβανικά σύνορα μετά την ειδοποίηση της Αλβανικής Αστυνομίας ότι 7 Αλβανοί ισοβίτες κακοποιοί δραπέτευσαν από τη φυλακή Ντρένοβα στην Κορυτσά.
Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τις έρευνες, ήδη εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις από τους επτά δραπέτες. 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, οι Αλβανοί ισοβίτες κατάφεραν να αφοπλίσουν τους φρουρούς των φυλακών.
Οι ελληνικές αρχές έχουν στήσει μπλόκα σε διάφορα σημεία, κυρίως στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας.
Περισσότερα »

Απαγόρευσαν στην Μπιγιονσέ την είσοδο στις Μεγάλες Πυραμίδες της Γκίζας

Beyonce 2.jpg


Αιτία, η αγένεια και ασέβεια της διάσημης τραγουδίστριας  προς τους οικοδεσπότες, όταν άργησε να πάει στην ατομική ξενάγηση που της είχαν προγραμματίσει, με μια
από τις αναγνωρισμένες προσωπικότητες της σύγχρονης αιγυπτιολογίας, επικεφαλής του μουσειακού συμπλέγματος των πυραμίδων και δεν μπήκε καν στον κόπο να ζητήσει συγνώμη!


Περισσότερα »

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Η φωτογραφία που κάνει το γύρο του διαδικτύου25 Νοεμβρίου. Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών. Με αφορμή λοιπόν την συγκεκριμένη μέρα, το γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία που πρέπει να μας προβληματίσει. Θα πρέπει να την δουν όλοι οι νέοι γονείς και να διδαχθούν από αυτήν.
«Διδάξτε τους γιους σας να σέβονται τις γυναίκες», είναι το μήνυμα που αναγράφεται κάτω από αυτήν και θα πρέπει όλοι μας να το τηρήσουμε, ώστε η βία να μην αναπαράγεται σε καμία μορφή της και να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν συντομότερα.
Ολόκληρο το κείμενο: mothersblog
Περισσότερα »

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για σύλληψη 23χρονου Δημήτρη Βαρβαρέσου

Τι ανέφερε σε ανακοίνωση της η ΕΛ.ΑΣ για σύλληψη του 23χρονου Δημήτρη Βαρβαρέσου που εκκρεμούσαν τρία εντάλματα;
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός Δημήτρης Βαρβαρέσος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν τρία (3) εντάλματα σύλληψης για δεκατρείς (13) ληστείες τραπεζών και πέντε (5) κλοπές οχημάτων σε Αττική, Πάτρα και Ρόδο.
Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δύο (2) ληστείες τραπεζών σε Αττική και Ναύπακτο. Χθες (23-11-2013) το απόγευμα προσήλθε αυθόρμητα στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός Δημήτρης Βαρβαρέσος, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν:
Ø Ένταλμα σύλληψης του 1ου Ειδικού Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής και συγκεκριμένα για ένδεκα (11) ληστείες σε υποκαταστήματα διαφόρων Τραπεζών και για δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής στον τόπο των ληστειών. Η σχετική δικογραφία του Δημήτρη Βαρβαρέσου είχε σχηματισθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Ø Ένταλμα σύλληψης και ένταλμα βίαιης προσαγωγής του Γ’ Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικείου Πατρών, για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες στην Πάτρα σε υποκατάστημα Τράπεζας και σε κατάστημα Σούπερ Μάρκετ και για δύο (2) κλοπές μοτοσυκλετών, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα μετάβασης και διαφυγής στον τόπο των ληστειών. Η σχετική δικογραφία είχε σχηματισθεί από την Υπο διεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.
Ø Ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Ρόδου για ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας στη Ρόδο και κλοπή μοτοσυκλέτας, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως μέσο μετάβασης και διαφυγής στον τόπο της ληστείας. Η σχετική δικογραφία για τον Δημήτρη Βαρβαρέσο είχε σχηματισθεί από την Υπο διεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου.
Από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας προέκυψε ότι την 24-10-2013 ο 23χρονος Δημήτρης Βαρβαρέσος, με την απειλή όπλου, διέπραξε ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας εντός νοσοκομείου στο Χαϊδάρι Αττικής, από όπου αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 11.980 ευρώ.
Επίσης, κατά την εξέτασή του, αποδέχτηκε και τη διάπραξη ληστείας την 24-8-2013 σε υποκατάστημα τράπεζας στη Ναύπακτο, όπου μαζί με συνεργό του εισήλθαν στο υποκατάστημα και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.360 ευρώ. Σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε από το Α.Τ. Ναυπάκτου.
Συνεργός του 23χρονου Δημήτρη Βαρβαρέσου ήταν 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας την 29-6-2013 και είναι έγκλειστος των Δικαστικών Φυλακών Κορυδαλλού.
Ο συλληφθείς Δημήτρης Βαρβαρέσος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες εγκληματικές πράξεις.

Περισσότερα »

Συνταγή της ημέρας: Φρέσκα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα


Μία συνταγή για όλη την οικογένεια που γίνεται σε λίγα λεπτά, πλούσιο σε γεύση και θρεπτικό. Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα.
Διαβάστε τη συνταγή για τα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα:
Υλικά:
 • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
 • 2 συσκευασίες φρέσκα ζυμαρικά όπως ραβιόλια ή τορτελίνια
 • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
 • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
 • 4-5 μέτριες ντομάτες ψιλοκομμένες
 • 1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
 • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
 • παρμεζάνα ή φέτα
 • αλάτι
 • πιπέρι
 • μία πρέζα ζάχαρη
 • μυρωδικά φρέσκα
Διαβάστε τις οδηγίες βήμα βήμα για τη συνταγή με τα ζυμαρικά με κρέμα και ντομάτα, στο Συνταγές με κέφι.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2013/11/zymarika-krema-ntomata/#ixzz2ldnQjskh
Περισσότερα »

Βενιζέλος: πότε παραιτείται. Σε τεντωμένο σχοινί η κυβέρνηση


Πότε σκέφτεται να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Γιατί οδηγείται σε αυτή την απόφαση; 

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση έχει περιέλθει ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναγκάστηκε να αναβάλει τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, την Τετάρτη που πέρασε, μετά τη διαπίστωση ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Η εφημερίδα newsbomb είχε αναφερθεί ανοικτά στην επικείμενη παραίτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου από το ΠΑΣΟΚ, εντός του 2014, αλλά και για την προετοιμασία της «ηρωϊκής εξόδου» του από το κόμμα με τους δικούς του όρους και με απαραίτητη προϋπόθεση τη διαφύλαξη της υστεροφημίας του.
Κι όλα αυτά πρέπει να γίνουν πριν από τις ευρωεκλογές οπότε οι υποτελείς των «πράσινων βαρώνων» του κόμματος (των κ.κ. Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου) τον αμφισβητήσουν ευθέως με αφορμή το εκλογικό αποτέλεσμα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με στενούς συνεργάτες του αυτές τις ημέρες και να κάνει μια σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων του στο Κίνημα. Επένδυσε πολλά στο εγχείρημα της Κεντροαριστεράς, για την ανασύνθεση της οποίας θα φαινόταν ότι ανέλαβε ο ίδιος πρωτοβουλία, δηλώνοντας μάλιστα ότι δεν θα διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης. Σε αυτή τη νέα παράταξη θα συμμετείχαν εκτός από το ΠΑΣΟΚ, στελέχη της ΔΗΜΑΡ αλλά και ανένταχτοι του ευρύτερου χώρου. Εκεί στόχευε και η κίνηση των «58».
Βλέπει διασπαστικές τάσεις
Ωστόσο, η συμπύκνωση του πολιτικού χρόνου, η στοχοποίηση του κ. Βενιζέλου από τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποβρυχίων, οι απογοητευτικές νέες δημοσκοπήσεις και οι υπόγειες διεργασίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, επιταχύνουν τις εξελίξεις. Ήδη κάποιοι έχουν προσεγγίσει τη Ν.Δ., όπως λ.χ. ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Άλλοι έχουν ή πασχίζουν να βρουν δίαυλο επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη μέρα, όπως ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης.
Ο κ. Βενιζέλος φέρεται να θεωρεί πιθανές νέες απώλειες σε επικείμενες ψηφοφορίες στη Βουλή για κρίσιμα θέματα και εξομολογήθηκε τους φόβους του στον πρωθυπουργό, κατά τη διάρκεια μακράς συνομιλίας που είχαν στο ταξίδι της επιστροφής από την Κύπρο, όπου είχαν μεταβεί για την κηδεία του Γλαύκου Κληρίδη.
«Σημιτικοί» και «παπανδρεϊκοί» πριονίζουν τη θέση του
Δεν έχουν περάσει απαρατήρητες και οι κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος ετοιμάζει τη μεγάλη ρεβάνς εις βάρος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και ουδείς γνωρίζει ποιες είναι οι πραγματικές προθέσεις του. Το σίγουρο είναι ότι ορισμένοι αποδίδουν εμπάθεια στον κ. Παπανδρέου αλλά και όσοι υποστηρίζουν τον πρώην πρωθυπουργό είναι εκείνοι που εμφανίζονται θετικοί σε μία προσέγγιση με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μέσα σε αυτό το κλίμα εντείνονται οι πιέσεις προς τον κ. Βενιζέλο να διευκολύνει τις εξελίξεις και να παραιτηθεί από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Οι πιέσεις εκπορεύονται τόσο από την ομάδα των «εκσυγχρονιστών», που έχουν ως σημείο αναφοράς τον κ. Κώστα Σημίτη όσο και από τα στελέχη του παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ αλλά και νέους βουλευτές που πρόσκεινται στον κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Θεωρούν ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι πολιτικά εξουδετερωμένος και ευάλωτος μετά τη στοχοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη φθορά που έχει συσσωρεύσει ο ίδιος.
Και οι δύο πλευρές βλέπουν τη διαδοχή του κ. Βενιζέλου κάτω από διαφορετικό πρίσμα.
Στο μόνο που συμφωνούν είναι ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ με την παραίτηση του κ. Βενιζέλου πρέπει να δρομολογηθούν πριν από τις ευρωεκλογές, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα διεκδίκησης ενός αξιοπρεπούς αποτελέσματος για την παράταξη σε αυτές.
ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΕΣ»
Όπως αποκάλυψε η NEWSBOMB, οι «εκσυγχρονιστές» θέλουν να υπάρξει ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς και να δημιουργηθεί μία νέα παράταξη με φιλοευρωπαϊκό προσανατολισμό, που θα συμμετέχει με τους δικούς της όρους στα μελλοντικά κυβερνητικά σχήματα. Οι εκσυγχρονιστές δεν συζητούν περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρωταγωνιστής στις παρασκηνιακές ζυμώσεις μάλιστα φέρεται να είναι ο κ. Νίκος Μπίστης.
ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ
Στον αντίποδα βρίσκονται στελέχη που θέλουν το ΠΑΣΟΚ να επανασυνδεθεί με τις ρίζες του και τα κοινωνικά στρώματα που το στήριξαν. Θεωρούν ότι ο δρόμος για κάτι τέτοιο, περνά μέσα από την δημιουργία διαχωριστικών γραμμών με τη Ν.Δ και τη μελλοντική κυβερνητική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά τα στελέχη ισχυρίζονται ότι ο κ. Βενιζέλος μετέτρεψε το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα της Ν.Δ και το οδηγεί σε εκλογική και πολιτική συρρίκνωση. Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό υπάρχει και η απειλή του υπό έκδοση βιβλίου του κ. Παπανδρέου που ίσως βάλει φωτιά στο ΠΑΣΟΚ αλλά και γενικότερα στο πολιτικό, οικονομικό και μηντιακό σύστημα.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 25 Νοεμβρίου 2013

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Oλόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Αγία Αικατερίνη
Άγιος Μερκούριος ο Μεγαλομάρτυρας
Όσιος Πέτρος ο Ησυχαστής
Απόδοση της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου
Άγιοι Εκατόν πενήντα Ρήτορες
Αγία Βασίλισσα
Άγιος Πορφύριος ο Στρατηλάτης
Άγιοι Εξακόσιοι Εβδομήκοντα Mάρτυρες
(1) Η Αγία Αικατερίνη, πιστεύεται ότι έζησε τον 4ο π.χ. αιώνα επί εποχής Μαξιμίνου ή Μαξεντίου, απόλυτου άρχοντα της Αιγύπτου, ιδιαίτερου χριστιανομάχου. Κόρη του Αριστοκράτη Κώνστα από βασιλική γενιά, έτυχε μεγάλης μόρφωσης. Ήταν κάτοχος των λατινικής γλώσσας και της ελληνικής φιλολογίας  και σπούδασε φιλοσοφία και ρητορική και πολλές ξένες γλώσσες της εποχής της.

Έγινε χριστιανή από μικρή και  όταν επί Μαξεντίου διεξαγόταν διωγμός εναντίον των χριστιανών, η Αικατερίνη  συνελήφθη από τον έπαρχο της περιοχής και ο έπαρχος για να μειώσει τον λόγο της Αικατερίνης, συγκάλεσε δημόσια συζήτηση με τους πιο άξιους ρήτορες της Αλεξάνδρειας, τους οποίους όμως η Αικατερίνη όχι μόνο αποστόμωσε, αλλά προσηλύτισε στον χριστιανισμό πολλούς από αυτούς. Όταν το έμαθε ο έπαρχος διέταξε τον σκληρό βασανισμό της στον τροχό στον οποίο και παρέδωσε την ψυχή της στον Κύριο.
Περισσότερα »

Όταν η Βαλτική «συναντά» τη Βόρεια Θάλασσα!

Ευαγγελία Αναστασάκη

Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και μας λένε πάνω από… χίλιες λέξεις! Ένα μοναδικό φυσικό φαινόμενο συμβαίνει κοντά στην πόλη Skagen της Δανίας, όπου η Βαλτική ενώνεται με τη Βόρεια Θάλασσα, δημιουργώντας μια ορατή θαλάσσια γραμμή, λόγω της αντίθετης παλίρροιας των νερών.
perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα!
Στην ουσία οι δύο θάλασσες δεν μπορούν να «συγχωνευτούν» λόγω της διαφορετικής τους πυκνότητας, με αποτέλεσμα το σημείο «συνάντησής» τους να φαίνεται ξεκάθαρα από μακριά, καλύπτοντας μια μεγάλη έκταση κατά μήκος της οποίας δύο διαφορετικά χρώματα νερών είναι εμφανή.
perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα!
Επιπλέον, η Βαλτική έχει κρύα νερά σε αντίθεση με τη Βόρεια Θάλασσα που είναι πιο ζεστή. Όποιος, μάλιστα, σταθεί στο σημείο της ένωσης των δύο θαλασσών καταλαβαίνει αμέσως τη διαφορά της θερμοκρασίας.
perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα!
Η εμπειρία είναι μοναδική τόσο μέσω των εικόνων που δημιουργούνται όσο και με την ίδια την επαφή με τα νερά. Άλλωστε η βορειότερη πόλη της Δανίας αποτελεί ένα από τα διασημότερα τουριστικά θέρετρα του κόσμου για το λόγο αυτό!
perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα!

perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα!

perierga.gr - Όταν η Βαλτική "συναντά" τη Βόρεια Θάλασσα! 


Πηγή : perierga.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 25 Νοεμβρίου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 25 Νοεμβρίου  2013Κριός (21/03 – 19/04)

Η διάθεσή σου να κάνεις αλλαγές και να φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου είναι σαφής και ιδιαίτερα έντονη σήμερα, φίλε Κριέ. Εξίσου σαφές όμως είναι πως, αν βιαστείς για όλα αυτά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο μπερδεμένος. Δώσε το χρόνο που χρειάζονται οι καταστάσεις και κράτησε την αισιοδοξία σου. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αυτήν τη Δευτέρα, φίλε Ταύρε, μπορεί να ακούσεις λόγια πίσω από την πλάτη σου, που θα σε εκνευρίσουν ή να πεις εσύ λόγια, για τα οποία θα μετανιώσεις αργότερα. Φρόντισε λοιπόν να μην παρασυρθείς από την ένταση που θα νιώθεις, γιατί πολλά θα είναι τα μηνύματα που θα παρερμηνευτούν. Προτίμησε τη σιωπή και την αυτοσυγκράτηση.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Η σημερινή Δευτέρα δεν είναι και η πιο ευχάριστη για εσένα, αγαπητέ Δίδυμε. Θέλεις να τελειώσεις με κάποιες υποχρεώσεις που σε αγχώνουν, αλλά οι λύσεις που θα προτείνεις θα σε φέρουν σε σύγκρουση με δικά σου άτομα και κυρίως την οικογένειά σου. Δείξε ώριμη στάση και μη φτάσεις στα άκρα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Η σημερινή μέρα είναι πολύ καλή για εσένα, φίλε Καρκίνε, γιατί καταφέρνεις να συγκροτηθείς και νιώθεις ότι τα άγχη που σε είχαν βάλει σε πανικό, μένουν πίσω σου. Κράτησε αυτή την τακτική, για να λύσεις διάφορα θέματα και μην κινείσαι βιαστικά και επιπόλαια. Άκουσε τη φωνή της καρδιάς σου, όσον αφορά στις αισθηματικές υποθέσεις, και μην γίνεσαι ξεροκέφαλος και εγωιστής.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή Δευτέρα είναι κατάλληλη για σκέψη και αυτοσυγκέντρωση, αφού θα είσαι ήρεμος και σε θέση να κάνεις έναν ουσιαστικό διάλογο με τον εαυτό σου, αγαπητέ Λέων. Πρόσεξε την υγεία αλλά και την εμφάνισή σου, και μην παρασύρεσαι σε κραιπάλες. Δεν θα σου κάνουν καλό και μετά δεν θα ξέρεις τον τρόπο να ανακάμψεις.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο, τον οποίο έχεις χαράξει με πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια μέχρι τώρα, γι' αυτό και θα σε οδηγήσει στην επιτυχία που αναζητάς. Απόφυγε κάθε σχόλιο ή γνώμη που θα σε αποσυντονίσει και δείξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Αυτή η Δευτέρα, με την Σελήνη να κινείται στο ζώδιό σου από το μεσημέρι και μετά, σε ευνοεί ιδιαίτερα.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αισιοδοξία, δυναμισμός και καλή διάθεση χαρακτηρίζουν τη σημερινή μέρα, αγαπητέ Ζυγέ, και δεν είναι και λίγα. Απόλαυσε μία Δευτέρα, όπου όλα πηγαίνουν αρκετά καλά για το ζώδιό σου. Τα σχέδιά σου προχωρούν όπως τα υπολόγιζες και η μιζέρια των προηγούμενων ημερών, δίνει τη θέση της στο χαμόγελο.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Η διάθεσή σου σήμερα είναι αρκετά ανεβασμένη και καλή, αγαπητέ Σκορπιέ. Είναι μία καλή ευκαιρία για εσένα να βρεις χρόνο για να σκεφτείς κάποια πράγματα που απέφευγες μέχρι τώρα, χωρίς απαραιτήτως να σε πάρει από κάτω. Οι αποφάσεις που θα πάρεις θα είναι κάτω από το πρίσμα της λογικής σου και αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματά τους θα έχουν μόνιμη και συμφέρουσα διάρκεια για εσένα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Είσαι αρκετά κουρασμένος αυτό το διάστημα, αγαπητέ Τοξότη, και αυτό φαίνεται σήμερα, καθώς δυσκολεύεσαι να κάνεις βασικά πράγματα. Φρόντισε τον εαυτό σου, που εκπέμπει σήμα κινδύνου, και ασχολήσου μετά με τις υποχρεώσεις σου. Ειδικά κάποια οικογενειακά ζητήματα, μπορεί κατ’ εξοχήν να σε απασχολήσουν.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Φίλε Αιγόκερε, φρόντισε να μείνεις και λίγο μόνος σου σήμερα και να προσπαθήσεις να αξιολογήσεις ποιοι από  τους ανθρώπους που σε περιβάλουν, αξίζουν να ασχολείσαι μαζί τους και να στεναχωριέσαι για να δικά τους προβλήματα. Μόνο έτσι θα καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα, για το ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και με ποιους αξίζει τον κόπο να συναναστρέφεσαι.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αυτή η Δευτέρα σε βρίσκει σε μια αρκετά ευαίσθητη φάση και με μια τάση απομόνωσης από τους γύρω σου, αγαπητέ Υδροχόε. Μη κλείνεσαι στον εαυτό σου και μεγεθύνεις τα αρνητικά σου συναισθήματα, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αύριο θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, καταφέρνεις να βγεις από το καβούκι στο οποίο έχεις μπει και παίρνεις δραστικές αποφάσεις που αφορούν στη ζωή σου. Κάνε τις κινήσεις που θέλεις, με ηρεμία και χωρίς πανικό, και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάποιες από αυτές, συζήτησέ τες με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι πρώτα.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για σήμερα Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πηγή okairos
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Η μάχη των... θηρίων


«Τσαμπουκάς» το γατάκι και το κουτάβι

Πηγή newsbeast

Περισσότερα »

100 λόγοι που μας αρέσει που είμαστε Έλληνες

 
1. Γιατί έχουμε θάλασσα να την πιεις στο ποτήρι.
2. Γιατί μπροστά στο ραβανί τι να μας πει το μιλφέιγ.
3. Γιατί το καρπούζι το αγοράζουμε ολόκληρο και όχι σε φέτες.
4. Γιατί «καμάκι» και «σουβλάκι» είναι το πρώτο ποίημα που μαθαίνουμε.
5. Γιατί τους μεζέδες που συνοδεύουν το τσιπουράκι δεν τους φτάνει κανένα «ορντέβρ».
6. Γιατί στην Ελλάδα κάθε νύχτα τελειώνει το επόμενο πρωί.
7. Γιατί «λουλουδοπόλεμος» δεν υπάρχει σε καμιά άλλη χώρα.
8. Γιατί πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω χωρίς να μας πίνει.
9. Γιατί μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας με τσιγάρο. Όχι να τον πιούμε σφηνάκι και να πάμε να καπνίσουμε κρυφά στο σπίτι μας.
10. Γιατί το φλερτ είναι το εθνικό μας χόμπι.
11. Γιατί στην Ελλάδα όλοι βρίζουμε το Δημόσιο και ταυτόχρονα σκοτωνόμαστε για μια θέση εκεί.
12. Γιατί έχουμε δεν έχουμε λεφτά, ένα μπουζουκάκι θα το πάμε.
13. Γιατί έχουμε νοοτροπία «και αύριο μέρα είναι».
14. Γιατί όταν μπαίνουμε σε λεωφορείο κάνουμε τα πάντα για να βρούμε θέση να καθίσουμε.
15. Γιατί δεν το παίζουμε ψευτοπουριτανοί. Τις «λαδιές» μας τις κάνουμε με θράσος.
16. Γιατί είμαστε πρώτοι στο φανάρι και κορνάρουμε τον εαυτό μας από συνήθεια.
17. Γιατί ξέρουμε καλύτερα να ξοδεύουμε παρά να αποταμιεύουμε.
18. Γιατί δε μοιραζόμαστε τη βενζίνη στο αυτοκίνητό μας με αυτούς που βάζουμε μέσα.
19. Γιατί δεν κάνουμε ποτέ επίσκεψη «με άδεια χέρια».
20. Γιατί η λέξη «κερνάω» υπάρχει στο λεξιλόγιό μας.
21. Γιατί άντε να εξηγήσεις στον ξένο τι σημαίνει «καψούρα».
22. Γιατί βράζει το αίμα μας.
23. Γιατί στην Ελλάδα η οικογένεια έχει ακόμα αξία.
24. Γιατί κατά βάθος...είμαστε καλά παιδιά.
25. Γιατί τα καταφέρνουμε πάντα...έστω και την τελευταία στιγμή.
26. Γιατί δε «μασάμε» από 400 χρόνια σκλαβιάς.
27. Γιατί για τα μάτια μιας γυναίκας κάναμε 10 χρόνια πόλεμο.
28. Γιατί όταν οι ξένοι δεν έβρισκαν λέξεις έκλεβαν τις δικές μας.
29. Γιατί η λέξη φιλότιμο δεν υπάρχει σε καμία άλλη γλώσσα.
30. Γιατί καλή η κιθάρα και το όμποε αλλά το μπουζούκι βγάζει άλλο ήχο.
31. Γιατί το «Αι Γενέαι Πάσαι» της Μεγάλης Παρασκευής μας σηκώνει την τρίχα κάγκελο.
32. Γιατί όποια πέτρα κι αν σηκώσεις Έλληνες θα βρεις από κάτω.
33. Γιατί ερωτευόμαστε και μισούμε με πάθος.
34. Γιατί τις δύσκολες στιγμές τις περνάμε με φίλους χωρίς να χρειαζόμαστε ψυχίατρο.
35. Γιατί ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης και ο Περικλής ήταν Έλληνες.
36. Γιατί η Μερκούρη, ο Χατζιδάκις και ο Ελύτης ήταν Έλληνες.
37. Γιατί η συνταγή «αλά ελληνικά» είναι η πιο πετυχημένη.
38. Γιατί η τρέλα δεν πάει στα βουνά...πάει στις παραλίες!
39. Γιατί οι καλοκαιρινές διακοπές είναι κοντά και... πού να τρέχουμε τώρα!
40. Γιατί όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας εμείς είχαμε ήδη χοληστερίνη.
41. Γιατί όταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα οι άλλοι κοιμόντουσαν πάνω στα δέντρα.
42. Γιατί εμείς δώσαμε τα φώτα σε όλους αυτούς που το παίζουνε ηγέτες και οδηγούν στην ειρήνη κάνοντας πολέμους.
43. Γιατί η φέτα και το ελαιόλαδο μεταφράστηκαν σε ελληνικό ταμπεραμέντο.
44. Γιατί «Ένα γλυκό χωρίς»! Και όλοι καταλαβαίνουν πως πρόκειται για φραπέ.
45. Γιατί μπορούμε να παρατήσουμε τα πάντα για έναν μεγάλο έρωτα!
46. Γιατί στη γλώσσα μας διακρίνουμε μεταξύ έρωτα και αγάπης...ξέρουμε όμως να ζούμε με πάθος και τα δυο!
47. Γιατί αλλάζουμε κινητό κάθε χρόνο, αυτοκίνητο κάθε τρία χρόνια και ερωτικό σύντροφο κάθε τρεις και λίγο.
48. Γιατί όταν οι άλλοι φορούσαν προβιές λύκων εμείς υφαίναμε αραχνοΰφαντους χιτώνες.
49. Γιατί οι Έλληνες δεν πολεμούν σαν ήρωες αλλά οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες (Winston Churchill - 1941).
50. Γιατί δε βάζουμε κέτσαπ στο φαγητό μας. Έχει από μόνο του υπέροχη γεύση.
51. Γιατί όταν πονάμε ξέρουμε να κλαίμε και να χορεύουμε τη ζεμπεκιά με περηφάνια.
52. Γιατί ο Έρωτας ήταν Έλληνας Θεός. Γι' αυτό ξέρουμε και να αγαπάμε.
53. Γιατί μπορεί να είμαστε οξύθυμοι αλλά ποτέ δεν κρατάμε κακία.
54.
Γιατί κανένας άλλος δεν χαίρεται για την καταγωγή του όσο εμείς.

55. Γιατί παρόλο που γνωρίζουμε τον κίνδυνο τολμάμε.
56. Γιατί η τρέλα στην Ελλάδα πάει με χίλια....Γι' αυτό όλοι τρέχουν στο δρόμο.
57. Γιατί το 95% των αστεριών και των πλανητών έχουν ελληνική ονομασία.
58. Γιατί δουλεύουμε για να ζούμε και δε ζούμε για να δουλεύουμε.
59. Γιατί έχουμε του κόσμου τα ελαττώματα και παρόλα αυτά είμαστε ακαταμάχητοι.
60.
Γιατί η ζωή μας είναι στο «δυνατό» ενώ των ξένων στο «αθόρυβο».

61.
Γιατί αν η χώρα μας δεν ήταν η ομορφότερη του κόσμου, θα τη διάλεγαν για σπίτι τους οι δώδεκα θεοί του Ολύμπου;

62.
Γιατί όταν φωνάζουμε «αδελφέ» στο δρόμο, όλοι γυρνάνε.

63. Γιατί κάνουμε τις περισσότερες καταχρήσεις κι όμως ζούμε περισσότερο.
64. Γιατί ακόμα κι ο Αϊνστάιν παραδέχτηκε ότι οφείλει πολλά σε έναν Έλληνα.
65. Γιατί όταν συζητάμε για δίαιτα είμαστε πάντα στο τραπέζι και τρώμε.
66. Γιατί κάποτε «φωτίσαμε» ολόκληρο τον κόσμο.
67. Γιατί μιλάμε δυνατά και γελάμε με την καρδιά μας.
68. Γιατί είμαστε οι μόνοι που ξεκινάμε το μεσημέρι για καφεδάκι και καταλήγουμε να πίνουμε ούζο μέχρι πρωίας.
69. Γιατί μπροστά στο Μετσοβόνε τύφλα να έχει το Έμενταλ.
70. Γιατί με μια φλόγα καταφέραμε να ενώσουμε ολόκληρο τον κόσμο.
71. Γιατί ξέρουμε να εκφράζουμε το σ' αγαπώ με κάθε πιθανό τρόπο.
72. Γιατί τα πιο απίστευτα είναι κι ελληνικά.
73. Γιατί κυκλοφορούμε στο δρόμο στις δύο το βράδυ και δε νιώθουμε ότι είμαστε σε στοιχειωμένη πόλη.
74. Γιατί σουβλάκι, σουτζουκάκι και λοιπές ελαφριές γεύσεις είναι η αδυναμία μας.
75. Γιατί είμαστε περήφανοι για το παρελθόν μας.
76. Γιατί δεν πάμε για ύπνο με τις κότες αλλά το ξημερώνουμε διασκεδάζοντας.
77. Γιατί ακόμη και το πιο μικρό ξωκλήσι μας λούζεται από φως. Δεν πιάνεται η ψυχή μας απ' τη σκοτίδα του βιτρώ.
78. Γιατί τα λέμε έξω απ΄ τα δόντια.
79. Γιατί ξέρουμε να «κλέβουμε» αλλά και να μην «καρφώνουμε» αυτόν που «κλέβει» στις εξετάσεις.
80. Γιατί έχουμε πάντα μια λύση- έστω και πλάγια- σε όλα.
81. Γιατί οι γονείς μας δεν ξεχνάνε ότι υπάρχουμε μόλις κλείσουμε τα 18.
82. Γιατί είμαστε των άκρων.
83. Γιατί την κάθε δυσκολία την αντιμετωπίζουμε για χιούμορ.
84. Γιατί το αντιπροσωπευτικότερο ελληνικό σύνθημα είναι: «Για την Ελλάδα, ρε γαμώτο!».
85. Γιατί οι Ολυμπιακοί Αγώνες γεννήθηκαν εδώ.
86. Γιατί όταν θέλουμε να λιαστούμε, έχουμε αμμουδιά και θάλασσα. Δεν ξεχυνόμαστε στα γρασίδια ούτε βουτάμε στα σιντριβάνια.
87. Γιατί βλέπουμε τον ουρανό γαλάζιο κι όχι μολυβί.
88. Γιατί εδώ που ζούμε όλο το χρόνο, ο ξένος το έχει σκοπό ζωής να έρθει μία εβδομάδα.
89. Γιατί η Ελλάδα είναι η πιο φτωχή χώρα με τους πιο πλούσιους κατοίκους.
90. Γιατί είχαμε μάγκες προγόνους.
91. Γιατί ξέρουμε τι θα πει κέφι.
92. Γιατί μιλάμε καλά τις ξένες γλώσσες...αλλά ποιοι μιλούν καλά τα ελληνικά;
93. Γιατί πίνουμε και καπνίζουμε περισσότερο από όλους και ζούμε περισσότερο από όλους.
94. Γιατί εμείς γράφουμε την Ιλιάδα, και οι ξένοι την κάνουν έργο χιλιάδες χρόνια μετά.
95. Γιατί το τζατζίκι, το σουβλάκι, η μαγκιά και το φιλότιμο είναι ελληνικά.
96.
Γιατί μας αρέσει τα λεφτά και τα ψάρια να τα τρώμε πάντα φρέσκα.

97.
Γιατί ενώ έχουμε μικρή χώρα, έχουμε μεγάλη καρδιά.

98. Γιατί το δικό μας μοντέλο ζωής έχει πολλές καμπύλες.
99. Γιατί η μάνα μου κάθε Αύγουστο απλώνει τραχανά. Οι άλλοι τι απλώνουν;
100. Γιατί το σύνθημα Ελευθερία ή Θάνατος ήταν ελληνικό. 
 
Ολόκληρο το κείμενο newsbeast
Περισσότερα »