29 Ιουν 2014

Αλλαγή πλευράς όπου επιτρέπεται η στάθμευση, τον Ιούλιο, στην οδό Αναγνωσταρά

Στην οδό Αναγνωσταρά εφαρμόζεται εναλλάξ στάθμευση στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του δρόμου. 

anagnostara.JPGΤο μήνα Ιούνιο, που είναι ζυγός, η στάθμευση επιτρέπεται στη δεξιά πλευρά (εκεί έχουν τοποθετηθεί σήματα που απαγορεύουν τη στάθμευση τους μονούς μήνες). Τον Ιούλιο, η στάθμευση θα επιτρέπεται μόνο στην αριστερή πλευρά (εκεί έχουν εγκατασταθεί σήματα που απαγορεύουν τη στάθμευση τους ζυγούς μήνες) και ούτω καθεξής.

Η θέση σε ισχύ της εναλλάξ σταθμεύσεως στην οδό Αναγνωσταρά, έγινε σε εφαρμογή αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν αιτήματος επαγγελματιών και κατοίκων του συγκεκριμένου δρόμου.
 πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Δέκατη χρονιά για το Video Art Festival Μηδέν

Το Festival Μηδέν ετοιμάζεται για άλλη μια φορά να πλημμυρίσει με κινούμενες εικόνες και πολύχρωμες ιδέες το Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, παρουσιάζοντας και φέτος ένα δυναμικό πρόγραμμα σύγχρονης βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο, στο διάστημα μεταξύ 3 και 5 Ιουλίου 2014.
Οι εκδηλώσεις του Festival Μηδέν 2014 πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας και με τη συνεργασία του Κέντρου Νέων Καλαμάτας, της Κινηματογραφικής Λέσχης Καλαμάτας Filmhouse και του Καλλιτεχνικού Στεκιού.
Festival Miden If Only - Marlijn Franken 200dpi
Το Φεστιβάλ φέτος γιορτάζει τα 10 χρόνια του, ολοκληρώνοντας έναν κύκλο πορείας στην ελληνική και διεθνή εικαστική σκηνή και θέτοντας νέους στόχους για το μέλλον. Στην επετειακή αυτή διοργάνωση, το κοινό της Καλαμάτας - και όχι μόνο - θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει περισσότερα από 250 έργα βιντεοτέχνης, από κάθε γωνιά του πλανήτη.
Festival Miden Daniela Zahlner
ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΘΩΝΟΣ
Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί και πάλι σε χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας, αυτή τη φορά όμως οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ μετακομίζουν στην πλατεία Όθωνος, σηματοδοτώντας μια νέα αρχή (από το μηδέν πάντα!) σε ένα νέο χώρο. Παράλληλες εκδηλώσεις, ειδικές προβολές και αφιερώματα θα φιλοξενηθούν επίσης κατά τη διάρκεια του τριημέρου και σε άλλους χώρους του Ιστορικού Κέντρου (Καλλιτεχνικό Στέκι, dk design studio, Barfly).
Festival Miden Muhammad Taymour  Nouran Sherif Home
ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Επίσης, στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Rex θα λάβει χώρα μια ειδική παρουσίαση της δεκάχρονης πορείας του Φεστιβάλ, σε συνδυασμό με ομιλία του αντιπρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (και πρωτοπόρου καλλιτέχνη των Νέων Μέσων) Μάνθου Σαντοριναίου, με τίτλο: «Ήτανε μια φορά ένα Φεστιβάλ ή οι μεγάλες διοργανώσεις στην εποχή της κρίσης» (Πέμπτη 3/7).  Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα έχουν, όπως πάντα, ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Ομάδα καλλιτεχνικής επιμέλειας: Γιούλα Παπαδοπούλου, Μαργαρίτα Σταυράκη, Μάρθα Ζούπα, Μαρία Μπουρίκα, Βασίλης Παπαευσταθίου, Ιωάννα Δημητρακοπούλου - Κουταβά και Τέρψη Κονταργύρη.
Συνεργάτες: Σταύρος Καπέτης, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Φιλάρετος Βούρκος, Ντάνυ Κάργας, Νίκος Ηλιόπουλος, Χρήστος Τσαμαρδάς.
Πληροφορίες και ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Festival Μηδέν: www.festivalmiden.gr  και στο facebook: www.facebook.com/festivalmiden
e-mail: festivalmiden@gmail.com 
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 29 Ιουνίου 2014

ΠΕΤΡΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΚΥΡΙΛΛΟΣ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΗΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Πέτρος και Παύλος Πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι
Άγιος Κύριλλος μάρτυρας
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων της Οσίας Θεοκτίστης
Άγιοι Πάντες Ιεράρχες εν Νόβγκοροντ της Ρωσίας
Σύναξη των Αγίων Νεομαρτύρων των μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως μαρτυρησάντων
Σύναξη της Παναγίας Μεγαλομάτας στην Σκιάθο

(1)Ο Πέτρος αγαπημένος απόστολος του Κυρίου, αδελφός του Απόστολου Ανδρέα, καταγόταν από τη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας και ήταν γιος του Ιωνά. Ο Πέτρος και ο Ανδρέας ήταν ψαράδες στη λίμνη Γεννησαρέτ. Ήταν παντρεμένος στην Καπερναούμ, όπου έμενε οικογενειακά μαζί με την πεθερά του. Ο Ιησούς όταν έφθασε στη λίμνη της Γεννησαρέτ συνάντησε τα δύο αδέλφια Πέτρο & Ανδρέα τα οποία έριχναν τα δίχτυα τους, τα οποία άφησαν αμέσως και τα δίχτυα και τις οικογένειές τους και τον ακολούθησαν. Έγραψε και δύο Καθολικές Επιστολές.
Μετά την Ανάληψη του Κυρίου, ο Πέτρος, δίδαξε το Ευαγγέλιο στην Ιουδαία, στην Αντιόχεια, στον Πόντο, στην Γαλατία, στην Καππαδοκία, στην Ασία και τη Βιθυνία. Λέγετε χωρίς όμως να έχει διασταυρωθεί ότι έφτασε μέχρι την Ρώμη, όπου επί εποχής Νέρωνα (54-68μ.Χ.) όπου υπέστη μαρτυρικό θάνατο. Σταυρώθηκε χιαστί, με το κεφάλι προς τα κάτω περί το έτος 64 μ.Χ.

(2) Ο Άγιος  Παύλος,  γεννήθηκε στην Γισχαλα στην Ταρσό της Κιλικίας και ήταν σκληρός διώκτης του Χριστιανισμού. Το 36 μ.Χ. περίπου βρέθηκε  στη Δαμασκό για να διώξει και εκεί χριστιανούς, αλλά του φανερώθηκε ο Κύριος ο οποίος τον πρόσταξε να πάει στον Ανανία ο οποίος τον κατήχησε και τον βάπτισε.  Έτσι, έγινε ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, ο Απόστολος των Εθνών, λόγω των τεσσάρων μεγάλων αποστολικών περιοδειών του. Είναι ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Ελλάδος. Έγραψε 14 επιστολές προς τις Εκκλησίες τις οποίες εκείνος ίδρυσε. Υπέστη μαρτυρικό θάνατο (χωρίς να είναι απόλυτα ιστορικά διασταυρωμένο) δι’ αποκεφαλισμού στη Ρώμη μεταξύ των ετών 64 - 67 μ.Χ.


Περισσότερα »

Σήμερα 29 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 29 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, σήμερα είναι πολλά αυτά που θέλεις να πετύχεις και με τις σωστές επιλογές μπορείς να τα καταφέρεις. Άρπαξε τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται με τη θετική όψη του Ήλιου με τον Ποσειδώνα που σε ευνοεί, και μην κάνεις πίσω από φόβο μήπως κάποιοι δεν ικανοποιούνται με τις επιλογές σου. Είναι ώρα να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και τα δικά σου θέλω.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, όσες δυσκολίες κι αν προκύπτουν, να ξέρεις ότι η επιτυχία είναι δική σου. Σήμερα μάλιστα, με τον Ήλιο να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Ποσειδώνα και να σε ευνοεί, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις υποθέσεις που εκκρεμούσαν και θα λάβεις απαντήσεις, που θα σε χαροποιήσουν ιδιαίτερα. Είναι μια πολύ καλή μέρα για σχέδια και νέες προοπτικές.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Φίλε Δίδυμε, αυτή η Κυριακή είναι μία επικίνδυνη μέρα για εσένα, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την όψη της Αφροδίτης από το ζώδιό σου με τον Ποσειδώνα, και μπορεί να εκραγείς και να δημιουργήσεις μια μικρή καταστροφή γύρω σου, λόγω της έντονης μελαγχολίας και έντασης που θα σε διακατέχει. Γι’ αυτό κράτησε οπωσδήποτε την ψυχραιμία σου και μην ενδώσεις στον πανικό, ό,τι κι αν γίνει.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, θα πρέπει σήμερα να δείξεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να βάλεις τα δυνατά σου, για να διαψεύσεις τους ανθρώπους που σου στέκονται εμπόδιο ή που δεν πιστεύουν στις ικανότητές σου. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί πρώτα να πιστέψεις εσύ στις δυνάμεις και στις δυνατότητες σου!
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, σήμερα θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου και θα μπορέσεις να κλείσεις υποθέσεις, που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό. Μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά δραστηριοποιήσου δυναμικά και οι κόποι σου θα ανταμειφθούν πολύ γρήγορα.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, καλό είναι σήμερα να μείνεις μακριά από μπελάδες ή από οποιαδήποτε κατάσταση, που μπορεί να εξελιχθεί σε καβγά, διότι η αρνητική όψη που πραγματοποιεί η Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα σε επηρεάζει άμεσα και θα προκαλέσει ανατροπές στα σχέδιά σου. Απόφυγε οποιαδήποτε μυστική συζήτηση και, γενικά, προτίμησε να είσαι ξεκάθαρος και μην ανακατεύεσαι σε σχόλια που μπορεί να σε εκθέσουν. Ο κίνδυνος και οι αποκαλύψεις παραμονεύουν και θα σε φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση, αν δεν προσέξεις!
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, φίλε Ζυγέ, η δυναμική σου πλευρά δεν περνά απαρατήρητη ό,τι κι αν κάνεις. Μπορείς να μιλήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους και να καταπλήξεις με τις ιδέες σου ή ακόμα και να ξεκαθαρίσεις υποθέσεις, που σε μπερδεύουν εδώ και καιρό στον εργασιακό σου χώρο. Σε κάθε περίπτωση, οι γύρω σου θα εντυπωσιαστούν και θα έχεις την συμπαράστασή τους σε ό, τι σκέφτεσαι.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, οι εξελίξεις της σημερινής Κυριακής θα σε ικανοποιήσουν πολύ, καθώς θα δεις ότι με το σωστό χειρισμό από τη μεριά σου, οι καταστάσεις στρέφονται υπέρ σου και σε βοηθούν να προχωρήσεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη ευκολία και να τους δεις πολύ γρήγορα να παίρνουν σάρκα και οστά.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, αρκετή ανασφάλεια σου φέρνει η σημερινή μέρα, με την Αφροδίτη να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον Ποσειδώνα, και η διάθεσή σου δεν είναι και η καλύτερη. Δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω, γιατί μάλλον θα χάσεις και ευκαιρίες, που μπορούν να σε πάνε μπροστά. Γενικά, συμπεριφέρσου ψύχραιμα και έξυπνα, για να αναγνωρίσεις τι σε συμφέρει και τι όχι.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, σε απασχολεί ιδιαίτερα ο τρόπος που χειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις. Η επαφή σου με σημαντικά πρόσωπα, θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς μήπως δεν είσαι αρκετά διπλωμάτης και μήπως εμμένεις χωρίς λόγο σε κάποιες απόψεις. Να ξέρεις πάντως, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, μπορούν να σε βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, φίλε Υδροχόε, θα έχεις στο τσεπάκι σου την εύνοια των πλανητών, για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Φρόντισε να αποφύγεις τις υπερβολές και τις σπατάλες. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή, θα σου προσφέρουν σημαντικά οφέλη. Πέρνα ένα όμορφο βράδυ, μαζί με την οικογένειά σου.
Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, οι πολλές υποχρεώσεις που έχεις το τελευταίο διάστημα, δεν σε έχουν αφήσει να ηρεμήσεις. Σήμερα πρέπει να βρεις χρόνο να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, γιατί πραγματικά το έχεις ανάγκη. Η ενέργεια που έχεις άλλωστε, δεν θα αφήσει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη και όσα θέλεις να κάνεις, θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα, με τον καλύτερο τρόπο.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 29 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 29 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, σήμερα είναι πολλά αυτά που θέλεις να πετύχεις και με τις σωστές επιλογές μπορείς να τα καταφέρεις. Άρπαξε τις ευκαιρίες που σου παρουσιάζονται με τη θετική όψη του Ήλιου με τον Ποσειδώνα που σε ευνοεί, και μην κάνεις πίσω από φόβο μήπως κάποιοι δεν ικανοποιούνται με τις επιλογές σου. Είναι ώρα να βάλεις σε προτεραιότητα τον εαυτό σου και τα δικά σου θέλω.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, όσες δυσκολίες κι αν προκύπτουν, να ξέρεις ότι η επιτυχία είναι δική σου. Σήμερα μάλιστα, με τον Ήλιο να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Ποσειδώνα και να σε ευνοεί, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις υποθέσεις που εκκρεμούσαν και θα λάβεις απαντήσεις, που θα σε χαροποιήσουν ιδιαίτερα. Είναι μια πολύ καλή μέρα για σχέδια και νέες προοπτικές.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Φίλε Δίδυμε, αυτή η Κυριακή είναι μία επικίνδυνη μέρα για εσένα, λόγω των αρνητικών επιρροών που δέχεσαι από την όψη της Αφροδίτης από το ζώδιό σου με τον Ποσειδώνα, και μπορεί να εκραγείς και να δημιουργήσεις μια μικρή καταστροφή γύρω σου, λόγω της έντονης μελαγχολίας και έντασης που θα σε διακατέχει. Γι’ αυτό κράτησε οπωσδήποτε την ψυχραιμία σου και μην ενδώσεις στον πανικό, ό,τι κι αν γίνει.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Αγαπητέ Καρκίνε, θα πρέπει σήμερα να δείξεις μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να βάλεις τα δυνατά σου, για να διαψεύσεις τους ανθρώπους που σου στέκονται εμπόδιο ή που δεν πιστεύουν στις ικανότητές σου. Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί πρώτα να πιστέψεις εσύ στις δυνάμεις και στις δυνατότητες σου!
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, σήμερα θα παρουσιαστούν πολλές ευκαιρίες στη ζωή σου και θα μπορέσεις να κλείσεις υποθέσεις, που σε ταλαιπωρούν εδώ και καιρό. Μην μένεις με τα χέρια σταυρωμένα, αλλά δραστηριοποιήσου δυναμικά και οι κόποι σου θα ανταμειφθούν πολύ γρήγορα.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, καλό είναι σήμερα να μείνεις μακριά από μπελάδες ή από οποιαδήποτε κατάσταση, που μπορεί να εξελιχθεί σε καβγά, διότι η αρνητική όψη που πραγματοποιεί η Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα σε επηρεάζει άμεσα και θα προκαλέσει ανατροπές στα σχέδιά σου. Απόφυγε οποιαδήποτε μυστική συζήτηση και, γενικά, προτίμησε να είσαι ξεκάθαρος και μην ανακατεύεσαι σε σχόλια που μπορεί να σε εκθέσουν. Ο κίνδυνος και οι αποκαλύψεις παραμονεύουν και θα σε φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση, αν δεν προσέξεις!
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, φίλε Ζυγέ, η δυναμική σου πλευρά δεν περνά απαρατήρητη ό,τι κι αν κάνεις. Μπορείς να μιλήσεις με τους δικούς σου ανθρώπους και να καταπλήξεις με τις ιδέες σου ή ακόμα και να ξεκαθαρίσεις υποθέσεις, που σε μπερδεύουν εδώ και καιρό στον εργασιακό σου χώρο. Σε κάθε περίπτωση, οι γύρω σου θα εντυπωσιαστούν και θα έχεις την συμπαράστασή τους σε ό, τι σκέφτεσαι.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, οι εξελίξεις της σημερινής Κυριακής θα σε ικανοποιήσουν πολύ, καθώς θα δεις ότι με το σωστό χειρισμό από τη μεριά σου, οι καταστάσεις στρέφονται υπέρ σου και σε βοηθούν να προχωρήσεις τους στόχους σου με μεγαλύτερη ευκολία και να τους δεις πολύ γρήγορα να παίρνουν σάρκα και οστά.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, αρκετή ανασφάλεια σου φέρνει η σημερινή μέρα, με την Αφροδίτη να πραγματοποιεί αρνητική όψη με τον Ποσειδώνα, και η διάθεσή σου δεν είναι και η καλύτερη. Δεν πρέπει να σε πάρει από κάτω, γιατί μάλλον θα χάσεις και ευκαιρίες, που μπορούν να σε πάνε μπροστά. Γενικά, συμπεριφέρσου ψύχραιμα και έξυπνα, για να αναγνωρίσεις τι σε συμφέρει και τι όχι.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, σε απασχολεί ιδιαίτερα ο τρόπος που χειρίζεσαι κάποιες καταστάσεις. Η επαφή σου με σημαντικά πρόσωπα, θα σε βάλει στη διαδικασία να σκεφτείς μήπως δεν είσαι αρκετά διπλωμάτης και μήπως εμμένεις χωρίς λόγο σε κάποιες απόψεις. Να ξέρεις πάντως, ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που σε περιβάλλουν, μπορούν να σε βοηθήσουν στην υλοποίηση των στόχων σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα, φίλε Υδροχόε, θα έχεις στο τσεπάκι σου την εύνοια των πλανητών, για να πραγματοποιήσεις τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου. Φρόντισε να αποφύγεις τις υπερβολές και τις σπατάλες. Η σκληρή δουλειά και η επιμονή, θα σου προσφέρουν σημαντικά οφέλη. Πέρνα ένα όμορφο βράδυ, μαζί με την οικογένειά σου.
Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, οι πολλές υποχρεώσεις που έχεις το τελευταίο διάστημα, δεν σε έχουν αφήσει να ηρεμήσεις. Σήμερα πρέπει να βρεις χρόνο να ασχοληθείς με τον εαυτό σου, γιατί πραγματικά το έχεις ανάγκη. Η ενέργεια που έχεις άλλωστε, δεν θα αφήσει καμιά ευκαιρία να πάει χαμένη και όσα θέλεις να κάνεις, θα πραγματοποιηθούν πολύ σύντομα, με τον καλύτερο τρόπο.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 29 Ιουνίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Περισσότερα »