7 Μαΐ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: Ζαχαρόπαστας

Υλικά
100γρ. Βιταμ (Μπορούμε  να αντικαταστήσουμε το βούτυρο  με ένα σακουλάκι Marshmallows.)
1 κιλό 8 ζάχαρη Αχνη
4-5  κ.σ. λεμόνι
4-5  κ.σ. νερό
Εκτέλεση
Μέσα σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τον χυμό φρέσκου λεμονιού και τη μισή περίπου ζάχαρη. Ανάβουμε την κουζίνα και τα αφήνουμε να πάρουν απλά μια βράση. Ανακατεύουμε συνέχεια να μην κολλήσουν!
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά- σιγά την υπόλοιπη άχνη.
Θα πρέπει να γίνει μία εύπλαστη ζύμη! Για το λόγο αυτό θα δούμε αν θα χρειαστεί να προσθέσουμε άχνη, βούτυρο ή νερό ώστε να το πετύχουμε!
Ζυμώνουμε καλά την ζαχαρόπαστα  μας, θα την τυλίξουμε με μία μεμβράνη και θα τη βάλουμε μέσα στο ψυγείο.
Η ζαχαρόπαστα  μας είναι έτοιμη για κάθε χρήση!  
Μπορούμε να την βάψουμε σε ότι  χρώμα θέλουμε με χρώματα Ζαχαροπλαστικής .  
Τη χωρίζουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε μια σταγόνα από το χρώμα που μας αρέσει, ζυμώνουμε ώστε  να γίνει ομοιόμορφο το χρώμα στη ζαχαρόπαστα   και φτιάχνουμε τα στολίδια που θέλουμε!
Στο εμπόριο κυκλοφορούν και διάφορες φόρμες για να φτιάξετε πχ τριαντάφυλλα κτλ  
Φυλάσσεται μέσα στο ψυγείο για 4-5 ημέρες, αρκεί να είναι τυλιγμένη σε μεμβράνη. Αν δούμε ότι  μας έχει  σκληρύνει να μην ανησυχήσουμε γιατί επανέρχεται είτε  βάζοντας  την 4-5 λεπτά  στο φούρνο σε αέρα  175 C ή λίγο  νεράκι υπομονή και ζύμωμα….εάν γίνει πολύ σκληρό το μείγμα μας ή δεν ζυμώνεται μπορούμε να το "δέσουμε" με λίγο ζαχαρούχο γάλα!
Αν θέλουμε να καλύψουμε μία τούρτα θα πρέπει να ανοίξουμε φύλλο. Το φύλλο το ανοίγουμε με τη βοήθεια της άχνης. Η άχνη θα μας βοηθήσει να φτιάξουμε και στολίδια ( για να μην κολλάνε ).

Καλή Επιτυχία!
Σισυ  Μ.
Περισσότερα »