19 Σεπ 2014

Συμμετοχή της Καλαμάτας στην Πορεία των Λαών για το Κλίμα

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Πορείας των Λαών για το Κλίμα θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Πληροφορίες για την πρωτοβουλία αυτή, που έχει ως στόχο τη μετάβαση σε μια κατάσταση όπου ο κόσμος μας θα τροφοδοτείται με 100% καθαρή ενέργεια, μπορείτε να δείτε εδώ.

Την ημέρα αυτή, στις 20.00, στον πεζόδρομο Μπενάκη στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας προγραμματίζεται συναυλία κρουστών στο φως των καντηλιών, δρώμενα με καλλιτέχνες δρόμου και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Οι κλιματικές αλλαγές μας στέλνουν μήνυμα». 

climate.JPG
Σχετικό ψήφισμα θα υπογραφεί εκεί, απ’ όσους παρακολουθήσουν την συναυλία κρουστών.Περισσότερα »

Ανακοίνωση - ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες του διαγωνισμού "προμήθεια σάντουιτς έτους 2014-2015"

Μετά την ενημέρωση απο την διέυθυνση Α/θμιας εκπαίδευσης όσον αφορά στην προμήθεια σάντουιτς - δεκατιανό για την κάλυψη των μαθητών των σχολείων, ο αριθμός των σάντουιτς που θα παραδίδονται σε καθημερινή βάση στα σχολεία ανέρχεται πλέον σε 372 τεμάχια. 

Για την εξασφάλιση της όσον το δυνατόν καλύτερης ποιότητας των ανωτέρω, θεωρούμε απαραίτητη την προσκόμιση ενός δείγματος από όλους τους συμμετέχοντες, το οποίο θα αποτελεί και το αντίστοιχο κριτήριο αποδοχής ή όχι εκ μέρους των υπευθύνων Διευθύντων των σχολείων της προμήθειας. Πληροφορίες στο τηλ. 2721360717,715.
Περισσότερα »

Από το 2011 εκκρεμεί η αγορά του ελαιοτριβείου στην είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας

Από το 2011 εκκρεμεί η αγορά του ελαιοτριβείου στην είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας
Από το 2011 βρίσκεται σε εκκρεμότητα η απευθείας αγορά του ελαιοτριβείου Σπυρίδη απέναντι από την είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα να παραμένουν τα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στο κάστρο.
Για το θέμα αυτό ο Δήμος Καλαμάτας έχει "σηκώσει ψηλά τα χέρια" και σε ενημερωτικό σημείωμα στην ιστοσελίδα του απευθύνει έκκληση για υπεύθυνη ενημέρωση, επιτέλους, από κάθε αρμόδια κρατική αρχή.
Στο σημείωμα με τίτλο "Ζήτω… η γραφειοκρατία: Η τραγελαφική πορεία απαλλοτρίωσης του ακινήτου Σπυρίδη", αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Η υπόθεση απαλλοτρίωσης του ακινήτου Νικολάου Σπυρίδη, επιφάνειας 507,37 τετρ. μέτρων, το οποίο βρίσκεται δίπλα στην είσοδο του Κάστρου Καλαμάτας και είναι αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του μνημείου και την ευχερή πρόσβαση σ’ αυτό, περιγράφει την ελληνική γραφειοκρατία. Το πλέον πρόσφατο έγγραφο που υπάρχει σχετικά με την απαλλοτρίωση, ανάγεται στο 2011 και προέρχεται από τη Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, βάσει δε αυτού αναμένεται η έγκριση της δαπάνης 561.000 ευρώ και η έκδοση σχετικού χρηματικού εντάλματος πληρωμής από το Ταμείο Αρχαιολογικών
   Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/45100-ekkremei-agora-elaiotriveiou-eisodos-kastrou-kalamatas#prettyPhoto[gallery9f0921f146]/0/ Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/45100-ekkremei-agora-elaiotriveiou-eisodos-kastrou-kalamatas#prettyPhoto[gallery9f0921f146]/0/
Πόρων και Απαλλοτριώσεων για την απευθείας αγορά του ακινήτου. Η ιστορία της υποθέσεως ανάγεται στο 1996 (!), όταν ο ιδιοκτήτης υπέβαλε αίτηση, με την οποία παραχωρούσε οικειοθελώς το ακίνητό του προς αγορά από το υπουργείο Πολιτισμού. Μεταξύ άλλων, το 2002 ομοφώνως γνωμοδότησε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου, ενώ το 2006 εκδόθηκε ΚΥΑ με την οποία κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση του ακινήτου για αρχαιολογικούς σκοπούς. Το 2009, η Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων προχώρησε στη διαδικασία της απευθείας αγοράς για αρχαιολογικούς σκοπούς, δεδομένου ότι η απαλλοτρίωση δεν συντελέστηκε, επειδή δεν κατέστη δυνατή η παρακατάθεση της επιδικασθείσας αποζημίωσης λόγω έλλειψης πιστώσεων. Την ίδια χρονιά, ο ιδιοκτήτης αποδέχθηκε την απευθείας εξαγορά. Το 2010, η Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων ζήτησε από το ΤΑΠΑ τη χορήγηση βεβαίωσης πίστωσης συνολικού ποσού 561.000 ευρώ (550.000 ως τίμημα ακινήτου συν 11.000 για συμβολαιογραφικά έξοδα), προκειμένου να ολοκληρωθεί η απευθείας αγορά και να υπογραφεί το συμβόλαιο. Το 2011, η Διεύθυνση Απαλλοτριώσεων ζήτησε από το ΤΑΠΑ την έγκριση της εν λόγω δαπάνης και την έκδοση εντάλματος.
Το ερώτημα είναι: Τι γίνεται από εδώ και πέρα; Υπάρχει κάποιος αρμόδιος να απαντήσει και να ενημερώσει;».Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/45100-ekkremei-agora-elaiotriveiou-eisodos-kastrou-kalamatas
 Πηγή : eleftheriaonline.gr
Περισσότερα »

Δηλώσεις συμμετοχής σε εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

Ο Δήμος Καλαμάτας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμάτας, στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης και η υποβολή φωτοτυπίας ταυτότητας.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως και τις 3 Οκτωβρίου 2014, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και εγγραφές μπορεί κανείς να απευθύνεται στην υπεύθυνη εκπαίδευσης Γεωργία-Σταυρούλα Πολίτη και στην υπεύθυνη οργάνωσης Βασιλική Διάκου, στο τηλέφωνο 27213-60895 ή στο e-mail: kdvm48@gmail.com

Τα γραφεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται στη Στοά Λόντου & Αναγνωσταρά, στο ισόγειο κάτω από την Διεύθυνση Παιδείας.

Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10.00-13.00 και Δευτέρα το απόγευμα 16.00-18.00.

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους .
Facebook: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Καλαμάτας
kdvm-.jpgπηγή: Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα αλιευτικών εργαλείων

Με την υπ’ αριθμ. 1240/29-8-2014 Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης – χρηματοδότησης Πράξεων (επενδυτικών σχεδίων) στο Μέτρο 1.3 «Επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών και επιλεκτικότητα των αλιευτικών εργαλείων» του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Μέτρα για την προσαρμογή του αλιευτικού στόλου» του Ε.Π. Αλιείας 2007 – 2013. Οι υπαγόμενες Πράξεις αφορούν σε ενέργειες των παρακάτω Δράσεων:
-Δράση 1: Βελτίωση της ασφάλειας επί του σκάφους
-Δράση 2: Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
-Δράση 3: Βελτίωση της υγιεινής των προϊόντων
-Δράση 4: Βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων
-Δράση 5: Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
-Δράση 6: Βελτίωση της επιλεκτικότητας
-Δράση 7: Αντικατάσταση κινητήρα ([α] ίδιας ή μικρότερης ισχύος για σκάφη παράκτιας αλιείας μικρής κλίμακας ολικού μήκους κάτω των 12 μέτρων - όχι με συρόμενα εργαλεία [β] μικρότερης ισχύος από την αρχική τουλάχιστον κατά 20 % για τα υπόλοιπα σκάφη ολικού μήκους το πολύ μέχρι 24 μέτρα)
-Δράση 8: Αντικατάσταση αλιευτικών εργαλείων
-Δράση 9: Άλλες επενδύσεις επί αλιευτικών σκαφών.
Γίνονται δεκτές αιτήσεις μέχρι 31-10-2014.
Η ανωτέρω Υπουργική Απόφαση, με τις λεπτομέρειες, είναι δυνατόν να αναζητηθεί ηλεκτρονικά, καθώς φέρει ΑΔΑ: ΩΙ4ΠΒ-ΤΩΟ.
psarokaiko.jpg πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 19η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :  

 

Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »