17 Μαρ 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Το κρεβάτι σου είναι τέλειο !

Έχω τρομερό πονοκέφαλο αφεντικό και δεν ξέρω τι να κάνω!

Α… θα σου πω εγώ και θα με θυμηθείς!

Όταν έχω πονοκέφαλο πηγαίνω στο σπίτι μου και κάνω έρωτα με τη γυναίκα μου  και την επομένη μέρα είναι όλα καλά!


Πήγαινε κάνε και εσύ το ίδιο και θα με θυμηθείς…

Πράγματι γυρίζει την επομένη μέρα ο υπάλληλος και λέει όλο χαρά στο

Αφεντικό του !

Τελικά είχες δίκιο!

Πράγματι μου πέρασε ο πονοκέφαλος!Αλλά πρέπει να σου πω ότι το σπίτι σου και ειδικά το κρεβάτι σου είναι τέλειο!

Περισσότερα »

Ξεκινούν αύριο 18/3 οι εργασίες για να «ντυθεί» το Αχίλλειον

 
Την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015, ξεκινούν οι εργασίες ώστε να «ντυθεί» το δημοτικό κτήριο Αχίλλειον με μουσαμά, πάνω στον οποίο θα υπάρχει το αποτύπωμα παραδοσιακού κτηρίου.
 
Αυτό θα γίνει για λόγους προστασίας των διερχομένων, αλλά και αισθητικούς.
 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Μετεγκατάσταση ΕΚΑΒ στο Ανατολικό Κέντρο

Μέχρι τέλους Απριλίου 2015, εκτιμάται πως το ΕΚΑΒ θα έχει μετεγκατασταθεί στο Ανατολικό Κέντρο, όπου ο Δήμος Καλαμάτας έχει παραχωρήσει με χρησιδάνειο χώρο και εγκαταστάσεις, για τη στέγαση του ΕΚΑΒ εντός του αστικού ιστού, με προφανή θετικά αποτελέσματα, καθώς πλέον δεν θα χρειάζεται τα ασθενοφόρα να εισέρχονται στην Καλαμάτα για να παραλάβουν τον ασθενή και να τον διακομίσουν στο Νοσοκομείο.

Οι εγκαταστάσεις θα συντηρηθούν από το Δήμο, με διάθεση κονδυλίου 12.000 ευρώ και για τις σχετικές εργασίες έγινε μελέτη και ανάθεση.

Υπενθυμίζεται πως ο Δήμος παρεχώρησε για περίοδο 20 ετών, χωρίς αντάλλαγμα, τη χρήση ενός οικίσκου (27Α) στο Ανατολικό Κέντρο, επιφάνειας 100 τετρ. μέτρων, αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο του. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει συνδρομή στο ΕΚΑΒ, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, σε ζητήματα τεχνικά και υποστήριξης.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 17 Μαρτίου


ΑΛΕΞΙΟΣ, ΘΕΟΣΤΗΡΙΚΤΟΣ, ΠΑΤΡΙΚ, ΠΑΥΛΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΓΑΒΡΙΗΛ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
 
Όσιος Αλέξιος (1) ο άνθρωπος του Θεού
    Όσιος Θεοστήρικτος ο Ομολογητής
    Άγιος Patrick
    Μνήμη της φοβεράς απειλής του σεισμού
    Άγιος Παύλος ο Οσιομάρτυρας
    Άγιος Μαρίνος
    Άγιος και Δίκαιος Λάζαρος ο φίλος του Χριστού
    Όσιος Μακάριος ηγούμενος της μονής Κολγιαζίν της Ρωσίας
    Άγιος Γαβριήλ ο Μικρός ο Οσιομάρτυρας
    Άγιος Θεόδουλος ο Ιερομάρτυρας ο Σιναΐτης
    Άγιος Παύλος ο Οσιομάρτυρας ο ἐν Κύπρῳ ἀθλήσας

(1) O Όσιος Αλέξιος, ο επονομαζόμενος και ως «άνθρωπος του Θεού»,  έζησε επί εποχής των αυτοκρατόρων Αρκαδίου και Ονωρίου που ήταν γιοί του Μεγάλου Θεοδοσίου (378-395 μ.Χ.). Γεννήθηκε  στη Ρώμη και οι γονείς του είχαν αρχοντική καταγωγή. Ο πατέρας του ήταν ο Ευφημιανός και μητέρα του η Αγλαΐα και οι δύο ήταν ευσεβείς χριστιανοί και είχαν ένα πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Μετέδωσαν στον Αλέξιο την αγάπη τους προς τον Κύριο και έτσι ο Αλέξιος μεγάλωσε με μεγάλη επιθυμία να αφοσιωθεί στον Κύριο. Όταν έφτασε σε ηλικία γάμου, οι γονείς του τον πάντρεψαν με μια ευσεβέστατη νεαρή χριστιανή, όπου και οι δύο ήθελαν να μείνουν πιστοί και αφοσιωμένοι στον Κύριο και να κρατήσουν την παρθενία τους. Μετά το γάμο ο Αλέξιος έφυγε και μετέβη στην Έδεσσα της Μεσοποταμίας όπου έμεινε για δεκαοκτώ χρόνια ζώντας από την φιλευσπλαχνία των χριστιανών. Στη συνέχεια αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα του και μετέβη στο πατρικό του σπίτι όπου με χαρά είδα ότι ζούσαν οι γονείς του αλλά δεν τον αναγνώρισαν. Φιλεύσπλαχνοι όμως όπως πάντα τον κράτησαν κοντά τους μέσα στο σπίτι τους όπου και έμεινε μέχρι το τέλος του. Την στιγμή της κοίμησής του ζήτησε ένα κομμάτι χαρτί και πάνω σε αυτό έγραψε ποιος ήταν.  Το χαρτί αυτό το διάβασε ο αυτοκράτορας Ονώριος μετά το θάνατο του Αλεξίου και ανακαλύπτοντας ποιος ήταν πραγματικά, αναφώνησε:  «Ήταν ένας άνθρωπος του Θεού».
Η μνήμη του εορτάζεται στις 17 Μαρτίου.
Περισσότερα »

Ημερίδα στο ΤΕΙ για τους εντομολογικούς εχθρούς της ελιάς

Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πελοποννήσου (Καλαμάτας) και η Εντομολογική Εταιρεία Ελλάδος διοργανώνουν από κοινού ημερίδα, με θέμα: 
 
«Εντομολογικοί εχθροί της ελιάς: 
Προβλήματα – Αντιμετώπιση».
 
Η ημερίδα θα διεξαχθεί την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, με έναρξη στις 9.30 το πρωί, στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΤΕΙ Πελοποννήσου.
 
Μπορείτε εδώ να δείτε το πρόγραμμα.
 


tei-imerida.jpg 
πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν σήμερα στις 17 Μαρτίου , έφυγε ο Νικόλας Ασιμος!

https://i2.ytimg.com/vi/MOKKO3p2NHo/mqdefault.jpg
Σαν σήμερα στις 17 Μαρτίου 1988, έφυγε από τη ζωή (βρέθηκε κρεμασμένος), ο τραγουδοποιός του Ελληνικού ροκ και όχι μόνο,Νικόλας Άσιμος.
Ένα ιδιαίτερα αντισυμβατικό άτομο, ο Νικόλας Άσιμος, έγραψε έντονα και "προκλητικά" τραγούδια.
Φοίτησε στο Α.Π.Θ. στην Φιλοσοφική σχολή όπου φαίνεται ότι εκεί μπήκε ο σπόρος της "κοινωνικής ανησυχίας" του. Πέρασε από την Αριστερά,  στον Αναρχισμό αλλά προχώρησε πάρα πέρα!
Εκεί που μόνο ο Νικόλας μπορούσε να πάει! πέρα από κομματικές και κοινωνικές ταμπέλες!
Τις  "παράνομες κασέτες" του, όπως τις αποκαλούσε, τις ηχογραφούσε σε σπίτια φίλων και οι στοίχοι του απέκτησαν πολλούς φίλους!

 Ο λαϊκός θρύλος ή αλλιώς ο μεγαλύτερος Έλληνας ερμηνευτής Στέλιος Καζαντζίδης είχε τραγουδήσει ένα τραγούδι με τίτλο ο φίλος μας αναφερόμενος στον Νικόλα Άσιμο και είχε δηλώσει: «Το τραγούδι αυτό, είναι αφιερωμένο στον Νικόλα Άσιμο. Τον καλλιτέχνη και άνθρωπο που έζησε και αμφισβήτησε με συνέπεια και πίστη αυτόν τον κόσμο της βαρβαρότητας.


πληροφορίες από :el.wikipedia
Περισσότερα »

17 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα Κοινωνικής ΕργασίαςΗ Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας,
που την καθιέρωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW),  έχει ως θέμα  την 
" Προώθηση της Κοινωνικής και Οικονομικής Ισότητας ".


H Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας το 2015 (WSWD) είναι στις 17 Μαρτίου. Με θέμα την  «Προώθηση, αξιοπρέπεια και την αξία των Λαών»  αναφέρεται στον δεύτερο πυλώνα της παγκόσμιας ατζέντας, για την κοινωνική εργασία και την κοινωνική ανάπτυξη. 

Το θέμα εστιάζει τις κοινές εργασίες της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών, η Διεθνής Ένωση των Σχολών Κοινωνικής Εργασίας και του Διεθνούς Συμβουλίου για την Κοινωνική Πρόνοια. 

Οι τρεις οργανώσεις έχουν δεσμευτεί να συνεργάζονται για να επηρεάσουν τις διεθνείς, περιφερειακές και τοπικές πολιτικές, κυβερνητικές ενέργειες και να αναδείξουν την αξία και τις εισφορές που οι κοινωνικοί λειτουργοί κάνουν καθημερινά σε όλο τον κόσμο.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 17 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »