Υλικά για 3-4 βάζα των 750 γρ
1 κιλό κολοκύθα τριμμένη στο τρίφτη
3 μεγάλα καρότα στον τρίφτη
3 μεγάλα καρότα στον τρίφτη
750 γρ Ζάχαρη
½ κ.γ. γαρίφαλο άτριφτο
3 Ξύλα κανέλας
½ από ένα καρπό μοσχοκάρυδο
¼ Αλάτι
½ κ.γ. γαρίφαλο άτριφτο
3 Ξύλα κανέλας
½ από ένα καρπό μοσχοκάρυδο
¼ Αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
½ κ.γ. Κουρκουμά
½ κ.γ. Κουρκουμά
1 κ.γ. λεμόνι
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα στον τρίφτη και τα καρότα. Τα
τοποθετούμε με σε μία κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
καλά. Τρίβουμε στον τρίφτη και το
μοσχοκάρυδο και μετράμε τα γαρίφαλα γιατί θα πρέπει να τα αφαιρέσουμε όπως και τις
κανέλες, στο τέλος.
Αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη για μισή ώρα περίπου
ανακατεύουμε κατά διαστήματα.
Στη συνέχεια βράζουμε την μαρμελάδα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια
γιατί κολάι, για αρκετή ώρα, ώστε να δέσουν όλα τα υλικά σε γεύση και σε χρώμα.
Αν θέλουμε λιώνουμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για να είναι πιο λεία.
Αν θέλουμε λιώνουμε την μαρμελάδα με το ραβδομπλέντερ για να είναι πιο λεία.
Όπως είναι καυτή η μαρμελάδα μας γεμίζουμε τα επίσης καυτά
βάζα μας, τα τοποθετούμε ανάποδα με τα καπάκια προς τα κάτω και τα αφήνουμε να
κρυώσουν για ένα 24ώρο. Έτσι αν έχουμε κλείσει καλά τα καπάκια μας και
φυλάξουμε τα βάζα σε δροσερό μέρος, θα έχουμε μαρμελάδα τουλάχιστον για δύο
χρόνια.
Καλή Επιτυχία !
Σίσυ Μ.