25 Ιουν 2014

Μεγάλη πτώση 20,80%, των Ελληνικών Εξαγωγών !

http://www.statistics.gr/esye/imgs/bgr_topbanner_imagemap_new.jpg
Παρά της φανφάρες για την καλή πορεία οικονομίας και τόνωση των εξαγωγών, οι εξαγωγές της Ελλάδας προς το εξωτερικό, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη πτώση της τάξεως του 20,80%, για τον μήνα Απρίλιο 2014 σε σχέση με τον Απρίλιο του 2013.

Σύμφωνα με την  Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το ποσοστό του Απριλίου είναι ιδιαίτερα μεγάλο και συνεχίζει την πτωτική τάση των εξαγωγών, από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο 2014.

Περισσότερα : statistics.gr

Περισσότερα »

Η πολυβραβευμένη «Πολυκατοικία» από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη αύριο 26/6

Αύριο, Πέμπτη 26 Ιουνίου, η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας  θα προβάλει την ταινία «Η Πολυκατοικία» (“La Comunidad”).
lacomunidadΗ Χούλια, μεσίτρια ακινήτων, αποφασίζει να περάσει το βράδυ σε ένα από τα διαμερίσματα που πουλάει, προκειμένου να ξεφύγει από την καθημερινότητά και τον μίζερο σύζυγό της. 

Στο σπίτι ενός νεκρού ηλικιωμένου της ίδιας πολυκατοικίας, η Χούλια ανακαλύπτει 300 εκατομμύρια πεσέτες (νόμισμα της Ισπανίας πριν το ευρώ). 

Άθελά της, μπαίνει σ’ έναν πόλεμο με τους ενοίκους της πολυκατοικίας, οι οποίοι, γνωρίζοντας την ύπαρξη των χρημάτων, δεν έχουν την διάθεση να την αφήσουν να διαφύγει με τα χρήματα… ζωντανή. 

lacomunidad_2.jpg
Ο Ιγλέσια παρουσιάζει με ευφυΐα την αλλοτρίωση του ανθρώπινου χαρακτήρα και κατορθώνει να συνδυάσει τον τρόμο με τραγελαφικές καταστάσεις, σε μια μαύρη κωμωδία που καθηλώνει. 

Η πληθωρική Κάρμεν Μαούρα στο ρόλο της Χούλια καταφέρνει να πάρει τον θεατή με το μέρος της, αλλά και να δώσει μια νότα κλασικού ισπανικού σινεμά. Η ταινία βραβεύτηκε από την Ακαδημία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και κέρδισε συνολικά 20 βραβεία σε διεθνείς διοργανώσεις.

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ
Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ – LA COMUNIDAD [2000]
Σκηνοθεσία: Alex de la Iglesia
Παίζουν: Carmen Maura, Eduardo Antuña, María Asquerino
Διάρκεια: 110 λεπτά
Χώρος προβολής: Καφέ Σινέ (Δυτική Παραλία Καλαμάτας)
Ώρα προβολής: 21.30
Είσοδος: 4 ευρώ
Είσοδος ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.
lacomunidad_1.jpg
Περισσότερα »

«Ημέρα του Ξενοδόχου» ανήμερα του Οσίου Σαμψών, την Παρασκευή 27/6

Τον ετήσιο εορτασμό της «Ημέρας του Ξενοδόχου» θα πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μεσσηνίας, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, που θα περιλαμβάνει Δοξολογία και Αρτοκλασία, την ημέρα μνήμης του Οσίου Σαμψών, προστάτη των ξενοδόχων. 

Οι τελετές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014, από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, που βρίσκεται εντός του χώρου του ξενοδοχείου «Elite City Resort».

Περισσότερα »

ANEKΔOTO (.) : Η Πεθερά

Ο Κίτσος μόλις αρραβωνιάστηκε και είναι αρκετά διαχυτικός...
έτσι ο πεθερός του, του λέει:

-Μόλις αρραβωνιαστήκατε κι έχετε τόσες οικειότητες; 
Εγώ όταν αρραβωνιάστηκα την πεθερά σου ... 
καθόμουν στη μια άκρη του δωματίου κι αυτή στην άλλη.

Κι ο αρραβωνιαστικός, κοιτάζοντας  την πεθερά, απαντά:
-Κι εγώ στη θέση σου πατέρα, το ίδιο θα 'κανα!
Περισσότερα »