15 Σεπ 2017

ΣΥΝΤΑΓΗ: ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΟΥΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Υλικά
4    Μπουτια Κοτοπουλου
2    μικρές πατάτες
4-5 Καρότα
2-3 Κολοκύθια
1    Πορτοκάλι
2    Λεμόνια
1    Κρεμμυδι
1    κ.σ. Μαργαρινη
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπαχάρι τριμμενο

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι και το αφήνουμε να πάρει μία βράση. Ξαφρίζουμε λίγο. Ρίχνουμε μέσα τις πατατούλες,  τα καρότα το κρεμμύδι και τα κολοκύθια. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι το κόβουμε στα τέσσερα αφαιρούμε τα κουκούτσια και το στύβουμε μέσα στην κατσαρόλα. Δεν πετάμε τα πορτοκάλια τα ρίχνουμε και αυτά να βράσουν μαζί με τα υλικά μας.  
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι λίγο πιπέρι και λίγο μπαχάρι.
Τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα, τότε στύβουμε το λεμόνι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στην κατσαρόλα. Αφήνουμε άλλα 20 λεπτά μέχρι να έχει βράσει το καρότο και το κοτόπουλο( Το κοτόπουλο και το καρότο συνήθως βράζουμε μαζί αυτό το ελέγχουμε..).)
Βγάζουμε το κοτόπουλο (Το οποίο θα πρέπει να έχει ήδη βράσει αν όχι το αφήνουμε λίγο) από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα λαχανικά.
Αφήνουμε στην άκρη την μία πατατούλα το ένα καρότο και το κρεμμύδι  και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε μικρά κομματάκια όλα τα λαχανικά.
Βάζουμε στο μπλέντερ τα λαχανικά που κρατήσαμε ολόκληρα την πατατούλα το καρότο και το κρεμμύδι. Μαζί με λίγο ζουμάκι τα χτυπάμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αυτό το χυλό μέσα στην κατσαρόλα με το ζουμί των λαχανικών μας ανακατεύουμε με ένα σύρμα ώστε να ενωθούν  καλά και προσθέτουμε μέσα μια κουταλιά βούτυρο. 
Καλή Επιτυχία!
Σίσυ Μ.
Περισσότερα »