14 Μαΐ 2013

Σε δημοπρασία σπάνια κιθάρα των Beatles


 Μια σπάνια κιθάρα των Beatles θα δημοπρατηθεί το Σάββατο στο Hard Rock Cafe της Νέας Υόρκης από τον οίκο Julien.
Πρόκειται για την κιθάρα με την οποία έπαιξαν τόσο ο Τζον Λένον όσο και ο Τζορτζ Χάρισον ενώ είχε δοθεί το 1967 από τον αείμνηστο Λένον στον έναν ηχολήπτη της Apple Records.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών ανεβάζουν το ποσό που θα απαιτηθεί για να αγοράσει κάποιος την κιθάρα στις 300.000 $.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ο Καιρός Αύριο Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

 


Ο Καιρός Αύριο Τετάρτη  15 Μαΐου 2013

Τετάρτη - 15/5/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 18°C Καθαρός2 Μποφόρ BAΥγρασία 64%
Μεσημέρι 26°C Καθαρός4 Μποφόρ NΥγρασία 42%
Βράδυ 22°C Καθαρός2 Μποφόρ NAΥγρασία 55%


Τετάρτη - 15/5/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 18°C Καθαρός2 Μποφόρ BAΥγρασία 62%
Μεσημέρι 26°C Καθαρός3 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 42%
Βράδυ 21°C Λίγα σύννεφα3 Μποφόρ NΥγρασία 71%


Τετάρτη - 15/5/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 18°C Λίγα σύννεφα1 Μποφόρ BΥγρασία 56%
Μεσημέρι 27°C Καθαρός3 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 21%
Βράδυ 22°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ NΥγρασία 45%


Τετάρτη - 15/5/2013

Πάτρα

Πρωί 17°C Λίγα σύννεφα1 Μποφόρ BAΥγρασία 81%
Μεσημέρι 25°C Καθαρός3 Μποφόρ ΔΥγρασία 52%
Βράδυ 20°C Καθαρός2 Μποφόρ ΔΥγρασία 66%

Τετάρτη - 15/5/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 17°C Καθαρός1 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 65%
Μεσημέρι 26°C Καθαρός4 Μποφόρ NΥγρασία 42%
Βράδυ 21°C Λίγα σύννεφα2 Μποφόρ NΥγρασία 50%


Πηγή kairos123
Περισσότερα »

Τα αγωνιστικά χρώματα του θηρίου της Peugeot

Την τελική μορφή του 208 Τ16 Pikes Peak παρουσίασε η Peugeot, δίνοντας στη δημοσιότητα σχετική φωτογραφία. 

Το αγωνιστικό όπλο του Σεμπαστιάν Λεμπ φέρει τα χρώματα των 3 συνεργατών της γαλλικής μάρκας στο εγχείρημά της να σπάσει το ρεκόρ στη διάσημη ανάβαση στα βουνά του Κολοράντο: της Total, της Red Bull και της Michelin.

Το 208 T16 φέρει έναν τοποθετημένο στο κέντρο και προς τα πίσω 3.2 V6 με ισχύ 875 PS. Έτσι έχει επιτευχθεί η εκπληκτική αναλογία ισχύος – βάρους 1:1, καθώς ζυγίζει μόλις 875 kg. Ο Λεμπ θα μπορεί να φθάσει την ημέρα της ανάβασης (30 Ιουνίου) τα 100 km/h από στάση σε 1,8 sec και τα 200 km/h σε 4,8 sec!


Πηγή & περισσότερα newsauto
Περισσότερα »

«Τώρα... ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Αλλαγή πολιτικής της Apple σχετικά με την επισκευή των iPhone και iPad

Φωτογραφία wikipedia

 
 
H Αpple πραγματοποίησε συνάντηση του τεχνικού προσωπικού της με σκοπό την ενημέρωση για τα νέα μέτρα που θα λάβει άμεσα ξεκινώντας από την Αμερική.

Σήμερα αν κάποιος επιστρέψει πίσω ένα iPhone, iPod, ή iPad η Apple το αντικαθιστά άμεσα με ένα ανακατασκευασμένο. Αυτό όμως θα αλλάξει και οι τεχνικοί θα προσπαθούν να επισκευάσουν την ίδια την συσκευή και έτσι θα επιστρέφουν πίσω στον πελάτη το αρχικό δικό του προϊόν.

Τα Apple Stores σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα
να επισκευάζουν περισσότερα εξαρτήματα μιας συσκευής όπως την οθόνη και την μητρική πλακέτα. Μέχρι σήμερα αντικαθιστούν τα βασικά ελαττωματικά κομμάτια όπως είναι παράδειγμα τα home buttons και οι μπαταρίες.

Έτσι η Apple θα γλιτώσει 1 δις $ το χρόνο!

Το AppleCare θα γίνει πλέον συνδρομητική υπηρεσία ταυτισμένη με τον πελάτη, ο οποίος θα ενημερώνεται για ποια προϊόντα θα καλύπτει η συνδρομή του και πιθανόν να έχει “exclusive” 24ωρη βοήθεια.
Περισσότερα »

Περίεργο συντριβάνι στη Ρώμη !

Το περίεργο αυτό συντριβάνι βρίσκεται στη Ρώμη της Ιταλίας και είναι έργο του Ισπανού καλλιτέχνη Juan Galdeano.
Δημιουργήθηκε με τέτοιο τρόπο για να φαίνεται ότι το νερό σηκώνει το βάρος ενός ολόκληρου αυτοκινήτου. Στην πραγματικότητα, το αυτοκίνητο στηρίζεται στον αέρα από μία αρκετά πολύπλοκη κατασκευή, κρυμένη μέσα στο νερό του συντριβανιού.
Σύμφωνα με τον Juan Galdeano, σκοπός του συντριβανιού είναι να τραβήξει την προσοχή στην υπερθέρμανση του πλανήτη και τις επιπτώσεις της στη ζωή μας.

Perierga.gr - Περίεργο συντριβάνι στη Ρώμη
Perierga.gr - Περίεργο συντριβάνι στη Ρώμη
Perierga.gr - Περίεργο συντριβάνι στη Ρώμη
Perierga.gr - Περίεργο συντριβάνι στη Ρώμη
Perierga.gr - Περίεργο συντριβάνι στη Ρώμη

Πηγή : perierga.gr
Περισσότερα »

Φόρος σε smartphones για το καλό των τεχνών!Ειδικό φόρο στα smartphones και στις ταμπλέτες οφείλει να θεσπίσει η γαλλική κυβέρνηση, για να χρηματοδοτήσει τις τέχνες, και πρέπει επίσης να διαλύσει την κρατική υπηρεσία που παρακολουθεί τις μεταφορτώσεις στο Διαδίκτυο (downloads/uploads), σύμφωνα με έκθεση εμπειρογνωμόνων που υποβλήθηκε στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η έκθεση, που τιτλοφορείται «Δεύτερη Πράξη της πολιτιστικής εξαίρεσης», περιλαμβάνει 80 προτάσεις για το πώς θα συνεχιστεί η πολιτική της Γαλλίας για την επιδότηση των τεχνών στην ψηφιακή εποχή.

Επειδή οι χρήστες του διαδικτύου είναι απρόθυμοι να πληρώσουν για το ψηφιακό περιεχόμενο, είναι όμως πρόθυμοι να δαπανήσουν εκατοντάδες € σε smartphones και ταμπλέτες για να έχουν πρόσβαση σε αυτό, η κυβέρνηση θα πρέπει να φορολογήσει τις συσκευές αυτές, συστήνει η ομάδα των εμπειρογνωμόνων.

Τα έσοδα του φόρου θα δοθούν στους καλλιτέχνες και τους εκδότες που παράγουν το περιεχόμενο των έργων αυτών, σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες, επικεφαλής των οποίων είναι ο Πιέρ Λεσκίρ, πρώην γενικός διευθυντής του δικτύου Canal+, όπως προστίθεται.

Η έκθεση, επίσης, εξέτασε την αποτελεσματικότητα του Hadopi, μιας υπηρεσίας που συστάθηκε πριν από 3 χρόνια για την «αστυνόμευση» του παράνομου κατεβάσματος ταινιών, μουσικής και τηλεοπτικών εκπομπών και την επιβολή προστίμου στους κατ' εξακολούθηση παραβάτες.

Τα αποτελέσματα ήταν μάλλον μικτά, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, οι οποίοι βρήκαν το κόστος της επιτήρησης των παράνομων μεταφορτώσεων «δυσανάλογο» σε σχέση με τα οφέλη και συνέστησαν τη διάλυση της υπηρεσίας.

Και ενώ συνιστά να παραμείνει το σύστημα των προστίμων, η ομάδα των ειδικών προτείνει να μειωθούν δραστικά οι ποινές, από το σημερινό ανώτατο όριο των 1.500€ σε 60€. 
 
Επίσης τονίζει ότι δεν θα πρέπει να διακόπτεται η σύνδεση με το Διαδίκτυο των χρηστών που συλλαμβάνονται να κατεβάζουν παράνομα ψηφιακά αρχεία. 
 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για την απασχόλησηΛίγες θέσεις για πτυχιούχους - Κυριαρχούν οι απόφοιτοι λυκείου!

Ο ΟΑΕΔ ανακοινώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα μια σειρά από θέσεις εργασίας που αφορούν όλα τα επίπεδα σπουδών.

Οι θέσεις αυτές διαμορφώνονται με βάση τις αιτήσεις των εργοδοτών στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΑΕΔ και αναρτώνται τόσο ηλεκτρονικά όσο και έντυπα. Μέχρι και τις 14/5/2013 μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης ζητούνταν 3241 εργαζόμενοι ανά την Ελλάδα. 


Η ανάλυση των θέσεων αυτών μπορεί να δώσει πολύτιμα στοιχεία για τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση σε προσωπικό, για τις ειδικότητες και το επίπεδο σπουδών. Μέσα από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο αριθμός των θέσεων σε τουριστικές περιοχές είναι αρκετά μικρός. Συγκεκριμένα σε Κρήτη, νησιά και Χαλκιδική προσφέρονται 445 θέσεις εργασίας, δηλαδή το 13,7% των θέσεων.

Επίπεδο σπουδών. Κυριαρχούν οι απόφοιτοι λυκείου. Λίγες θέσεις για πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ


Με βάση την ανάλυση που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι μικρός αριθμός εργοδοτών ζητά μέσω του ΟΑΕΔ πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Πιο αναλυτικά οι θέσεις που απευθύνονται σε πτυχιούχους ΑΕΙ ήταν μόλις 195 και σε πτυχιούχους ΤΕΙ 185. Αντίθεα με τους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τη μερίδα του λέοντος την έχουν οι απόφοιτοι λυκείου στους οποίους προσφέρονται 1.243 θέσεις εργασίας.

Μικρός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας για απόφοιτους δημοτικού, που είναι 116 ενώ για απόφοιτους γυμνασίου είναι 303.Για 989 θέσεις εργασίας δε διευκρινίζεται το επίπεδο σπουδών ενώ μικρός είναι ο αριθμός των θέσεων για πτυχιούχους των ΙΕΚ. 


Ο μικρός αριθμός ζήτησης πτυχιούχων ερμηνεύεται από το γεγονός ότι οι περισσότεροι εργοδότες ζητούν εργάτες, υπαλλήλους γραφείου, πωλητές και υπαλλήλους για τουριστικές επιχειρήσεις, θέσεις που δεν απαιτούν υψηλό επίπεδο σπουδών. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσω του ΟΑΕΔ ζητείται μόλις ένα άτομο που να έχει μεταπτυχιακό.


Επίπεδο σπουδών
Αριθμός θέσεων
ΑΕΙ
195
ΤΕΙ
185
Απόφοιτοι Λυκείου
1243
Άλλο
989
Γυμνάσιο
303
Δημοτικό-καθόλου σχολείο
125
Τεχνική Σχολή-Λύκειο, ΤΕΕ (Α,Β)
128
ΙΕΚ (Με και χωρίς πιστοποίηση)
69
Σχολές Μαθητείας
3
Μεταπτυχιακό
1
Σύνολο
3241Κρήτη. Το 59% αφορά το Νομό Ηρακλείου. Ελάχιστες θέσεις στο Νομό Λασιθίου


Από τις 3241 θέσεις εργασίας οι 241 αφορούσαν την Κρήτη. Οι θέσεις αυτές προσφέρονται μέσω των ΚΠΑ2 που βρίσκονται και στους τέσσερις νομούς του νησιού. Στον πίνακα ακολουθεί η κατανομή των θέσεων ανά Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης.

Περιοχή  ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ
Αριθμός θέσεων
Άγ.Νικόλαος
3
Σητεία
1
Ιεράπετρα
2
Αλικαρνασσός
43
Χανιά
52
Ρέθυμνο
41
Ηράκλειο
99
Σύνολο
241

Όπως φαίνεται από τον πίνακα στα δυο ΚΠΑ του Νομού Ηρακλείου (Ηράκλειο, Αλικαρνασσός) προσφέρονται 142 θέσεις εργασίας δηλαδή το 59% των θέσεων. Δεύτερος Νομός σε προσφορά θέσεων εργασίας είναι τα Χανιά με 52 θέσεις και ποσοστό 21,6% και τρίτος το Ρέθυμνο με 41 θέσεις εργασίας και ποσοστό 17%. Αντίθετα μικρός είναι ο αριθμός των θέσεων εργασίας που προσφέρεται μέσω των τριών ΚΠΑ του Νομού Λασιθίου. Συγκεκριμένα προσφέρονται 6 θέσεις εργασίας.

Θέσεις εργασίας νησιωτικών περιοχών. Το 36,8% στη Ρόδο

Όσον αφορά τις θέσεις εργασίας που προσφέρονται μέσω των Κέντρων Απασχόλησης νησιωτικών περιοχών αξίζει να αναφέρουμε ότι ο αριθμός τους φθάνει τις 182.

Περιοχή  ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ
Αριθμός θέσεων
Θάσος
9
Κω
1
Αργοστόλι Κεφαλονιά
11
Ερμούπολη Σύρος
14
Ζάκυνθο
13
Κέρκυρα (Κέρκυρα,Λευκίμη)
44
Μυτιλήνη
6
Νάξο
1
Ρόδος (Ρόδος, Αρχάγγελος)
67
Σάμο
3
Λευκάδα
9
Χίο
4
Σύνολο
182
Από τον πιο πάνω πίνακα παρατηρούμε ότι οι περισσότερες θέσεις εργασίας προσφέρονται στα νησιά Κέρκυρα και Ρόδο. Το 36,8% των θέσεων εργασίας αφορά τη Ρόδο και το 24,17% την Κέρκυρα. Αντίθετα οι άλλες νησιωτικές περιοχές εμφανίζουν μικρό αριθμό θέσεων εργασίας παρά το γεγονός ότι είναι τουριστικές.

Θέσεις εργασίας στη Χαλκιδική. Μικρός ο αριθμός των θέσεων

Ο Νομός Χαλκιδικής αποτελεί τη ναυαρχίδα του τουρισμού στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι σημαντικό να δούμε πόσες θέσεις εργασίας προσφέρονται μέσω των Κέντρων Προώθησης Απασχόλησης που εδρεύουν σε αυτό το Νομό( Μουδανιά, Πολύγυρο, Αρναία).

Περιοχή  ΚΠΑ2 ΟΑΕΔ
Αριθμός θέσεων
Πολυγύρου
7
Ν.Μουδανιών
15
Αρναία
0
Σύνολο
22
Από τον πίνακα παρατηρούμε ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των θέσεων που ζητούνται μέσω του ΟΑΕΔ στη Χαλκιδική παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο Μάιο και η τουριστική σεζόν ξεκινά στην περιοχή. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι για το Νομό Σερρών, που ο τουρισμός δεν αποτελεί κύρια απασχόληση των κατοίκων, το ίδιο διάστημα προσφέρονται 42 θέσεις εργασίας.


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ενιαίος αποθηκευτικός χώρος 15GB για τα Google Drive, Gmail και Google+Η Google ανακοίνωσε την ενοποίηση του cloud αποθηκευτικού χώρου για τα Gmail, Google Drive και Google+ προσφέροντας στους χρήστες των τριων υπηρεσιών της 15GB για να τα εκμεταλλευτούν όπως θέλουν.

Μέχρι τώρα, οι χρήστες διέθεταν 10GB στο Gmail και 5GB στα Google Drive και Google+ μαζί, ενώ τώρα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιούν καλύτερα τυχόν χώρο που παρέμενε ανεκμετάλλευτος σε κάποια από τις παραπάνω υπηρεσίες.
Η αλλαγή αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της μαζί με αναβάθμιση της σελίδας του Google Drive που θα σε ενημερώνει πόσο χώρο έχεις χρησιμοποιήσει και πού.


Πηγή techgear
Περισσότερα »

Τέλος οι έρευνες στο Μπαγκλαντές

Ο στρατός του Μπαγκλαντές τερμάτισε τις έρευνες για την ανεύρεση πτωμάτων στα ερείπια του κτιρίου που κατέρρευσε στα περίχωρα της Ντάκα. 

Κρατώντας φωτογραφίες, οι συγγενείς περιμένουν στη σειρά σε ένα γραφείο για να δηλώσουν τα ονόματα των αγνοούμενων.

«Καταρτίζουμε μια λίστα με τους ανθρώπους που αγνοούνται», δήλωσε ο διοικητής της περιοχής Καμρούλ Χάσαν Μόλα και πρόσθεσε πως περίπου 100 άνθρωποι αναζητούν τους συγγενείς τους.

Ο στρατός ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα να βρεθούν άλλα πτώματα στα ερείπια του εννιαώροφου κτιρίου, περίπου 3 εβδομάδες μετά.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, 1.127 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις 24 Απριλίου όταν κατέρρευσε το κτίριο Ράνα Πλάζα, στο οποίο στεγάζονταν 5 βιοτεχνίες ενδυμάτων.

Όπως διευκρίνισε ο Μόλα, οι αγνοούμενοι μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στους 234 ανθρώπους που ετάφησαν σε κρατικό νεκροταφείο, επειδή δεν είχαν αναγνωριστεί και εξαιτίας της αποσύνθεσης των πτωμάτων. "Έχουμε συγκεντρώσει δείγματα DNA από όσους ετάφησαν και θα τα συγκρίνουμε με το DNA των συγγενών τους", πρόσθεσε.

Ήδη έχουν αναγνωριστεί 834 θύματα και οι σοροί τους έχουν παραδοθεί στις οικογένειες. Η αναγνώριση έγινε κυρίως χάρη στα κινητά τηλέφωνα και στις ταυτότητες εργασίες που φορούσαν στο λαιμό τους. "59 πτώματα παραμένουν στο νεκροτομείο", πρόσθεσε. 

Σύμφωνα με τις αρχές, 2.438 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια, ανάμεσά τους η 18χρονη Ρέσμα, 17 ημέρες μετά την κατάρρευση του κτιρίου.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Παρελθόν από τη Σίτι ο Μαντσίνι

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των «πολιτών» αποτελεί κι επίσημα ο Ρομπέρτο Μαντσίνι και ως υπηρεσιακός 
αναλαμβάνει ο Μπράιαν Κιντ, με 
επίσημη ανακοίνωση από τη διοίκηση της ομάδας. 
 Φωτογραφία spirospero


Σύμφωνα με δημοσιεύματα αντικαταστάτης του Ιταλού θα είναι πιθανότατα ο Μανουέλ πελεγκρίνι της Μάλαγα. Ο Μαντσίνι ήταν στο τιμόνι της ομάδας από το Δεκέμβριο του 2009 και πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα το 2012, ένα Κύπελλο το 2011, καθώς και το Community Shield το 2012.

Περισσότερα »

Νέα κρούσματα από τον κορωνοϊό


4 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού που μοιάζει στον SARS  επιβεβαίωσε η Σαουδική Αραβία στην Ανατολική Επαρχία της.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ένα από τα 4 κρούσματα αντιμετωπίσθηκε και ο ασθενής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ οι 3 άλλοι ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Την Κυριακή η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε πως είχε συνολικά 24 επιβεβαιωμένα κρούσματα από πέρυσι που εντοπίσθηκε η ασθένεια. Οι 15 από τους ασθενείς αυτούς απεβίωσαν. Στο τελευταίο ξέσπασμα της νόσου στην Ανατολική Επαρχία της, είχε 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα και εννέα από τους ασθενείς αυτούς απεβίωσαν.

Αξιωματούχοι του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που επισκέφθηκαν τη Σαουδική Αραβία για να έχουν διαβουλεύσεις με τις αρχές σχετικά με την επιδημία, δήλωσαν την Κυριακή ότι φαίνεται πιθανό ο νέος ιός να μπορεί να διαδοθεί μεταξύ ανθρώπων, αλλά μόνον έπειτα από παρατεταμένη, στενή επαφή.

Ο νέος ιός μπορεί να προκαλέσει βήχα, πυρετό και πνευμονία. Ένας ιός της ίδιας οικογένειας είχε προκαλέσει την επιδημία του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS) που είχε εμφανισθεί στην Ασία και διαδοθεί σ' όλο τον κόσμο το 2003 στοιχίζοντας τη ζωή σε 775 ανθρώπους.

Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν την Κυριακή πως ένας δεύτερος άνδρας διαγνώσθηκε με τη νόσο αφού μοιράσθηκε ένα δωμάτιο νοσοκομείου με το μοναδικό άλλο κρούσμα στη Γαλλία, έναν άνδρα που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

«Λόγια επιφανών : Μαρτίνος Λούθηρος »!!

Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…
Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!


Περισσότερα »

Η τεχνητή καρδιά γίνεται πραγματικότητα

Η γαλλική εταιρεία Carmat ανακοίνωσε σήμερα ότι έλαβε την άδεια από τις υγειονομικές αρχές 4 χωρών για να πραγματοποιήσει τεστ εμφύτευσης σε άνθρωπο της τεχνητής καρδιάς της.
Αυτή η βιοπροσθετική καρδιά, η οποία επιτρέπει την πλήρη αυτονομία του ασθενούς και θεωρείται η πιο προηγμένη στον κόσμο, θα καταστεί δυνατό να δοκιμαστεί σε 4 καρδιοχειρουργικά κέντρα "διεθνούς φήμης" στο Βέλγιο, την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Σαουδική Αραβία.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Μπύρα Game Of Thrones!


Δεν χορταίνεις με τίποτα το "Game of Thrones"; Σίγουρα δεν είσαι ο μόνος. Πλέον, χάρη στην Ommegang Brewery, μπορείς να το απολαύσεις και σε μπύρα! 
Η πρώτη από τις 4 ποικιλίες κυκλοφόρησε ήδη, προετοιμάζοντας το ξεκίνημα του Γ΄ Κύκλου τής υπερεπιτυχημένης σειράς τού HBO (31 Μαρτίου).
Με 6,5% αλκοόλ, τιμή λιανικής $8,50 και ομολογουμένως εντυπωσιακό μπουκάλι των 750ml, ονομάζεται "Iron Throne Blonde Ale" και σαγηνεύει με την ξανθιά ομορφιά της, που παραπέμπει στο χαρακτηριστικό χρώμα τής κόμης των αρχόντων τού «Οίκου Lannister».

Οι παραγωγοί τής συναρπαστικής σειράς έτυχε να είναι λάτρεις των προϊόντων τής Ommegang Brewery και έτσι αποτάθηκαν στη συγκεκριμένη Ζυθοποιΐα, που έχει τιμηθεί με πλήθος σημαντικών διακρίσεων παρότι δεν βρίσκεται πολλά χρόνια στον χώρο τής Βιομηχανίας Ζύθου. Ιδρύθηκε το 1997 στο Cooperstown της Νέας Υόρκης, από ένα φανατικό τής βελγικής μπύρας, και ειδικεύεται στην παραγωγή, τι άλλο; μπύρας βελγικού τύπου.

Πάντως δεν αποκλείεται η επόμενη ποικιλία μπύρας για το "Game of Thrones" να είναι πιο κοντά στη... «Σκοτεινή Πλευρά», αφού, όπως αποκάλυψε το BeerPulse, το HBO έχει κλείσει επωνυμία προϊόντος που λέγεται "Take the Black". Η Ommegang Brewery έχει ανακοινώσει ότι η δεύτερη μπύρα θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά το φθινόπωρο του 2013. Σύμφωνα με το TV Guide, η κυκλοφορία των άλλων 2 ποικιλιών θα συντονιστεί με το λανσάρισμα μελλοντικών σεζόν τής σειράς.

Όσοι δοκίμασαν την πρώτη από τις 4 μπύρες που ενέπνευσε το "Game of Thrones" εξεπλάγησαν ευχάριστα, καθώς διαπίστωσαν πως δεν πρόκειται απλά για μια διαφημιστική κίνηση, αλλά και για ένα προϊόν με πλούσια γεύση και υψηλή ποιότητα.
Δε θα θέλατε να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα;
 

Πηγή spirospero
Περισσότερα »