18 Ιουν 2015

« Σοφές κουβέντες : Λα Ροσφουκώ » !

Λόγια επιφανών ανθρώπων, που θα πρέπει όχι μόνο να τα διαβάζουμε, αλλά να προσπαθούμε να τα αποκωδικοποιήσουμε, το σημαντικότερο θα πρέπει να μας προβληματίσουν!
Για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι! Να μάθουμε να διεκδικούμε, να μην μένουμε απαθείς, να νοιώθουμε ότι αξίζουμε! Να δίνουμε αλλά και να παίρνουμε!
Βάζουμε τις κάρτες αυτές και σας συνιστούμε κάπου – κάπου να τις ξαναβλέπετε…. Δείτε τι σας ταιριάζει και προσπαθήστε να βελτιωθείτε ως άνθρωποι πρώτα για εσάς και μετά για τους άλλους…

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Ιουνίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Περισσότερα »

Καλαμάτα : Εκδηλώσεις για σήμερα 18 Ιουνίου

Να θυμηθώ... Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015
Η ατζέντα των εκδηλώσεων για τη σημερινή ημέρα...
- Φεστιβάλ Κορώνης 2015 σήμερα στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο "Ζάγκα Μύλος" με βραδιά λάτιν.
- Θερινές προβολές από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο "Καφέ σινέ" με τις "Ιστορίες για αγρίους" σήμερα στις 9.30 μ.μ.
- Προβολή "Οι Ιππείς της Πύλου" σήμερα στις 9.30 μ.μ. στο "Τρενοτεχνείον" στην Κυπαρισσία. Αύριο ακολουθεί η παράσταση "Η δεύτερη ευκαιρία" στις 10 μ.μ.
- "Πλούτος" του Αριστοφάνη από τους μαθητές του 4ου Λυκείου Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο αύριο στις 8.30 μ.μ.
- 8η Χορωδιακή Συνάντηση από την Ενωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» το Σάββατο 20 Ιουνίου στις 9 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας.
- "Γιορτή της μουσικής" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής από τους μαθητές της Δημοτικής Φιλαρμονικής την Κυριακή στις 8.30 μ.μ. στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.
- Συναυλία με Ελληνικά τραγούδια, με ορχήστρα νυκτών οργάνων και μαντολινάτα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας τη Δευτέρα στις 9 μ.μ. από τον "Ορφέα" Καλαμάτας. Τα έσοδα είναι για την αποπεράτωση του ναού της Αγίας Αικατερίνης.
- Ομιλία "Γιατί είναι τόσο εξαιρετικής σημασίας η Ελληνική παραδοσιακή διατροφή" από το Σύλλογο Κυριών Καλαμάτας την Τρίτη στις 8.30 μ.μ. στο "Rex" με τη διακεκριμένη καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ Αρτέμιδα Σιμοπούλου.
- Φωτογραφική έκθεση «Ο Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897» στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας Καλαμάτας έως τις 30 Ιουνίου στην οδό Μητροπολίτου Μελετίου 10: Τρίτη 9 - 2 μ.μ., Τετάρτη 9 - 2 μ.μ. και 6 - 8 μ.μ., Πέμπτη - Σάββατο 9 - 2 μ.μ., Κυριακή 11 - 2 μ.μ. Δευτέρα κλειστά. 
- Εκθεση με ρολόγια φτιαγμένα από δίσκους βινυλίου στις "Κούνιες" στον Πεζόδρομο Αμφείας στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας.
       
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Cine Center
- Αίθουσα 1: "Jurassic world" 3D, περιπέτεια, 124’, 21:30.
- Αίθουσα 2: "Spy", πανελλήνια πρεμιέρα, κωμική περιπέτεια, 120’, 21:45.
Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.
πηγή : eleftheriaonline
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/68341-na-thymithw-iounios18
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 Ιουνίου 2015

ΛΕΟΝΤΙΟΣ,  ΥΠΑΤΙΟΣ, ΘΕΟΔΟΥΛΟΣ, ΑΙΘΕΡΙΟΣ, ΕΡΑΣΜΟΣ
 Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Λεόντιος (1) και οι συν αυτώ Υπάτιος και Θεόδουλος
Άγιος Αιθέριος
Όσιος Έρασμος
Άγιοι Δύο Μάρτυρες από την Κύπρο
Όσιος Λεόντιος ο ποιμένας του κειμένου πέραν του Άστεος
Όσιος Λεόντιος ο Αθωνίτης ο Μυροβλήτης
Σύναξη του Αρχιστράτηγου Μιχαήλ πλησίον του Ιουλιανού εν τω Φόρω
Άγιοι Δέκα Οκτώ Μάρτυρες
Όσιος Λεόντιος ο Κανονάρχης

(1) Οι Άγιοι Λεόντειος, Υπάτιος και Θεόδουλος, έζησαν επί εποχής του αυτοκράτορα Βεσπασιανού. Ο Λεόντειος είχε αγέρωχο παράστημα και καταγόταν από την Ελλάδα. Κατετάγη στο στρατό σε νεαρή ηλικία και παρόλο που έγινε υψηλόβαθμος στρατιωτικός χαρακτηριζόταν από  μετριοφροσύνη και τιμιότητα. Εγινε χριστιανός την εποχή που ήταν στην Αφρική και  κήρυττε το λόγο του Θεού στους τους στρατιώτες, ανάμεσα σε αυτούς που έφερε κοντά στον Κύριο ήταν και ο Υπάτιος και ο Θεόδουλος. Αυτό το γεγονός όμως προκάλεσε τον Αδριανό, ηγεμόνα της Αφρικής ο οποίος προσπάθησε να τους κάνει στην αρχή με το καλό να αρνηθούν την πίστη τους, αλλά αφού είδε ότι αυτό δεν είχε αποτελέσματα τον αποκεφαλισμό και των δύο Υπάτιου και Θεόδουλου, τον δε Λεόντειο μαστίγωσε μέχρι θανάτου. Με αυτόν τον μαρτυρικό τους θάνατο κέρδισαν την ουράνια βασιλεία.


Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »