1 κιλό βλήτα
300 γρ. Φέτα
½ ματσάκι Μαϊντανό
½ ματσάκι άνηθο
1 κρεμμύδι μεγάλο
3 σκελίδες σκόρδο
2 Αυγά
10 κ.σ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
3 κ.σ. Κόρν Φλάουρ
Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα βλήτα, το μαϊντανό, τον άνηθο και τα ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα βλήτα μέσα σε μία λεκάνη, προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, τα 2 αυγά, πιπέρι, δυο-τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και δυο-τρεις κουταλιές της σούπας αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Τώρα θα προσθέσουμε τη φέτα την οποία την κόβουμε με τα χέρια μας ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Στη συνέχεια θα πάρουμε ένα μεγάλο ρηχό πιάτο μέσα στο οποίο θα βάλουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ θα προσθέσουμε και λίγο αλατι και θα ανακατέψουμε καλά.
Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά προσθέτοντας μέσα ελαιόλαδο ή οποιοδήποτε σπορέλαιο μας αρέσει και πλάθουμε τους κεφτέδες μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού. παίρνουμε μία μεγάλη κουταλιά την βάζουμε μέσα στο μείγμα του αλευριού την κυλάμε στο αλεύρι κατόπιν την παίρνουμε στο χέρι μας και κάνουμε έναν κεφτέ πλακέ.
Τηγανίζουμε και όταν θα βγάλουμε τους κεφτέδες μας θα τους τοποθετήσουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.