22 Φεβ 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ : Κ. ΚαραμανλήςΤην εποχή που  ήταν στο Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, βρέθηκε σε μια δεξίωση καλεσμένος του Ζισκάρ ντε Στεν. Στην ίδια δεξίωση ήταν και η μεγάλη ντίβα του σινεμά 
η Μιλέν ντε Μονζώ,
την  οποία ενημέρωσε ο Ντε Στεν για τον ...  Καραμανλή    
Αυτή αφού ενημερώθηκε  ποιός είναι, 
τον πλησιάζει και προτείνοντάς της το χέρι του λέει:

- Μιλέν ντε Μονζώ !
Και ο Καραμανλής αγέρωχος της απαντά :
- Mιλέν Καραμανλή !....Περισσότερα »

Συνδέσεις αποχέτευσης ακαθάρτων - χρήση 2015

Δ.Ε.Υ.Α. Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό, για την ανάθεση του έργου: ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΧΡΗΣΗ 2015, προϋπολογισμού 77.000  ευρώ, πλέον ΦΠΑ.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 10.3.2015 ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης της υποβολής των προσφορών :  10:00 π.μ.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721063138, αρμόδιος υπάλληλος κ. Π. Βασιλόπουλος.
Η περίληψη της διακήρυξης έχει αναρτηθεί στο Διαδικτυακό τόπο του Προγράμματος "Διαύγεια" με ΑΔΑ: ΩΡ6ΡΟΡ0Χ-ΗΓΠ και μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 22 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα Κυριακή Της Τυροφάγου (ήΤυρινής), 22 Φεβρουαρίου 2015 (Κινητή Εορτή)


ΕΥΓΕΝΙΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΑΝΘΟΥΣΑ, ΣΥΝΕΤΟΣ, ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ, ΒΑΡΑΔΑΤΟΣ, ΛΙΜΝΙΟΣ, ΒΛΑΣΣΙΟΣ,ΑΡΙΣΤΩΝ, ΘΕΟΚΤΙΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπονται όλες οι τροφές εκτός από το κρέας
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Κυριακή Της Τυροφάγου ή Τυρινής
Μνήμη των εν τοις Ευγενίου ευρεθέντων Μαρτύρων
Όσιος Αθανάσιος ο Ομολογητής της Μονής Παυλοπετρίου
Αγία Ανθούσα και οι δώδεκα υπηρέτες της
Άγιος Συνετός
Όσιοι Θαλάσσιος και Λιμναίος
Όσιος Βαραδάτος
γιος Τελεσφόρος Επίσκοπος Ρώμης
Άγιος Βλάσιος ο Επίσκοπος
Άγιος Αρίστων ο θαυματουργός, επίσκοπος Αρσινόης Κύπρου
Άγιοι Εννέα Μάρτυρες της Κολά εν Γεωργία
Αγία Θεοκτίστη του Βορονέζ η Νεομάρτυς
Όσιος Γερμανός του Στολομπέν

*3η εβδομάδα Τριωδίου (Τυροφάγου ή Τυρινής):
Οι πιστοί τρώνε ελεύθερα γαλακτοκομικά, ψάρια, αυγά ελαιόλαδο αλλά απαγορεύεται η κατανάλωση κρέατος.
Η  τρίτη Κυριακή της Αποκριάς, αυτή πριν από την Καθαρά Δευτέρα, αρχίζει η μεγάλη περίοδος της Μεγάλης Σαρακοστής, μιας νηστείας που κρατάει σαράντα ήμερες πριν το Άγιο  Πάσχα.
Αυτή η Τρίτη Κυριακή λέγεται και «Κυριακή της Αποκριάς ή της Απόκρεω»  είναι αφιερωμένη στη μέλλουσα Κρίση. Θέλει να θυμόμαστε οι πιστοί, ότι ο σκοπός όλου αυτού του πνευματικού και σωματικού αγώνα είναι να κερδίσουμε την ουράνια βασιλεία και να καθίσουμε εκ δεξιών του Κυρίου
(1) O Όσιος Αθανάσιος ο επονομαζόμενος και ως Ομολογητής, δεν γνωρίζουμε ακριβώς πότε γεννήθηκε, γνωρίζουμε όμως ότι γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και έδρασε τον 9ο μ.Χ. αιώνα επί εποχής  αυτοκράτορα Λέοντα του Ισαύρου (685 - 18 Ιουνίου 741 μ.Χ.). Οι γονείς του, ήταν πλούσιοι αλλά ευσεβείς χριστιανοί, φρόντισαν  να δώσουν στον Αθανάσιο πλούσια χριστιανική  μόρφωση. Ο Αθανάσιος, λαχταρούσε την πλήρη αφοσίωση στον Κύριο και έτσι σε πολύ νεαρή ηλικία μετέβη στην ιερά Μονή Παυλοπετρίου η οποία βρίσκεται στον κόλπο της Νοκομήδειας, ανάμεσα στα χωριά Παντειχίο και Τούζλο όπου εχάρη μοναχός.  Ως μον αχός γνώρισε τον Άγιο Θεόδωρο τον Στουδίτη (759 μ.Χ-826 μ.χ) (βλ.11 Νοεμβρίου) και τον Ιωάννη, ηγούμενο της μονής Καθαρών (778 μ.Χ- 839 μ.Χ) (βλ. 27 Απριλίου).
Όταν άρχισαν οι εικονομαχίες, ο αυτοκράτορας Λέοντας ο Ίσαυρος (813 - 820 μ.Χ.) εξόρισε τον Όσιο Αθανάσιο επειδή ο Άγιος ήταν υπέρμαχος των εικόνων.  Κοιμήθηκε ερηνικά.


(2) O Όσιος Βαραδάτος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και από πολύ μικρός η μεγάλη του αγάπη προς τον Κύριο τον οδήγησε στο μοναχικό βίο. Πολλά χρόνια έζησε ασκητικά με πολλές στερήσεις και κοκουχίες φτιάχνοντας μια πολύ μικρή ξύλινη καλύβα η οποία δεν τον χωρούσε καλά-καλά και δεν μπορούσε να τον προστατεύσει ούτε χειμώνα από κρύο και βροχή αλλά ούτε και καλοκαίαρι από την ζέστη. Πίστευε όμως ότι αυτό τον έφερνε πολύ κοντά στον Κύριο και έτσι η σεπτή και λιτή ζωή του, η γεμάτη αγάπη προς τον Κύριο τον έκανε γνωστό και πολλοί τον επισκέπτονταν για να τον συμβουλευτού. Η φήμη του έφτασε και στα αυτιά του Πατριάρχη Αντιοχείας Θεόδοτου (418-427 μ.Χ.). Ο Πατριάρχης τον κάλεσε κοντά του και του ζήτησε να αποσπαστεί από την ασκητική ζωή και να περιοδεύσει για λογαριασμό της εκκλησίας προσφέροντας φιλανρωπικό έργο. Ο Όσιος Βαραδάτος το δέχτηκε και άρισε τις περιοδείες όπου σε μια από αυτές απεβίωσε το 460 μ.Χ.

Η μνήμη του εορτάζεται πανηγυρικά στις 22 Φεβρουαρίου στο χωριό Ροδίτη Κοζάνης και ο Όσιος Βαραδάτος είναι ένας από τους δύο τοπικούς Αγίους στη Μητρόπολη Σερβίων και Κοζάνης.
Περισσότερα »

« Δες την ομορφιά μέσα σου, αυτήν που έχεις σχεδόν ξεχάσει και Χαμογέλα !!! »


Περισσότερα »