11 Ιαν 2014

Ο καιρός αύριο Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

Κρατούσε για 10 χρόνια το μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας του


Κρατούσε για 10 χρόνια το μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας του Μια ιστορία διπλού θανάτου που θυμίζει ταινία τρόμου ερευνά η αστυνομία της Αργεντινής σε προάστιο του Μπουένος Άιρες. Οι αρχές εντόπισαν σε ένα σπίτι νεκρό έναν 58χρονο άντρα και δίπλα του σε κατάσταση μουμιοποίησης το πτώμα μιας γυναίκας που όπως εκτιμά η αστυνομία είναι η μητέρα του.

Η αστυνομία ανακάλυψε το πτώμα του άντρα στην κουζίνα του σπιτιού, ενώ η μούμια της μητέρας του, βρισκόταν σε καθήμενη στάση σε μια καρέκλα στο τραπέζι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DYN, επικαλούμενο τις αστυνομικές πηγές.

Το μουμιοποιημένο πτώμα ήταν καλυμμένο με σάκους και κουβέρτες και είχε «στεγνώσει» με το πέρασμα του χρόνου, ανακοίνωσε η αστυνομία, σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα Κλαρίν. Γείτονες ήταν αυτοί που ειδοποίησαν τις αρχές καθώς είχαν αισθανθεί μια δυσωδία η οποία προερχόταν από το διαμέρισμα.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο 58χρονος άντρας πέθανε πριν περίπου ένα μήνα, ενώ η μητέρα του είχε πεθάνει πριν από περίπου μια δεκαετία.

Πηγή  newsbeast.gr
Περισσότερα »

«Φωτιά» στην παραγωγή του νέου FocusΤο best seller της Ford κατασκευάζεται στην Ευρώπη με ρυθμό ένα αυτοκίνητο ανά 90 sec! Επικαλούμενη τα στοιχεία της αμερικανικής εταιρείας Polk, η οποία πραγματοποιεί εδώ και δεκαετίες αναλύσεις για το χώρο της αυτοκίνησης, η Ford χαρακτηρίζει το Focus ως το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο στον κόσμο για το πρώτο εξάμηνο του 2013. Τα στοιχεία αυτά αμφισβητεί η Toyota, θεωρώντας ότι η Corolla παραμένει το πιο ευπώλητο αυτοκίνητο στον πλανήτη.
Μέσα στον Ιανουάριο θα λανσαριστεί το Focus το οποίο θα εξοπλίζεται με νέα έκδοση του 1.0 EcoBoost 100 PS, με αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο, ρυθμίσεις στο κιβώτιο, start/stop και ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης. Ως αποτέλεσμα, οι εκπομπές ρύπων υποχωρούν στα 99 g/km.

Περισσότερα newsauto.gr
Περισσότερα »

Λάθη στη διατροφή των αθλητών διαπιστώνει έρευνα

ATHLISI12
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο βιοχημείας της άσκησης του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης της Φυσικής Απόδοσης του ΤΕΦΑΑ.
Επικεφαλής της όλης δράσης είναι ο Θανάσης Τζιαμούρτας, αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Σκοπός της ήταν η καταγραφή, η ανάλυση, η αξιολόγηση και η σύγκριση της διαιτητικής πρόσληψης αθλητών και αθλητριών υδατοσφαίρισης.
Κατά την ανάλυση των αποτελεσμάτων, παρατηρήθηκαν ορισμένες αποκλίσεις από τις συνιστώμενες οδηγίες για αθλητές. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τζιαμούρτα, διαπιστώθηκε μειωμένη ενεργειακή πρόσληψη σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες, έτσι όπως αυτές υπολογίστηκαν με καταγραφή των δραστηριοτήτων των αθλητών κατά τη διάρκεια ενός 24ώρου. Επίσης, διαπιστώθηκε μειωμένη πρόσληψη υδατανθράκων, εκφραζόμενη είτε ποσοστιαία, είτε ανά κιλό σωματικού βάρους. Η ποσοστιαία πρόσληψη των υδατανθράκων ήταν λίγο πιο κάτω από το 50% και λίγο πιο κάτω από τα 5 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους. Αν αναλογιστεί κανείς ότι οι υδατάνθρακες αποτελούν μία κύρια πηγή ενέργειας για τις αθλητικές δραστηριότητες, τότε πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να μπορέσει να αυξηθεί η ημερήσια πρόσληψη αυτού του θρεπτικού στοιχείου.

Η πρόσληψη πρωτεϊνών, τονίζει ο ίδιος, κυμάνθηκε εντός των ορίων της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης τόσο για τους αθλητές, όσο και για τις αθλήτριες.
Η πρόσληψη λιπών, εκφραζόμενη ποσοστιαία, παρουσιάστηκε υψηλή για τις γυναίκες αθλήτριες, με αποτέλεσμα την ιδιαίτερα χαμηλή πρόσληψη υδατανθράκων, ενώ οι άνδρες αθλητές είχαν πρόσληψη λιπών μέσα στα συνιστώμενα όρια. Παρόμοια ευρήματα αναφέρθηκαν σε έρευνες άλλων ερευνητών, που πραγματοποιήθηκαν σε αθλητές και αθλήτριες υγρού στίβου και πετοσφαίρισης.

Επίσης, προγενέστερες εργασίες του εργαστηρίου, που πραγματοποιήθηκαν σε αθλητές στίβου, έδειξαν και πάλι ότι η πρόσληψη των λιπών ήταν αυξημένη, ενώ η πρόσληψη των υδατανθράκων ήταν χαμηλότερη του ενδεικνυόμενου. Ωστόσο, στην εν λόγω εργασία οι αθλητές και οι αθλήτριες παρουσίασαν και αυξημένη πρόσληψη κορεσμένων λιπών, των κακών δηλαδή λιπαρών.

Οι παραπάνω παρατηρήσεις, σύμφωνα με τον κ. Τζιαμούρτα, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για δύο λόγους. Από τη μια πλευρά σχετίζονται με την απόδοση, αφού οι υδατάνθρακες αποτελούν ίσως την πιο σημαντική ενεργειακή πηγή για τους αθλητές και αυτή παρουσιάζεται μειωμένη, με αποτέλεσμα και η πιθανότητα για μειωμένη απόδοση να είναι αυξημένη, και από την άλλη η αυξημένη πρόσληψη των λιπών μπορεί να επηρεάσει μακροπρόθεσμα την υγεία των αθλητών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης πως οι αθλητές παρουσίασαν μειωμένη πρόσληψη φυλλικού οξέος, ενός σημαντικού παράγοντα ερυθροποίησης, δηλαδή δημιουργίας ερυθρών αιμοσφαιρίων. Παράλληλα, τα επίπεδα της βιταμίνης Ε, μιας σημαντικής αντιοξειδωτικής βιταμίνης, ήταν χαμηλότερα της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης, ενώ παρατηρήθηκε μειωμένη πρόσληψη υγρών, ίσως εξαιτίας της φύσης του αθλήματος.

Ένα χρόνιο θέμα συζήτησης σχετικά με τη διατροφή των αθλητών και των αθλητριών, σημειώνει ακόμα ο κ. Τζιαμούρτας, αποτελεί η διατροφική υποστήριξη των αναγκών που δημιουργούνται από την εφαρμογή των προπονητικών προγραμμάτων και η επίτευξη των επιθυμητών επιπέδων μυϊκής μάζας και σωματικού λίπους για το κάθε άθλημα.

Ο επαρκής εφοδιασμός των αθλητών και αθλητριών σε ημερήσια βάση κρίνεται αναγκαίος για τις βιολογικές προσαρμογές που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. H ελλιπής ενεργειακή πρόσληψη, σε συνδυασμό με τις αυξημένες ενεργειακές δαπάνες των αθλητών, δημιουργούν ένα αρνητικό ενεργειακό ισοζύγιο, το οποίο σταδιακά είναι δυνατόν να επιφέρει απώλεια βάρους, αστάθεια στην ποιοτική και ποσοτική απόδοση των αθλητών, καθυστερημένη ανάνηψη από προπονήσεις, τραυματισμούς, αφυδάτωση, και επιπλέον για τις γυναίκες εμμηνορροϊκή δυσλειτουργία και χαμηλή οστική πυκνότητα, καταλήγει ο αναπληρωτής καθηγητής βιοχημείας της άσκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Περισσότερα spirospero.gr
Περισσότερα »

Βρήκαν Λαμπραντόρ να έχει κάνει χρήση ναρκωτικών!

labradosΔεν πίστευαν στα μάτια τους οι κτηνίατροι που εξέτασαν την ηλικίας ενός έτους Μάντι, ένα θηλυκό λαμπραντόρ από το Νέο Μεξικό των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τους κτηνιάτρους, το σκυλί έφτασε στο ιατρείο σε άσχημη κατάσταση, καθώς έτρεμε και αδυνατούσε να ισορροπήσει. Υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι ήταν θετικό σε «χρήση» μαριχουάνας και κοκαΐνης.
Η ιδιοκτήτριά του υποστήριξε ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα για το πώς η Μάντι κατανάλωσε τα ναρκωτικά. Οι αστυνομικοί ερεύνησαν το σπίτι της, εντούτοις δεν βρήκαν κάποιο καταδικαστικό στοιχείο.

Πηγή spirospero.gr
Περισσότερα »

Ενδιαφέρον concept της Toshiba για συσκευή 5-σε-1 από τη CES 2014 [Video]


toshiba_laptop_mode

H Toshiba παρουσίασε στη CES 2014 ένα πολύ ενδιαφέρον concept για μια συσκευή 5-σε-1, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τι επιλέγει ο χρήστης.
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα tablet που έχει τη δυνατότητα να προσκολληθεί σε ένα πληκτρολόγιο (laptop) ή να σταθεί σε μια βάση (σαν AiO PC), ενώ με περιστροφή της βάσης μπαίνει σε presentation/TV mode. Η τελευταία χρήση είναι σαν επιφάνεια για designers με γραφίδα, αρκεί να αποκολληθεί το πληκτρολόγιο και να περιστραφεί η βάση αναλόγως.


Περισσότερα techgear.gr
Περισσότερα »

Διάγνωση καρκίνου σε λίγες ώρες

diagnosi karkinouΚι όμως, ζήτημα ωρών θα είναι στο σύντομο μέλλον η διάγνωση του καρκίνου, καθώς και η αναγνώριση του είδους που έχει κάθε ασθενής, ώστε να ξεκινάει αμέσως την κατάλληλη θεραπεία. Αυτό τουλάχιστον, υποστηρίζουν βρετανοί επιστήμονες, που στηρίζονται στην ανακάλυψη μιας νέας εξέτασης.
 
Η εξέταση αυτή θα εξαλείψει την ανάγκη αποστολής δειγμάτων ιστού σε εργαστήρια, μειώνοντας έτσι το χρόνο αναμονής του ασθενή για τα αποτελέσματα. Πρόκειται για ένα είδος απεικόνισης με φασματομετρία μάζας (Mass Spectrometry Imaging - MSI), που στην ουσία επιτρέπει στους ειδικούς να συγκρίνουν ιστικά δείγματα ασθενών με στοιχεία αποθηκευμένα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος μπορεί να «αντιληφθεί» τη μη φυσιολογική χημεία των ιστών.

Με απλά λόγια, μία ακτίνα σαρώνει την επιφάνεια του δείγματος, τη μετατρέπει σε ψηφιακή εικόνα, την οποία στη συνέχεια ο υπολογιστής αναλύει και συγκρίνει με τα αποθηκευμένα δείγματα.
Η διαφορά της συγκεκριμένης μεθόδου με αυτές που χρησιμοποιούνται σήμερα είναι ότι δεν βασίζεται στην δομή των ιστικών δειγμάτων, αλλά στη χημική τους σύσταση. Επιπλέον, βασίζεται σε αριθμητικά δεδομένα και όχι στο μάτι του ειδικού. 

Περισσότερα spirospero.gr
Περισσότερα »

Χειμερινές εκπτώσεις 2014: Οδηγίες και διευκρινίσεις

ekptoseis 618803842Τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου αρχίζουν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2014, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.
Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανέναν περιορισμό.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) απέστειλε στις Ομοσπονδίες μέλη της και όλους τους Εμπορικούς Συλλόγους της χώρας εγκύκλιο με οδηγίες και διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:
1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.


Αυστηρές κυρώσεις για τους παραβάτες
Στους παραβάτες των διατάξεων περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Ειδικότερα, για την περίπτωση που οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους, ως προς την ακρίβεια των αναγραφόμενων τιμών ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή όταν ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσο με το 1% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 10.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.
Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

Αρμόδια αρχή για την επιβολή των προστίμων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης («κρατικός περιφερειάρχης»), όπου διαπιστώνεται η παράβαση.


Περισσότερα spirospero.gr
Περισσότερα »

17χρονη υπέστη σοβαρά εγκαύματα και επανεμφύτευσε νέο πρόσωπο στο… στήθος της!

Δεκαεφτάχρονο κορίτσι υπέστη σοβαρά εγκαύματα και επανεμφύτευσε νέο πρόσωπο στο… στήθος της! (φωτογραφίες)
Ένα 17χρονο κορίτσι έπαθε σοβαρά εγκαύματα εξαιτίας φωτιάς που ξέσπασε μέσα στο σπίτι της όταν ήταν 5 ετών.
Το πρόσωπό της καταστράφηκε και η οικογένειά της δεν είχε τα χρήματα που απαιτούνταν για να υποβληθεί σε επανορθωτικές επεμβάσεις.

Έτσι, η μικρή Χου, συμφώνησε να δοκιμάσει μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο εντελώς δωρεάν. Για να γίνει αυτό, έπρεπε οι επιστήμονες να φτιάξουν επιπλέον δέρμα στο... στήθος της Χου. Έτσι αφαίρεσαν ένα από τα αιμοφόρα αγγεία του μηρού της και το εμφύτεψαν στο στήθος.
Στη συνέχεια οι χειρουργοί τοποθέτησαν μια «επέκταση» δέρματος γεμάτη με νέρο κάτω από το δέρμα της... Το άφησαν να μεγαλώσει μέχρι να είναι αρκετό για το πρόσωπο της Χου.
Όταν το δέρμα μεγάλωσε αρκετά, ξεκίνησαν μια σειρά επεμβάσεων που διήρκησαν 8 ώρες. Όταν ξύπνησε η Χου είχε πηγούνι, βλέφαρα και ένα αυτί! Το πιο συγκινητικό για εκείνη ήταν το γεγονός ότι είχε ανακτήσει πάλι την ικανότητα να γελάει!

Οι γιατροί λένε ότι θα πάρει λίγο καιρό να θρέψουν οι πληγές όμως θα έχει την ικανότητα να ανακτήσει πολλές λειτουργίες και να μπορεί να έχει εκφράσεις!


 

Πηγή: mothersblog.gr
Περισσότερα »

ΗΠΑ: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της διαρροής χημικών ουσιών σε ποταμό


Στις ΗΠΑ έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της διαρροής χημικών ουσιών σε ποταμό


Σε 9 περιφέρειες της αμερικανικής πολιτείας Δυτική Βιρτζίνια έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της διαρροής χημικών ουσιών στον ποταμό Ελκ. Η διαρροή για άγνωστη αιτία σημειώθηκε σε εργοστάσιο, που ανήκει στην εταιρεία χημικών Freedom Industries.

Οι αρχές απαγόρευσαν τη χρήση του νερού της βρύσης για πλύσιμο, πόση και μαγείρεμα, επιτρέποντας τη χρήση του μόνο για τεχνικούς σκοπούς. Αυτή η σύσταση αφορά περισσότερους από 100 χιλιάδες κατοίκους.

Ολόκληρο το κείμενο greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Συνταγή για πεντανόστιμες χυλοπίτες με φέτα!

Συνταγή για πεντανόστιμες χυλοπίτες με φέτα!

ΥΛΙΚΑ:
• 1 πακέτο χυλοπίτες
• 3 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
• 350 γραμμάρια φέτα
• Λάδι
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Ρίγανη
• Δυόσμος ή πάπρικα
• Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανόΕΚΤΕΛΕΣΗ:
• Σωτάρετε σε λάδι το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ρίχνετε τα κομμάτια φέτας και ανακατεύετε.
• Προσθέτετε τις χυλοπίτες, αφού τις έχετε βράσει προηγουμένως
• Ανακατεύετε καλά και από πάνω ρίχνετε ρίγανη, δυόσμο ή πάπρικα, πιπέρι και ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.

Καλή σας όρεξη!

Ολόκληρο το κείμενο mothersblog.gr
Περισσότερα »

Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 11 Ιανουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά έντονη για εσένα, αγαπητέ Κριέ, και θα κληθείς να βάλεις πολλά πράγματα σε τάξη, αν θέλεις να ξέρεις ποια πορεία θα επιλέξεις τις επόμενες μέρες. Καλά θα κάνεις να μην ανακοινώσεις τα σχέδιά σου και να κινηθείς με αρκετή μυστικότητα. Τα πολύ δικά σου άτομα, ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάποια θέματα που σε προβληματίζουν.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Με σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, προώθησε σήμερα ουσιαστικούς στόχους της ζωής σου, αγαπητέ Ταύρε, και άφησε λίγο πίσω τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες, όταν πρόκειται για επενδύσεις, και μείνε συγκεντρωμένος στους στόχους σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Μερικές φορές, κάποια άτομα παίρνουν αποφάσεις για σένα κι αυτό σε εκνευρίζει αφάνταστα, αγαπητέ Δίδυμε. Φρόντισε να βάλεις κάποια πράγματα σε μια σειρά, ώστε να μην προβληματίζεσαι με θέματα που τελικά δεν είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Μπορείς να βάλεις νέους στόχους για να φτάσεις στην επιτυχία, αρκεί να έχεις τη θέληση και την όρεξη να τους πραγματοποιήσεις.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Μην αφήσεις σήμερα τους άλλους να σε καταδυναστεύουν και να σου κάνουν την ζωή δύσκολη, αγαπητέ Καρκίνε, αλλά φρόντισε να βάλεις όρια, που δεν θα παραβιάζονται. Οι εσωτερικές συγκρούσεις, δεν σε αφήνουν να δεις τις θετικές καταστάσεις που υπάρχουν στην ζωή σου και ίσως χρειαστεί να ασχοληθείς πιο ουσιαστικά με αυτά που έχεις ανάγκη.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Σήμερα, αγαπητέ Λέων, πρέπει να στηριχτείς στις δυνάμεις σου και να μην περιμένεις από άλλους να κάνουν για λογαριασμό σου, αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ. Μπορεί να γίνουν σημαντικά λάθη, που θα αποβούν ιδιαίτερα αρνητικά για την καριέρα σου. Τόλμησε οικονομικές επεκτάσεις που μπορούν να σου αποδώσουν πιο αποδοτικές λύσεις, τώρα που ο Ερμής κινείται στον Υδροχόο και σε ευνοεί.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Μπορεί μερικά πράγματα να γίνονται αργά, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι εξελίξεις θα είναι πολύ θετικές, αγαπητέ Παρθένε. Σήμερα μπορείς να λύσεις παρεξηγήσεις και προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Φρόντισε λίγο περισσότερο τον εαυτό σου, γιατί τον τελευταίο καιρό τον έχεις αμελήσει. Χαλάρωσε και μην εκνευρίζεσαι.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, επικοινώνησε σήμερα με ευελιξία και διπλωματία και θα καταφέρεις να πετύχεις σημαντικούς στόχους, που μπορούν να σου δώσουν ό,τι περιμένεις. Μην υπολογίζεις στην στήριξη των ανωτέρων σου, γιατί θα βρεθείς προ εκπλήξεως. Οι έξυπνες και οι δημιουργικές ιδέες που έχεις, θα σε βγάλουν από το τέλμα και θα σε γεμίσουν ενέργεια.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Πολλά θα είναι τα σχέδια εκείνα που θα αλλάξουν σήμερα τελείως ξαφνικά, χάρη στην επέμβαση κάποιων ατόμων στον επαγγελματικό σου χώρο, αγαπητέ Σκορπιέ. Αντιμετώπισε τις ανατροπές που έρχονται θετικά και θα δεις ότι στο τέλος θα ωφεληθείς σημαντικά. Άλλωστε, λόγω της δυσχέρειας που επικρατεί, ακόμη και το να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου, είναι άθλος!

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, σήμερα άλλαξε στάση απέναντι στα άτομα που δεν σε καταλαβαίνουν, σε καταπιέζουν και δεν σε αφήνουν να είσαι ο εαυτός σου. Στηρίξου στις ικανότητές σου για να μπορέσεις να κάνεις πολλές από τις φιλοδοξίες σου πραγματικότητα, αφού μόνο έτσι θα ικανοποιηθείς.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Η σημερινή ημέρα επιβάλλει αρκετή εσωτερική ηρεμία από μέρους σου, αγαπητέ Αιγόκερε, ώστε να πάρεις σωστές αποφάσεις και να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Έχεις βάλει πρόγραμμα για να λύσεις τα θέματα που σε απασχολούν, αλλά πρέπει να κινηθείς με περισσότερη προσοχή. Μην αφήνεις να επηρεάζουν την ψυχολογία σου συζητήσεις, που μπορεί να ακούσεις από τον περίγυρό σου. Αναλογίσου αν έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία για εσένα, πριν υιοθετήσεις διαφορετικές συμπεριφορές.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Η ημέρα είναι δημιουργική για σένα, αγαπητέ Υδροχόε, και πρέπει να αξιοποιήσεις κατάλληλα τον χρόνο σου, για να κάνεις πράγματα που θα σου προσφέρουν ικανοποίηση. Σε προτάσεις που μπορεί να δεχτείς, πριν απαντήσεις καλό θα είναι να σκεφτείς πολύ καλά αν είναι συμφέρουσες για σένα. Μπορείς να μιλήσεις και με δικά σου άτομα, για να πάρεις την γνώμη τους.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, το σημερινό Σάββατο γενικά θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα, παρόλο που μερικές στιγμές θα έχεις έντονο εκνευρισμό. Σκέψου πρακτικά και ρεαλιστικά και βρες λύσεις, που μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο εσένα όσο και τους άμεσους συνεργάτες σου. Σκέψου και πάρε τις κατάλληλες αποφάσεις, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις ζητήματα υγείας και εργασίας.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014Πηγή okairos.gr
Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »

Στην Τβερ άνθισαν γάλανθοι


Στην Τβερ άνθισαν γάλανθοι


Στο βοτανικό κήπο της Τβερ σε εξωτερικό χώρο στη μέση του χειμώνα άνθισαν γάλανθοι, αποτέλεσμα της καιρικής ανωμαλίας στην Κεντρική Ρωσία.

«Οι κλιματικές συνθήκες στην Τβερ, που διαμορφώθηκαν τον Ιανουάριο, είναι χαρακτηριστικές για τα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου, - δήλωσε ο διευθυντής του κήπου Γιούρι Ναούμτσεφ».
Ο επιστήμονας πρόσθεσε ότι παρόμοιο φαινόμενο συμβαίνει στην Τβερ για πρώτη φορά τα τελευταία 25 χρόνια.

Περισσότερα greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Samsung: Πρωτότυπη 98” 8K Quad Ultra HDTV στη CES 2014 [Video]

samsung-curved-105_ultra_hdtv

Αφού είδαμε τη bendable 4K Ultra HDTV της Samsung  παρουσίασε και μια 98” 8K QU HDTV (7680 x 4320), ως απάντηση στη Sharp!


Περισσότερα »

Η έλλειψη μελισσών απειλεί την αναπαραγωγή των φυτών


Η έλλειψη μελισσών απειλεί την αναπαραγωγή των φυτών Σε περισσότερες από τις μισές χώρες της Ευρώπης δεν υπάρχουν πλέον αρκετές μέλισσες για να επικονιάσουν τα φυτά, με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η αναπαραγωγή των τελευταίων, σύμφωνα με μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έρευνα (με ελληνική συμμετοχή), που αποδίδει το πρόβλημα, μεταξύ άλλων, στην επέκταση των φυτικών βιοκαυσίμων, τα οποία έχουν αυξήσει τη ζήτηση για περισσότερες «ενεργειακές» καλλιέργειες και, κατά συνέπεια, για περισσότερες μέλισσες.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η Ελλάδα, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν ανήκει στην κατηγορία των προβληματικών χωρών, καθώς στον σχετικό χάρτη εμφανίζεται η προσφορά των μελισσών να καλύπτει πάνω από το 90% της σχετικής ζήτησης.

Στην ίδια θετική κατάσταση βρίσκονται η Τουρκία, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία, η Νορβηγία κ.α. Αντίθετα, η Βρετανία, η Φινλανδία και οι Βαλτικές χώρες βρίσκονται «στο κόκκινο», καθώς η προσφορά μελισσών καλύπτει κάτω από το 25% της ζήτησης.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ. Τομ Μπριζ του πανεπιστημίου του Ρέντινγκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», σύμφωνα με το BBC, επισημαίνουν ότι σε ορισμένες χώρες -αλλά όχι σε όλες- παρατηρείται μια κάμψη στους πληθυσμούς των μελισσών λόγω της χρήσης των εντομοκτόνων και των διαφόρων ασθενειών.
 
Έτσι, μεταξύ 2005- 2010 σε 41 ευρωπαϊκές χώρες εκτιμάται ότι οι αποικίες των μελισσών αυξήθηκαν κατά 7%.
Όμως, την ίδια περίοδο, αυξήθηκε σχεδόν κατά το ένα τρίτο η συνολική έκταση στην Ευρώπη, που αφορά «ενεργειακές» καλλιέργειες ειδικά για βιοκαύσιμα, όπως πχ της ελαιοκράμβης. 

Σύμφωνα με τη μελέτη, διαχρονικά αυξάνεται το έλλειμμα στο «ισοζύγιο των μελισσών» (διαφορά προσφοράς- ζήτησης) και σήμερα στην Ευρώπη εκτιμάται ότι «λείπουν» 13,4 εκατ. αποικίες μελισσών ή περίπου επτά δισεκατομμύρια μέλισσες. Το έλλειμμα αυτό καλύπτουν, σε ένα βαθμό, άλλα έντομα που παρέχουν ανάλογες «υπηρεσίες» επικονίασης των φυτών.
 
Ήδη στην Ευρώπη έχουν ληφθεί ορισμένα μέτρα προστασίας των μελισσών, όπως το μορατόριουμ στη χρήση εντομοκτόνων με νεο-νικοτινοειδή.

Από ελληνικής πλευράς στην έρευνα συμμετείχε η καθηγήτρια Θεοδώρα Πετανίδου από το Τμήμα Γεωγραφίας του πανεπιστημίου του Αιγαίου (Μυτιλήνη) και από κυπριακής ο Νίκος Σεραφείδης από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Κύπρου (Λευκωσία). 
 
Περισσότερα newsbeast.gr
Περισσότερα »

Η Nicole Richie έχασε 40 κιλά και κινδυνεύει πάλι από νευρική ανορεξία

Η Nicole Richie έχασε 40 κιλά και κινδυνεύει πάλι από νευρική ανορεξίαΗ Nicole Richie κινδυνεύει να επιστρέψει στην περίοδο όπου «φλέρταρε» με τη νευρική ανορεξία αφού έφτασε να ζυγίζει μόλις 40 κιλά και να μοιάζει επικίνδυνα με 8 χρόνια πριν...
Ήταν το 2006 όταν είχε δημοσιευτεί μια φωτογραφία-σοκ που έδειχνε την ηθοποιό, τραγουδίστρια, σχεδιάστρια και τηλεπερσόνα στην παραλία όπου και φαινόταν πραγματικά πετσί και κόκκαλο...
Από τότε, ξεπέρασε το πρόβλημα και επανήλθε σε φυσιολογικά κιλά, αλλά όλα αυτά μέχρι τον Ιούνιο οπότε και άρχισε να κάνει ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δίαιτας και να χάνει κιλά, αφού η διατροφή της αποτελείται αποκλειστικά από: ηλιόσπορους, σέλινο, χυμούς και τσίχλες!
Η 32χρονη Nicole παρουσιάστηκε εμφανώς αδυνατισμένη σε εστιατόριο στο Beverly Hills την Τετάρτη, όπου και δείπνησε με τον Αντόνιο Μπαντέρας...
 
Περισσότερα newsbeast.gr

 


Περισσότερα »

Σήμερα 11 Ιανουαρίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 11 Ιανουαρίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Η σημερινή ημέρα θα είναι αρκετά έντονη για εσένα, αγαπητέ Κριέ, και θα κληθείς να βάλεις πολλά πράγματα σε τάξη, αν θέλεις να ξέρεις ποια πορεία θα επιλέξεις τις επόμενες μέρες. Καλά θα κάνεις να μην ανακοινώσεις τα σχέδιά σου και να κινηθείς με αρκετή μυστικότητα. Τα πολύ δικά σου άτομα, ίσως μπορούν να σε βοηθήσουν σε κάποια θέματα που σε προβληματίζουν.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Με σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, προώθησε σήμερα ουσιαστικούς στόχους της ζωής σου, αγαπητέ Ταύρε, και άφησε λίγο πίσω τις καθημερινές σου υποχρεώσεις. Κλείσε τα αυτιά σου στις σειρήνες, όταν πρόκειται για επενδύσεις, και μείνε συγκεντρωμένος στους στόχους σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Μερικές φορές, κάποια άτομα παίρνουν αποφάσεις για σένα κι αυτό σε εκνευρίζει αφάνταστα, αγαπητέ Δίδυμε. Φρόντισε να βάλεις κάποια πράγματα σε μια σειρά, ώστε να μην προβληματίζεσαι με θέματα που τελικά δεν είναι μεγάλης σπουδαιότητας. Μπορείς να βάλεις νέους στόχους για να φτάσεις στην επιτυχία, αρκεί να έχεις τη θέληση και την όρεξη να τους πραγματοποιήσεις.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Μην αφήσεις σήμερα τους άλλους να σε καταδυναστεύουν και να σου κάνουν την ζωή δύσκολη, αγαπητέ Καρκίνε, αλλά φρόντισε να βάλεις όρια, που δεν θα παραβιάζονται. Οι εσωτερικές συγκρούσεις, δεν σε αφήνουν να δεις τις θετικές καταστάσεις που υπάρχουν στην ζωή σου και ίσως χρειαστεί να ασχοληθείς πιο ουσιαστικά με αυτά που έχεις ανάγκη.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Σήμερα, αγαπητέ Λέων, πρέπει να στηριχτείς στις δυνάμεις σου και να μην περιμένεις από άλλους να κάνουν για λογαριασμό σου, αυτό που πρέπει να κάνεις εσύ. Μπορεί να γίνουν σημαντικά λάθη, που θα αποβούν ιδιαίτερα αρνητικά για την καριέρα σου. Τόλμησε οικονομικές επεκτάσεις που μπορούν να σου αποδώσουν πιο αποδοτικές λύσεις, τώρα που ο Ερμής κινείται στον Υδροχόο και σε ευνοεί.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Μπορεί μερικά πράγματα να γίνονται αργά, αλλά πρέπει να ξέρεις ότι οι εξελίξεις θα είναι πολύ θετικές, αγαπητέ Παρθένε. Σήμερα μπορείς να λύσεις παρεξηγήσεις και προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν με άτομα του οικογενειακού σου περιβάλλοντος. Φρόντισε λίγο περισσότερο τον εαυτό σου, γιατί τον τελευταίο καιρό τον έχεις αμελήσει. Χαλάρωσε και μην εκνευρίζεσαι.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αγαπητέ Ζυγέ, επικοινώνησε σήμερα με ευελιξία και διπλωματία και θα καταφέρεις να πετύχεις σημαντικούς στόχους, που μπορούν να σου δώσουν ό,τι περιμένεις. Μην υπολογίζεις στην στήριξη των ανωτέρων σου, γιατί θα βρεθείς προ εκπλήξεως. Οι έξυπνες και οι δημιουργικές ιδέες που έχεις, θα σε βγάλουν από το τέλμα και θα σε γεμίσουν ενέργεια.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Πολλά θα είναι τα σχέδια εκείνα που θα αλλάξουν σήμερα τελείως ξαφνικά, χάρη στην επέμβαση κάποιων ατόμων στον επαγγελματικό σου χώρο, αγαπητέ Σκορπιέ. Αντιμετώπισε τις ανατροπές που έρχονται θετικά και θα δεις ότι στο τέλος θα ωφεληθείς σημαντικά. Άλλωστε, λόγω της δυσχέρειας που επικρατεί, ακόμη και το να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου, είναι άθλος!

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, σήμερα άλλαξε στάση απέναντι στα άτομα που δεν σε καταλαβαίνουν, σε καταπιέζουν και δεν σε αφήνουν να είσαι ο εαυτός σου. Στηρίξου στις ικανότητές σου για να μπορέσεις να κάνεις πολλές από τις φιλοδοξίες σου πραγματικότητα, αφού μόνο έτσι θα ικανοποιηθείς.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Η σημερινή ημέρα επιβάλλει αρκετή εσωτερική ηρεμία από μέρους σου, αγαπητέ Αιγόκερε, ώστε να πάρεις σωστές αποφάσεις και να έχεις τα αποτελέσματα που θέλεις. Έχεις βάλει πρόγραμμα για να λύσεις τα θέματα που σε απασχολούν, αλλά πρέπει να κινηθείς με περισσότερη προσοχή. Μην αφήνεις να επηρεάζουν την ψυχολογία σου συζητήσεις, που μπορεί να ακούσεις από τον περίγυρό σου. Αναλογίσου αν έχουν πραγματικά μεγάλη σημασία για εσένα, πριν υιοθετήσεις διαφορετικές συμπεριφορές.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Η ημέρα είναι δημιουργική για σένα, αγαπητέ Υδροχόε, και πρέπει να αξιοποιήσεις κατάλληλα τον χρόνο σου, για να κάνεις πράγματα που θα σου προσφέρουν ικανοποίηση. Σε προτάσεις που μπορεί να δεχτείς, πριν απαντήσεις καλό θα είναι να σκεφτείς πολύ καλά αν είναι συμφέρουσες για σένα. Μπορείς να μιλήσεις και με δικά σου άτομα, για να πάρεις την γνώμη τους.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Αγαπητέ Ιχθύ, το σημερινό Σάββατο γενικά θα κυμανθεί σε καλά επίπεδα, παρόλο που μερικές στιγμές θα έχεις έντονο εκνευρισμό. Σκέψου πρακτικά και ρεαλιστικά και βρες λύσεις, που μπορούν να ικανοποιήσουν τόσο εσένα όσο και τους άμεσους συνεργάτες σου. Σκέψου και πάρε τις κατάλληλες αποφάσεις, που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις ζητήματα υγείας και εργασίας.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 11 Ιανουαρίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

Η καυτή Laura Cremaschi στην παραλία του Μαϊάμι

Οι καυτές φωτογραφίες της Laura Cremaschi από την παραλία του Μαϊάμι την δείχνουν να φοράει ένα μικροσκοπικό μπικίνι και να βρίσκεται σε καταπληκτική φόρμα.
 
 Περισσότερα newsbeast.gr

Περισσότερα »