Συνταγή του σεφ γαμπρου μου, Γιώργου Γιαννόπουλου
Υλικά
1 Μικρό κόκκινο κολοκύθι περιπου 1kg
1 Κρεμμύδι
3 καρότα
3-4 φέτες τζίντζερ
2-3 κλωνάρια Σέλερι
Λίγο θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
(προαιρετικά : ζωμό λαχανικών, κύμινο, κολιανδρο, μπουκοβο)
Εκτέλεση
Πλένουμε όλα τα λαχανικά, τα καθαρίζουμε καλά (ειδικά το κολοκύθι αφαιρώντας με ένα κουτάλι εσωτερικά τους σπόρους) και τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Παίρνουμε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας τα οποία βάζουμε σταυρωτά και τοποθετούμε όλα τα λαχανικά μαζί. Προσθέτουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, λίγο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο. Φτιάχνουμε ένα ωραίο πακέτο με τη λαδόκολλα, το δένουμε με ένα σπάγκο για να μη χυθούν τα υγρά και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Ψήνουμε για μία ώρα στους 200 βαθμούς.
Στη συνέχεια παίρνουμε μία κατσαρόλα και τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στην κατσαρόλα μαζί με ότι ζουμάκι έχουν βγάλει, βάζουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε για 20 λεπτά να βράσουν ολα μαζί.
Προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο και αν είναι εντάξει με το ραβδομπλέντερ λιώνουμε όλα μας τα υλικά φτιάχνοντας μία πολύ όμορφη σούπα βελουτέ.
Σερβίρουμε με ψημένα κρουτόν.
(ψωμάκια σε κύβους 1,5Χ1,5 cm, ψημένα με αλατάκι και πιπεράκι μέσα στο φούρνο ώστε να γίνουν τραγανά).
Καλή Επιτυχία!!!
Σισσυ Μ.