5 Μαρ 2024

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΛΙΚΕΡ ΚΡΑΣΙ

 


Αφού δοκίμασα το υπέροχο λικέρ της φιλεναδας μου Αμαλίας, ζήτησα και μου έδωσε τη συνταγή, ώστε να φτιάξω και εγώ αυτό το υπέροχα απλό λικέρ!!! 

Υλικά

1,5 L Κρασί κόκκινο

700γρ. Ζάχαρη

2-3  Ξύλα Κανέλας

10   γαρύφαλλα

10   κόκκους Μπαχάρι

5-6  φύλλα Αρμπαροριζας

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι 

 

Εκτέλεση 

Η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή. 

Για να φτιάξουμε λικέρ κρασί παίρνουμε μία κατσαρόλα και  βάζουμε μέσα όλα τα υλικά. 

Ανάβουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. 

Το κρασί μας να είναι χλιαρό να μην βράσει δηλαδή γιατί θα χάσει τα αρώματα του. 

Αποσύρουμε από από τη φωτιά και με το καπάκι της στην κατσαρόλα την αφήνουμε να κρυώσει. 

Στη συνέχεια  το βάζουμε μέσα σε ενα βάζο ή μπουκάλι και το αφήνουμε 15 ημέρες ώστε να δέσουνε οι μυρωδιές μεταξύ τους. 

Κατά διαστήματα ανακινούμε το μπουκάλι ώστε να ανακατεύεται το περιεχόμενο.

Τέλος μετά από 15 μέρες, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε μπουκάλια για λικέρ. 


Σερβίρουμε με παγάκια. 

 

Καλή Επιτυχία!!! 

Σισσυ Μ. 

Περισσότερα »