13 Απρ 2016

ΣΥΝΤΑΓΕΣ : Μαρμελάδα Μήλο



Υλικά

2½  κιλά  Μήλα
2   Πορτοκάλια
2   κιλά Ζάχαρη
4   Ξύλα Κανέλας
Χυμό από δύο λεμόνια



Εκτέλεση


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα Μήλα. Τα κόβουμε σε κύβους και τα αφήνουμε σε μια λεκάνη. 






Παίρνουμε όλες τις φλούδες  και τα κουκούτσια  (τα σκουπίδια…) που βγάλαμε από τα Μήλα  τα βάζουμε μέσα σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε 3 ποτήρια νερό και τα δύο πορτοκάλια κομμένα στα τέσσερα.
Τα βράζουμε όλα μαζί για μισή ώρα.



Στη συνέχεια βγάζουμε τα πορτοκάλια ελέγχουμε και αφαιρούμε τα κουκούτσια τα κόβουμε σε κύβους και τα προσθέτουμε στους κύβους των μήλων.
Παίρνουμε με μία  κουτάλα και βγάζουμε από την κατσαρόλα το χυμό σουρώνουμε και τον προσθέτουμε στους κύβους.
Πετάμε όλα τα υπόλοιπα. Ξεπλένουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα  τους κύβους των Μήλων και πορτοκαλιών μαζί με το χυμό που έχουμε προσθέσει (ο οποίος πλέον έχει  αρκετή πηκτίνη και θα βοηθήσει στο δέσιμο της μαρμελάδας)
Προσθέτουμε την ζάχαρη το χυμό λεμονιού και την κανέλα και αφήνουμε να βράσουν  ¾ περίπου.


Όταν έχει η μαρμελάδα έχει γίνει  την λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ  ή  αν δεν έχουμε λίγη-λίγη στο Multi  και γεμίζουμε τα βάζα μας.
Αν θέλουμε να κρατήσει πολύ καιρό βράζουμε  τα  βάζα μας ή τα πλένουμε στο πλυντήριο πιάτων και όπως είναι πολύ ζεστά και τα δύο (βάζα και μαρμελάδα) τα γεμίζουμε,  κλείνουμε τα καπάκια  τα γυρίζουμε ανάποδα ( να κάθονται στο καπάκι) και τα αφήνουμε  24 ώρες να κονσερβοποιηθούν.
Αφού κρυώσουν τα φυλάμε σε δροσερό μέρος.

Καλή Επιτυχία !

Σίσυ Μ. 

ΥΓ :  Βγαίνουν 5-6 βάζα των 800 gr.

Περισσότερα »

Σαν σήμερα 13 Απριλίου

   












ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:


Περισσότερα »