22 Μαρ 2015

«Ένα ανέκδοτο, είναι ότι πρέπει τώρα, συμφωνείται»???
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 22 Μαρτίου -Δ΄ Κυριακή των Νηστειών - Ιωάννου της Κλίμακος (Κινητή Εορτή)


ΔΡΟΣΙΔΑ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΚΑΛΛΙΝΙΚΗ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΟΦΙΑ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Βασίλειος Ιερομάρτυρας Πρεσβύτερος Άγκυρας
    Οι Αγίες Καλλίνικη και Βασίλισσα
    Άγιος Ευθύμιος ο Πελοποννήσιος
    Αγία Δροσίδα και των συν αυτη πέντε Παρθένων
    Άγιος Δημήτριος ο Ιερομάρτυρας
    Αγία Σοφία η Οσιομάρτυς
    Άγιος Βασίλειος ο Ιερομάρτυρας και Θαυματουργός Επίσκοπος
    Μανγκαζίας Σιβηρίας
 

(1) Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Βασίλειος, έζησε  επί εποχής αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Ήταν ένας ευσεβής χριστιανός, αλλά τον κατηγόρησαν ότι διακωμωδούσε τον αυτοκράτορα Ιουλιανό για τον τρόπο που προσπαθούσε να αναζωογονήσει το 12θεο. Αυτό έγινε γνωστό στον έπαρχο Σατουρνίνος και ο έπαρχος τον κάλεσε  να αποκηρύξει δημόσια την πίστη του στο Χριστό.  Όπως ήταν φυσικό αρνήθηκε με αποτέλεσμα να φυλακιστεί. Όταν  ο Ιουλιανός πληροφορήθηκε το συμβάν διέταξε το θάνατό του με μαρτυρικό τρόπο χαρίζοντάς του την ουράνια γαλήνη και ευδαιμονία.

(2) Η Αγία Δροσίδα, έζησε τον 2ο μ.Χ. αιώνα. Ήταν  κόρη του αυτοκράτορα Τραϊανού (98-117), σκληρού διώκτη χριστιανών. Λέγεται μάλιστα  ότι όχι μόνο βασάνιζε και  θανάτωνε χριστιανούς, αλλά άφηνε άταφα και τα λείψανά τους. Η Δροσίδα όμως ως χριστιανή αυτό δεν μπορούσε να το επιτρέψει και έτσι μαζί έ άλλες πέντε  παρθένες, έβγαιναν κρυφά τη νύχτα και τα έθαβαν. Συνελήφθη από τον μνηστήρα της τη στιγμή που ενταφίαζε τα λείψανα και οδηγήθηκε μαζί με τις άλλες παρθένες στον πατέρα της ο οποίος τις καταδίκασε σε θάνατο και την κόρη του σε περιορισμό. Η Δροσίδα όμως κατάφερε να αποδράσει και πήγε σε ένα σπίτι χριστιανών. Οκτώ ημέρες μετά όμως κοιμήθηκε σε αυτό το χριστιανικό σπίτι λαμβάνοντας έτσι την αιώνια βασιλεία.


Περισσότερα »

«Άνοιξη των Πλήκτρων»: ξεκινά με ρεσιτάλ πιάνου της Αλεξίας Μουζά την Τρίτη 24 Μαρτίου 2015


Η Αλεξία Μουζά θα παρουσιάσει το πρώτο ρεσιτάλ πιάνου του κύκλου της «Άνοιξης των Πλήκτρων» - Καλαμάτα 2015». Πρόκειται για εκδηλώσεις που θα διεξαχθούν για τρίτη χρονιά και τις οποίες συνδιοργανώνουν το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, το οποίο υπάγεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας», με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις».

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, επισημάνθηκε πως η «Άνοιξη των Πλήκτρων», που θα πραγματοποιηθεί από το Μάρτιο μέχρι το Μάιο, κατέστη πλέον θεσμός. Οι εκδηλώσεις της θα έχουν ελεύθερη είσοδο, ενώ όλοι οι καλλιτέχνες που θα μετάσχουν σ’ αυτές σχετίζονται με την Καλαμάτα. Συνδιοργανωτής για πρώτη χρονιά είναι ο Σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας».
Η Αλεξία Μουζά, η οποία εντυπωσίασε στην εμφάνισή της πέρυσι στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, έρχεται ξανά στην Καλαμάτα και παρουσιάζει ένα πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό πρόγραμμα την Τρίτη 24 Μαρτίου και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με ελεύθερη είσοδο, όπως προανεφέρθη.

Πρόγραμμα

D. Scarlatti : Σονάτα σε ρε ελάσσονα, Κ.9


L.v. Beethoven : Σονάτα αρ.7 σε ρε μείζονα,έργο 10 αρ.3


F. Chopin: 3 Mαζούρκες. έργο 50

Scherzo αρ. 1 σε σι ελάσσονα, έργο 20
Σπουδή, έργο 25 αρ.7

S. Prokofiev: Σονάτα αρ.3 σε λα ελάσσονα, έργο 28


Παρατίθεται βιογραφικό της Αλεξίας Μουζά.
afisa.jpganoiksi.JPGmouza.jpgmouza2.jpgMouza3.jpg  πηγή : Kalamata.gr
Περισσότερα »

22 Μαρτίου - Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό

"Μπορείτε να φανταστείτε μια αγορά νερού; Μια αγορά, όπου ιδιοκτήτες μετοχών νερού θα το πουλούσαν και θα το αγόραζαν, ενώ άλλοι θα κερδοσκοπούσαν πάνω στην τιμή του χωρίς να το χρειάζονται;
 Πως θα ήταν η ζωή, εάν όλα τα νερά του πλανήτη, επιφανειακά ή υπόγεια, τα νερά των ποταμών, των λιμνών και των παγετώνων, ανήκαν σε ιδιώτες;
Το "Πωλείται Ζωή" εξετάζει την μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου που έχει στηθεί στην Χιλή."
Δείτε τη συνέχεια στην έξοχη ταινία :exandasdocumentaries


Περισσότερα »

Μήνυση από το Δήμο Καλαμάτας για τα αδέσποτα βοοειδή στην περιοχή Αλαγονίας

Σε υποβολή μήνυσης προχωρεί ο Δήμος Καλαμάτας, για τα αδέσποτα βοοειδή που βόσκουν ανεπιτήρητα στα χωριά της περιοχής της Αλαγονίας και προκαλούν σημαντικές ζημιές σε κήπους, δένδρα και υποδομές σε αυτές τις ορεινές Κοινότητες. Αυτό γνωστοποίησε ο Δήμαρχος σήμερα, Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, μετά από σύσκεψη με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, παρουσία Εκπροσώπων των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής Αλαγονίας, ενώ στους διαδρόμους της Εισαγγελίας είχαν συγκεντρωθεί κάτοικοι της περιοχής. Τη μήνυση θα συνοδεύει έγγραφο, όπου θα αναφέρονται οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των ζώων, με σκοπό να τους καλέσει καταρχήν ο Εισαγγελέας, για να συγκεντρώσουν τα ζώα.
Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
«Το πρόβλημα το οποίο υπάρχει στην Αλαγονία είναι εξόχως σύνθετο και θα κάνουμε μία προσπάθεια, από σήμερα, σε συνεργασία με τον Εισαγγελέα, για την αντιμετώπισή του. Έχομε ένα μεγάλο αριθμό μοσχαριών, βοδιών, αγελάδων, που περιφέρονται στην περιοχή της Αλαγονίας. Είναι διαπιστωμένο ότι τα περισσότερα απ’ αυτά τα ζώα - για να μην πω, όλα – ανήκουν σε Αλαγόνιους ή σε πολίτες που έχουν την καταγωγή από την Αλαγονία. Δεν είναι μόνο ένα όνομα ιδιοκτήτη το οποίο ακούγεται, «είναι του τάδε» - αυτό είναι πρόσχημα. Ξέρομε πάρα πολύ καλά ότι αυτά τα ζώα ανήκουν σε πολλούς ιδιοκτήτες, σχεδόν απ’ όλα τα χωριά της Αλαγονίας»
Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως ο Δήμος Καλαμάτας θα υποβάλει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας για τους πιθανολογούμενους ιδιοκτήτες. 
Ο Π. Νίκας ανέφερε επίσης τα εξής: «Από εκεί και πέρα πρέπει να ξέρετε ότι υπάρχει εμπλοκή πολλών υπηρεσιών. Υπάρχει εμπλοκή της Εφορίας, διότι πολλά απ’ αυτά τα ζώα δεν έχουν ενώτια. Σφάζονται και πωλούνται χωρίς φορολογικά παραστατικά.
Υπάρχει εμπλοκή της Διεύθυνσης Υγείας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, διότι πιθανότατα να υπάρχουν ασθένειες και να κινδυνεύει ο πληθυσμός. Υπάρχει εμπλοκή του Δασαρχείου, διότι ενώ επιτρέπεται η ελεύθερη βοσκή, όχι όμως χωρίς επιτήρηση, αυτά τα ζώα δεν επιτηρούνται». Επίσης, υπάρχει εμπλοκή της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
Ο Δήμος θα κάνει και κάνει ό,τι μπορεί. Το πρόβλημα δεν θα αντιμετωπισθεί, αν οι κρατικές υπηρεσίες συνεχίσουν να αδιαφορούν, αποσείοντας ευθύνες.
eisaggelia-vooeidi_1.JPGeisaggelia-vooeidi_3.JPGeisaggelia-vooeidi_4.JPG πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Να επαναλειτουργήσει το «Βασιλικόν» ως ξενοδοχείο

Τη λύση της μισθωτικής σύμβασης με τον ΕΟΤ, ο οποίος νοικιάζει τμήμα του δημοτικού κτηρίου – πρώην ξενοδοχείου «Βασιλικόν», προκειμένου αυτό να αποδοθεί «στην χρήση για την οποία προορίζεται, δηλαδή την λειτουργία ξενοδοχείου», ζητεί ο Δήμαρχος από το Υπουργείο Οικονομίας. Ο Π. Νίκας τονίζει πως «υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες του χώρου, δεδομένου ότι η πόλη μας παρουσιάζει συνεχή και θεαματική αύξηση Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, χωρίς να διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό ξενοδοχειακών κλινών, ιδιαίτερα στο κέντρο της πόλης».
 
ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
 
Στο έγγραφο του Δημάρχου περιλαμβάνεται το ιστορικό της εκμίσθωσης στον ΕΟΤ τμήματος του πρώην ξενοδοχείου «Βασιλικόν», που είναι το ακόλουθο:
«Το γραφείο τουρισμού Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα, ιδρύθηκε το 1994. Για την ευόδωση του εγχειρήματος αυτού συνέδραμε ο Δήμος Καλαμάτας παραχωρώντας τους απαραίτητους χώρους, από 1ης Ιουνίου 1994 και για μία δεκαετία δωρεάν, σε κτήριο που στεγαζόταν η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας.
Από 1ης Ιουλίου 2004 και εντεύθεν, δηλαδή μετά την λήξη της δεκαετούς δωρεάν παραχώρησης, μεταστεγάσθηκαν σε διατηρητέο κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας επί των οδών Πολυβίου 4 και της κεντρικής οδού Αριστομένους, η οποία εν τω μεταξύ έχει διαμορφωθεί και είναι σήμερα ο κεντρικός πεζόδρομος της πόλης μας.
Στο κτήριο αυτό μέχρι τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1986 λειτουργούσε το ξενοδοχείο «ΒΑΣΙΛΙΚΟΝ». Στο πλαίσιο της μετασεισμικής αποκατάστασης, το κτήριο ενισχύθηκε και εκσυγχρονίστηκε, στην παλαιά του μορφή και διαθέτει σήμερα 9 ανεξάρτητα δωμάτια με λουτρό και βοηθητικούς χώρους.
Ο Δήμος Καλαμάτας αντιμετωπίζοντας, τότε, πιεστικές ανάγκες χώρου για στέγαση των υπηρεσιών του, στέγασε αρχικά στα 6 από τα 9 δωμάτια τη Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας, σήμερα τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων στην οποία ανήκει πλέον και ο τομέας τουρισμού, ενώ τα υπόλοιπα μισθώθηκαν στον ΕΟΤ.
 Η τελευταία μισθωτική σύμβαση υπεγράφη την 25 /09/2009, είναι δεκαετούς διάρκειας και αφορούσε αρχικά 3 από τα 9 δωμάτια/γραφεία, τα οποία στη συνέχεια περιορίστηκαν σε 2, με αντίστοιχη μείωση του μισθώματος.
Εν τω μεταξύ ο Δήμος Καλαμάτας απέκτησε το κτήριο του παλαιού νοσοκομείου της Καλαμάτας το οποίο ανακαινίστηκε, διασκευάστηκε κατάλληλα και μέσα στην άνοιξη επίκειται η μεταστέγαση του συνόλου των δημοτικών υπηρεσιών στο νέο Δημαρχείο». 
Υπό το ανωτέρω πρίσμα, ζητείται – όπως προαναφέρθηκε – η λύση της μισθωτικής σύμβασης, ώστε το «Βασιλικόν» να λειτουργήσει και πάλι ως ξενοδοχείο.
 

Πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 22 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 

Περισσότερα »

Εκδηλώσεις με ποιότητα και πλούσιο πρόγραμμα για την 23η και 25η Μαρτίου

Με λαμπρότητα και πλούσιο πρόγραμμα θα διεξαχθούν οι εκδηλώσεις για τις επετείους της 23ης και της 25ης Μαρτίου 1821. Σ' αυτές για την απελευθέρωση της Καλαμάτας, στις 23 Μαρτίου 2015, θα παραστεί και θα τις λαμπρύνει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Δήμαρχος, με δηλώσεις του σήμερα, κάλεσε όλους τους πολίτες να μετάσχουν. Η Καλαμάτα θα τιμήσει τον συντοπίτη μας Πρόεδρο, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Δημότη, ενώ ο Δήμος καταβάλλει κάθε προσπάθεια, ώστε η πόλη να είναι ευπρεπισμένη για τον εορτασμό, καθώς και για εκείνον της 25ης Μαρτίου, που ακολουθεί.
Οι εκδηλώσεις θα είναι ποιοτικές και η συμμετοχή συλλόγων, από διάφορα μέρη της Μεσσηνίας, θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά. Προς όσους θα μετάσχουν, ο Π. Νίκας εξέφρασε ευχαριστίες.
 
Το πρόγραμμα του συνόλου των εκδηλώσεων, την ευθύνη διοργάνωσης των οποίων έχει η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, ενώ συμμετέχει σ' αυτές η Δημοτική Φιλαρμονική, έχει ως εξής:
 
- Κυριακή 22 Μαρτίου 2015
 
o Ιερά Μονή Μαρδακίου, ώρα 11.00
 
Συμβολή των αγωνιστών της περιοχής Αλαγονίας στον Αγώνα για την Εθνική Ανεξαρτησία του 1821
Διοργάνωση: Τοπικά Συμβούλια και Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αλαγονίας, Αρτεμισίας, Καρβελίου, Λαδά, Νέδουσας, Πηγών
Διάρκεια εκδήλωσης 60΄
 
afisa-mardaki
 
 
o Ελαιοχώρι, ώρα 18.30
 
Εκδήλωση στη μνήμη των πεσόντων Γιαννιτσάνων, κατά τον Αγώνα του 1821, από την Ομάδα Νέων «Η Δημιοβίτισσα»
 
18.30 Εσπερινός
19.00 Αναπαράσταση
19.30 Κεράσματα 
 
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
 
elaioxwri-afisa
 
 
- Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015
 
o Καλαμάτα - Πλατεία 23ης Μαρτίου
 
Για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων, θα επιβληθεί διακοπή της κυκλοφορίας και κίνησης παντός είδους οχημάτων, από ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι μέχρι τη λήξη των εκδηλώσεων, και από τις δύο κατευθύνσεις στις οδούς:
- Σταδίου (από οδό Φαρών έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Υπαπαντής (από κτήριο Φιλαρμονικής έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Αγίου Νικολάου (από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Αναγνωσταρά (από την οδό Νικηταρά έως την πλατεία 23ης Μαρτίου).
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
 
 
Ώρα 15.00 Παράταξη των Σηµαιών των σχολείων της πόλης προ του Ηρώου 
Ώρα 15.15 Πέρας προσελεύσεως των επισήµων στο Ηρώο
Ώρα 15.20 Tερµατισµός του ∆ρόµου Θυσίας
Ώρα 15.25 
- Άφιξη του σκυταλοδρόµου που µεταφέρει τη Φλόγα από την Ιερά Μονή Βελανιδιάς.
- Άφιξη στην Πλατεία 23ης Μαρτίου της Σηµαίας της Επανάστασης
- Αφή του βωµού και έπαρση της Σηµαίας της Επανάστασης
 
anaparastasi- 1
 
Ώρα 15.35 Προσέλευση της Α. Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου
Ώρα 15.40 ∆οξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του Σεβασµιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόµου
Ώρα 16.00 Τρισάγιο στη µνήµη των Ηρώων του Εικοσιένα
 
doksolo 
 
- Πανηγυρικός της ηµέρας από τον κ. Ιωάννη Πλεμμένο, Ερευνητή του Κέντρου Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου του Cambridge 
- Κατάθεση στεφάνου από την Α. Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Προκόπη Παυλόπουλο
- Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη µνήµη των Ηρώων του 1821
- Προσκλητήριο οπλαρχηγών που συµµετείχαν στην έναρξη του Ιερού Αγώνα την 23η Μαρτίου 1821 στην Καλαµάτα
- Aνάκρουση του Eθνικού Ύµνου.
 
Ώρα 16.20 Aναπαράσταση της κατάληψης της Kαλαµάτας
 
 anaparastasi- 3
 
Συµµετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Καλαµάτας, Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, Κέντρο Λαογραφικών Μελετών Καλαµάτας, Σύλλογος Αθλητικού Χορού «Ξενία», Σύλλογος Νεδουσαίων Καλαµάτας, Χορευτικός Όµιλος «Λεύκιππος», Σύλλογος «Ελληνοµνήµονες», Πολιτιστικός Σύλλογος Αγ. Τριάδας «Αργώ», Χορευτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Οι Αµφειείς», Σύλλογος Γυναικών Σπερχογείας «Η Αγία Κυριακή», Τµήµα Παραδοσιακής Μουσικής ∆ηµοτικού Ωδείου Καλαµάτας, Ιππικός Όμιλος Καλαµάτας, Λαογραφικός Όμιλος Χώρας, Χορευτικός Όμιλος Δήμου Μεσσήνης, Πολιτιστικός Σύλλογος Έυας – Καλαμαρά «Ο Αριστοτέλης», Πολιτιστικός Σύλλογος Βέργας, Δημοτικό Σχολείο Βέργας, Πολιτιστικός Σύλλογος Κορώνης, Θίασος Νοτιοανατολικής Πυλίας «Οδύσσεια Λογγάς», Σύλλογος Γυναικών Βλαχόπουλου
Aφηγητής: ∆ηµήτρης Hλιόπουλος
  
Ώρα 17.00 Παρέλαση µαθητών σχολείων, Oπλαρχηγών και Mπουλουκιών 
 
anaparastasi- 2
 
o ∆ηµαρχείο Καλαµάτας, Ώρα 17.30
 
- Υποδοχή της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης και των Αρχών
- Ανακήρυξη της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου ως Επίτιμου Δημότη Καλαμάτας
- Απονοµή των τιμητικών διακρίσεων στους πρωτεύσαντες αθλητές στο ∆ρόµο Θυσίας
 
dromosthusias
 
o Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
 
Ώρα 20.00: … Σαν σήμερα. Κι αξέχαστο το ΄21…
 
Θεατροποιημένη απόδοση κειμένων και ποιημάτων
Επιλογή κειμένων: Όλγα Θεοδώρου
Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσουλάκης
 
Συμμετέχουν: 
- οι ηθοποιοί του ΔΗΠΕΘΕΚ: Εύη Γιαννακοπούλου, Γιάννης Κουμούνδρος, Κωνσταντίνος Κυριακού, Αλεξία Μουστάκα, Νίνα – Ιόλη Παπανικολάου, Κωνσταντίνος Πασσάς, Γιώργος Τσαπόγας
- Το παραδοσιακό συγκρότημα «Ταξίμ» και στο τραγούδι ο Βαγγέλης Κώτσου. 
Παραγωγή: Κ.Ε. «Φάρις» Δήμου Καλαμάτας 
Διάρκεια εκδήλωσης 70΄
 
theatriko pneumatiko
   
- Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015 
 
Διακοπή της κυκλοφορίας και κίνησης παντός είδους οχημάτων, από τις 9.30 το πρωί μέχρι το τέλος της παρέλασης, στις οδούς :
- Υπαπαντής ( από κτήριο Φιλαρμονικής έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- 23ης Μαρτίου ( από γέφυρα παλαιού ΚΤΕΛ έως την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Σταδίου (από οδό Φαρών έως και την πλατεία 23ης Μαρτίου)
- Βασ. Γεωργίου (από Φαρών έως Αριστομένους)
- Αριστομένους ( από οδό Κροντήρη έως το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων)
- Σε κάθε κάθετη οδό που οδηγεί στην οδό Αριστομένους ήτοι Κροντήρη-Παυσανίου
Γεωργούλη-Βαλαωρίτου- Ξενοφώντος- Βας. Σοφίας.
Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά περίπτωση μέσω παρακαμπτηρίων οδών.
 
 
o Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
 
Μέρος Α΄ 
Ώρα: 20.00, Εγκαίνια έκθεσης από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Μεσσηνίας, με τίτλο: «Γάλλοι ζωγράφοι και Ελληνική Επανάσταση του 1821», διάλεξη από τον Δημήτρη Ηλιόπουλο και προβολή οπτικοακουστικού υλικού 
 
Μέρος Β΄ 
Ώρα: 20:30, Εορταστική συναυλία της ∆ηµοτικής Φιλαρµονικής Καλαµάτας 
«Τα  Ηφαίστεια» από τα «Λυρικά» του Ανδρέα Κάλβου
 
pneumatiko-filarmoniki
 
Θα   ακουστούν  έργα  των Νικολάου  Χαλικιόπουλου–Μάντζαρου, Νικολάου Σκαλκώτα, Διονυσίου Βισβάρδη, Αλέκου Ξένου, Άντον Ντβόρζακ σε ποίηση ανώνυμου Έλληνα (πρώτη πανελλήνια παρουσίαση), Μάνου Χατζιδάκι (από τον κύκλο «Τα παράλογα») σε ποίηση Νίκου Γκάτσου, Βαγγέλη  Παπαθανασίου κ.ά.
Τραγούδι: Ευτυχία  Δημητρακοπούλου
Αφήγηση: Παναγιώτα  Ηλιοπούλου
Μουσική διεύθυνση: Κώστας  Νικολέας
 
Διάρκεια εκδήλωσης 90΄
 
afisa-mardaki.jpganaparastasi-_1.JPGanaparastasi-_2.JPGanaparastasi-_3.jpgdoksolo.JPGdoksologia.JPGdromosthusias.JPGekdilwsi-mardaki.jpgelaioxwri-afisa.jpg
πηγή : Kalamata.gr
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »