19 Απρ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει», για να γελάσουμε και λίγο…. » !


Περισσότερα »

Ας γελάσουμε και λιγάκι…. με ένα ανέκδοτο» !


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 19 Απριλίου 2015ΠΑΝΦΟΥΤΙΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΦΙΛΙΠΠΑ, ΔΙΟΣΚΟΡΟΣ, ΣΩΚΡΑΤΗΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΡΥΦΩΝ, ΣΥΜΕΩΝ, ΑΣΙΝΕΘ, ΑΛΦΕΤΖ, ΕΡΓΟΓΕΝΗΣ, ΕΞΠΕΔΙΤΟΣ, ΑΡΙΣΤΟΝΙΚΟΣ, ΡΟΥΦΟΣ, ΓΑΛΑΤΑΣ, ΒΙΚΤΩΡ, ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ
Επιτρέπονται όλες οι τροφές   
Κυριακή του Θωμά
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Σύναξη των Χιλίων Διακοσίων Σαράντα Ένα (*)Νεομαρτύρων της Νάουσας  (ΚΙΝΗΤΗ ΕΟΡΤΗ - Εορτάζει 7 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα.)
    Άγιος Νικήτας ο Νέος Ιερομάρτυρας
    Άγιοι Γεώργιος, Μανουήλ, Θεόδωρος, Γεώργιος και Μιχαήλ από τη
    Σαμοθράκη
    Άγιος Παφνούτιος (1)ο Ιεροσολυμήτης, Ιερομάρτυρας
    Άγιος Θεόδωρος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ Φιλίππα, Διόσκορος, Σωκράτης
    και Διονύσιος
    Άγιος Αγαθάγγελος ο Εσφιγμενίτης
    Όσιος Γεώργιος ο Ομολογητής Επίσκοπος Πισιδίας
    Άγιος Τρύφων Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
    Όσιος Συμεών ηγούμενος Ιεράς μονής Φιλοθέου Αγίου Όρους ο Μονοχίτων
    και Ανυπόδητος
    Αγία Ασινέθ του Γκορίτσκυ
    Άγιος Alphege
    Άγιοι Ερμογένης, Εξπέδιτος, Αριστόνικος, Ρούφος και Γαλατάς οι Μάρτυρες
    Άγιος Βίκτωρ ο Ιερομάρτυρας Επίσκοπος Γκλαζώφ
    Όσιος Σεβαστιανός του Καραγκάντα
    Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μωυσή του Θαυματουργού

(*) Το 1822 μχ  μετά την καταστολή της επανάστασης της Νάουσας  από τους Τούρκους οι Τούρκοι διέπραξαν φρικιαστικά βασανιστήρια στους επαναστάτες. Όμως 1241 χριστιανοί αρνήθηκαν να υποταχθούν με αποτέλεσμα να δεχτούν αποκεφαλισμό. Λέγετε μάλιστα ότι οι Τούρκοι θα έφαζαν περισσότερους αλλά ένα από τα ακέφαλα σώματα σηκώθηκε και κατευθύνθηκε προς το μέρος του Διοικητή του Τούρκικου στρατού, σκορπώντας τον τρόμο.     

(1) Ο Άγιος Παφνούτιος έζησε επί εποχής αυτοκράτορα Διοκλητιανού, διώκτη χριστιανών.
Λέγετε ότι ενώ ο έπαρχος Αρριανός ξεκίνησε για την έρημο της Αιγύπτου για να συλλάβει τον Παφνούτιο, ο άγιος παρουσιάσθηκε μόνος του μπροστά του και ο Αρριανός  διέταξε τον βασανισμό του επί τόπου. Οι πληγές του όμως από τον βασανισμό έκλεισαν αμέσως και αυτό έκανε τους δύο βασανιστές του να πιστέψουν στο Χριστό!
Έξαλλος ο Αρριανός διέταξε να αποκεφαλισθούν οι δύο επίορκοι στρατιώτες και έριξε τον Παφνούτιο στη φυλακή. Εκεί συνάντησε 40 προκρίτους τους οποίους μετά από κατήχηση κατάφερε να τους κάνει χριστιανούς. Όταν το έμαθε ο Αρριανός διέταξε το θάνατο όλων, Ο Παφνούτιος όμως εξαφανίστηκε  και αργότερα παρουσιάσθηκε από μόνος του στον Αρριανό, ο οποίος διέταξε να τον κομματιάσουν αλλά όταν ο Αρριανός επισκέφθηκε τον τόπο του μαρτυρίου για να επιθεωρήσει το διαμελισμένο σώμα του αγίου, τα κομμάτια από θαύμα ενώθηκαν μεταξύ τους και είδε έκθαμβος τον Παφνούτιο ζωντανό μπροστά του. Το θαύμα αυτό του αγίου έγινε αφορμή να πιστεύσει στο Χριστό ένα ολόκληρο τάγμα στρατιωτών. Απελπισμένος ο Αρριανός και συγχρόνως φοβούμενος την θαυματουργική δράση του αγίου τον έστειλε στη Ρώμη, όπου ο άγιος υπέστη σταυρικό θάνατο κερδίζοντας έτσι την ουράνια δόξα.

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 19 Απριλίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO : 

Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »