Τα τσουρέκια είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκύσματα των παιδιών αλλά
πολλές φορές δεν μπαίνουμε στη διαδικασία παρασκευής τους καθώς είναι
λίγο δύσκολη.
Αυτή η συνταγή όμως θα σας λύσει στα χέρια αφού είναι και γρήγορη κι εύκολη.
ΥΛΙΚΑ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
- μαγιά 1 φακελάκι
- γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα
- αυγά χτυπημένα 2
- βούτυρο 1/3 κούπας
- ζάχαρη 2/3 κούπας
- αλάτι μία πρέζα
- μαχλέπι 1/2 κ.γ.
- μαστίχα 1/2 κ.γ
- βανίλια 1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλα (με τον γάτζο). Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια. Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει . Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια και φτιάξτε στεφανάκια.
Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα και ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια.
Αυτή η συνταγή όμως θα σας λύσει στα χέρια αφού είναι και γρήγορη κι εύκολη.
ΥΛΙΚΑ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
- μαγιά 1 φακελάκι
- γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα
- αυγά χτυπημένα 2
- βούτυρο 1/3 κούπας
- ζάχαρη 2/3 κούπας
- αλάτι μία πρέζα
- μαχλέπι 1/2 κ.γ.
- μαστίχα 1/2 κ.γ
- βανίλια 1
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλα (με τον γάτζο). Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα.
Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια. Εάν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει . Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια και φτιάξτε στεφανάκια.
Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα και ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια.