4 Αυγ 2014

Στις 30 Αυγούστου η Λευκή Νύχτα του Δήμου Καλαμάτας, για ψώνια και διασκέδαση

Τη νύχτα του Σαββάτου 30 Αυγούστου προς την Κυριακή 31 του μήνα η Λευκή Νύχτα θα προσελκύσει και πάλι τους Καλαματιανούς, αλλά και όσους από τη νότια Ελλάδα ενδιαφέρονται για συμφέρουσες αγορές και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα στην Καλαμάτα. 
 
Μάλιστα, όπως επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος, «η Λευκή Νύχτα, ύστερα από την περσινή μεγάλη επιτυχία, διαφημίζεται σε ολόκληρη τη νότια Ελλάδα».
Στόχος της διοργάνωσης είναι η οικονομική στήριξη εμπόρων και επαγγελματιών. Θα αποδειχθεί, επίσης, ότι το στεγασμένο εμπόριο μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των καταναλωτών, κάνοντας νόμιμες συναλλαγές, ενώ θα υπάρξει μεγάλη αυστηρότητα και έλεγχος του παρεμπορίου, σύμφωνα με το Δήμαρχο. Η πόλη και ο Δήμος θα βρίσκονται σε γενική κινητοποίηση για να υποδεχθούν το κοινό. 
Ο Π. Νίκας τόνισε πως για τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας «συνεργάζονται όλοι οι φορείς της πόλης μας, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, φυσικά με την υποστήριξη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, του Νοσοκομείου, της Πυροσβεστικής, του Υπεραστικού και του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί». 
Η εντεταλμένη σε θέματα εμπορίου δημοτική σύμβουλος Παναγιώτα Ντίντα, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Λευκής Νύχτας, αναφέρθηκε στην «άριστη συνεργασία με όλους τους συνδιοργανωτές» και έκανε λόγο για τις στοχευμένες δράσεις προώθησης που έχουν γίνει, ώστε να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή. Προέτρεψε, επίσης, τους εμπόρους να έχουν όλοι ανοικτά τα καταστήματά τους και να ετοιμάσουν κάτι ελκυστικό για εκείνο το βράδυ, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες που θα βρεθούν στην πόλη. Η κα Ντίντα παρακάλεσε και όλους όσοι σκοπεύουν να διοργανώνουν μιαν εκδήλωση, είτε ως ιδιώτες είτε συλλογικά, ανά γειτονιά, να ενημερώσουν το Γραφείο Επικοινωνίας του Δήμου (τηλ.: 27213 60722) μέχρι την Πέμπτη 14 Αυγούστου, έτσι ώστε να αποφευχθούν επικαλύψεις και να έχει η βραδιά επιτυχία και αρτιότητα.
Τέλος, ο Νίκος Μπασακίδης, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και συντονιστής στον ψυχαγωγικό τομέα, προέβη σε ενημέρωση για το πλούσιο πρόγραμμα που έχει ήδη διαμορφώσει η «Φάρις» για τη Λευκή Νύχτα και, γενικότερα, για το εορταστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα κατά μήκος όλης της εμπορικής ζώνης της πόλης, που θα αποτελέσει ισχυρό κίνητρο και για τους αναποφάσιστους να επισκεφθούν την Καλαμάτα.
 
synentefxi_lefki_nyxta.JPGΔ.Καλαμάτας Πηγή : Δ.Καλαμάτα
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 4 Αυγούστου 2014

ΠΑΙΔΕΣ ΕΝ ΕΦΕΣΩ (ΜΑΞΙΜΙΛΙΑΝΟΣ, ΕΞΑΚΟΥΣΤΩΔΙΑΝΟΣ, ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ, ΜΑΡΤΙΝΙΑΝΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΑΝΤΩΝΙΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ) ΕΥΔΟΚΙΑ,  ΘΑΘΟΥΗΛ, ΙΑΣ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ. 

Νηστεία
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Επτά Παίδες (1) εν Εφέσω
Ανακομιδή των Ιερών λειψάνων της Αγιάς Ευδοκίας
Άγιος Θαθουήλ
Ανάμνηση των Εγκαινιών του Ιερού Ναού του Σωτήρος Χριστού της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος στην Κωνσταντινούπολη
Αγία Ίας
Ανάμνηση των Εγκαινιών του Ιερού Ναού του Αγίου Προκοπίου


(1) Οι Άγιοι Επτά Παίδες, Μαξιμιλιανός, Ιάμβλιχος, Μαρτινιανός, Διονύσιος, Αντωνίνος (ή Ιωάννης), Κωνσταντίνος και Εξακουστοδιανός, έζησαν  το 249 - 251 μ.Χ. όταν αυτοκράτορας ήταν ο Δεκίος διώκτης των Χριστιανών. Οι επτά παίδες αφού μοίρασαν τα υπάρχοντά τους, εγκατέλειψαν την πόλη και κρύφτηκαν σε μία σπηλιά μέχρι να τελειώσει ο διωγμός. Δυστυχώς όμως οι διώκτες τους αντιλήφθηκαν και όταν τους πλησίαζαν στο καταφύγιό τους, κατά την διάρκεια της νύχτα στο Θεό και του ζήτησαν να μην πέσουν στα χέρια των διωκτών τους.  Ο Θεός άκουσε τις προσευχές τους  και κοιμήθηκαν χωρίς να ξυπνήσουν. Ο βασιλιάς ανακάλυψε την κρυψώνα τους και διέταξε να φράξουν την είσοδο της σπηλιάς με μία μεγάλη πέτρα.
Το 446μχ μετά δηλαδή από 194 χρόνια όταν ήταν αυτοκράτορας ο Θεοδόσιος ο Μικρός, εμφανίστηκε στην Έφεσο μια αίρεση που δίδασκε κατά της ανάστασης νεκρών. Εκείνη, λοιπόν, την εποχή, ένα παιδί στην αγορά της Εφέσου αγόρασε ψωμί με ένα νόμισμα της εποχής του Δεκίου, που δεν κυκλοφορούσε πλέον… Οι αρχές ανέκριναν το παιδί, που ήταν ο
Iάμβλιχος και αυτό του οδήγησε στη σπηλιά όπου βρήκαν ζωντανά και τα υπόλοιπα παιδιά.  Αυτό το θαύμα αποδείκνυε περίτρανα την Ανάσταση των νεκρών.
Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΚΟΣΙ (20) ΑΤΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΩΣ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2014

Ο Δήμος Καλαμάτας ανακοινώνει ότι θα προσλάβει εργατοτεχνικό προσωπικό για απασχόληση έως πέντε (5) ημερομίσθια κατ' άτομο το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, συνολικού αριθμού είκοσι (20) ατόμων προκειμένου να καλύψει ανάγκες των υπηρεσιών του.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Δήμο Καλαμάτας μέχρι τις 5/8/2014.
Την ανακοίνωση μπορείτε να τη βρείτε εδώ.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 4 Αυγούστου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


 

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα από καρδιάς» !


Περισσότερα »