31 Μαρ 2017

Γιορτάζουν σήμερα 31 Μαρτίου


ΥΠΑΤΙΟΣ, ΑΚΑΚΙΟΣ, ΘΕΟΦΙΛΟΣ, ΑΥΔΑΣ, ΒΕΝΙΑΜΙΝ, ΜΕΝΑΝΔΡΟΣ, ΒΛΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΙΩΝΑΣ, ΙΝΝΟΚΕΝΤΙΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ
Νηστεία
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Υπάτιος (1) επίσκοπος Γαγγρών
    Όσιος Ακάκιος (2) ο Ομολογητής επίσκοπος Μελιτηνής
    Άγιος Θεόφιλος ο Μάρτυρας και οι συν αυτώ μαρτυρήσαντες εν Κρήτη
    Άγιος Αυδάς επίσκοπος Περσίας, Βενιαμίν ο Διάκονος και οι μαζί μ' αυτούς
    εννέα Μάρτυρες και άλλοι πολλοί Άγιοι, που μαρτύρησαν στην Περσία
    Άγιος Μένανδρος
    Όσιος Βλάσιος ο εξ Αμορίου
    Άγιοι Τριάντα οκτώ Μάρτυρες
    Όσιος Στέφανος ο Θαυματουργός
    Όσιος Ιωνάς Μητροπολίτης πασών των Ρωσιών
    Όσιος Ιννοκέντιος Βενιάμινωφ Μητροπολίτης Μόσχας και Ιεραπόστολος
   Αλάσκας
    Άγιος Ιωάννης ο πρίγκιπας
    Όσιος Υπάτιος ο θεραπευτής

(1) O Άγιος Υπάτιος, έζησε τον 4ον μ.Χ. αιώνα, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Μεγ. Κωνσταντίνος.  Ευσεβής χριστιανός με ήθος εχάρη, επίσκοπος Γαγγρών και διακρίθηκε για τον αγώνα του εναντίων των αιρετικών  Αρειανιστών, μια αίρεση, που μάστιζε τότε το βυζάντιο. Πολέμησε με παρρησία αλλά αυτό εξόργισε πολλούς αλλά περισσότερο τους ειδωλολάτρες, οι οποίοι τον συνέλαβαν και τον κατακρέμησαν, χαρίζοντάς τους ιερό στέφανο τπου μαρτυρίου. Η μνήμη του τιμάται στις 31 Μαρτίου.

(2) O Όσιος Ακάκιος,  γεννήθηκε γύρω στο 431μ.χ. .Έγινε επίσκοπος Μελιτίνης. Έγραψε επί εποχής, του αιρετικού πατριάρχου, Νεστορίου, σπουδαιότατες αντιαιρετικές πραγματείες εκ των οποίων σώζεται μία, η οποία εξεφωνήθη στη Έφεσο. 

Α/Μ
Περισσότερα »

Σχετικά με το Κοινωνικό Ιατρείο

Σε ερώτηση που υπέβαλε σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017, δημοσιογράφος στο Δήμαρχο, για τις διαμαρτυρίες σχετικά με το Κοινωνικό Ιατρείο, ο Δήμαρχος απάντησε ως εξής:
«1. Ο Δήμος μας στηρίζει έμπρακτα κάθε εθελοντική προσπάθεια (και του Κοινωνικού Ιατρείου), που έχει ως σκοπό τη βοήθεια προς το συνάνθρωπο, ανεξάρτητα από χρώμα, φυλή, θρήσκευμα κ.λπ.
2. Στον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας είχαμε διαθέσει δωρεάν οίκημα για στέγαση του Κοινωνικού Ιατρείου για μία 5ετία. Ο χρόνος παραχώρησης λήγει στα τέλη Μαρτίου 2017. Υπάρχει προγραμματισμός για πλήρη ανακατασκευή του κτηρίου, το οποίο έχει σοβαρά προβλήματα λόγω παλαιότητας.
Το κτήριο αυτό, μετά την επισκευή του, θα χρησιμοποιηθεί για τη στέγαση της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης (γι' αυτό το σκοπό, άλλωστε, έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμάτας), που τώρα καταβάλλουν πάνω από 35.000 ευρώ το χρόνο για ενοίκια.
3. Ο Δήμος μας μπορεί να παραχωρήσει δωρεάν στον Ιατρικό Σύλλογο για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου οίκημα στην παραλιακή ζώνη (οδός Σανταρόζα & Παπανικολή), όπου τώρα στεγάζεται το Δημοτικό Ιατρείο και το Δημοτικό Φαρμακείο.
4. Αν το υπό παραχώρηση οίκημα δεν είναι αρεστό, ο Δήμος μας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει οικονομικά την ενοικίαση κτηρίου, από τον Ιατρικό Σύλλογο πάντοτε, για τις ανάγκες του Κοινωνικού Ιατρείου.
5. Τέλος, σημειώνεται ότι ο Δήμος μας λειτουργεί άριστα πολλές Κοινωνικές Δομές, που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες για άτομα που έχουν ανάγκη, όπως Φαρμακείο, Ιατρείο, Εστιατόριο, Δομή Υποστήριξης Κακοποιημένων Γυναικών, Παντοπωλείο, ενώ παρέχει δεκατιανό σε 500 μαθητές κ.λπ. Επίσης, υπάρχει για όλους τους διαμένοντες νομίμως στην Ελλάδα ελεύθερη πρόσβαση στο σύστημα υγείας της χώρας μας».

Πηγή: kalamata.gr
Περισσότερα »