20 Ιουν 2013

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκπέμπει SOS! Δραματικά τα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα!

 

Η υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Προστασία των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων σε πρόσφατη έκθεση της κάνει λόγο για την δραματική διάσταση που έχει πάρει το φαινόμενο της παιδικής φτώχειας στην Ελλάδα.

Όλο και περισσότερα παιδιά μπορεί να απειληθούν από την φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό σε πολλά κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Η φτώχεια των παιδιών αποτελεί ένα όλο και πιο ανησυχητικό ζήτημα στην ΕΕ», επισημαίνει η FRA στην ετήσια έκθεσή της. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της ΕΕ για το 2011, το 27% των παιδιών που ζουν στην ΕΕ απειλούνταν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό.
Το ποσοστό αυτό είναι πιο υψηλό από ό,τι αυτό που αφορά τον υπόλοιπο πληθυσμό. Στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δραματική.

Όπως αναφέρει η imerisia η έκθεση απηχεί σε αυτό το θέμα τις παρατηρήσεις της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία εξέφρασε τις "έντονες ανησυχίες" της όσον αφορά "το δικαίωμα στη ζωή, στην επιβίωση και στην ανάπτυξη" των παιδιών και των εφήβων, οι οικογένειες των οποίων χάνουν απότομα τα εισοδήματά τους και την πρόσβασή τους στις κοινωνικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, κυρίως την υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί ένα ποσοστό ρεκόρ ανεργίας μεταξύ των νέων και ένα υψηλό ποσοστό διακοπής του σχολείου, ιδιαίτερα μεταξύ των παιδιών των Ρομά. Η έκθεση της FRA επικαλείται άλλη μια μελέτη του Έλληνα Συνηγόρου του Παιδιού προς την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία αποκαλύπτει μια αύξηση στον αριθμό των παιδιών που επαιτούν ή που εργάζονται ως πλανόδιοι πωλητές.

Τον Μάρτιο του 2012, επισημαίνεται στην έκθεση, η ελληνική εθνική επιτροπή της Unicef εξέφρασε τις ανησυχίες της όσον αφορά την φτώχεια των παιδιών και τον υποσιτισμό, αποκαλύπτοντας περιπτώσεις μαθητών που λιποθύμησαν στο σχολείο.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

O Καιρός Αύριο Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013


http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=terrain&zoom=6&size=370x430&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|35.83,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|38.254465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|37.027371,22.1091159&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|39.6744946,20.7000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|40.99,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|41.15,22.9446070&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map1.png|shadow:false|38.49,23.7500000
O Καιρός Αύριο Παρασκευή, 21  Ιουνίου 2013 ,

Παρασκευή - 21/6/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 28°C Καθαρός4 Μποφόρ BAΥγρασία 32%
Μεσημέρι 38°C Καθαρός1 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 23%
Βράδυ 31°C Καθαρός2 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 38%

Παρασκευή - 21/6/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 25°C Καθαρός5 Μποφόρ BΥγρασία 47%
Μεσημέρι 32°C Καθαρός5 Μποφόρ BΥγρασία 22%
Βράδυ 26°C Καθαρός4 Μποφόρ BΥγρασία 41%

Παρασκευή - 21/6/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 23°C Καθαρός2 Μποφόρ ΑΥγρασία 50%
Μεσημέρι 30°C Καθαρός3 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 35%
Βράδυ 26°C Καθαρός2 Μποφόρ NΥγρασία 43%

Παρασκευή - 21/6/2013

Πάτρα

Πρωί 29°C Καθαρός4 Μποφόρ ΑΥγρασία 34%
Μεσημέρι 37°C Καθαρός4 Μποφόρ BΥγρασία 24%
Βράδυ 30°C Καθαρός2 Μποφόρ BΥγρασία 37%

Παρασκευή - 21/6/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 26°C Καθαρός4 Μποφόρ BΥγρασία 38%
Μεσημέρι 34°C Καθαρός3 Μποφόρ BΥγρασία 26%
Βράδυ 29°C Καθαρός2 Μποφόρ ΑΥγρασία 35%

Πηγή :  http://kairos123.gr/
Περισσότερα »

Financial Times: Οι Έλληνες ξέχασαν πως μετανάστευσαν σε όλο τον κόσμο...


Για την εχθρότητα εναντίον των μεταναστών, αναφέρεται σε άρθρο στους Financial Times ο Μάικλ Σκάπινγκερ και στα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης τα οποία έχουν αυξήσει σημαντικά την επιρροή τους, όπως η Χρυσή Αυγή, με το δημοσίευμα να επισημαίνει πως «οι Έλληνες ξέχασαν πως έχουν μεταναστεύσει σε όλο τον κόσμο».


Ολόκληρο το άρθρο των Financial Times:

Ας γίνει επιτέλους μία λογική συζήτηση για το μεταναστευτικό. Η εχθρότητα και η άνοδος δυνάμεων όπως η Χρυσή Αυγή σε αντιδιαστολή με τα πλεονεκτήματα για ανάπτυξη και συνταξιοδοτικά. Οι Έλληνες που ξέχασαν πως έχουν μεταναστεύσει σε όλο τον κόσμο.

Είναι εφικτό να διεξάγουμε μία λογική συζήτηση για τη μετανάστευση; Γεγονός είναι ότι χρειάζεται να γίνει. Η εχθρότητα στους μετανάστες σαρώνει τις πλουσιότερες χώρες, τροφοδοτώντας στήριξη για πολιτικές δυνάμεις από το βρετανικό κόμμα Ανεξαρτησίας μέχρι το πολύ χειρότερο Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία και την Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα.

Ο ΟΟΣΑ προσπάθησε την προηγούμενη εβδομάδα να βάλει μερικά στοιχεία στη συζήτηση με τη δημοσίευση έκθεσης 419 σελίδων για τα πλεονεκτήματα που μπορούν να φέρουν οι μετανάστες στα μέλη του Οργανισμού συγκριτικά με το τι κοστίζουν. Το πρόβλημα με τα στοιχεία όμως, σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση, είναι πως ο περισσότερος κόσμος δεν ενδιαφέρεται να τα μάθει.

Όπως είπε και ο George Orwell το 1945 στην έκθεσή του «Αντισημητισμός στην Βρετανία» η οποία εξέτασε τον ανταγωνισμό προς αυτό που τότε ήταν η πιο ορατή εθνική μειονότητα: «Το να προσπαθείς να αντιμετωπίσεις (τις προκαταλήψεις) με στοιχεία και στατιστικές είναι ανώφελο και μπορεί ορισμένες φορές να είναι χειρότερο από ανώφελο... Εάν αντιπαθείς κάποιον, τον αντιπαθείς και εκεί τελειώνει το θέμα».

Τα στοιχεία και οι στατιστικές του ΟΟΣΑ για τις σημερινές, πολύ πιο ετερόκλητες, ομάδες μεταναστών είναι ακόμη λιγότερο πιθανό να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος γιατί δεν μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς όπως θα ήθελε.

Περίπου το 50% των Ευρωπαίων και των Καναδών πιστεύουν ότι οι μετανάστες αποτελούν βάρος στα δημόσια ταμεία. Ο αριθμός των Αμερικανών που έχουν την ίδια άποψη είναι ακόμη μεγαλύτερος. Και ο ΟΟΣΑ δηλώνει ότι κανείς δεν είναι σίγουρος εάν οι εχθροί των μεταναστών έχουν δίκιο ή όχι.

Το πρόβλημα είναι πως οι πολλές μελέτες επί του θέματος χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθοδολογίες. Ορισμένες εξετάζουν τη συνεισφορά και το κόστος εκείνων που γεννήθηκαν εκτός της χώρας, ανεξαρτήτως του εάν έχουν αποκτήσει την υπηκοότητα ή όχι. Μερικές εξετάζουν μόνο τους μετανάστες που ακόμη δεν έχουν πάρει την υπηκοότητα. Ορισμένες μελέτες περιλαμβάνουν και τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στη χώρα, άλλες όχι.

«Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να μετρήσει κανείς το δημοσιονομικό αντίκτυπο της μετανάστευσης, ενώ όλες οι μέθοδοι και οι προσεγγίσεις εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αμφισβητούμενες εκτιμήσεις και επιλογές μοντέλων που επηρεάζουν σημαντικά τα αποτελέσματα» αναφέρει ο ΟΟΣΑ. Το μόνο που μπορεί να πει ο Οργανισμός για τον καθαρό αντίκτυπο των μεταναστών στα δημόσια ταμεία είναι πως, σε κάθε περίπτωση, είναι μικρός.

Κατά συνέπεια, καθώς η συζήτηση για τη μετανάστευση βασίζεται σε προκαταλήψεις, ας παραθέσω τη δική μου. Γενικά είμαι υπέρ της μετανάστευσης. Ίσως επειδή είμαι μετανάστης και γόνος προσφύγων, αν και αμφιβάλω ότι αυτός είναι ο καθοριστικός παράγοντας. Πολλοί μετανάστες θέλουν να κλείσουν πίσω τους την πόρτα.

Η δική μου στάση ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι προέρχομαι από μία επαγγελματική τάξη που έχει να κερδίσει τα περισσότερα από τη μετανάστευση, λόγω του ταλαντούχου εργατικού δυναμικού που φέρνει. Καθώς οι πολιτικοί φοβούνται πολύ να ξεκινήσουν αυτή τη δημόσια συζήτηση, είναι δικό μας καθήκον να διατυπώσουμε τα επιχειρήματα. 

Προτείνω να επικεντρωθούμε σε ορισμένα σημεία: Δεν είναι αλήθεια ότι μόνο οι φτωχοί απειλούνται από τους μετανάστες. Ούτε είναι αλήθεια ότι οι επαγγελματίες απολαμβάνουν εργασιακή ασφάλεια ενώ παράλληλα, απασχολούν Πολωνούς οικοδόμους και νταντάδες από τη Βουλγαρία στερώντας δουλειές από την εγχώρια εργατική τάξη.

Οι μετανάστες είναι κάθε λογής άνθρωποι. Από επιχειρηματίες στο διαδίκτυο μέχρι investment banker και οικοδόμοι. Δεν παίρνουν απλώς τις δουλειές. Τις δημιουργούν. Οι μετανάστες– κατά τον ΟΟΣΑ – «οριακά υπερ-εκπροσωπούνται στον επιχειρηματικό κλάδο» αν και οι επιχειρήσεις τους συνήθως είναι μικρές και κατά περίπτωση λιγότερο παραγωγικές. Η μετανάστευση έχει δύο πρόσωπα. 

Όταν οι Βρετανοί πολιτικοί πρότειναν την έξοδο από την ΕΕ ώστε να μην μπαίνουν ανατολικο- Ευρωπαίοι στη Βρετανία, έτσι πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό συνεπάγεται πως και οι Βρετανοί δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται στη Γαλλία ή να συνταξιοδοτούνται στην Ισπανία.

Το ίδιο επιχείρημα πρέπει να αναπτυχθεί και στην Ελλάδα, της οποίας οι πολίτες έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, χωρίς τη μετανάστευση, από το 2020 ο αριθμός των ανθρώπων που μπαίνουν στην αγορά εργασίας θα είναι κατά 30% χαμηλότερος από εκείνους που φεύγουν από αυτή. 

Πολλές πλούσιες χώρες θα έχουν έλλειψη σε εργαζόμενους και από κόσμο που θα στηρίζει τα συνταξιοδοτικά τους συστήματα.

Αυτό θα έπρεπε να ανησυχεί εργοδότες και κυβερνήσεις και είναι κάτι που πρέπει να επισημάνουμε. Χωρίς μετανάστες, δεν θα υπάρχει αρκετός κόσμος να μας φροντίζει όταν θα είμαστε πολύ ηλικιωμένοι για να φροντίζουμε τους εαυτούς μας – και αυτό αρμόζει σε όλους μας, πλούσιους και φτωχούς.

Όπως είπε και ο Orwell, η λογική δεν έχει μεγάλη σημασία σε αυτή τη συζήτηση. Αυτό το τελευταίο επιχείρημα όμως, μπορεί να έχει.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

'Ενας οργασμός την μέρα... το γήρας κάνει πέρα!!!

Πάει, τέλος... η φράση που ξέραμε: Το ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα. Με τις τελευταίες έρευνες όλο και περισσότεροι ερευνητές, σεξολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί μας λένε: 'Ενας οργασμός την μέρα το γήρας κάνει πέρα!!!

Όταν είμαστε σε καλή διάθεση και αισθανόμαστε ικανοποίηση ο οργανισμός εκκρίνει τις χημικές ουσίες της ευεξίας. Οι ουσίες αυτές (ενδορφίνες) είναι γνωστό πως επιβραδύνουν την διαδικασία του γήρατος.

Τα ίχνη μιας ικανοποιητικής ερωτικής ζωής μπορεί να φαίνονται ακόμη και στο πρόσωπό μας. Οι συχνές επαφές σχετίζονται με αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων, τα οποία χαρίζουν νεανική όψη στο δέρμα.

Ο ιδρώτας κατά τη διάρκεια του sex καθαρίζει τους πόρους του δέρματος, προσφέροντας πιο απαλό δέρμα.

Οι επιστημονικές μελέτες διαπιστώνουν ότι οι γυναίκες, όταν κάνουν έρωτα παράγουν ποσότητα οιστρογόνων, που κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν και το δέρμα απαλό!

Το sex μειώνει τις πιθανότητες για δερματίτιδα, τις αναφυλαξίες και τις κηλίδες του δέρματος. Ο ιδρώτας που παράγεται καθαρίζει τους πόρους και κάνει το δέρμα σας να λάμπει.

Με το να κάνετε έρωτα, βοηθάτε και τα νύχια σας να είναι πιο γερά και υγιείς.

Το sex τεντώνει και τονώνει κάθε μυ του κορμιού και είναι ένα από τα πιο ασφαλή σπορ στο οποίο μπορείτε να επιδοθείτε.

Το "όχι απόψε, έχω πονοκέφαλο" δεν είναι δικαιολογία πλέον, γιατί το σεξ πραγματικά ανακουφίζει τους πονοκεφάλους! Ο οργασμός μπορεί να απελευθερώσει την ένταση που περιορίζει την σωστή αιμάτωση στον εγκέφαλο.

Το sex κάνει καλό στην καρδιά και στην κυκλοφορία του αίματος.

Το sex μειώνει το στρες.

Το sex σε συστηματική βάση αυξάνει τη ζωή. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι συχνοί οργασμοί (περίπου 100 το χρόνο) αυξάνουν κατά 8 χρόνια τη ζωή!!!

  Πηγή :fe-mail
Περισσότερα »

Ήρθε το ανανεωμένο C3 από 11.290 €

Ένα από τα πλέον δημοφιλή μοντέλα της ελληνικής αγοράς, το Citroen C3, ανανεώνεται σχεδιαστικά. Το γαλλικό σουπερμίνι αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχή του εμπορική πορεία, χάρη και στο πρόγραμμα Diesel Now της ελληνικής αντιπροσωπείας. Άμεσα διατίθεται με 3 επιλογές πετρελαιοκινητήρων και τιμές που αρχίζουν από τα 11.290€ με απόσυρση. Αργότερα, θα εισαχθούν και οι βενζινοκίνητες εκδόσεις, με τους τρικύλινδρους  PureTech (1.0 με 68 PS και 1.2 με 82 PS) να ξεχωρίζουν.Στη βάση της γκάμας βρίσκεται ο 1.4 HDi με ισχύ 70 PS και ο οποίος σε συνδυασμό με το 5τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,8 lt/100 km (οι εκπομπές CO2 είναι στα 99 g/km). Η αρχική τιμή του C3 με αυτόν τον κινητήρα και το επίπεδο εξοπλισμού Trend ορίζεται στα 15.390€, όμως με το όφελος από την απόσυρση και την προωθητική ενέργεια του εισαγωγέα υποχωρεί στα 11.290€. 

 

Ανάλογες εκπτώσεις προσφέρονται και στις άλλες diesel εκδόσεις. Ο 1.4 e-HDi με το αυτοματοποιημένο μηχανικό κιβώτιο εξασφαλίζει μέση κατανάλωση 3,4 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 87 g/km (αρχική τιμή 17.000 ευρώ). Ο 1.6 e-HDi απόδοσης 92 PS συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων και καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,5 lt/100 km (αρχική τιμή 17.600€).Στο ανανεωμένο C3, τα δύο βέλη του σήματος της γαλλικής εταιρείας εκτείνονται μέχρι τα φωτιστικά σώματα, σχηματίζοντας τη νέα μάσκα του μοντέλου. Η σχεδίαση των φώτων δεν έχει αλλάξει, όμως ακριβώς από κάτω βρίσκονται φώτα ημέρας, τεχνολογίας LED. Επανασχεδιασμένος είναι ο προφυλακτήρας, κυρίως στην περιοχή γύρω από τους προβολείς ομίχλης. Το εσωτερικό δείχνει σχεδιαστικά και ποιοτικά αναβαθμισμένο, με τις χρωμιωμένες επιφάνειες να μας θυμίζουν το DS3.


Πηγή newsauto
Περισσότερα »

Το Insignia θα γίνει και off road!

Τον αντίπαλο αυτοκινήτων όπως το Audi A4 Allroad, το VW Passat Alltrack και η Skoda Octavia Scout προετοιμάζει η Opel. 


Η γερμανική μάρκα φέρεται να έχει σχεδόν έτοιμο το Insignia Country Tourer, σύμφωνα με το βρετανικό περιοδικό Autocar. Βασίζεται στην έκδοση Sports Tourer του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου και θα κυκλοφορήσει τόσο ως 4×4 όσο και ως προσθιοκίνητο.


Στη δεύτερη περίπτωση, οι δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου θα είναι περιορισμένες και θα εξασφαλίζονται μέσω της αυξημένης απόστασης από το έδαφος, από τις «ποδιές» εμπρός και πίσω και τα πλαστικά προστατευτικά στους θόλους των τροχών. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το Insignia Country Tourer θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Μπορούμε να υποθέσουμε με σχετική σιγουριά ότι η τετρακίνητη έκδοση θα εξοπλίζεται με το 2λιτρο SIDI με 250 PS (όπως ισχύει και στο απλό Insignia), ενώ για την προσθιοκίνητη θα είναι διαθέσιμοι ο νέος 1.6 SIDI με 170 PS (ή στην έκδοση Performance με 200 PS) και ο 2.0 CDTI BiTurbo με ισχύ 195 PS και μέγιστη ροπή 40,8 kgm.
Θα περιμένουμε λοιπόν λίγους μήνες για να διαπιστώσουμε αν η Opel επιφυλάσσει μία «έκπληξη» στην έκθεση της Φρανκφούρτης.


Πηγή newsauto
Περισσότερα »

Τα κρυφά μυστικά του λεμονιού

Είμαι σίγουρη ότι  θα θυμάστε εκείνο το φοβερό σλόγκαν  «λεμονάκι μυρωδάτο και λαμποκοπάει το πιάτο», μιας εποχής που η βιομηχανία των απορρυπαντικών άρχιζε να αξιοποιεί τις θαυματουργές ιδιότητες του λεμονιού στον τομέα της οικιακής καθαριότητας.

Τώρα ας δούμε  πιο αναλυτικά, τις ιδιότητες του λεμονιού και τι μπορεί να μας προσφέρει πραγματικά τόσο στον τομέα της καθαριώτητας, όσο και στην εξουδετέρωση της κακοσμίας:
Βελτιώνει τη γεύση
Βάζοντας λεμόνι στο πράσινο τσάι σας ή στα χόρτα που τρώτε, μειώνετε την πικρή τους γεύση, ενώ παράλληλα βοηθάτε τον οργανισμό σας να απορροφήσει καλύτερα τα αντιοξειδωτικά συστατικά που περιέχουν και είναι τόσο απαραίτητα για τον οργανισμό μας.
Αποσμητική προστασία
Ο χυμός του λεμονιού, μπορεί κάλιστα να χρησιμοποιηθεί σαν  ένα φυσικό αποσμητικό, για την  καταπολέμηση της κακοσμίας τόσο στις μασχάλες μας όσο και στα  πόδια μας. Κάτι ξέρανε και οι γιαγιάδες  μας ... !
Ανακουφίζει τα ηλιακά εγκαύματα
Διαλύστε τον χυμό του λεμονιού, σε δροσερό καθαρό νερό και απλώστε το στο δέρμα σας, που έχει ταλαιπωρυθεί από τον ήλιο. Θα βοηθήσει το δέρμα σας, για να ατιμετωπίσει γρηγορότερα ένα ήπιο ηλιακό έγκαυμα.
Αντικαθιστά το πλυντήριο
Εάν κάποιο ρούχο  σας, έχει λεκέ από μελάνι, ποτίστε  το με χυμό λεμονιού, αφήστε το όλο το βράδυ και ξεπλύντε το κανονικά το πρωί. Αν δεν έχει καθαρίσει τελείως, επαναλάβετε την διαδικασία, πριν ξεραθεί εντελώς.
Καθαρίζει τα σκεύη
Φτιάξτε μια κρέμα, αναμειγνύοντας χυμό λεμονιού με αλάτι  και τρίψτε μ’ αυτήν τα χάλκινα  σκεύη σας, για να τα καθαρίσετε από  τις οξειδώσεις που έχουν. Ξεπλύντε τα με καθαρό νερό κι αφήστε τα να στεγνώσουν καλά.
Θυμάμαι βέβαια και  τη γιαγιά μου να μου μιλάει γι’  αυτές τις ιδιότητες. Ξέρετε, όλα  αυτά τα μυστικά και γιατροσόφια, που στόμα με στόμα, έρχονται από  πολύ παλιά για να μας προβληματίσουν, μπας και καταλάβουμε ότι όλη αυτή η «χημεία», που μας έχει επιβληθεί από τον καταναλωτισμό στις καθημερινές μας συνήθειες, μπορεί και να μην είναι στη σωστή κατεύθυνση ... !
Τέλος πάντων, αυτή είναι  μια άλλη συζήτηση, που όμως κάποια στιγμή αξίζει τον κόπο να την ανοίξουμε. Περιμένω την δική σας γνώμη.

Πηγή :fe-mail.
Περισσότερα »

Οι Ουκρανοί ανακάλυψαν θανατηφόρα μικρόβια στο εθνικό νόμισμαΦωτογραφία: Flickr.com/9seconds/cc-by-nc-sa 3.0Ουκρανοί επιστήμονες ανακάλυψαν μικροοργανισμούς, που προκαλούν φυματίωση, πνευμονία, άνθρακα και μυκητίαση στο ουκρανικό εθνικό νόμισμα.
«Αναμέναμε ότι τα χρήματα θα είναι βρώμικα, αλλά δεν μπορούσαμε να φανταστούμε, ότι θα είναι τόσο πολύ», - δήλωσε η συνεργάτης του Ινστιτούτου Οικολογικής Ασφάλειας του Κιέβου, Κατερίνα Γκαρκάβα.

Η Κεντρική Τράπεζα της Ουκρανίας ανέφερε, ότι μελετά τη διεθνή εμπειρία της αντιμικροβιακής ασφάλειας των χαρτονομισμάτων. Αυτή υπάρχει στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία. 

Στην Ιαπωνία υπάρχουν συσκευές, οι οποίες αρχικά θερμαίνουν τα χαρτονομίσματα μέχρι τους 200 βαθμούς, ενώ στη συνέχεια τα επεξεργάζονται με ειδικό διάλυμα και βγάζουν πρακτικά καθαρά χαρτονομίσματα. Ενώ στην Ινδία τα χρήματα τα πλένουν με σαπούνι.Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Smartphone υψηλών επιδόσεων από τη Nvidia


Η Nvidia παρουσίασε το πρώτο smartphone που εξοπλίζεται με το νέο της πανίσχυρο chip, Tegra 4i, προκειμένου να προσφέρει επιδόσεις υπολογιστή σε γραφικά και απεικόνιση.

Το μοντέλο βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης, και τα αρχικά του χαρακτηριστικά είναι: 

Οθόνη 4,8 ιντσών ανάλυσης 720p, 
1GB RAM, 
8 έως 32GB εσωτερική μνήμη, 
κάμερα στα 13 megapixel,
4G συνδεσιμότητα,
πάχους μόλις 7,9 χιλιοστών.

Η κυκλοφορία του αναμένεται το πρώτο τρίμηνο του 2014 με τιμή που υπολογίζεται 220- 300€.

Περισσότερα »

Ωριμάζει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη!Φωτογραφία: SXC.huΟι γεωλόγοι εντόπισαν ένα τμήμα ρήγματος κάτω από τη θάλασσα του Μαρμαρά κοντά στην Κωνσταντινούπολη, όπου εδώ και περίπου 250 χρόνια δεν έχουν σημειωθεί σεισμικές δονήσεις, που σύμφωνα με τους επιστήμονες δείχνει ότι υπάρχει συσσώρευση μηχανικών τάσεων στη δεδομένη περιοχή.
Αυτό σημαίνει, ότι αργά ή γρήγορα η ενέργεια, που έχει αποθηκευτεί στους συμπιεσμένους βράχους, θα εκλυθεί με τη μορφή σεισμικών δονήσεων. Ακριβείς προβλέψεις οι συντάκτες της μελέτης δεν κάνουν, αλλά θεωρούν ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν λεπτομερείς έρευνες του ρήγματος.

Η πρωτεύουσα της Τουρκίας μαζί με τα προάστια αριθμεί 13 εκατ. κατοίκους, εκεί βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου και πολλές βιομηχανικές επιχειρήσεις, γι’ αυτό οι επιστήμονες τονίζουν τη σημασία της ακριβούς εκτίμησης των κινδύνων.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Μια στεφανιαία τρύπα στον Ήλιο θα προκαλέσει μαγνητική καταιγίδα στη Γη
Φωτογραφία: Flickr.com/NASA Goddard Photo and Video/cc-byΡεύμα υψηλής ταχύτητας ηλιακού ανέμου - φορτισμένων σωματιδίων από τον Ήλιο – στις 28-29 Ιουνίου θα φθάσει στη Γη και μπορεί να προκαλέσει μέτρια μαγνητική καταιγίδα, δήλωσε ο υπάλληλος του Αστρονομικού Εργαστηρίου Ακτίνων X του Ήλιου Σεργκέι Μπογκατσόφ.
«Μετά από κάποιο χρονικό διάστημα στον ορατό δίσκο του Ήλιου θα εμφανιστεί μια μεγάλη στεφανιαία τρύπα - μια σχετικά σκοτεινή περιοχή στον ηλιακό δίσκο με ανοιχτές γραμμές μαγνητικού πεδίου, η οποία σήμερα είναι ορατή σε φωτογραφίες που έβγαλε η ερευνητική συσκευή Stereo. 

"Οι στεφανιαίες τρύπες είναι αποτελούν πηγή ηλιακού ανέμου πολύ υψηλής ταχύτητας, πολύ υψηλότερης από τη συνηθισμένη για τον «ήρεμο άνεμο» ταχύτητα των 400 km/s», - είπε ο επιστήμονας.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία παρουσιάζει ο Τσίπρας


 
 
Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία και τις εργασιακές σχέσεις θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας απόψε στις 20:00 σε εκδήλωση στην Καβάλα. Στην εκδήλωση θα παρέμβουν οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης και Χρήστος Καραγιαννίδης, καθώς και ο Γιώργος Γαβρίλης, υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής.
Περισσότερα »