17 Αυγ 2013

Η «μητέρα» φύση...κλαίει!

Μπορεί να μην είναι και τόσο δύσκολο για κάποιον να φανταστεί ότι η φύση άνετα θα μπορούσε να βάλει τα κλάματα με όλα αυτά που βλέπουμε –και βλέπει!- να συμβαίνουν καθημερινά γύρω μας σχετικά με το περιβάλλον. Όταν όμως ένας φωτογράφος καταφέρνει να απαθανατίσει αυτά ακριβώς τα δάκρυά της, τότε μιλάμε για κάτι εντελώς διαφορετικό, πρωτότυπο και παράδοξο. 

Ο Michael Nolan αποτύπωσε στην κάμερα μια πανέμορφη εικόνα ενός παγετώνα στην Ανταρκτική, όπου ένα πρόσωπο μοιάζει να κλαίει και μάλιστα ξεκάθαρα. 

«Η Μητέρα Φύση αν ήθελε να εκφράσει τη λύπη και τα συναισθήματά της γενικότερα για την υπερθέρμανση του πλανήτη και το λιώσιμο των πάγων κάπως έτσι θα ήταν. Τα δάκρυά της θα έτρεχαν ποτάμι σε αυτό ακριβώς το συμβολικό σημείο του πλανήτη», λέει ο φωτογράφος.


glacier2
perierga.gr
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Κυριακή 18 Αυγούστου 2013


Πηγή okairos
Περισσότερα »

«Σταγόνες γέλιου»!!!


Περισσότερα »

Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος; Είναι πραγματικά απίστευτο (video) !!!

Perierga.gr - Πόσα ρούχα χωράει ένας μικρός σάκος;Είναι πραγματικά απίστευτο πώς μέσα σε ένα μικρό καθημερινό σακ-βουαγιάζ μπορούν να χωρέσουν τόσο πολλά πράγματα. Ο τύπος στο βίντεο πρέπει να έκανε πολλές προσπάθειες αλλά τελικά κατάφερε να χωρέσει πάρα πολλά ρούχα κι απ΄ ότι φαίνεται χωρίς να τα τσαλακώσει ιδιαίτερα! ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Πηγή :perierga
Περισσότερα »

Aκίνητα: ποια τα κριτήρια των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ποια είναι τα κριτήρια για τους πραγματικά αδύναμους στο θέμα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας;
spiti
Η λύση, με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου Ανάπτυξης, την οποία παρουσιάζει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος» και εφόσον εγκριθεί από την τρόικα, θα προβλέπει ουσιαστικά τέσσερις παραμέτρους σύμφωνα με τις οποίες θα απαγορεύονται οι κατασχέσεις ακινήτων από τις τράπεζες σε περίπτωση αδυναμίας εξυπηρέτησης δανείων από νοικοκυριά.
- Πόσα χρόνια έχει σταματήσει να αποπληρώνεται το δάνειο και το ακίνητο βρίσκεται υπό το καθεστώς προστασίας.
Από τη στιγμή που ένα δάνειο παύει να εξυπηρετείται μέχρι να βγει στο σφυρί μεσολαβεί μια χρονική περίοδος 2,5-3ετών. Και αυτό γιατί η σύμβαση του στεγαστικού καταγγέλλεται μετά τις 90 ημέρες καθυστέρησης, ενώ στις 180 ημέρες, η καθυστέρηση κρίνεται οριστική και πλέον ενεργοποιούνται οι νομικές διαδικασίες. Το διάστημα μετά τους 6 μήνες μέχρι να υπάρξει απόφαση κατάσχεσης και εν συνεχεία δικαστική απόφαση για έναν πλειστηριασμό μπορεί να ξεπεράσει και τα τρία χρόνια, ανάλογα με τις αναβολές που θα λάβει η εκδίκαση της υπόθεσης.
Στο υπουργείο Ανάπτυξης σκέφτονται να ορίσουν το όριο της προστασίας μέγιστο στα 5 χρόνια. Αν δηλαδή ένα ακίνητο πήρε αναβολή πλειστηριασμού το 2008 -2009 να βγει το 2014. Αυτό σημαίνει ότι προηγούνται τα δάνεια που «κοκκίνισαν» προ της διετίας 2008 – 2009 αλλά δεν πρόλαβαν να βγουν στο σφυρί. Επίσης, μελετάται να μπουν πρώτα στη λίστα και όσα ακίνητα έχουν προσημειωθεί για δάνεια που έπαψαν να εξυπηρετούνται το 2008 -2009.
- Η αντικειμενική αξία του ακινήτου
Σήμερα στο καθεστώς προστασίας από πλειστηριασμούς υπάγονται ακίνητα με αντικειμενική αξία έως 200.000 ευρώ. Το όριο αυτό θα προταθεί να μειωθεί στις 180.000 ή 150.000 ευρώ, ώστε να καλύπτει τα χαμηλότερα και μεσαία οικονομικά στρώματα.
- Το ύψος του ανεξόφλητου δανείου
Στο ΥΠΑΝ υποστηρίζουν ότι δεν μπορεί να έχει την ίδια αντιμετώπιση ένας δανειολήπτης που πλήρωσε 3 ή 6 ή 12 δόσεις του δανείου του και μετά σταμάτησε και δεν έχει ρυθμίσει το δάνειο του με εκείνον που έχει αποπληρώσει το κεφάλαιο ή μεγάλο μέρος των τόκων.
-Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργοι, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι
Είναι οι κατηγορίες τρων δανειοληπτών που το οικονομικό επιτελείο θέλει πρωτίστως να διασφαλίσει, όπως έγινε και με τον νόμο για τη ρύθμιση των ενήμερων ενυπόθηκων δανείων.
Περισσότερα »

Στη Νέα Υόρκη πουλήθηκε το στενότερο σπίτι του κόσμου

Нью-Йорк узкий дом Бедфорд-стрит


Στη Νέα Υόρκη, πωλήθηκε για 3,25 εκατομμύρια δολάρια το στενότερο σπίτι της πόλης. Το πλάτος του είναι 2,54 μέτρα.

Η τριώροφη πολυκατοικία χτίστηκε το 1873 και βρίσκεται στη Μπέντφορντ Στριτ στο Μανχάταν. Το συνολικό του εμβαδόν είναι 92 τετραγωνικά μέτρα και το βάθος του - από την πρόσοψη προς τον οπίσθιο τοίχο είναι 9 μέτρα.

Διαθέτει 3 υπνοδωμάτια, μπάνιο, κουζίνα και υπόγειο μεταποιημένο σε δωμάτιο ψυχαγωγίας.

Τα τελευταία 20 χρόνια, το κτίριο ακρίβυνε σημαντικά. Το 1994 είχε πωληθεί προς 27000, το 2000 προς 1,5 εκατομμύριο και το 2010 προς 2 εκατομμύρια.

Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Υπό αμφισβήτηση το πόρισμα της (βιαστικής)… πραγματογνωμοσύνης για τον 19χρονο!

DOLΟδύνη, οργή αλλά και επεισόδια πριν και μετά την κηδεία του 19χρονου. 

Με τραγικές φιγούρες την οικογένεια του άτυχου παιδιού, αλλά και εν μέσω συνθημάτων νεαρών που στρέφονταν εναντίον του οδηγού, του ελεγκτή του τρόλεϊ, αλλά και προς την Πολιτεία ολοκληρώθηκε τα δράμα της κηδείας του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία εν τω μέσω οδυρμών αλλά και χειροκροτημάτων, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φώναζαν πως «το παιδί το έφαγαν για ένα εισιτήριο».

Αμέσως μετά την κηδεία περίπου 400 νεαροί κινήθηκαν και πάλι με πορεία όπως πριν από αυτή, με κατεύθυνση την Πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου. 

Νωρίτερα και καθώς η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη πριν την κηδεία, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και προκάλεσε φθορές σε διερχόμενο λεωφορείο, ευτυχώς δίχως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
5 162Λίγο μετά την κηδεία του άτυχου Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου, ομάδα ατόμων επέστρεψε στο σημείο, όπου χάθηκε ο 19χρονος. Εκεί μία ομάδα ατόμων προκάλεσε περιορισμένης έκτασης επεισόδια, ανάβοντας φωτιές σε κάδους, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε περιορισμένη χρήση χημικών και στην προσαγωγή συνολικά 25 νεαρών.


«Πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα και έπεσε με την πλάτη» αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια θανάτου του 19χρονου


Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες στο πόρισμα των ελεγκτών που πραγματοποίησαν την πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό φέρεται να αναφέρεται ότι «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του «πιάσει» το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».

Παράλληλα, από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.

Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.
Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά και ότι η οικογένεια στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί την πορεία της δικογραφίας.
 
Πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική». Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθούν επιβάτες του τρόλεϊ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 18χρονου.

Η ιατροδικαστική εξέταση θέτει υπό αμφισβήτηση το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης – δεν βρέθηκαν σημάδια στα πόδια του παιδιού που να δικαιολογούν πιάσιμο στην πόρτα

Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης προήλθε ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σωρό του. Επίσης, επισημαίνουν, σε αντίθεση με την πληροφορίες από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει χθες την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, ότι στο πόδι του νεαρού δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να μαρτυρά ότι αυτό εγκλωβίστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ.

Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού που φέρνει στη δημοσιότητα ο ιστότοπος το vima, αναφέρεται ότι το σώμα του 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα, «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα και μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο.

Επίσης, τονίζεται ότι δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία του σώματός του και αναφέρεται ότι ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και της εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.


Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, βάσει και των ευρημάτων από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στο σώμα του άτυχου Θανάση οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως ανέφεραν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα την Παρασκευή και σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε πως το πόδι του νεαρού είχε πιαστεί στην πόρτα του τρόλεϊ με αποτέλεσμα να πέσει έξω από το τρόλεϊ στην προσπάθεια που κατέβαλλε για να απεγκλωβιστεί.


Όπως αναφέρει το vima, στη νεκροψία δεν εντοπίστηκε κάποιος μώλωπας στα πόδια του νεαρού κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει το ότι πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα.

Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.

Όσον αφορά στο ερώτημα για το αν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχθηκε σπρωξίματα η νεκροψία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις καθώς όπως επισημαίνουν οι ιατροδικαστές οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.

Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η πραγματογνωμοσύνη τελέστηκε δίχως να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος καταθέσεων των αυτόπτων μαρτύρων.

Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Ποιο το νέο μεγάλο νέο “χτύπημα” για το Mega

Ποιο είναι το ένα χτύπημα μετά το άλλο για το Μεγάλο Κανάλι Mega; Ποιο ακόμη μέλος και δυνατό χαρτί του χάνει το Mega;
Μπορεί το «Κάψε το σενάριο» να έχει κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό και όλοι να περιμένουν να το δουν την επόμενη σεζόν στην οθόνη του Mega, όμως όπως φαίνεται, δεν θα προβληθεί. 

Σύμφωνα με την Espresso, o Λάμπρος Φισφής αποφάσισε να μη συνεχίσει τη σατιρική εκπομπή τη του Mega για τη νέα χρονιά, αν και θεωρούνταν δεδομένο ότι θα βλέπαμε την παρέα των ηθοποιών ξανά στο πλατό, με αποτέλεσμα να μείνουν με τον καημό για γέλιο στη Μεσογείων.
Το ίδιο όμως θα συμβεί και με τους τηλεθεατές του καναλιού Mega που είχαν δείξει την προτίμησή τους στο ψυχαγωγικό αυτό πρόγραμμα της εκπομπής «Κάψε το σενάριο».
Περισσότερα »

Ήξερες Ότι ......


Περισσότερα »

Μάκης Βορίδης: φωτογραφία με τσεκούρι και παρελθόν

Δείτε τη φωτογραφία με τσεκούρι που κυνηγά τον Μάκη Βορίδη, νέο υπουργό Μεταφορών. Βιογραφικό με το βαρύ παρελθόν του Μάκη Βορίδη.
Ο σοβαρός και με άποψη βουλευτής του ΛΑΟΣ και Υπουργός Μεταφορών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, Μάκης Βορίδης, έχει βαρύ παρελθόν και το γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται πιο στενά με την πολιτική. Η άριστη κοινοβουλευτική και μιντιακή του παρουσία έχει σβήσει τις μνήμες στους περισσότερους, αλλά η υπουργοποίησή του τις ξυπνά σε κάποιους.
Ο Μάκης Βορίδης έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ., κόμματος, το οποίο είχε ιδρύσει μέσα από την φυλακή ο έγκλειστος επικεφαλής της Χούντας των Συνταγματαρχών Γεώργιος Παπαδόπουλος, πόστο στο οποίο παρέμεινε μέχρι το 1990.
Ως φοιτητής, ο Μάκης Βορίδης ίδρυσε την φοιτητική οργάνωση Φοιτητική Εναλλακτική, ως επικεφαλής της οποίας διεγράφη από το σύλλογο φοιτητών Νομικής για φασιστική δράση το 1985.
Στις φωτογραφίες βλέπετε τον Μάκη Βορίδη σε νεανική ηλικία ροπαλοφόρο φοιτητή της νομικής να συμμετέχει σε επεισόδια:
Το 1986 η ΕΦΕΕ υπέβαλλε μήνυση εναντίον του Μάκη Βορίδη για τη συμμετοχή του σε επίθεση φασιστών κατά φοιτητών της Νομικής, η οποία ωστόσο δεν είχε κάποια τύχη. Η φωτογραφία αυτή δημοσιεύτηκε στον «Ιό» (9.6.2002) κι εν συνεχεία έκανε το γύρο του Ιντερνετ, χάρη σε αντιφασιστικά σάιτ όπως το Jungle Report.
Σ” αυτήν παρέπεμψε ο Γ. Καρατζαφέρης, στη συνέντευξή του στο Χρ. Μαχαίρα («Εθνος» 23.10.2006), για να δικαιολογήσει τον αποκλεισμό του βουλευτή Αττικής από την υποψηφιότητα για περιφερειάρχη:
- Φοβήθηκα, απλώς, ότι ο Βορίδης έχει μια ιστορία που με πάρα πολλή τέχνη την έχω καλύψει.
- Τι εννοείτε «ιστορία»;
- Με τον Λεπέν, τα τσεκούρια και τα σχετικά. Ολα αυτά, λοιπόν, λέω, για φαντάσου, ξαφνικά, 30 Οκτωβρίου, κάποιο «καλό παιδί» από τη Ν.Δ. ή από την ομάδα του Τσίπρα, να μου πετάξει ένα βίντεο στον αέρα. Κι άντε μετά να τρέχω να εξηγώ.
Για την περίοδο εκείνη, ο Μάκης Βορίδης έχει επανειλημμένως ερωτηθεί, ενώ προσφάτως στην εφημερίδα Athens News διευκρίνισε ότι «Η ΕΠΕΝ ήταν το κύριο όχημα για να εκφράσει τις απόψεις της η εθνική, λαϊκή και κοινωνική Δεξιά, και είχε εκλέξει ευρωβουλευτή. Ως ακτιβιστής στον εθνικό, πατριωτικό κύκλο, που ήθελα να δραστηριοποιηθώ πολιτικά, ήταν η μόνη διέξοδος.»
Χρόνια αργότερα, την άνοιξη του 2005, ο Μάκης Βορίδης είχε ήδη ιδρύσει το με ακραίες θέσεις Ελληνικό Μέτωπο, αλλά προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη.
Μέχρι να γίνει βουλευτής, ο Μάκης Βορίδης ήταν και νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής, αξίωμα στο οποίο εξελέγη κατά τις νομαρχιακές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2006. Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.
Και σήμερα ο Μάκης Βορίδης είναι υπουργός Μεταφορών και Υποδομών. Τα στερνά σβήνουν τα πρώτα; Ίσως ναι, ίσως όχι.
Περισσότερα »

ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ*Υλικά

1  Καρπούζι από το οποίο θα βγάλουμε από τη φλούδα ένα κιλό
3 - 4 κουταλιές ασβέστη σκόνη ή πάστα
1 κιλό ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
1-2 βανίλιες
2 ξυλάκια κανέλας
1 λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τη φλούδα του καρπουζιού, αφαιρώντας την «ψίχα» και το πράσινο της φλούδας. Να μείνει μόνο το άσπρο μέρος από το καρπούζι, το οποίο κόβουμε σε μπαστουνάκια 1Χ1Χ3 cm περίπου.
Διαλύουμε τον ασβέστη μέσα σε μια λεκάνη με νερό και βάζουμε τα κομμάτια του καρπουζιού μέσα. Το ασβεστόνερο θα πρέπει να τα σκεπάζει όλα τα κομμάτια καλά.  Τα αφήνουμε εκεί 2-3 ώρες αλλά κατά διαστήματα θα πρέπει να ανακινούμε γιατί ο ασβέστης κάθετε στον πυθμένα της κατσαρόλας.
Ο σκοπός του ασβεστόνερου είναι για να γίνει το γλυκό μας «τραγανό» και όχι «ζαρωμένο»!
Στη συνέχεια τα βγάζουμε από το ασβεστόνερο  και αφού τα πλύνουμε πολύ καλά τα βάζουμε  με μια κατσαρόλα με καθαρό νερό  περίπου δύο ποτήρια και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με τη ζάχαρη και το ένα ξύλο κανέλας καθώς και ένα κουταλάκι του γλυκού λεμόνι, τη μια βανίλια και το μισό λεμόνι μαζί με τη φλούδα, αυτό που στύψαμε για να πάρουμε το χυμό..
Ξαφρίζουμε το γλυκό μας και το αφήνουμε να βράσει για μιάμιση ώρα. Αν εν τω μεταξύ δούμε ότι δεν έχει νερό προσθέτουμε χωρίς φόβο.
Αφήνουμε το γλυκό μας να ξεκουραστεί για 4-5 ώρες αν το κάνουμε βράδυ θα το αφήσουμε όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα θα το ξαναβάλουμε στη φωτιά μαζί το δεύτερο ξύλο κανέλας, βανίλια και το δεύτερο κουταλάκι χυμό λεμονιού. Επίσης θα πετάξουμε την παλιά φλούδα από το λεμόνι και θα βάλουμε μέσα την φρέσκια.
Αφήνουμε το γλυκό μας να βράση για μια ώρα ακόμα και όταν έχει δέσει το σιρόπι τότε θα το κατεβάσουμε και αφού το αφήσουμε να κρυώσει το τοποθετούμε σε γυάλινα βάζα.


Παρατηρήσεις:
Ο ασβέστης θα κάνει το καρπούζι τραγανό
Για να μας κρατήσει περισσότερο χρόνο το γλυκό μας, θα προσθέσουμε περισσότερη ζάχαρη,
με αναλογία 1κ. καρπούζι με 1.280 κ ζάχαρη

Περισσότερα »

Υπό αμφισβήτηση θέτει η ιατροδικαστική εξέταση το πόρισμα της (βιαστικής) …πραγματογνωμοσύνης για τον 19χρονο!

DOLΟδύνη, οργή αλλά και επεισόδια πριν και μετά την κηδεία του 19χρονου. 

Με τραγικές φιγούρες την οικογένεια του άτυχου παιδιού, αλλά και εν μέσω συνθημάτων νεαρών που στρέφονταν εναντίον του οδηγού, του ελεγκτή του τρόλεϊ, αλλά και προς την Πολιτεία ολοκληρώθηκε τα δράμα της κηδείας του αδικοχαμένου Θανάση Καναούτη.

Ο 19χρονος οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία εν τω μέσω οδυρμών αλλά και χειροκροτημάτων, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που φώναζαν πως «το παιδί το έφαγαν για ένα εισιτήριο».
Αμέσως μετά την κηδεία περίπου 400 νεαροί κινήθηκαν και πάλι με πορεία όπως πριν από αυτή, με κατεύθυνση την Πλατεία του Δημαρχείου Περιστερίου. Νωρίτερα και καθώς η πορεία βρισκόταν σε εξέλιξη πριν την κηδεία, ομάδα νεαρών επιτέθηκε και προκάλεσε φθορές σε διερχόμενο λεωφορείο, ευτυχώς δίχως να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός.
5 162Λίγο μετά την κηδεία του άτυχου Θανάση στο νεκροταφείο του Περιστερίου, ομάδα ατόμων επέστρεψε στο σημείο, όπου χάθηκε ο 19χρονος. Εκεί μία ομάδα ατόμων προκάλεσε περιορισμένης έκτασης επεισόδια, ανάβοντας φωτιές σε κάδους, με αποτέλεσμα η Αστυνομία να προχωρήσει σε περιορισμένη χρήση χημικών και στην προσαγωγή συνολικά 25 νεαρών.
«Πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα και έπεσε με την πλάτη» αναφέρει το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης για τα αίτια θανάτου του 19χρονου
Σύμφωνα με δικαστικές πληροφορίες στο πόρισμα των ελεγκτών που πραγματοποίησαν την πραγματογνωμοσύνη για το τραγικό περιστατικό φέρεται να αναφέρεται ότι «ο 18χρονος διαπληκτίστηκε με τον ελεγκτή ο οποίος τον τράβηξε από την μπλούζα για να μην αποβιβαστεί. Στη συνέχεια ενώ του ξέφυγε, έτρεξε προς την πόρτα. Πάτησε το μπουτόν κινδύνου, το όχημα επιβράδυνε και με το άλλο χέρι του έσπρωξε την πόρτα για να ανοίξει. Όταν άφησε το χέρι του από το μπουτόν η πόρτα έκλεισε με αποτέλεσμα να του «πιάσει» το πόδι και να γυρίσει το σώμα του. Ο άτυχος νέος, στην προσπάθεια του να απεγκλωβιστεί έπεσε».
Παράλληλα, από την εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες ξεκίνησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το τραγικό περιστατικό.
Η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, έκανε έκκληση στους αυτόπτες μάρτυρες να μιλήσουν για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το μοιραίο βράδυ της Τρίτης.

Η ίδια τόνισε ότι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έρευνας θα καθυστερήσουν αρκετά και ότι η οικογένεια στην παρούσα φάση αυτό που μπορεί να κάνει είναι να παρακολουθεί την πορεία της δικογραφίας.
Πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ ανέφερε πως από δυο καταθέσεις μαρτύρων δεν φαίνεται να σπρώχθηκε ο νεαρός από τον ελεγκτή ή τον οδηγό: «Υπήρξε μόνο διαπληκτισμός», «δεν προκύπτει από πουθενά ότι υπήρξε πρόθεση», ανέφερε η πηγή, εκτιμώντας πως «περισσότερο κοινωνική διάσταση έχει το θέμα και λιγότερο νομική». Επίσης στο πλαίσιο της έρευνας θα εξετασθούν επιβάτες του τρόλεϊ για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες θανάτου του 18χρονου.
Η ιατροδικαστική εξέταση θέτει υπό αμφισβήτηση το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης – δεν βρέθηκαν σημάδια στα πόδια του παιδιού που να δικαιολογούν πιάσιμο στην πόρτα
Από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση λόγω πτώσης προήλθε ο θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών που εξέτασαν τη σωρό του. Επίσης, επισημαίνουν, σε αντίθεση με την πληροφορίες από την έκθεση πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει χθες την Παρασκευή το φως της δημοσιότητας, ότι στο πόδι του νεαρού δεν υπήρχε κανένα σημάδι που να μαρτυρά ότι αυτό εγκλωβίστηκε στην πόρτα του τρόλεϊ.
Στο πόρισμα των ιατροδικαστών Γιώργου Ντιλέρνια και Σουλτάνας Μαριανού που φέρνει στη δημοσιότητα ο ιστότοπος το vima, αναφέρεται ότι το σώμα του 19χρονου είχε μόνο ορισμένες εκχυμώσεις στον βραχίονα, «ερυθροειδείς εστίες» στην τραχηλική χώρα και μία μικρή εκχύμωση στο μέτωπο.
Επίσης, τονίζεται ότι δεν έφερε ενδείξεις από άλλα κτυπήματα σε ζωτικά σημεία του σώματός του και αναφέρεται ότι ο θάνατός του προήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση στο πίσω μέρος της κεφαλής του λόγω της πτώσης του από ψηλό σημείο και της εσωτερικής αιμορραγίας που ακολούθησε.

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, βάσει και των ευρημάτων από τη νεκροψία που διενεργήθηκε στο σώμα του άτυχου Θανάση οι ιατροδικαστές εκτιμούν ότι ο ελεγκτής προσπάθησε να τον συγκρατήσει από το χέρι και ακούμπησε τον λαιμό του 19χρονου, χωρίς ωστόσο να τον κτυπήσει με βιαιότητα, όπως ανέφεραν ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, αλλά ούτε και να του δημιουργήσει αίσθηση πνιγμού.
Ωστόσο, η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται σε αντίθεση με πληροφορίες από το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης που είχαν δει το φως της δημοσιότητας νωρίτερα την Παρασκευή και σύμφωνα με τις οποίες ανέφερε πως το πόδι του νεαρού είχε πιαστεί στην πόρτα του τρόλεϊ με αποτέλεσμα να πέσει έξω από το τρόλεϊ στην προσπάθεια που κατέβαλλε για να απεγκλωβιστεί.

Όπως αναφέρει το vima, στη νεκροψία δεν εντοπίστηκε κάποιος μώλωπας στα πόδια στα πόδια του νεαρού κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνει το ότι πιάστηκε το πόδι του στην πόρτα.
Σύμφωνα με το ίδιο πόρισμα ο 19χρονος έφερε εκδορές στους ώμους λόγω της πτώσης του στην άσφαλτο και πιθανόν του γεγονότος ότι σύρθηκε στην άσφαλτο λόγω της κεκτημένης ταχύτητας -αδρανειακή κίνηση- που είχε το τρόλεϊ εκείνη την στιγμή, που υπολογίζεται σε περίπου 20 χιλιόμετρα την ώρα.
Όσον αφορά στο ερώτημα για το αν ο άτυχος Θανάσης Καναούτης δέχθηκε σπρωξίματα η νεκροψία δεν μπόρεσε να δώσει απαντήσεις καθώς όπως επισημαίνουν οι ιατροδικαστές οι ενέργειες αυτές δεν μπορούν να «αποτυπωθούν στο σώμα» εάν δεν είναι εξαιρετικά βίαιες.
Το πόρισμα των κ.κ. Ντιλέρνια και Μαριανού θα ολοκληρωθεί μετά και από την παράδοση των τοξικολογικών εξετάσεων. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η πραγματογνωμοσύνη τελέστηκε δίχως να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος καταθέσεων των αυτόπτων μαρτύρων.

Πηγή :spirospero
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 17 Αυγούστου 2013ΜΥΡΩΝ, ΣΤΡΑΤΩΝ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΕΥΤΥΧΙΑΝΟΣ, ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΗ, ΚΟΡΔΑΤΟΣ, ΑΚΑΚΙΟΣ, ΘΥΡΣΟΣ, ΛΕΥΚΙΟΣ, ΚΟΡΩΝΑΤΟΣ, ΑΙΓΛΩΝ, ΗΛΙΑΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΑΛΥΠΙΟΣ.
Oλόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Μύρων
Άγιοι Στράτων, Φίλιππος, Ευτυχιανός και Κυπριανός
Άγιος Δημήτριος ο Μοναχός από τη Σαμαρίνα της Πίνδου
Άγιοι Παύλος (1) και Ιουλιανή (1) και οι μαζί μ' αυτούς μαρτυρήσαντες Στρατόνικος, Κοδράτος και Ακάκιος οι δήμιοι
Άγιοι Θύρσος, Λεύκιος, Κορωνάτος και η συνοδεία τους
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου εν τοις Αρματίου
Όσιος Αίγλων
Όσιος Ηλίας ο Νέος
Άγιος Μακάριος ο Οσιομάρτυρας
Όσιος Αλύπιος ο Ζωγράφος ο εν Σπηλαίω
(1) Η Αγία Ιουλιανή και ο Άγιος Παύλος, ήταν αδέλφια και γεννήθηκαν από ευσεβείς γονείς, οι οποίοι τους ανέθρεψαν χριστιανικά. Μετά το θάνατο των γονέων τους τα δύο αδέλφια με οδηγό την πίστη τους διέπρεψαν μεταξύ των άλλων νέων της εποχής εκείνης. Αυτό όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε το μίσος των ειδωλολατρών οι οποίοι τους κατήγγειλαν στον αυτοκράτορα Αυρηλιανό. Ο Αυρηλιανός, προσπάθησε να τους δελεάσει, αλλά όταν είδε ότι δεν μπορούσε να κάμψει την πίστη τους, έδωσε διαταγή να βασανιστούν σκληρά. Δήμιοί τους ήταν, οι δήμιοι Κοδράτος και Ακάκιος, οι οποίοι όταν είδαν ότι παρόλα τα βασανιστήρια που υπέβαλλαν τα δύο αδέλφια, δεν υπέκυπταν, όχι μόνο θαύμασαν την υπομονή τους και την καρτερία τους,  αλλά πίστεψαν και αυτοί και έγιναν χριστιανοί αμέσως.  Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποκεφαλιστούν και οι δήμιοι αλλά και τα δύο αδέλφια Παύλος και Ιουλιανή.

Περισσότερα »

Η μαγεία της πεζοπορίας!

Η πεζοπορία είναι ένας μοναδικός τρόπος άθλησης και ψυχαγωγίας που μας φέρνει κοντά στη φύση. μακριά από το τσιμέντο των μεγαλουπόλεων τα πάντα είναι διαφορετικά. Το National Grographic μα προσφέρει μερικές μαγευτικές εικόνες από πεζοπόρους στις ομορφότερες γωνιές του πλανήτη.
Perierga.gr - Η μαγεία της πεζοπορείας! 
Perierga.gr - Η μαγεία της πεζοπορείας!
Perierga.gr - Η μαγεία της πεζοπορείας!
Perierga.gr - Η μαγεία της πεζοπορείας!
Perierga.gr - Η μαγεία της πεζοπορείας!
Perierga.gr - Η μαγεία της πεζοπορείας!


  photos by :nationalgeographic

Πηγή :perierga
Περισσότερα »

Σήμερα 17 Αυγούστου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα  17 Αυγούστου  2013Κριός (21/03 – 19/04)

Ο εκνευρισμός που θα σε πιάσει σήμερα δεν θα σου βγει σε καλό, φίλε Κριέ. Δείξε προσοχή στις κινήσεις σου και μην πνιγείς από τα προβλήματα που θα κληθείς να αντιμετωπίσεις. Απόφυγε τις βιαστικές κινήσεις και αξιοποίησε τις επαφές και τις γνωριμίες που θα κάνεις, προς όφελός σου.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Η ευαίσθητη πλευρά σου βγαίνει στην επιφάνεια σήμερα, φίλε Ταύρε, και σε κάνει να απομονώνεσαι από το περιβάλλον σου. Είναι καλό να αξιολογήσεις τα λάθη που έχεις κάνει, αλλά προσοχή να μην παρασυρθείς από μελαγχολία και αφήσεις πίσω όλες τις δουλειές που έχεις να κάνεις.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Θέλεις να βελτιώσεις κάποιους τομείς της ζωής σου, φίλε Δίδυμε, αλλά δεν ξέρεις πώς. Πάντως για να βρεις τις λύσεις, θα πρέπει να εξωτερικευτείς περισσότερο και να μην επαναπαύεσαι, αναβάλλοντας τις ενέργειες που πρέπει να κάνεις. Σήμερα άλλωστε θα έχεις την ευκαιρία να δώσεις απαντήσεις σε βασικά ζητήματα που σε απασχολούν.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)
Η σημερινή μέρα θα είναι αρκετά έντονη για εσένα, αγαπητέ Καρκίνε, και κάποια γεγονότα θα σε αναστατώσουν. Οι αποκαλύψεις και γενικά οι ειδήσεις που θα μάθεις μπορεί να σε στενοχωρήσουν, αλλά θα σου κάνουν να δώσεις απαντήσεις και να δεις πιο ξεκάθαρα κάποια ζητήματα. Μην απογοητεύεσαι λοιπόν και προχώρησε με θάρρος.

Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή μέρα θα σου δημιουργήσει κάποια προβλήματα, φίλε Λέων, και θα χρειαστεί να κρατήσεις την ψυχραιμία σου για να αντιμετωπίσεις οτιδήποτε κι αν παρουσιαστεί. Καλό είναι να ανοιχτείς σε νέες σκέψεις και απόψεις, για να βρεις κάποιες λύσεις.

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα είναι μια πολύ καλή μέρα για να ολοκληρώσεις σχέδια, αγαπητέ Παρθένε, και να εκπληρώσεις όνειρα που κάνεις εδώ και καιρό. Ασχολήσου με όσα σε ευχαριστούν και φρόντισε να ξεκουραστείς, γιατί τον τελευταίο καιρό τα έχεις δώσει όλα…

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Η σημερινή μέρα είναι κατάλληλη για να υλοποιήσεις πολλά από τα σχέδιά σου, κάνοντας όμως τις απαραίτητες αλλαγές, αγαπητέ Ζυγέ. Μη βιαστείς να αποφασίσεις και καλό θα είναι να συμβουλευτείς τα δικά σου άτομα, που μπορούν να σου δώσουν και μια άλλη οπτική των ζητημάτων που σε απασχολούν.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα νιώθεις αρκετά καλά για όσα έχεις καταφέρει μέχρι σήμερα, αγαπητέ Σκορπιέ, αλλά αυτή η στάση μπορεί να γίνει παγίδα και να σε κάνει να επαναπαυθείς σε όσα έχεις πετύχει. Μην υποκύψεις και μην αναβάλεις τις υποχρεώσεις σου. Κινήσου χωρίς άγχος αλλά με δυναμικότητα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Το πείσμα και η επιμονή δεν σου κάνουν καλό, αγαπητέ Τοξότη. Μάλλον σε απομονώνουν από τους γύρω σου και αυτό, αν μη τι άλλο δεν ταιριάζει καθόλου στην κοινωνική φύση του χαρακτήρα σου. Θα χρειαστεί σήμερα να είσαι ανοιχτός σε νέες απόψεις, γιατί έτσι θα βρεις πιο γρήγορα λύση στα προβλήματα που σε απασχολούν.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Είναι μια πολύ καλή μέρα η σημερινή για εσένα, φίλε Αιγόκερε, αφού θα καταφέρεις να συγκεντρωθείς και να δεις με μεγαλύτερη ωριμότητα και ρεαλισμό όλα όσα σε απασχολούν. Έχε το νου σου για κάθε ευκαιρία που θα παρουσιαστεί και θα αφορά στα σχέδιά σου.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αρκετά γεγονότα θα σε κάνουν να αμφιβάλεις, αγαπητέ Υδροχόε, για διάφορες αποφάσεις που έχεις πάρει τον τελευταίο καιρό. Καλό είναι να μην επηρεάζεσαι και να μείνεις σταθερός στις απόψεις σου. Βρες επιχειρήματα και πείσε τους γύρω σου για όσα σκέφτεσαι και μην υποχωρείς τόσο εύκολα.Ιχθύς (19/02 – 20/03)


Αν ανήκεις στους Ιχθείς, σήμερα έχεις μια πολύ θετική διάθεση και μια δυναμική στάση, που θα σε κάνει να πάρεις τις καταστάσεις στα χέρια σου και να λύσεις τα προβλήματα που θα προκύψουν και τα οποία μάλιστα θα χρειαστούν άμεσες αποφάσεις.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »