2 Ιουν 2014

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !


Περισσότερα »

Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε Μεσσηνιακό Κόλπο και Ιόνιο

Θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ με ριπές που ενδέχεται να φτάνουν τα 10 μποφόρ θα φυσούν αύριο στο Μεσσηνιακό Κόλπο και στο Ιόνιο.
Θυελλώδεις άνεμοι αύριο σε Μεσσηνιακό Κόλπο και ΙόνιοΣύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων  οι άνεμοι θα πλήξουν τα παράλια της Μεσσηνιας από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι και τις πρώτες βραδινές αναμένονται θυελλώδεις ανατολικοί άνεμοι στη Μεσσηνία. 

Στην πόλη της Καλαμάτας θα επικρατήσουν ανατολικοί  άνεμοι 6-7 μποφόρ, ενώ οι ριπές ενδέχεται να φτάνουν τα 8-9 μποφόρ. Στο Μεσσηνιακό Κόλπο οι ριπές ενδέχεται να αγγίζουν τα 10 μποφόρ. Κίνδυνος ενδέχεται να υπάρξει στις ακτές που θα δέχονται τον κυματισμό λόγω του ανατολικού ανέμου, όπως στο Πεταλίδι και την Κορώνη.

Γράφτηκε από την  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/38691-anemoi-messinia-ionio

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/38691-anemoi-messinia-ionio
Περισσότερα »

Ευκάλυπτος έσπασε και έπεσε σε δρόμο στην Καλαμάτα προκαλώντας ζημιές σε ΙΧ

Eνας μεγάλος ευκάλυπτος έσπασε και έπεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην οδό Νέδοντος στο ύψος της ΔΕΗ στην Καλαμάτα.
Ευκάλυπτος έσπασε και έπεσε σε δρόμο στην Καλαμάτα προκαλώντας ζημιές σε ΙΧ

Από την πτώση του δένδρου μάλιστα έγιναν και κάποιες ζημιές σε σταθμευμένο όχημα, ενώ για αρκετή ώρα αποκλείστηκε ο δρόμος. 

Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και φυσικά σε αυτό βοήθησε ότι ήταν πολύ αργά τη νύχτα. 

Από εκεί και πέρα αναδεικνύεται ένα πρόβλημα που υπάρχει στις πόλεις, με δένδρα να αποτελούν κίνδυνο ακόμα και για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών και με τις αρμόδιες υπηρεσίες να πρέπει συχνά πυκνά να προχωρούν σε άρση επικινδυνότητας.
Δ.Πλ.
 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/stiles-sxolia/sxolia/item/38679-efkaliptos-kalamata
Περισσότερα »

«Τώρα, ώρα για ένα ανέκδοτο» !!!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 2 Ιουνίου 2014

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΡΑΣΜΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΜΑΡΙΝΟΣ, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ, ΛΕΑΝΔΡΟΣ, 
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Νικηφόρος (1) ο Ομολογητής Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Άγιος Κωνσταντίνος ο εξ Αγαρηνών
Άγιοι Τριάντα Οκτώ Μάρτυρες
Αγία Μητέρα και τα Άγια Τρία Παιδιά της
Όσιος Έρασμος ο Ιερομάρτυρας
Άγιοι Είκοσι Χιλιάδες Μάρτυρες
Άγιος Ιωάννης ο εν Ασπροκάστρω, ο Νεομάρτυρας
Άγιος Δημήτριος από τη Φιλαδέλφεια Νεομάρτυρας
Όσιος Μαρίνος ο Βαάνης
Άγιος Ιωάννης ο Μεγαλομάρτυρας ο Νέος που μαρτύρησε στο Βελιγράδι
Άγιος Αλκιβιάδης ο εν Λουγδούνω
Άγιος Λέανδρος μάρτυρας ο Ηπειρώτης
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «των αδελφών του Κιέβου» εν Ρωσία

(1) Ο Άγιος Νικηφόρος, γεννήθηκε (758 π.χ.)  στην Κωνσταντινούπολη, επί εποχής αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Ε΄ του Κοπρωνύμου. Οι γονείς του Θεόδωρος και Ευδοκία, είχαν ευγενική καταγωγή και ο ίδιος ο Νικηφόρος ήταν απογραφέας των βασιλικών διαταγμάτων. Την εποχή όμως των εικονομαχιών καταγγέλθηκε ως εικονολάτρης και έτσι όχι μόνο μαστιγώθηκε αλλά και εξορίστηκε αρχικά σε ένα φρούριο στην Μύλλασα  και στη συνέχεια στη Νίκαια. Μετά  τον θάνατο του Ταράσιου ανέρχεται στον πατριαρχικό θρόνο το Πάσχα του 806 μ.Χ. μέχρι το 815 μ.Χ. όπου απομακρύνεται  όταν εν τω μεταξύ έχει ανέβει στον αυτοκρατορικό θρόνο ο Λέοντας ο Ε΄ ο εικονομάχος και να εξοριστεί για 13 χρόνια σε ένα μοναστήρι. Επανήλθε μετά το θάνατο του Λέοντα του Ε΄και ενώ στον αυτοκρατορικό θρόνο έχει ανέλθη ο Μιχαήλ Α΄.  Ξαναεξορίστηκε όμως γιατί ο αυτοκράτορας Μιχαήλ Α΄ δεν του επέτρεπε να ανακινήσει θέμα εικόνων.

Κοιμήθηκε ειρηνικά στις 2 Ιουνίουν του 828 μ.Χ. σε ηλικία 70 ετών, αλλά η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του στις 13 Μαρτίου όπου έγινε και η μεταφορά του σεπτού του λειψάνου στον ιερό ναό των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερα »

Σήμερα 2 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 2 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, σημαντικές αλλαγές θα γίνουν αυτή την περίοδο στη ζωή σου και η μία έκπληξη θα διαδέχεται την άλλη. Οφείλεις να είσαι σε εγρήγορση και να μην αφήσεις τις ευκαιρίες να περάσουν, γιατί θα αποβούν πολύ συμφέρουσες σε βάθος χρόνου. Ανασκουμπώσου, κάνε τις κινήσεις που πρέπει και να είσαι σίγουρος πως με ό,τι καταπιαστείς, θα έχεις και την επιτυχία που σου αξίζει.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να οπλιστείς με κουράγιο, για να ξεπεράσεις τις προβληματικές καταστάσεις και τρικλοποδιές που θα σου βάλουν κάποιοι υποτιθέμενοι φίλοι σου αυτήν τη Δευτέρα. Θα γίνουν κάποιες αποκαλύψεις, που θα σε επηρεάσουν αρκετά. Φροντίστε να δείξεις ψυχραιμία σε κάθε περίσταση και να μην βγεις καθόλου από το πρόγραμμά σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, να ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά, αρκεί κάποιες στιγμές να μην απαισιοδοξείς, γιατί τότε βλέπεις άδικα μερικές καταστάσεις από την αρνητική πλευρά τους. Η επικοινωνία σου θα είναι στο μέγιστο σημείο της αυτήν τη Δευτέρα. Η διάθεσή σου θα είναι παράξενη, γιατί δεν έχεις ωριμάσει ακόμη για τις ριζικές αλλαγές που έρχονται. Χρειάζεται λίγη ενέργεια παραπάνω και θα πετύχεις όλα αυτά που θέλεις.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, φίλε Καρκίνε, έχε υπομονή με τους συνανθρώπους σου. Η Σελήνη πραγματοποιεί αρνητική όψη με την Αφροδίτη και πιθανόν να γίνονται κάποια λάθη, που δεν θα τα προλαβαίνεις. Την στιγμή που θα διορθώνεις τα πρώτα, θα γίνονται από κάποιον άλλο τα δεύτερα λάθη και εσύ θα παριστάνεις τον δρομέα σε μαραθώνιο, γιατί θα τρέχεις από τον ένα στον άλλο, να διορθώσεις αυτά που χωρίς να σκέφτονται πράττουν. Δεν λειτουργούν όλοι όπως εσύ! Δέξου τον διπλανό σου με τα ελαττώματά και τα προτερήματά του.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, μην σταματάς τις προσπάθειές σου και μην κάνεις πίσω σε καταστάσεις, που μπορεί να βλέπεις αρνητικά. Οι ευκαιρίες που θα έχεις αυτήν τη Δευτέρα θα είναι σημαντικές και πολλές. Βάλε τις ιδέες σου σε εφαρμογή και προχώρησε με μεγάλη μεθοδικότητα, χωρίς να επηρεαστείς από τίποτε και κανένα. Θα δεις ότι στην πορεία θα πετύχεις τους στόχους σου που έχεις βάλει, γιατί η ενέργειά σου είναι πολύ μεγάλη και η τύχη με το μέρος σου.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, θα διαθέτεις τέτοια δυναμικότητα και ζωντάνια, που έχεις όλα τα φόντα για να ξεπεράσεις προβληματικές καταστάσεις, που σε αγχώνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πάρα πολλά σχέδια που έχεις προγραμματίσει θα καθυστερήσουν και θα εκνευριστείς, αλλά κάνε λίγη ακόμη υπομονή, αφού από αύριο, που το πλανητικό σκηνικό θα σε ευνοήσει, όλα όσα σε απασχολούν θα πάρουν το δρόμο τους. Προσπάθησε επίσης να βάλεις σε μια σειρά τις εκκρεμότητες που έχεις και θα δεις ότι όλα θα πάνε πολύ καλά.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, όλα πηγαίνουν καλά, αρκεί να μην κάνεις υπερβολές. Συγκράτησε τη φαντασία σου, μην κινείσαι με συναισθηματισμούς κι άσε τους άλλους να κάνουν τα υπόλοιπα. Έχεις πολύ καλές προοπτικές, για να δεχθείς κάποιες ανταμοιβές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συγκράτησε την ανυπομονησία σου, διατήρησε τον αυτοέλεγχό σου και σίγουρα θα σου έρθουν τα καλύτερα.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, θα έχεις ένταση αλλά και περίσσια ενέργεια αυτήν τη Δευτέρα, για να διεκπεραιώσεις πάρα πολλά θέματα, που σε απασχολούσαν και σε προβλημάτιζαν μέχρι τώρα. Σήμερα θα μπορέσεις να περάσεις τις απόψεις σου σε πολλά άτομα. Θα προκύψουν βέβαια κάποια απρόοπτα σε συζητήσεις και σε καινούργια θέματα που θέλεις να υλοποιήσεις, αλλά είναι εύκολα προσπελάσιμα, γι’ αυτό μην αγχώνεσαι άδικα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, η ημέρα θα είναι αρκετά έντονη για εσένα και πρέπει να ελέγχεις πολύ καλά ό,τι κάνεις. Φρόντισε να έχεις τεταμένη την προσοχή σου και τη διορατικότητά σου, για να μπορέσεις να προλάβεις προβληματικές καταστάσεις, που ενδεχομένως θα έρθουν. Οι υποχρεώσεις που θα έχεις θα είναι πάρα πολλές. Απαιτείται τεράστια προσοχή σε αποφάσεις που ετοιμάζεσαι να πάρεις.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια στα επερχόμενα σχέδιά σου. Οφείλεις να κάνεις μερικές καίριες αλλαγές και να εξετάσεις την κάθε σου κίνηση, ώστε να βαδίσεις με μεγαλύτερη σιγουριά προς την υλοποίηση των στόχων σου. Μίλησε με τους δικούς σου για όλα όσα απασχολούν το μυαλό σου και θα πάρεις την κατάλληλη βοήθεια, που θα σε ανακουφίσει ψυχολογικά.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, την σημερινή ημέρα κάποιος θα σου υποβάλει μια ενδιαφέρουσα προσφορά ή θα σου παρουσιαστούν κάποιες ευκαιρίες, που πρέπει να εκμεταλλευτείς άμεσα. Καλά θα κάνεις λοιπόν να σκεφτείς τα πράγματα πολύ σοβαρά, γιατί πρέπει να επωφεληθείς από αυτή την ευκαιρία τώρα! Μην περιμένεις πάρα πολύ και μην το πολυσκέφτεσαι, γιατί από την πολύ την σκέψη, θα χάσεις και τα δεδομένα σου.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Φίλε Ιχθύ, πρέπει σήμερα να δεις πολλές καταστάσεις με αισιοδοξία, για να μπορέσεις να λύσεις όσα προβλήματα σε αγχώνουν. Κάτι αλλάζει και εξετάζεις πολλά θέματα με διαφορετικό μάτι. Αυτή την περίοδο σκέφτεσαι με περισσότερη σοφία. Θα ανταμειφθείς για αυτό, αφού καταστάσεις που σε κούραζαν και σε καταπίεζαν, τώρα θα πάρουν τέλος.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 2 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 2 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Αγαπητέ Κριέ, σημαντικές αλλαγές θα γίνουν αυτή την περίοδο στη ζωή σου και η μία έκπληξη θα διαδέχεται την άλλη. Οφείλεις να είσαι σε εγρήγορση και να μην αφήσεις τις ευκαιρίες να περάσουν, γιατί θα αποβούν πολύ συμφέρουσες σε βάθος χρόνου. Ανασκουμπώσου, κάνε τις κινήσεις που πρέπει και να είσαι σίγουρος πως με ό,τι καταπιαστείς, θα έχεις και την επιτυχία που σου αξίζει.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου και να οπλιστείς με κουράγιο, για να ξεπεράσεις τις προβληματικές καταστάσεις και τρικλοποδιές που θα σου βάλουν κάποιοι υποτιθέμενοι φίλοι σου αυτήν τη Δευτέρα. Θα γίνουν κάποιες αποκαλύψεις, που θα σε επηρεάσουν αρκετά. Φροντίστε να δείξεις ψυχραιμία σε κάθε περίσταση και να μην βγεις καθόλου από το πρόγραμμά σου.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, να ξέρεις ότι μπορείς να τα καταφέρεις μια χαρά, αρκεί κάποιες στιγμές να μην απαισιοδοξείς, γιατί τότε βλέπεις άδικα μερικές καταστάσεις από την αρνητική πλευρά τους. Η επικοινωνία σου θα είναι στο μέγιστο σημείο της αυτήν τη Δευτέρα. Η διάθεσή σου θα είναι παράξενη, γιατί δεν έχεις ωριμάσει ακόμη για τις ριζικές αλλαγές που έρχονται. Χρειάζεται λίγη ενέργεια παραπάνω και θα πετύχεις όλα αυτά που θέλεις.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, φίλε Καρκίνε, έχε υπομονή με τους συνανθρώπους σου. Η Σελήνη πραγματοποιεί αρνητική όψη με την Αφροδίτη και πιθανόν να γίνονται κάποια λάθη, που δεν θα τα προλαβαίνεις. Την στιγμή που θα διορθώνεις τα πρώτα, θα γίνονται από κάποιον άλλο τα δεύτερα λάθη και εσύ θα παριστάνεις τον δρομέα σε μαραθώνιο, γιατί θα τρέχεις από τον ένα στον άλλο, να διορθώσεις αυτά που χωρίς να σκέφτονται πράττουν. Δεν λειτουργούν όλοι όπως εσύ! Δέξου τον διπλανό σου με τα ελαττώματά και τα προτερήματά του.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Αγαπητέ Λέοντα, μην σταματάς τις προσπάθειές σου και μην κάνεις πίσω σε καταστάσεις, που μπορεί να βλέπεις αρνητικά. Οι ευκαιρίες που θα έχεις αυτήν τη Δευτέρα θα είναι σημαντικές και πολλές. Βάλε τις ιδέες σου σε εφαρμογή και προχώρησε με μεγάλη μεθοδικότητα, χωρίς να επηρεαστείς από τίποτε και κανένα. Θα δεις ότι στην πορεία θα πετύχεις τους στόχους σου που έχεις βάλει, γιατί η ενέργειά σου είναι πολύ μεγάλη και η τύχη με το μέρος σου.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Σήμερα, αγαπητέ Παρθένε, θα διαθέτεις τέτοια δυναμικότητα και ζωντάνια, που έχεις όλα τα φόντα για να ξεπεράσεις προβληματικές καταστάσεις, που σε αγχώνουν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Πάρα πολλά σχέδια που έχεις προγραμματίσει θα καθυστερήσουν και θα εκνευριστείς, αλλά κάνε λίγη ακόμη υπομονή, αφού από αύριο, που το πλανητικό σκηνικό θα σε ευνοήσει, όλα όσα σε απασχολούν θα πάρουν το δρόμο τους. Προσπάθησε επίσης να βάλεις σε μια σειρά τις εκκρεμότητες που έχεις και θα δεις ότι όλα θα πάνε πολύ καλά.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, όλα πηγαίνουν καλά, αρκεί να μην κάνεις υπερβολές. Συγκράτησε τη φαντασία σου, μην κινείσαι με συναισθηματισμούς κι άσε τους άλλους να κάνουν τα υπόλοιπα. Έχεις πολύ καλές προοπτικές, για να δεχθείς κάποιες ανταμοιβές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συγκράτησε την ανυπομονησία σου, διατήρησε τον αυτοέλεγχό σου και σίγουρα θα σου έρθουν τα καλύτερα.
Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, θα έχεις ένταση αλλά και περίσσια ενέργεια αυτήν τη Δευτέρα, για να διεκπεραιώσεις πάρα πολλά θέματα, που σε απασχολούσαν και σε προβλημάτιζαν μέχρι τώρα. Σήμερα θα μπορέσεις να περάσεις τις απόψεις σου σε πολλά άτομα. Θα προκύψουν βέβαια κάποια απρόοπτα σε συζητήσεις και σε καινούργια θέματα που θέλεις να υλοποιήσεις, αλλά είναι εύκολα προσπελάσιμα, γι’ αυτό μην αγχώνεσαι άδικα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, η ημέρα θα είναι αρκετά έντονη για εσένα και πρέπει να ελέγχεις πολύ καλά ό,τι κάνεις. Φρόντισε να έχεις τεταμένη την προσοχή σου και τη διορατικότητά σου, για να μπορέσεις να προλάβεις προβληματικές καταστάσεις, που ενδεχομένως θα έρθουν. Οι υποχρεώσεις που θα έχεις θα είναι πάρα πολλές. Απαιτείται τεράστια προσοχή σε αποφάσεις που ετοιμάζεσαι να πάρεις.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Αγαπητέ Αιγόκερε, αφιέρωσε περισσότερο χρόνο και προσπάθεια στα επερχόμενα σχέδιά σου. Οφείλεις να κάνεις μερικές καίριες αλλαγές και να εξετάσεις την κάθε σου κίνηση, ώστε να βαδίσεις με μεγαλύτερη σιγουριά προς την υλοποίηση των στόχων σου. Μίλησε με τους δικούς σου για όλα όσα απασχολούν το μυαλό σου και θα πάρεις την κατάλληλη βοήθεια, που θα σε ανακουφίσει ψυχολογικά.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, την σημερινή ημέρα κάποιος θα σου υποβάλει μια ενδιαφέρουσα προσφορά ή θα σου παρουσιαστούν κάποιες ευκαιρίες, που πρέπει να εκμεταλλευτείς άμεσα. Καλά θα κάνεις λοιπόν να σκεφτείς τα πράγματα πολύ σοβαρά, γιατί πρέπει να επωφεληθείς από αυτή την ευκαιρία τώρα! Μην περιμένεις πάρα πολύ και μην το πολυσκέφτεσαι, γιατί από την πολύ την σκέψη, θα χάσεις και τα δεδομένα σου.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Φίλε Ιχθύ, πρέπει σήμερα να δεις πολλές καταστάσεις με αισιοδοξία, για να μπορέσεις να λύσεις όσα προβλήματα σε αγχώνουν. Κάτι αλλάζει και εξετάζεις πολλά θέματα με διαφορετικό μάτι. Αυτή την περίοδο σκέφτεσαι με περισσότερη σοφία. Θα ανταμειφθείς για αυτό, αφού καταστάσεις που σε κούραζαν και σε καταπίεζαν, τώρα θα πάρουν τέλος.
Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 2 Ιουνίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :   
  
Περισσότερα »