13 Ιαν 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 13 ΙανουαρίουΕΡΜΥΛΟΣ, ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΟΣ, ΜΑΞΟΜΟΣ, ΙΑΚΩΒΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΠΑΧΩΜΙΟΣ, ΠΑΠΥΡΙΝΟΣ, ΡΕΜΙΓΙΟΣ, ΚΕΝΤΙΓΚΕΡΝ, ΕΙΡΗΝΑΡΧΟΣ, ΕΛΕΑΖΑΡΟΣ, ΙΛΑΡΙΟΣ, ΝΕΟΛΛΙΝΑ, ΔΟΜΝΙΝΑ, ΠΑΡΘΕΝΑ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιοι Έρμυλος (1)και Στρατόνικος
2.         Όσιος Μάξιμος (2) ο Καυσοκαλυβίτης
3.         Όσιος Ιάκωβος Επίσκοπος Νισίβεως
4.         Άγιος Αθανάσιος ο Μάρτυρας
5.         Άγιοι Παχώμιος και Παπυρίνος
6.         Ανάμνηση των εγκαινίων της Μονής του Προφήτη Ηλία
            της ονομαζόμενης του Βαθέος Ρύακος
7.         Άγιος Ρεμίγιος Επίσκοπος Ρημών
8.         Άγιος Kentigern Επίσκοπος Γλασκόβης
9.         Όσιος Ειρήναρχος ο Έγκλειστος
10.       Όσιος Ελεάζαρος εκ Ρωσίας
11.       Άγιος Ιλάριος Επίσκοπος Πικτώνων
12.       Μνήμη Οικογένειας Μεγάλου Βασιλείου
13.       Αγίες Παρθενομάρτυρες Νεολλίνα, Δομνίνα και Παρθένα η Εδεσσαία

(1)Οι Άγιοι Έρμυλος & Στρατόνικος, έζησαν επί εποχής αυτοκράτορα Λικινίου.  Ο Άγιος Έρμυλος ήταν διάκονος και όταν ο αυτοκράτορας Λικίνιος διέταξε τους διωγμούς των χριστιανών, ο διάκονος Ερμύλος διαμαρτυρήθηκε με παρρησία και ομολόγησε την πίστη του στον Κύριο, με αποτέλεσμα να διαταχθεί και ο άγριος βασανισμός του. Ο επιστήθιος φίλος του Στρατόνικος, ήταν μπροστά στα μαρτυρικά βασανιστήρια που υπέστη ο Έρμυλος και τα δάκρυα δεν άργησαν να κατακλύσουν τα μάτια του. Αυτά τα δάκρυα ήταν και η αιτία της δικής του σύλληψης και η διαταγή για τα δικά του βασανιστήρια δεν άργησε να έρθει. Στο τέλος έριξαν και τους δύο φίλους στα νερά του ποταμού Δούναβη χαρίζοντάς τους, τον στέφανο του μαρτυρίου.
(2) Ο Άγιος Μάξιμος, ο επονομαζόμενος και καυσοκαλυβίτης, γεννήθηκε στην πόλη Λάμψακο από γονείς ευσεβείς χριστιανούς και έλαβε το όνομα Μανουήλ. Οι γονείς του τον ανέθρεψαν με χριστιανική παιδεία και και εχάρει μοναχός σε ένα μοναστήρι στο όρος Γάνο.  Μετέβη για λίγο στην  Κωνσταντινούπολη και λίγο μετά στη  Θεσσαλονίκη και τελικά  κατέληξε, στο Άγιο όρος,  στην Μονή της Λαύρας. Το όνομα καυσοκαλυβίτης το πήρε, επειδή έκανε πολλές μετακινήσεις και φεύγοντας, έκαιγε την καλύβα του.  Κοιμήθηκε  ειρηνικά το 1320μ.χ. σε ηλικία 95 ετών.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 13 Ιανουαρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »