23 Μαρ 2015

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Η ΕΒΔΟΜΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ – DET SJUNDE INSEGLET στις 26/3 από την Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

http://www.filmhouse.gr/images/3_97_20150326%20seventh%20seal.jpg
Σκηνοθεσία: Ingmar Bergman
Παίζουν: Max von Sydow, Gunnar Björnstrand, Bengt Ekerot
Διάρκεια: 96 λεπτά
Χώρος Προβολής -- Αμφιθέατρο ΟΑΕΔ, Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας


Ένας ιππότης και ο ιπποκόμος του, επιστρέφοντας από τις Σταυροφορίες σε μια Σουηδία αφανισμένη από την πανούκλα, συναντούν το Θάνατο. Ο ιππότης του προτείνει μια παρτίδα σκάκι ως τελευταία προθεσμία για να βρει απάντηση στα μεταφυσικά του προβλήματα και κυρίως αυτό της ύπαρξης του Θεού και μέσα σε αυτό το μυθικό πλαίσιο ο Bergman δημιουργεί μια ταινία για τη μεταφυσική αγωνία μιας μανιώδους αναζήτησης  ενός «προσωπικού» θεού. 

Σκηνοθετεί απλά και με ευθύτητα που τρομάζει, δημιουργώντας ένα περίεργο μείγμα ρεαλισμού και σουρεαλισμού, θέλοντας να  εκφράσει το άγχος που δημιουργεί η σιωπή του Θεού, ενώ με τα ατελείωτα γκρο πλαν, μας βοηθά να εντρυφήσουμε ακόμη περισσότερο στην ψυχολογία των ηρώων του. 

Η Έβδομη Σφραγίδα, ταινία σταθμός στην ιστορία του σινεμά, έχει βασανίσει και βασανίζει ακόμα κριτικούς, θεωρητικούς και σπουδαστές. Είναι μία πολύ «δύσκολη» ταινία που βλέπεται πάρα  πολύ εύκολα. Και αυτή η ευκολία στην θέαση είναι η επιτυχία του σκηνοθέτη της, αλλά τελικά και κάθε καλλιτέχνη που καταπιάνεται με αιώνια αναπάντητα ερωτήματα και καταφέρνει να μας τα μεταφέρει με καθαρότητα και απλότητα.

Η ταινία τιμήθηκε με ειδικό βραβείο στο φεστιβάλ των Καννών.
Πηγή : www.filmhouse.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 23 Μαρτίου


ΝΙΚΩΝ, ΛΟΥΚΑΣ, ΔΟΜΕΤΙΟΣ, ΠΑΧΩΜΙΟΣ, ΕΦΡΑΙΜ, ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ, ΒΑΣΣΙΑΝΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Νίκων  (1) Ίερομάρτυρας και οι 199 μαθητές του
    Άγιος Λουκάς (2) ο Ανδριανουπολίτης
    Άγιος Δομέτιος
    Όσιος Παχώμιος ο Αναχωρητής
    Όσιος Εφραίμ ο εν σπηλαίω (Ρώσος)
    Όσιος Θεοδόσιος ο Θαυματουργός (Ρώσος)
    Όσιος Νίκων καθηγούμενος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου
    Άγιος Βασσιανός Επίσκοπος Ροστώβ της Ρωσίας
    Άγιοι Οκτώ εν Φθιώτιδι
    Σύναξη της Παναγίας της Τσαμπίκας στην Ρόδο
    Άγιος Γρηγόριος ο ιερομάρτυς
    Σύναξις των Φθιωτών Αγίων

 (1) O Άγιος Νίκων, γεννήθηκε στη Νεάπολη της Ιταλίας όταν ηγεμόνας ήταν ο Κυντιανός, από χριστιανή μητέρα και ειδωλολάτρη πατέρα.  Η μητέρα του, του γνώρισε την αλήθεια του Χριστού. Έγινε στρατιωτικός αλλά τελικά ακολούθησε αυτό που η ψυχή του αποζητούσε, τον ασκητικό βίο. Μετέβη στη Χίο όπου βαπτίστηκε και στη συνέχεια χειροτονήθηκε πρεσβύτερος.  Αργότερα μετά τον θάνατο των γονέων του, επέστρεψε στην Ιταλία όπου εγκαταστάθηκε στην Σικελία.  Εκεί συνελήφθη μαζί με τους 190 μαθητές του και βασανίστηκαν  για την πίστη τους μέχρι που παρέδωσαν το πνεύμα τους στον Κύριο, λαμβάνοντας τον αμάραντο στέφανο του μαρτυρίου. Η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του Αγίου και των 190 μαθητών του στις 23 Μαρτίου.
(2) Ο Όσιος Λουκάς, γεννήθηκε στη Αδριανούπολη της Θράκης προς το τέλος του 18ου μ.Χ. αιώνα. Παρόλο που γαλουχήθηκε με τις χριστιανικές αξίες,   σε ηλικία 13 ετών μετά αλλαξοπίστησε και έγινε Μουσουλμάνος. Οι τύψεις όμως τον έκαναν, να εγκαταλείψει τον Τούρκο αφέντη του και να καταφύγει κρυφά  στο Άγιο Όρος. Εκεί αφιερώθηκε στην μελέτη των γραφών και στην προσευχή για συγχώρεση για το αμάρτημά του. Έτσι λυτρωμένος και δυνατός μετέβη στην Μυτιλήνη το  1802 μ.χ.  και παρουσιάστηκε στον κριτή της πόλης, όπου με παρρησία ομολόγησε τη πίστη του στο Χριστό. Αυτό φυσικά τον οδήγησε στην καταδίκη του σε θάνατον δι΄ απαγχονισμού, λυτρώνοντάς τον και οδηγώντας τον κοντά στον Κύριο. Η εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη του στις 23 Μαρτίου.

     
   

      Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

       Είναι κινητή εορτή και εορτάζεται στα μισά της Σαρακοστής και συγκεκριμένα την  Τρίτη Κυριακή της Σαρακοστής. Η Κυριακή αυτή ορίστηκε από τους πατέρες της εκκλησίας μας, για να μας θυμίζει αυτό που αντιπροσωπεύει το ιερό σύμβολο του χριστιανισμού που είναι ο «Σταυρός». Ο Σταυρός συμβολίζει  και όχι μόνο το μαρτύριο του Χριστού αλλά είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας, που δηλώνει την νίκη του καλού εναντίων των δυνάμεων του κακού (διαβόλου) διότι πάνω στο σταυρό συντρίφτηκε ο διάβολος και εκμηδενίστηκε η δύναμή του.
      Συμβολίζει ακόμα και το προσωπικό μαρτύριο του καθενός από εμάς και την λύτρωση μας καθώς και την αθανασία του ανθρώπινου γένους.


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

Περισσότερα »

Καλαμάτα 23 Μαρτίου 1821, πρώτη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΟΛΗ!

Κάθε χρόνο στις 23 Μαρτίου, γίνεται αναπαράσταση εκείνης της ημέρας της 23ης Μαρτίου, 
που απελευθερώθηκε η πόλη μας.
Λιτανεία στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων, όπου  πριν από 192 χρόνια οι πρόγονοί μας, ζήτησαν την βοήθεια της Παναγίας και ορκίστηκαν πίστη στον αγώνα της απελευθέρωσης.
Σύνθημα τους "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ"
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

Ολική ή Μερική Καταβολή Ληξιπρόθεσμων Οφειλών εκτός ρύθμισης με απαλλαγή προσαυξήσεων (Δ.ΗΛΕ.Δ. / Γ.Γ.Δ.Ε.)

http://www.gsis.gr/gsis/export/sites/default/gsis_site/images/LOGO_GGPS_new.gifΟδηγίες από το Υπουργείο Οικονομικών,  για τον τρόπο με το οποίο μπορείτε να απαλλαγείται από τις προσαυξήσεις των ληξηπρόθεσμων Οφειλών της Εφορίας, καταβάλλοντας τμήμα ή μέρος των οφειλών και απαλλαγή από τόκους και πρόστιμα θα βρείτε ΕΔΩ


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 23 Μαρτίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »