1 Ιουλ 2014

Διπλάσιοι οι άνεργοι της Μεσσηνίας σε 3 χρόνια

Γράφτηκε από την  Κέλλυ Δημητρούλια
Πλησιάζουν τις 12.000 οι άνεργοι της Μεσσηνίας, ο αριθμός των οποίων είναι σχεδόν διπλάσιος από το 2010. Η συντριπτική μάλιστα πλειοψηφία όσων φυσικά είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα των αρμοδίων υπηρεσιών, είναι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ οι νέοι ηλικίας από 26 έως 36 ετών κρατούν τα πρωτεία στη λίστα της ανεργίας στο νομό μας, καθώς αποτελούν περίπου το 33% του συνόλου των ανέργων.
 Διπλάσιοι οι άνεργοι της Μεσσηνίας σε 3 χρόνιαΕίναι γυναίκες ως επί το πλείστον και σημαντικός αριθμός έχει πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ από το σύνολο των ανέργων μόνο ένα μικρό ποσοστό πληροί τις προϋποθέσεις επιδότησης ανεργίας.

Πρόκειται για μια διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση, παρά το γεγονός πως αυτή την περίοδο αυξάνει η απασχόληση σε εποχιακές εργασίες, κυρίως στον τουριστικό τομέα. Αντίθετα, ακόμα και οι άνεργοι των κλάδων του τουρισμού και του επισιτισμού διατηρούν ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό μεταξύ των ανέργων του νομού. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, από τους 12.000 σχεδόν ανέργους που έχουν καταγραφεί στη Μεσσηνία, οι 7.000 περίπου είναι γυναίκες και οι 5.000 άντρες. Στους μακροχρόνια ανέργους πάνω από 2.000 είναι άντρες, ενώ οι γυναίκες ξεπερνούν τις 3.500. 

Οσον αφορά στους ανέργους μικρότερης διάρκειας, μέχρι 3 μήνες έχουν καταγραφεί 2.500, από 3 έως 6 μήνες γύρω στους 1.300 και περίπου 2.000 είναι άνεργοι από 6 έως 12 μήνες.
Από το σύνολο των 12.000 ανέργων, μόνο οι 2.000 περίπου έχουν τις προϋποθέσεις για επιδότηση ανεργίας.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ
Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ τις τελευταίες ημέρες, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων -που αναζητούν εργασία- στη χώρα μας ανέρχονται στις 828.299 άτομα. Από αυτούς οι 444.000 περίπου είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή περισσότερο των 12 μηνών και 383.800 για μικρότερο των 12 μηνών. Από το σύνολο των εγγεγραμμένων των 41,3% είναι άντρες, ενώ το 58,6% είναι γυναίκες. Στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 30 ετών, το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται -σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου- σε 206.000 άτομα περίπου, δηλαδή σε ποσοστό 24,86%, για τις ηλικίες από 30 έως 54 ετών, το ποσοστό ανέρχεται σε 62,7%, ενώ στο 12,4% ανέρχεται η ανεργία για την ηλικιακή ομάδα από 55 ετών και άνω.

Στη Μεσσηνία, στην πιο μειονεκτική θέση φαίνεται να βρίσκονται οι γυναίκες από 26 έως 35 ετών, καθώς ξεπερνούν τις 2.200 οι άνεργες στο νομό μας. Το ποσοστό τους ανέρχεται στο 18,4% στο σύνολο των ανέργων του νομού. Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία βρίσκονται και 1.500 περίπου άντρες. Οσον αφορά τις άλλες ηλικίες, ξεπερνούν τους 1.700 όσοι είναι ηλικίας μέχρι 25 ετών, πλησιάζουν τους 3.000 οι άνεργοι από 36 έως 45 ετών, γύρω στους 2.000 ηλικίας από 46 έως 55 ετών και περίπου 1.000 είναι οι άνεργοι που δε μπορούν να βρουν δουλειά από την ηλικία των 56 ετών και άνω. Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/40460-anergoi-messinia 
 περισσότερα :eleftheriaonline.gr
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/40460-anergoi-messinia
Περισσότερα »

Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα στην Καλαμάτα

Εναν νεκρό άνδρα εντόπισαν σήμερα το μεσημέρι αστυνομικοί και πυροσβέστες σε διαμέρισμα στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου στην Καλαμάτα.
Νεκρός άνδρας σε διαμέρισμα στην ΚαλαμάταΓείτονες ειδοποίησαν ότι από διαμέρισμα ημιωρόφου επί της Βαλαωρίτου 9  αναδύεται δυσοσμία, ενώ ενημέρωσαν ότι ο ένοικος του διαμερίσματος, ηλικίας 57 ετών, είχε να δώσει σημάδια ζωής αρκετές μέρες, πιθανόν από την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συγκεκριμένος άνδρας ζούσε μόνος και το τελευταίο διάστημα είχε αναφέρει σε γείτονες ότι αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Το άψυχο σώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για νεκροψία - νεκροτομή.


 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/40514-nekros-diamerisma
Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/40514-nekros-diamerismaπ
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 1 Ιουλίου 2014

ΚΟΣΜΑΣ, ΔΑΜΙΑΝΟΣ, ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ, ΠΕΤΡΟΣ, ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ, ΛΕΩΝ, ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΛΕΟΝΟΡΟΥΣ

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός (1) οι Ανάργυροι
Όσιος Πέτρος του Πατρικίου εν τοις Ευάνδρου
Όσιος Λέων ο ερημίτης
Άγιοι Δύο Χιλιάδες Μάρτυρες
Άγιοι Εικοσιπέντε Μάρτυρες οι εν Νικομηδεία
Όσιος Βασίλειος κτήτορας της Μονής Βαθέος Ρύακος
Άγιος Μαυρίκιος
Άγιος Κωνσταντίνος ο Θαυματουργός και οι συν αυτώ
Άγιος Leonorus

(1) Οι Άγιοι Ανάργυροι, ήταν γιατροί και τα ονόματά τους ήταν,  Κοσμάς και Δαμιανός. Την  Ιατρική την είχαν στην υπηρεσία όλων των αναξιοπαθούντων. Η μόνο αμοιβή που ζητούσαν από όσους γιάτρευαν ήταν να αγαπούν και να πιστεύουν στον Χριστό.  Δυστυχώς όμως αυτό «ενόχλησε» κάποιους και τους κατηγόρησαν στον αυτοκράτορα ότι δεν ασκούν την Ιατρική αλλά την μαγεία. Προσήλθαν λοιπόν ενώπιον του αυτοκράτορα Καρίνου. Ο αυτοκράτορας Καρίνος προσπάθησε να τους μεταπείσει να αρνηθούν τον Χριστό και θυσιάσουν στα είδωλα, αλλά οι άγιοι Ανάργυροί αρνήθηκαν με παρρησία και κατάφεραν να μεταστρέψουν  και τον ίδιο τον αυτοκράτορα, αφού και ο ίδιος δέχτηκε τις θεραπευτικές τους ιάσεις. Λέγεται ότι όταν ο Καρίνος ανέκρινε τους αγίους, μετατοπίστηκε η θέση του προσώπου του και στράφηκε προς την ράχη του και οι άγιοι Ανάργυροι τον  θεράπευσαν με την προσευχή τους στον Χριστό. Αυτό ήταν ένα θαύμα που συντελέστηκε την ώρα της ανάκρισης και έκανε πολλούς από όσους ήταν παρόντες να ασπαστούν τον Χριστιανισμό. Αυτοκράτορας μετά από αυτό το θαύμα,  τους έστειλε πίσω στους συγγενείς τους με μεγάλες τιμές.
Δυστυχώς όμως η δόξα τους έφερε και πολύ μεγάλο φθόνο. Ένας από αυτούς που τους φθονούσε πολύ ήταν και ο δάσκαλος που τους είχε διδάξει την Ιατρική.  Τους είπε ότι γνωρίζει κάποια βότανα που θεραπεύουν αρρώστιες και μαζί ανέβηκαν σε ένα βουνό για να τα συλλέξουν. Εκεί όμως αντί για να μαζέψουν βότανα τους επιτέθηκε με πέτρες και τους θανάτωσε, χαρίζοντάς τους την αιώνια βασιλεία.


Περισσότερα »

Σε ποιά σημεία στην Καλαμάτα θα βρείτε κάδους για ανακύκλωση γιαλιού

 Μπορεί τις πρώτες μέρες να ξένισαν αρκετούς οι μπλε “κώδωνες” που έκαναν την εμφάνισή τους σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, αλλά σύντομα έγινε αντιληπτό ότι πρόκειται για ειδικούς κάδους συλλογής και ανακύκλωσης γυαλιού. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έθεσε σε εφαρμογή ο Δήμος Καλαμάτας σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.), η οποία μάλιστα διέθεσε δωρεάν τους ειδικούς κάδους και έχει αναλάβει και την αποκομιδή χωρίς οικονομική επιβάρυνση για την πόλη. 
  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/40545-anakyklwsi-gyaliou
Πού υπάρχουν σήμερα “κώδωνες” ανακύκλωσης γυαλιού

1. Εναντι Υπαπαντής 19, 
2. Υπαπαντής και Μπούτση, 
3. Αναγνωσταρά και 23ης Μαρτίου, 
4. Νέδοντος πηγάδι (πλατεία Οθωνος), 
5. Νέδοντος και Αμφείας, 
6. Νέδοντος (μπροστά από Δημαρχείο), 
7. Αριστοδήμου και Βαλαωρίτου, 
8. Φραντζή και Σιδηροδρομικού Σταθμού, 
9. Ιατροπούλου και Σιδηροδρομικού Σταθμού, 
10. Αντωνοπούλου και Σιδηροδρομικού Σταθμού, 
11. Σιδηροδρομικού Σταθμού έναντι 12, 
12. Ψαρών και Σόλωνος, 
13. Hotel "Elektra" (έναντι), 
14. "Yachting" (πίσω στο πάρκινγκ), 
15. Σαλαμίνος (πριν ταβέρνα "Αργώ"), 
16. Σαλαμίνος ("Πηρουνιές"), 
17. Μπουζούκια ("Μαύρα Μεσάνυχτα") απέναντι, 
18. Μαιζώνος και Σανταρόζα, 
19. Βύρωνος και Σανταρόζα, 
20. ΝΟΚ, 
21. Σανταρόζα και Λεωνίδου, 
22. Hotel "Χάικος" (έναντι), 
23. Hotel "Φλοίσβος" (έναντι), 
24. "Del Mar" καφέ, 
25. "Κύμα" καφέ, 
26. Hotel "Αλεξάνδρειον" και "Ναυτίλος", 
27. 9η Στάση Ναυαρίνου, 
28. "Εσπέρια" (λίγα μέτρα πριν), 
29. Hotel "Elite", 
30. "Fare" ψησταριά, 
31. "Ipanema", 
32. Πάρκο Αλμυρού (μεταξύ "Cosi" - "Almyra"), 
33. "Almyra" (πηγάδι), 
34. Πάρκινγκ (Παναγιώταρου), 
35. "Τουριστικό" (δίπλα στο πηγάδι), 
36. "Ακταίον" (Μαντίνεια), 
37. "Messinian Bay", 
38. Ταϋγέτου (50 μ. μετά το πηγάδι), Ανθέων και Ιριδος, 
39. Ελαιοτριβείο Βέργας, 
40. "Belvedere", 
41. "Arosa", 
42. "Καστράκι".

Περισσότερα :  eleftheriaonline.gr Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politiki/aftodioikisi/dimoi/item/40545-anakyklwsi-gyaliou
Περισσότερα »

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΔΕ ΜΕ Κ.Θ. 112

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε ορθή επανάληψη του πίνακα κατάταξης και βαθμολογίας υποψηφίων κατηγόριας ΔΕ  Οδηγών Απορριμματοφόρων (χωρίς κάρτα ψηφιακού ταχογράφου) με κωδικό θέσης 112, της ανακοίνωσης ΣΟΧ 2-2014.

Την ορθή επανάληψη του πίνακα μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 1 Ιουλίου (video) *

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO
Περισσότερα »