6 Μαΐ 2013

Επιστήμονες δημιουργούν τεχνητό δέρμα που μπορεί να νιώθει όπως ο άνθρωπος
Στην προσπάθειά μας για τη δημιουργία περισσότερο ανθρώπινων ρομπότ επιστήμονες από ΗΠΑ και Κίνα δημιούργησαν ένα “έξυπνο δέρμα” που είναι ικανό να αισθάνεται πίεση στο ίδιο εύρος με το δάκτυλό μας. Το υλικό περιέχει αισθητήρες που ονομάζονται taxels και αποτελούνται από 3D δέσμες με νανοσύρματα του οξειδίου του ψευδαργύρου και περίπου 8000 συνολικά τρανζίστορ.

Αυτά μπορούν και παράγουν ηλεκτρονικά σήματα όταν βρίσκονται υπό μηχανικό φόρτο με ευαισθησία που αγγίζει αυτή του ανθρώπινου δέρματος. Η φυσική πίσω από την τεχνολογία αυτή έχει να κάνει με μικρές φορτίσεις πόλωσης από πιεζοηλεκτρικά υλικά, όπως οξείδιο του ψευδαργύρου, που παράγονται όταν το υλικό βρίσκεται υπό ένταση. 

Οι πρακτικές εφαρμογές της τεχνολογίας αυτής περιλαμβάνει τη ρομποτική, ιατρική, προσθετική και άλλες περιπτώσεις όπου υφίσταται μηχανική παραμόρφωση.


Πηγή  techgear
Περισσότερα »

Ο Καιρός Αύριο Τρίτη 7 Μαΐου 2013

http://maps.google.com/maps/api/staticmap?center=38.4,23.4&maptype=satellite&zoom=5&size=200x220&sensor=false&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|36.777371,22.1091159&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s4.png|shadow:false|38.24,23.7500000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|38.004465,21.7370665&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s1.png|shadow:false|40.74,25.6000000&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s4.png|shadow:false|35.58,25.1385260&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s2.png|shadow:false|40.9,22.9446070&markers=icon:http://kairos123.gr/images/icons/map_s3.png|shadow:false|39.4244946,20.7000000  Ο Καιρός Αύριο Τρίτη 7 Μαΐου 2013


Τρίτη - 7/5/2013

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρωί 23°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ ΑΥγρασία 43%
Μεσημέρι 29°C Ασθενής βροχή3 Μποφόρ NΥγρασία 36%
Βράδυ 23°C Συννεφιασμένος3 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 62%


Τρίτη - 7/5/2013

Αθήνα: Κέντρο

Πρωί 21°C Αραιή συννεφιά4 Μποφόρ BΥγρασία 65%
Μεσημέρι 29°C Αραιή συννεφιά4 Μποφόρ BΥγρασία 37%
Βράδυ 22°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ BΥγρασία 55%Τρίτη - 7/5/2013

Θεσσαλονίκη

Πρωί 18°C Αραιή συννεφιά2 Μποφόρ ΑΥγρασία 62%
Μεσημέρι 26°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ ΝΔΥγρασία 37%
Βράδυ 21°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ ΔΥγρασία 57%

Τρίτη - 7/5/2013

Πάτρα

Πρωί 21°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ NAΥγρασία 55%
Μεσημέρι 26°C Συννεφιασμένος3 Μποφόρ ΔΥγρασία 52%
Βράδυ 20°C Συννεφιασμένος2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 85%Τρίτη - 7/5/2013

ΣΠΑΡΤΗ

Πρωί 20°C Αραιή συννεφιά2 Μποφόρ ΒΔΥγρασία 56%
Μεσημέρι 30°C Αραιή συννεφιά3 Μποφόρ NΥγρασία 36%
Βράδυ 24°C Βροχή2 Μποφόρ NAΥγρασία 57%Πηγή : kairos123
Περισσότερα »

28.000 θάνατοι σε τροχαία το 2012 στους δρόμους της Ευρώπης

Με αφορμή την 6η Μαΐου που είναι η Ευρωπαϊκή μέρα για την οδική ασφάλεια, η Κομισιόν δημοσίευσε ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία τα οποία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση στα θανατηφόρα τροχαία στους Ευρωπαϊκούς δρόμους.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2012 στους ευρωπαϊκούς δρόμους έχασαν τη ζωή τους 28.000 άνθρωποι από τους οποίους, κατά μέσο όρο, το 21% ήταν πεζοί, το 7% ποδηλάτες και το 18% μοτοσικλετιστές ή μοτοποδηλάτες. 
Παράλληλα, σε τροχαία δυστυχήματα εντός αστικών περιοχών οφείλεται το 70% των θανάτων πεζών.

Η Επιτροπή εκφράζει σοβαρές ανησυχίες διότι, την τελευταία δεκαετία, ο αριθμός των πεζών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα δεν μειώθηκε, ενώ σχεδόν στο ήμισυ του συνόλου των θανατηφόρων ατυχημάτων σε αστικές περιοχές εμπλέκεται πεζός ή ποδηλάτης.

Παράλληλα, η Επιτροπή εκπονεί διάφορα μέτρα που αφορούν ειδικά την ασφάλεια των ευάλωτων χρηστών των οδών και την οδική ασφάλεια σε αστικές περιοχές.

Στα μέτρα αυτά συγκαταλέγονται:
-Οι νέοι κανόνες που προτείνει η ΕΕ για το σχεδιασμό των θαλάμων φορτηγών, οι οποίοι προβλέπουν, μεταξύ άλλων, βελτίωση του οπτικού πεδίου του οδηγού, σχήμα εκτροπής και ζώνη συρρίκνωσης στο εμπρόσθιο τμήμα του θαλάμου, που θα συμβάλλουν να σώζεται κάθε έτος η ζωή 300 έως 500 ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου, όπως είναι οι πεζοί και οι ποδηλάτες.
-Η επικείμενη δέσμη για την αστική κινητικότητα, με διατάξεις για τον προγραμματισμό ασφαλών και βιώσιμων αστικών μεταφορών.
-Η πρωτοβουλία "CIVITAS", με βάση την οποία δοκιμάζονται σε πόλεις καινοτόμα μέτρα για πιο βιώσιμη αστική κινητικότητα, συμπεριλαμβανομένης της βελτιωμένης ασφάλειας των ευάλωτων χρηστών
-Εργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξη των σύγχρονων τεχνολογιών και των συστημάτων ασφάλειας εντός των οχημάτων, λόγου χάρη συστήματα ανίχνευσης πεζών/πέδησης έκτακτης ανάγκης.


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει» τι λέτε?»!!!


Περισσότερα »

Ανθρωπολογική έρευνα μέσω... FacebookΗ ανάλυση δεδομένων των χρηστών οδηγεί σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα

Το Facebook έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και ο λογαριασμός του καθενός δείχνει πολλά στοιχεία για τους φίλους μας, τις προτιμήσεις μας και μη, ακόμα και το πόσο αυτές αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τη μηχανή αναζήτησης «Wolfram», ο Steven Wolfram πραγματοποίησε μια έρευνα, αναλύοντας δεδομένα που δώρισαν ανώνυμα διάφοροι χρήστες του Facebook, και ανακάλυψε πολλά και ενδιαφέροντα για τους ανθρώπους και τις προτιμήσεις τους.

Συγκεκριμένα, τα δείγματα της έρευνας έδειξαν ότι οι άνθρωποι δημιουργούν περισσότερες ομάδες φίλων με την πάροδο των ετών, ενώ ο μέσος 15χρονος που έχει ληφθεί ως δείγμα έχει από 2 μέχρι 3 ομάδες φίλων στο Facebook.

Επίσης, σε χώρες όπως η Ρωσία και η Κίνα οι άνθρωποι έχουν λιγότερους φίλους στο Facebook κατά μέσο όρο, γιατί σε αυτές τις χώρες οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευρέως. Αντίθετα, απορία προκαλεί το γεγονός ότι σε χώρες όπως η Ισλανδία, η Βραζιλία και οι Φιλιππίνες ο αριθμός των φίλων του καθενός στο Facebook είναι μεγαλύτερος.


Σχετικά με τις ασχολίες των ανθρώπων και για το τι τους αρέσει να μιλάνε, η έρευνα έδειξε ότι γενικά οι άνθρωποι μιλάνε πιο πολύ για την πολιτική και τον καιρό όσο μεγαλώνουν, παρά για βιντεοπαιχνίδια. 
 
Επιπλέον, οι άνδρες μιλούν περισσότερο για σπορ και τεχνολογία από τις γυναίκες, παραδόξως όμως μιλάνε πιο πολύ από τις γυναίκες και για ταινίες, τηλεόραση και μουσική!

Από τη μεριά τους οι γυναίκες ανοίγουν πιο εύκολα διάλογο για ζώα και κατοικίδια, οικογένεια και φίλους, σχέσεις γενικότερα, αλλά και για την υγεία, ειδικά όταν είναι σε αναπαραγωγική ηλικία.

Συμπερασματικά προκύπτει ότι στην ηλικία των 20 χρόνων μιλάμε πιο πολύ από ποτέ για το σχολείο και το πανεπιστήμιο, που είναι φυσιολογικό, ενώ αξιοπερίεργο είναι ότι κατά μέσο όρο οι άνθρωποι ενδιαφέρονται λιγότερο να ανταλλάξουν απόψεις για τα γενέθλιά τους στα εφηβικά χρόνια, αλλά αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον αργότερα στη ζωή τους για το συγκεκριμένο θέμα.


 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου !!!!!Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου
Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμουΟ μαραθώνιος της άμμου, όπως είναι η επίσημη ονομασία του, διοργανώνεται μία φορά κάθε χρόνο στο Μαρόκο της Αφρικής.

Όσοι πάρουν μέρος σε αυτόν, καλούνται να διανύσουν μια απόσταση περίπου 240 χιλιομέτρων (που ισοδυναμεί με περίπου 5,5 κανονικούς μαραθώνιους αγώνες) σε μία από τις πιο αφιλόξενες ερήμους του πλανήτη, τη Σαχάρα.

Ο αγώνας διαρκεί συνήθως 6 ή 7 ημέρες, κατά τις οποίες οι συμμετέχοντες τρέχουν κάτω από θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50 βαθμούς Κελσίου, κουβαλώντας μάλιστα σε σακίδιο στην πλάτη τους ό,τι μπορεί να χρειαστούν, όπως τροφή, ρουχισμό και φυσικά σκηνές τις οποίες στήνουν οι ίδιοι κάθε βράδυ για να κοιμηθούν. Το νερό διανέμεται σε μερίδες, μόνο σε συγκεκριμένα σημεία κατά τη διαδρομή.


Για να γίνει κανείς δεκτός στον – τουλάχιστον – περίεργο αυτό αγώνα, θα πρέπει να πληρώσει εκτός από τα δικά του έξοδα (ταξιδιωτικά εισιτήρια, εξοπλισμό κλπ) και ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σαν συμμετοχή. Το σύνολο των χρημάτων που συγκεντρώνονται κάθε φορά από τις συμμετοχές και χορηγίες, δίνονται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις της Αφρικής.


Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου

Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου

Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου

Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου

Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου

Perierga.gr - Ο πιο σκληρός αγώνας του κόσμου
 Πηγή : http://perierga.gr

Περισσότερα »

Επιτυχημένη επέμβαση για τον Μίτσελ


Σε επιτυχημένη επέμβαση χολοκυστεκτομής υποβλήθηκε ο Μίτσελ το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής αισθάνθηκε έντονους πόνους στο δεξιό υποχόνδριο.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα το ιατρικό δελτίο που αφορά στην κατάσταση της υγείας του Ισπανού τεχνικού, ο οποίος θα πάρει εξιτήριο την Πέμπτη. Κάτι που πρακτικά σημαίνει πως η προετοιμασία του Ολυμπιακού για τον τελικό θα γίνει υπό τις οδηγίες των άμεσων συνεργατών του, Βίκτορ Σάντεθ και Αντώνη Νικοπολίδη.

«Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής του Πάσχα, ο προπονητής του Ολυμπιακού κ. Μίτσελ εισήχθη, έπειτα από συνεννοήσεις του γιατρού της ομάδας μας, κ. Χρήστου Θέου, στο θεραπευτήριο Metropolitan, με έντονο άλγος στο δεξιό υποχόνδριο.

Ο κ. Μίτσελ υπεβλήθη σήμερα το πρωί (Δευτέρα του Πάσχα) σε επιτυχή χειρουργική λαπαροσκοπική επέμβαση χολοκυστεκτομής, από τον γενικό χειρούργο κ. Ευστάθιο Μπαρδαξόγλου και την ομάδα του.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναρρώνει στο δωμάτιό του, ευρισκόμενος σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ μαζί του βρίσκεται διαρκώς ο γιατρός κ. Θέος. Αναμένεται να εξέλθει από το θεραπευτήριο Metropolitan την Πέμπτη».


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Οι ιστοσελίδες πορνό έχουν περισσότερους επισκέπτες από τα Twitter, Amazon και Netflix μαζί! [Infographic]


Γνωρίζατε ότι το 70% των αντρών και το 30% των γυναικών παρακολουθεί πορνό στο Διαδίκτυο; Ότι οι ιστοσελίδες πορνό ξεπερνούν σε επισκέψεις τα Twitter, Amazon και Netflix μαζί ή ότι αναλογούν στο 1/3 περίπου του συνολικού όγκου δεδομένων του  Διαδικτύου;

Αυτά και άλλα πολλά θα βρείτε στο παρακάτω Infographic που δημοσίευσε η νέα ιστοσελίδα ερωτικού περιεχομένου Paint Bottle.

 


Πηγή techgear
Περισσότερα »

Απίστευτη οικογενειακή τραγωδία στην Κρήτη


 Φωτογραφία spirospero


Σύμφωνα με το cretalive.gr μια απίστευτη τραγωδία συνέβει χθες το βράδυ στο Αρκαλοχώρι Κρήτης.
Κατά τις 21:00 ένας
54χρονος άνδρας άρχισε να λογομαχεί με την οικογένειά του για οικονομικά ζητήματα.
Πάνω στην ένταση ο 54χρονος άρχισε να φωνάζει και λίγο αργότερα άρχισε να χτυπά το κεφάλι του στο δέντρο, με αποτέλεσμα να σπάσει το λαιμό του, και να βρει ακαριαίο θάνατο.


Περισσότερα »

ΣΑΛΟΣ στο διαδίκτυο με το βίντεο που δείχνει να ανατινάζεται η βουλή!


Η παρακάτω σκηνή είναι από την «ανατίναξη» της βουλής και προέρχεται από την μικρή μήκους ταινία «Η ημέρα της κρίσης» του φερόμενου ως σκηνοθέτη Ζουάν Κούρτης.

Σύμφωνα με το Wikipedia ο Ζαν Κούρτης γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 1983 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Στην αρχή παρακολούθησε μαθήματα προετοιμασίας καλών τεχνών για 3 χρόνια, μετα σπούδασε στο τμήμα Εμπορίας και Διαφήμησης και αργότερα συνέχισε την καλλιτεχνική πορεία της οικογένειας του σπουδάζοντας Σκηνοθεσία.

Υπήρξε μέλος της ροκ μουσικής μπάντας "Γκρίζα Πόλη" στο μπάσο. Το 2000 εκλέγεται έφηβος βουλευτής στην 6ʹ Σύνοδο στην Βουλή των εφήβων και αναλαμβάνει το τμήμα των "Μορφωτικών υποθέσεων". Το 2004 συμμετέχει στην θεατρική παράσταση "Τα φτερά του έρωτα" και το 2005 συμμετέχει στην όπερα "Don Carlos" στο Μέγαρο μουσικής. Το 2006 κερδίζει στο Athens Video art festival με την μικρή μήκους ταινία "Ταξίδι στην σελήνη". 

Το 2013 γυρίζει μια animation "Η ιστορία μιας χώρας" όπου διηγήται μέσα από μια υπαινιγματική παιδική ιστορία την πολιτική πορεία της Ελλάδας από την μεταπολίτευση έως σήμερα και λίγο καιρό αργότερα γυρίζει την μικρή μήκους ταινία "Η ημέρα της κρίσης" όπου η σκηνή με την οποία ανατινάζεται στο τέλος της ταινίας η βουλή των Ελλήνων.
Πηγή spirospero
Περισσότερα »