21 Νοε 2013

Concept 1865: Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο παλαιού σχεδιασμού με σημερινά υλικά από τη BASF [Video]vel_01

Το 1865 ήταν η χρονιά ίδρυσης της BASF, αλλά την ίδια χρονική περίοδο ο Karl Drais τοποθέτησε πετάλια στο ξύλινο “Dandy Horse” και γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία με το ποδήλατο του. Με αφορμή αυτή τη συγκυρία, η BASF συνεργάστηκε με το studio DING3000 και δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον concept ηλεκτρικό ποδήλατο χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας (πολυμερή, ειδικούς αφρούς κλπ.).


Περισσότερα techgear
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013Πηγή okairos
Περισσότερα »

Eπίσημο: Το νέο Subaru WRX


 Κινητήρας είναι ένας 2λιτρος boxer με 268 PS στις 5.600 rpm και 35,7 kgm ροπής από τις 2.000 έως τις 5.200 rpm. H κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος Symmetrical AWD της Subaru.
Στάνταρ κιβώτιο είναι το 6τάχυτο μηχανικό και προαιρετικό το αυτόματο Sport Lineartronic συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT), το οποίο έχει και χειροκίνητη λειτουργία. Το νέο WRX έχει μήκος 4,60 m, πλάτος 1,80 και ύψος 1,47, ενώ το μεταξόνιό του φθάνει τα 2,65 m. Διαθέτει τροχούς 17 ιντσών που πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 235/45.

Περισσότερα newsauto
Περισσότερα »

« Μικρές πινελιές χιούμορ με ένα ανέκδοτο » !!!


Περισσότερα »

Σε θέρετρο της Χαβάης θα εμφανιστούν εκπαιδευμένοι καρχαρίες


Σε θέρετρο της Χαβάης θα εμφανιστούν εκπαιδευμένοι καρχαρίες


Την επικοινωνία με τα θαλάσσια αρπακτικά θα μπορούν να απολαύσουν οι πελάτες του Hilton Waikoloa Village.

Επί του παρόντος, η κύρια ψυχαγωγία του θέρετρου της Χαβάης είναι τα εκπαιδευμένα δελφίνια. Πρόσφατα όμως στην ομάδα των δελφινιών του Hilton Waikoloa Village εντάχθηκαν δύο καρχαρίες του είδους Carcharhinus melanopterus.
Εκπρόσωποι της εταιρείας Dolphin Quest, η οποία παραχώρησε στο θέρετρο της Χαβάης τα δελφίνια και τους καρχαρίες, δήλωσαν ότι σύντομα θα διοργανώσουν μια νέα παράσταση για τουρίστες με τη συμμετοχή των θαλάσσιων αρπακτικών.
 
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

« Σοφά Λόγια : : Ζίγκμουντ Φρόυντ » !

«Οι μεγάλοι άνδρες είναι οι φάροι της ανθρωπότητας, άνευ των οποίων θα χανόταν αυτή στον άπειρο ωκεανό  της πλάνης και της αποθηριώσεως.»ν                                Σοπενχάουερ


Περισσότερα »

Πιο άπιστες όσες προσποιούνται οργασμό
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που επικαλείται η Daily Mail, το να προσποιείται κανείς «ικανοποίηση» όταν βρίσκεται σε μια σχέση δεν είναι καλό, για πολλούς λόγους.
Ένας από αυτούς είναι γιατί οι γυναίκες που προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό, εμφανίζουν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν το σύντροφό τους.
Σύμφωνα δε, με την ίδια έρευνα, οι γυναίκες προσποιούνται ότι έχουν οργασμό σχεδόν στο ένα πέμπτο των σεξουαλικών τους συνευρέσεων, στην προσπάθειά τους να… «αναπτερώσουν» το ηθικό του συντρόφου τους.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα έκαναν σεξ κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα και οι γυναίκες έφταναν σε κορύφωση το 61% των φορών αυτών, με το ποσοστό στους άντρες να είναι στο 70% των σεξουαλικών τους συνερεύσεων.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό πολύ πιο συχνά απ’ ό,τι οι άντρες, σε ποσοστό 18% για κάθε φορά που κάνουν σεξ, με το αντίστοιχο στους άντρες να είναι μία στις 20 φορές.

Σχεδόν μία στις έξι γυναίκες που ρωτήθηκαν, παραδέχτηκαν ότι είχαν απατήσει το σύντροφό τους.
Το ποσοστό ήταν ακόμη υψηλότερο στους άντρες, με πάνω από το ένα τέταρτο (26%) να δηλώνει ότι δεν είχε παραμείνει πιστό στη σύντροφό του.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άντρες και οι γυναίκες που προσποιούνται ότι φτάνουν σε οργασμό, έχουν περισσότερες πιθανότητες να… συνευρεθούν ερωτικά και με άλλους ανθρώπους, πέραν των συντρόφων τους.
Αντίθετα, η συχνότητα των (κανονικών) οργασμών, δε φάνηκε να επηρεάζει το αν κανείς θα ήταν άπιστος ή όχι, αλλά ότι οι άντρες ήταν περισσότερο πιθανό να μείνουν με μια σύντροφο, η οποία έφτανε σε οργασμό συχνά.

Ολόκληρο το κείμενο newsbeast
Περισσότερα »

Τι λέει μια γυναίκα και τι εννοεί στην πραγματικότητα


Τι πραγματικά εννοούν οι γυναίκες όταν χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις, πέρα από την κυριολεκτική τους σημασία;

Δείτε παρακάτω μερικές «διασκεδαστικές ερμηνείες» που δίνει ο Marr από φράσεις και διαλόγους ανάμεσα σε ζευγάρια:
 
Μου πάει αυτό το φόρεμα; = Πρόκειται για μια ερώτηση-παγίδα. Στο 90% των περιπτώσεων αυτό που θα εννοεί μια γυναίκα είναι το εξής: «Πες μου ότι είμαι όμορφη, χωρίς να διστάσεις, χωρίς να το σκεφτείς για πολλή ώρα. Απλά πες το». Εκτός… κι αν γνωρίζει ήδη ότι δεν τής πηγαίνει και δεν την κολακεύει. Σε αυτήν την περίπτωση σας δοκιμάζει. Θέλει να διαπιστώσει αν θα είστε ειλικρινείς απέναντί της. Το δύσκολο είναι να καταλάβετε κάθε φορά τι από τα δύο εννοεί.

Πρέπει να μιλήσουμε = Αυτό που εννοεί είναι το εξής: «Πρέπει να αλλάξεις κάτι που κάνεις και θα σου πω ακριβώς τι είναι αυτό».

Τι να ετοιμάσω να φάμε; = Δεν πρόκειται για μια απλή ερώτηση, αλλά για την αρχή ενός παιχνιδιού «μάντεψε τι», μέχρι να βρείτε τελικά τι φαγητό είχε προαποφασίσει να ετοιμάσει για βραδινό.

Τι λες να δούμε στην τηλεόραση; = Ισχύει ότι και για το δείπνο (βλ. παραπάνω).

Θα μαζέψω τα πλυμένα ρούχα, όταν επιστρέψω = «Αν όταν γυρίσω δεν τα έχεις ήδη μαζέψει, την πάτησες».

Αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή, μπορείς να κάνεις… = Αυτό που εννοεί είναι: «Θέλω να το κάνεις τώρα».

Καλά = Αν αυτή είναι η απάντηση σε μια ερώτηση τότε σημαίνει: «Έχω δίκιο, εσύ έχεις άδικο και δε χρειάζεται να το συζητήσουμε περισσότερο».

Τίποτα = Ειδικά αν αυτό είναι απάντηση στην ερώτηση «Έχεις κάτι; Υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» τότε σημαίνει: «Το ξέρεις ότι έχω κάτι, αλλά θέλω να το μαντέψεις».

Κάνε ό,τι νομίζεις = Να είστε πολύ προσεχτικοί εδώ, γιατί αυτό δε σημαίνει ότι έχετε το ελεύθερο να κάνετε όντως ό,τι θέλετε, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Είναι μια πρόκληση του τύπου: «τόλμησε να το κάνεις και θα δεις εσύ».

Καλά, άστο = Είναι πολύ ξεκάθαρο πια ότι αυτό που εννοεί είναι: «Δε μπορείς να καταλάβεις με τίποτα αυτό που σου λέω». Αν ακούσετε αυτή τη φράση να βγαίνει από το στόμα της, θα τα «βρείτε σκούρα».

Αλήθεια; = Αν αυτό είναι η απάντηση σε ό,τι λέτε τότε η πραγματική του σημασία είναι η εξής: «Δε με ενδιαφέρει καθόλου τι λες και δε σε ακούω».

Τι λες, μήπως να πάρουμε καινούριες κουρτίνες; = «Θέλω να αλλάξουμε τα έπιπλα, τα χαλιά και ό,τι άλλο υπάρχει μέσα σε αυτό το δωμάτιο». Μερικές φορές μπορεί να σημαίνει μέχρι και: «Θέλω να πάμε σε άλλο σπίτι».

Πέντε λεπτά = Μπορεί να σημαίνει από 20 λεπτά μέχρι δύο ώρες, ειδικά αν ετοιμάζεται για να πάει κάπου. Εκτός κι αν αφορά εσάς, τότε αυτό που εννοεί είναι ότι «θέλει να το κάνετε τώρα»!

Αστείο (ειρωνικά) = Αυτό δε σημαίνει ότι σας βρίσκει διασκεδαστικό, αντίθετα είναι μια ειρωνική δήλωση που υπονοεί ότι: «Εσύ (ή η κατάσταση) δεν είσαι καθόλου αστείος με αυτό που κάνεις/λες κ.τ.λ.».

Δε φωνάζω = «Μπορώ να φωνάζω όσο θέλω, γιατί είναι σημαντικό».

Σταμάτα να φωνάζεις = «Μη μιλάς άλλο».

Δε με ενδιαφέρει = «Με ενδιαφέρει» και πολύ μάλιστα.

Θα δούμε = «Θα το πληρώσεις μετά».

Ναι = «Όχι».

Όχι = «Όχι.»

Ίσως = «Όχι».

Ίσως αργότερα = «Ποτέ».

Λυπάμαι = «Θα το μετανιώσεις».

Χρειαζόμαστε = «Θέλω».

Δε φταις εσύ = «Εσύ φταις».

Ουάου! = Μη γελαστείτε και πιστέψετε ότι αυτό είναι κάποιου είδους κοπλιμέντο για εσάς, ή ότι της αρέσεις αυτό που βλέπει. Αυτό που εννοεί κατά πάσα πιθανότητα είναι: «Πώς μπορεί να είσαι τόσο χαζός;».

Ολόκληρο το κείμενο newsbeast
Περισσότερα »

Το κουνγκ-φου εισβάλει στο ΝΒΑ

 
Ποιος θα περίμενε ότι το πρόσφατο παιχνίδι Grizzlies και Clippers θα μετατρεπόταν σε τουρνουά πολεμικών τεχνών;
Ο Tony Allen προφανώς, που κατέφερε βίαιη ιπτάμενη κλοτσιά στο πρόσωπο του Chris Paul!

Ήταν λοιπόν κοντά στα τέλη της πρώτης περιόδου όταν ο Tony Allen έφερε το καράτε στην επικράτεια του μπάσκετ, κίνηση φυσικά που θα κατέληγε στην άρον-άρον αποπομπή του από το γήπεδο, παρά το γεγονός ότι η καρατιά έμοιαζε ακούσια. 


Παρά το εναέριο λάκτισμα στο πρόσωπο, ο Paul συνέχισε τη μάχη ακάθεκτος...


Ολόκληρο το κείμενο newsbeast
Περισσότερα »

Είναι 22 ετών, ζυγίζει 227 κιλά και ψάχνει μέσο να γυρίσει στην πατρίδα του!

Είναι 22 ετών, ζυγίζει 227 κιλά και ψάχνει μέσο να γυρίσει στην πατρίδα του!
Με κανένα μέσο δεν μπορεί να ταξιδέψει για να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του, ο 22χρονος νεαρός από τη Γαλλία, Κέβιν Σενέ ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο Λονδίνο.
Ο λόγος; Τα 227 του κιλά. Το νεαρό αγόρι είχε πάει στο Σικάγο για μία θεραπεία λόγω του ορμονικού προβλήματος που αντιμετωπίζει. Η βρετανική αεροπορική εταιρία όμως δεν του επέτρεψε να μπει στην πτήση για Γαλλία.

Η επόμενη λύση ήταν να ταξιδέψει με πλοίο μέσω Βρετανίας. Και εκεί όμως η απάντηση ήταν αρνητική. Μετά από πολλές προσπάθειες βρήκε άλλη αεροπορική εταιρία η οποία δέχθηκε να τον μεταφέρει στη βρετανική πρωτεύουσα.

Τα βάσανά του όμως δεν τελείωσαν μιας και τα τρένα Eurostar δεν δέχτηκαν να τον παραλάβουν!  «Λόγω του βάρους του δεν μπορούμε να αναλάβουμε αυτό το άτομο. Δεν θα μπορούσαμε να τον μεταφέρουμε και να τον απομακρύνουμε» σε περίπτωση ατυχήματος, εξήγησε μία εκπρόσωπος της εταιρίας.
Η ίδια όμως παραδέχτηκε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν έχει θέσει κάποιο συγκεκριμένο όριο βάρους για τους επιβάτες της, ενώ επεσήμανε ότι τα τρένα διαθέτουν δύο θέσεις για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα, τα οποία ωστόσο, απομακρύνονται από τους υπαλλήλους σε περίπτωση που συμβεί κάποιο ατύχημα.

Ο 22χρονος νεαρός μένει προσωρινά σε ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφερθεί πίσω στο σπίτι του στη Γαλλία.

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

ZTE Nubia Z5S: Ανακοινώθηκε επίσημα με οθόνη 5” 1080p, quad-core επεξεργαστή, κάμερα 13MP (4K)


ZTE-Nubia-Z5S

Η ZTE ανακοίνωσε επίσημα τις συσκευές που θα διαδεχθούν τα Nubia Z5 και Nubia Z5 Mini, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν πρώτα στην Κίνα και μετέπειτα σε ολόκληρο τον κόσμο, χωρίς να έχει γίνει γνωστό κάποιο χρονοδιάγραμμα για την ώρα.


Τα ZTE Nubia Z5S και Z5S mini έρχονται με σημαντικές βελτιώσεις σε σύγκριση με τα προηγούμενης γενιάς μοντέλα, καθώς έχει προστεθεί οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (O.I.S.) και δυνατότητα λήψης 4K video για την κάμερα του Z5S, κεραία LTE, dual-band WiFi, οθόνη τεχνολογίας IGZO, νέοι επεξεργαστές Qualcomm Snapdragon 800 και οι τιμές παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

ZTE Nubia Z5S
 • Οθόνη 5” IGZO (1080p)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 800 2.3GHz
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB
 • Κάμερα 13MP με σύστημα O.I.S., f/2.0, λήψη 4K και 120fps (super slow motion)
 • Εμπρόσθια κάμερα 5MP
 • dualband WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, LTE, IR
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Μπαταρία 2300mAh
 • Διαστάσεις 137.7 x 68.8 x 7.6mm
 • Βάρος 126gr
Θα κυκλοφορήσει σε τιμές 1999 yuan (περίπου €245) για την έκδοση 16GB και 3456 yuan (περίπου €420) για την έκδοση 32GB με LTE.

ZTE Nubia Z5S mini
 • Οθόνη 4.7” IGZO (720p)
 • Επεξεργαστής quad-core Qualcomm Snapdragon 600 1.7GHz
 • Μνήμη RAM 2GB
 • Αποθηκευτικός χώρος 16GB/32GB
 • Κάμερα 13MP f/2.2
 • Εμπρόσθια κάμερα 5MP
 • dualband WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, NFC, GPS, LTE,
 • Λειτουργικό σύστημα Android 4.2.2 Jelly Bean
 • Πάχος 7.6mm
 • Βάρος 120gr
Θα κυκλοφορήσει σε τιμές 1499 yuan (περίπου €180) για την έκδοση 16GB και 2345 yuan (περίπου €285) για την έκδοση 32GB LTE.

Πηγή techgear
Περισσότερα »

Στα 2 του, μανιώδης καπνιστής. Στα 5 του, έκοψε το κάπνισμα και εθίστηκε στο φαγητό!

Στα 2 του, μανιώδης καπνιστής. Στα 5 του, έκοψε το κάπνισμα και εθίστηκε στο φαγητό!

Ο πεντάχρονος πια Άρντι Ρίζα από την Ινδονησία, συγκλονίζει και πάλι. Αφού ξεπέρασε τον εθισμό στα τσιγάρα, όπου είχε φτάσει ημερησίως τα 40, συγκλονίζοντας όλον τον κόσμο, τώρα το έριξε στο πολύ φαγητό, σύμφωνα με τα ξένα μέσα.
Μετά τη θεραπεία αποκατάστασής του στην πρωτεύουσα Τζακάρτα, τρία χρόνια μετά, έπεσε με τα μούτρα στο πολύ φαγητό.
Ο παιδίατρος που τον παρακολουθεί, εκφράζει την έντονη ανησυχία του υποστηρίζοντας ότι το κάπνισμα σε τόσο μικρή ηλικία μπορεί να τον έκανε πιο επιρρεπή σε προβλήματα βάρους.

Δείτε τις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου:

Ολόκληρο το κείμενο mothersblog

 

 

Περισσότερα »

Τα γυναικολογικά προβλήματα «αγγίζουν» παιδιά και έφηβες

gynecologyΤα γυναικολογικά προβλήματα κατά την παιδική και εφηβική ηλικία είναι περισσότερο συχνά, από ό,τι πιστεύεται.
Το 40% των κοριτσιών που προσέρχονται στο γυναικολόγο ή τον παιδίατρο εμφανίζουν αιδοιοκολπίτιδα, με τη μορφή ερεθισμού, υγρών ή κνησμού στα έξω γεννητικά όργανα.
Εξάλλου διαταραχές της έμμηνης ρύσης αποτελούν την πιο συχνή (40%) γυναικολογική αιτία προσέλευσης στο γιατρό κατά την εφηβική ηλικία. Έχει υπολογιστεί ότι το 54% των εφήβων κοριτσιών 13,5 - 19 ετών είναι θετικές σε κάποιον τύπο του ιού HPV, ενώ το 4% των νέων κοριτσιών υποβάλλονται σε παρατεταμένες και επώδυνες θεραπείες για κονδυλώματα και ένα μικρότερο ποσοστό εμφανίζει βλάβες στον τράχηλο της μήτρας.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν στο Σεμινάριο με θέμα "Πρόσφατες εξελίξεις στην παιδική και εφηβική γυναικολογία" που συνδιοργανώνουν η Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του ΑΠΘ και η Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Νεανικής Γυναικολογίας στις 22 και 23 Νοεμβρίου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Οι διαταραχές περιόδου το συχνότερο γυναικολογικό πρόβλημα στις έφηβες
Οι διαταραχές της έμμηνης ρύσης που αποτελούν την πιο συχνή γυναικολογική αιτία προσέλευσης στο γιατρό κατά την εφηβική ηλικία εκδηλώνονται είτε ως ελάττωση (< 21 ημέρες) ή αύξηση (> 35 ημέρες) της διάρκειας του κύκλου, είτε ως παρατεταμένη αιμορραγία, που συμβαίνει τα πρώτα έτη μετά την έναρξη της περιόδου και μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή αναιμία. Τις περισσότερες φορές οφείλονται σε ανωριμότητα της κυκλικής έκκρισης των ορμονών και σπανιότερα σε διαταραχές στην πήξη του αίματος.
Μερικές φορές, η εμφάνιση της έμμηνης ρύσης (εμμηναρχή) μπορεί να καθυστερήσει (> 14 ετών στα κορίτσια, που δεν εμφανίζουν κανένα άλλο σημείο εφηβείας, και > 16 ετών, όταν έχουν αναπτυχθεί οι μαστοί και η τρίχωση). Η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι φυσιολογική ή να οφείλεται σε ανωμαλίες των χρωματοσωμάτων, απλασία της μήτρας, άλλες συγγενείς ανωμαλίες του γεννητικού συστήματος, ορμονικές διαταραχές, υποσιτισμό, διαταραχές της διατροφής (νευρογενής ανορεξία) και έντονη αθλητική δραστηριότητα. Πολύ συχνή αιτία καθυστερημένης εμφάνισης της έμμηνης ρύσης ή διαταραχών της αποτελεί το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, νόσημα που έχει γενετική βάση και επιβαρύνεται με την εμφάνιση παχυσαρκίας κατά την εφηβεία.
Η εμφάνιση της έμμηνης ρύσης (εμμηναρχή) πριν την ηλικία των 10 ετών ή η αύξηση των μαστών (θηλαρχή) πριν τα 8 έτη αποτελεί, συνήθως, φυσιολογικό φαινόμενο. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, μπορεί να οφείλονται σε όγκους της υπόφυσης ή των ωοθηκών, υποθυρειδισμό ή κύστεις της ωοθήκης. Η εμφάνιση αρρενοποίησης μπορεί να οφείλεται σε σύνδρομα, όπως η συγγενής υπερπλασία των επινεφριδίων.
Άλλο συχνό πρόβλημα (5%) αποτελεί ο πόνος στην κοιλιά, που μπορεί να οφείλεται στην έμμηνο ρύση (δυσμηνόρροια), σε φλεγμονές των γεννητικών οργάνων από σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως τα χλαμύδια και ο γονόκοκκος ή σε κύστεις ή όγκους των ωοθηκών.

Το 40% των κοριτσιών εμφανίζει αιδοιοκολπίτιδα
Το γεγονός ότι το 40% των κοριτσιών που προσέρχονται στο γυναικολόγο ή τον παιδίατρο εμφανίζουν αιδοιοκολπίτιδα, οφείλεται στο ότι τα παιδιά εκτίθενται σε μικρόβια, όταν λερώνονται με χώματα στο παιχνίδι, δεν πλένουν τα χέρια τους και ακουμπούν την περιοχή. Συχνά, η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων μολύνεται από παθογόνους οργανισμούς του αναπνευστικού συστήματος, κατά τη διάρκεια κρυολογήματος. Η φυσική άμυνα της περιοχής είναι ελαττωμένη στα παιδιά, καθώς δεν έχουν αναπτυχθεί πλήρως τα μεγάλα χείλη του αιδοίου, η τρίχωση και το όξινο περιβάλλον του κόλπου. Εκτός από μικροβιακές, αιτίες ερεθισμού στην περιοχή αποτελούν δερματολογικές παθήσεις, αλλεργία ή τραυματισμοί.

Από 15-19 ξεκινά τις σεξουαλικές σχέσεις το 47% των κοριτσιών στην Ελλάδα

Σημαντικό θέμα της Παιδικής και Εφηβικής Γυναικολογίας αποτελεί η σεξουαλική υγεία των νέων, με την αποφυγή των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων και των ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών, καθώς και την ορθή επιλογή αντισύλληψης.

"Στην Ελλάδα, το 47% των εφήβων ηλικίας 15 - 19 ετών έχουν ξεκινήσει τις σεξουαλικές σχέσεις. Η σωστή ενημέρωση για τις μεθόδους αντισύλληψης είναι πολύ καλύτερη από την άγνοια ή τις αόριστες συμβουλές για αποχή. Το αντισυλληπτικό δισκίο αποτελεί ασφαλή και αποτελεσματική μέθοδο. Ο αντισυλληπτικός κολπικός δακτύλιος και τα ενέσιμα σκευάσματα μακράς διαρκείας είναι πρακτικά, καθώς δεν απαιτούν καθημερινή λήψη. Η ορμονική αντισύλληψη πρέπει συνδυάζεται με τη χρήση προφυλακτικού, σε όλες τις περιπτώσεις" επισημαίνει η κ Βατοπούλου.

Θετικό στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων το 54% των εφήβων κοριτσιών

Ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) εμφανίζεται συχνά κατά την εφηβεία και σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ειδικών το 54% των εφήβων κοριτσιών 13,5 - 19 ετών είναι θετικές σε κάποιον τύπο του ιού HPV. Το 4% των νέων κοριτσιών υποβάλλονται σε παρατεταμένες και επώδυνες θεραπείες για κονδυλώματα και ένα μικρότερο ποσοστό εμφανίζει βλάβες στον τράχηλο της μήτρας, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις, υποχωρούν. Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, μπορούν να οδηγήσουν, αργότερα, σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Ο εμβολιασμός κατά την ηλικία των 12-15 ετών φαίνεται να είναι απόλυτα ασφαλής και προστατεύει ολοκληρωτικά από την εμφάνιση και τις επιπτώσεις της λοίμωξης από HPV. Στις χώρες όπου τα κορίτσια εμβολιάζονται συστηματικά κατά τη σχολική ηλικία, τα νοσήματα που σχετίζονται με τον ιό έχουν ελαττωθεί σημαντικά. Διεθνείς μελέτες έδειξαν ότι αποτελεί σφάλμα να θεωρείται από τους γονείς ότι το εμβόλιο αποτελεί διαβατήριο για πρώιμη έναρξη σεξουαλικής δραστηριότητας.
Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

«Ώρα για λίγο Γέλιο : ΑΝΕΚΔΟΤΟ» !!


Περισσότερα »

Και που δεν θα βάλει... Wi-Fi ο Σαμάρας

saoisoidooiffΣε αναπροσαρμογή του σχεδίου για δωρεάν ίντερνετ προχωρά η κυβέρνηση, πολλαπλασιάζοντας σε πανελλαδικό επίπεδο τα σημεία «free wifi». Σχετική εντολή έχει δώσει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες είχε σειρά διαβουλεύσεων με τα αρμόδια υπουργεία.

Σύμφωνα με Τα Νέα της Πέμπτης, η παρουσίαση της παρέμβασης εξετάζεται να γίνει από τον ίδιο τον πρωθυπουργό πριν από τα Χριστούγεννα.
Κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, τα 1.000 σημεία πρόσβασης θα αυξηθούν σε 20.000-30.000, καθώς κεραίες θα τοποθετηθούν ακόμα και σε τηλεφωνικούς θαλάμους ή ΑΤΜ τραπεζών.

Ο κ. Σαμαράς πήρε «ζεστά» το όλο ζήτημα και ζήτησε από όλους δύο πράγματα: πρώτον, ως τον Οκτώβριο του 2014 να υπάρχει παντού δωρεάν Wi-Fi και, δεύτερον, όταν εγκατασταθεί, να τοποθετηθούν ειδικά φίλτρα που να απαγορεύουν πρόσβαση σε σελίδες με άσεμνο περιεχόμενο και γενικά σε σελίδες σεξ, καθώς και να υπάρχουν φίλτρα ώστε να μην μπορεί κανείς να «κατεβάσει» τραγούδια ή κινηματογραφικές ταινίες!

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

«Αποφθέγματα με σημασία: Abraham Maslow »!!«Καλό είναι να διαβάζει κανείς με ευλάβεια τις παλιές ιδέες σε νέα έργα, γιατί τα παλιά βιβλία στα οποία αυτές ευρίσκονται δεν διαβάζονται πια»        Ζαν Πωλ Ρίχτερ

Περισσότερα »

Η ΕΕ μας στέλνει τυρί και ρύζι για να μην πεθάνουμε

roaiosidof

Αρκετοί από τους πολίτες οι οποίοι είδαν τα εισοδήματα τους να εξαφανίζονται λόγω της οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ενωση να αναγκάζεται να χορηγεί επισιτιστική βοήθεια σε αρκετούς πολίτες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελία στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη από γυναίκα η οποία είναι μακροχρόνια άνεργη, σε συσσίτια που διοργανώνονται δίνεται βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ενωση όπως κασέρι και ρύζι, κάτι που παραπέμπει σε άλλες εποχές κρίσης και σε υποανάπτυκτες χώρες και όχι σε μια ευρωπαϊκή χώρα του 2013.

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

«Ελάτε να γελάσουμε και λιγάκι»!


Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου 2013


ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΙΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΔΕΣΠΟΙΝΑ, ΒΙΡΓΙΝΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι


Oλόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα 


Εισόδια της Θεοτόκου
Όσιος Προκόπιος της Βιάτκα ο δια Χριστόν σαλός
Σύναξη της Παναγίας της Μαχαιριώτισσας
Σύναξη της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό
Σύναξη της Παναγίας της Οδηγήτριας στην Κίμωλο
Σύναξη της Παναγίας της Μαλτέζας στην Σαντορίνη
Σύναξη της Παναγίας της Κουνίστρας στην Σκιάθο
Σύναξη της Παναγίας στο Κακόβολο της Κύθνου
Σύναξη της Παναγίας των Εισοδίων (του Λαγκαδιού) στην Αγριλιά Θηρασιάς
Σύναξη της Παναγιάς της Εικοσιφοίνισσας
Σύναξη της Παναγιάς της Καπνικαρέας στην Αθήνα
Σύναξη της Παναγιάς της Αρχαγγελιώτισσας στην Ξάνθη
Σύναξη της Παναγίας Μετόχι στην Σαντορίνη
Σύναξη της Παναγίας της Μηλεσιώτισσας στον Ωρωπό
Σύναξη της Παναγίας της Γλυκογαλούσας στην Σαντορίνη
Σύναξη της Παναγίας της Κατακεκρυμμένης (ή Πορτοκαλούσας) στο Άργος
Σύναξη της Παναγίας της Βλασσαρούς στην Αθήνα
Σύναξη της Παναγίας Ελώνης στην Αρκαδία
Σύναξη της Παναγίας Επίσκεψης στα Τρίκαλα
Σύναξη της Παναγίας Χαβιαράς στην Βέροια

(1) Όταν η Παναγία έγινε 3 ετών , μητέρα της Άννα και ο πατέρας της  Ιωακείμ, κρατώντας την υπόσχεσή τους, την οδήγησαν στο Ναό και την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία. (Είχαν αφιερώσει την Μαρία στον Θεό, γιατί η Άννα ήταν στείρα, έτσι είχαν υποσχεθεί στο Θεό ότι όταν τους δώσει ένα παιδί θα το αφιερώσουν σε Αυτόν)
Ο αρχιερέας παρέλαβε την Παρθένο Μαρία και  έμεινε εκεί δώδεκα χρόνια.  

(2) Ο Όσιος Προκόπιος γεννήθηκε στη Ρωσική πόλη Βιάτκα  και συγκεκριμένα στο χωριό Κοριανκισκόι το 1568 μ.Χ. Σε πολύ μικρή ηλικία, 12 ετών, χτυπήθηκε από κεραυνό και για να γιατρευτεί τον πήγαν στη μονής της Κοίμησης της Θεοτόκου (μετέπειτα Άγιο Τρύφωνα) και  ο ηγούμενος προσευχήθηκε και τον γιάτρεψε. Αυτό το γεγονός σημάδεψε την ζωή του και αποφάσισε να υπηρετήσει το θεό πηγαίνοντας στον ναό της Αγίας Αικατερίνης κοντά στον Άγιο Ιλαρίωνα.  Οι  γονείς του, Μάξιμος και Ειρήνη ήταν φτωχοί αγρότες, θέλησαν να παντρέψουν τον Άγιο όταν έγινε 20ετών, αλλά ο άγιος έφυγε για την πόλη Βιάτκα, οπού έκανε τον τρελό. Αργότερα αποφάσισε να μιλάει μόνο με τον  πνευματικό του ιερέα Ιωάννη και με τον υπόλοιπο κόσμο συνεννοούνταν με νοήματα.  Συνέχισε δε να υποδύεται τον τρελό μέχρι το ειρηνικό του τέλος τέλος στις 21 Δεκεμβρίου 1627 μ. Χ. όπου ενταφιάστηκε στο μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της πόλης Βιάτκα, όπου τα λείψανά του βρίσκονται μέχρι σήμερα.

Ο βίος του γράφτηκε το 17ο αιώνα και αυτό διότι είχαν αρχίσει να γίνονται διάφορα θαύματα στην Βιάτκα όπου βρίσκονται τα λείψανά του, αλλά το πρώτο θαύμα έγινε στις 3 Μαρτίου 1666 μ.Χ. όταν θεράπευσε κάποια Μάρθα η οποία υπέφερε από κάποια σοβαρή ασθένεια και στην οποία ο άγιος είχε εμφανιστεί σε όραμα.
 
Περισσότερα »

Σήμερα 21 Νοεμβρίου 2013 τα Ζώδια προβλέπουν για σας

Προβλέψεις για σήμερα 21 Νοεμβρίου  2013Κριός (21/03 – 19/04)

Η διάθεσή σου σήμερα θα είναι πολύ καλή και θα δεις αρκετές καταστάσεις από τη θετική τους πλευρά, αγαπητέ Κριέ. Ο δυναμισμός σου θα είναι στα ύψη και δεν θα σου πάρει και πολύ, για να ξεμπερδέψεις με αρκετές από τις εκκρεμότητες που έχεις από το παρελθόν. Μπορείς επίσης να κάνεις σχέδια για το μέλλον και μάλιστα αυτά τα σχέδια, θα μπορέσεις να τα υλοποιήσεις με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Αγαπητέ Ταύρε, η σημερινή θετική όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα θα βελτιώσει πολύ την επικοινωνία σου με τον περίγυρό σου και θα φέρει αρκετές ευκαιρίες στη ζωή σου. Σήμερα, θα έχεις μια κάποια μεγαλύτερη εύνοια και «προστασία». Προσπάθησε να επωφεληθείς από τα όποια θετικά των άλλων γύρω σου. Ιδέες, ηθική ή πρακτική βοήθεια, εμπειρία και συμβουλές, μπορεί να παίξουν θετικό ρόλο στα δικά σου θέματα. Ξεμπέρδεψε κάθε είδους ασάφειες, κλείσε εκκρεμότητες όπου υπάρχουν και προσπάθησε να υλοποιήσεις τα σχέδια, που καταστρώνεις εδώ και πολύ καιρό.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Σήμερα οι φιλοδοξίες που θα έχεις θα είναι μεγάλες, αγαπητέ Δίδυμε. Θα ασχοληθείς με πάρα πολλά πράγματα και θα καλύψεις κάποιες από τις υποχρεώσεις σου, που μέχρι τώρα σε άγχωναν. Η συμβουλή της ημέρας είναι να μην μπλεχτείς σε παρασκηνιακές καταστάσεις, που μπορεί να σε εκθέσουν στο μέλλον. Προχώρα στο δικό σου πρόγραμμα και θα δεις ότι όλα θα είναι μια χαρά.
Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Σήμερα, φίλε Καρκίνε, φρόντισε να βάλεις τα δυνατά σου και όλα θα πάνε καλά για την διεκπεραίωση των εκκρεμοτήτων σου και την πραγματοποίηση των στόχων σου. Καλείσαι να πάρεις σημαντικές αποφάσεις, για να βελτιώσεις τις προβληματικές καταστάσεις. Τώρα που το διάστημα είναι πλανητικά ευνοϊκό, φρόντισε να αρπάξεις οποιαδήποτε ευκαιρία σου παρουσιαστεί.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή ημέρα θα έχει πολύ καλές επιρροές για εσένα, φίλε Λέων, με τον πλανήτη της επικοινωνίας Ερμή να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Πλούτωνα και να σε ευνοεί. Ωστόσο, θα βγουν αρκετές υποχρεώσεις και εκκρεμότητες στο προσκήνιο και χρειάζονται μεγάλες δόσεις δυναμισμού για να τις ξεπεράσεις με τον καλύτερο τρόπο. Μην δώσεις αναβολές, αλλά τελείωσε μαζί τους μια και καλή τώρα!

Παρθένος (23/08 – 22/09)

Οποιαδήποτε κίνηση σκοπεύεις να κάνεις σήμερα, πρέπει να την έχεις σκεφτεί πολύ καλά από πριν, αγαπητέ Παρθένε. Ευτυχώς, που έχεις από τη φύση σου μεγάλη διορατικότητα κι έτσι θα μπορέσεις να αποφύγεις τα διάφορα προβλήματα, που ενδέχεται να προκύψουν από εκεί που δε το περιμένεις. Ωστόσο, οι πολλές δραστηριότητες που έχεις, θα σε αγχώσουν και θα σε προβληματίσουν πάρα πολύ.

Ζυγός (23/09 – 23/10)

Σήμερα, αγαπητέ Ζυγέ, είναι ιδανική μέρα για αποφάσεις και ξεκαθαρίσματα, που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολύ καιρό. Η περίοδος δεν προσφέρεται για καθυστερήσεις και αναβολές στις υποθέσεις σου, γιατί δεν θα μπορέσεις να υλοποιήσεις τους στόχους σου. Φρόντισε, λοιπόν, να δεις τις καταστάσεις με ρεαλισμό, για να μπορέσεις να διακρίνεις τις λύσεις που θα σε οδηγήσουν στην επιτυχία.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Σήμερα, φίλε Σκορπιέ, θα σκεφτείς να επιχειρήσεις σημαντικές αλλαγές σε θέματα, που μέχρι σήμερα ήταν προβληματικά. Μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα και να είσαι σίγουρος πως θα έχεις πολύ καλές επιρροές σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας σου. Είσαι άτομο ιδιαίτερα υπεύθυνο, βλέπεις τις καταστάσεις με μεγάλη σοβαρότητα κι επιπλέον, έχεις βάλει καλές βάσεις από το παρελθόν.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Σήμερα απόφυγε να καταπιαστείς με θέματα που μπορεί να σε εκνευρίσουν και να σε αποσυντονίσουν από τους ρυθμούς σου, φίλε Τοξότη. Αν φροντίσεις να συγκεντρώσεις τις υποχρεώσεις σου και να βάλεις τα πράγματα σε τάξη, η επιτυχία θα είναι δική σου. Η σημερινή ημέρα, με τον Ερμή να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Πλούτωνα, είναι η κατάλληλη για συζητήσεις με δικά σου άτομα. Πρέπει να φροντίσεις να τους δώσεις να καταλάβουν μέχρι πού είναι τα όρια, τόσο τα δικά σου όσο και τα δικά τους.
Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Σήμερα, αγαπητέ Αιγόκερε, με τις καλές επιρροές που δέχεσαι από την αρμονική όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα από το ζώδιό σου, καλό είναι να οργανώσεις τα πράγματα που θα κάνεις τις ερχόμενες μέρες. Πάρε αποφάσεις που θα σου δώσουν χαρά και ικανοποίηση και μην συνεχίζεις να κάνεις τα ίδια λάθη. Η αισιοδοξία, η αυτοπεποίθηση και οι ηγετικές ικανότητές σου, είναι στα ύψη τους. Χρησιμοποίησε την έντονη ενεργητικότητα που έχεις και είναι σίγουρο ότι για άλλη μια φορά θα πετύχεις αυτό που θέλεις.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Σήμερα θα γίνουν συζητήσεις που θα είναι αρκετά σημαντικές για σένα, φίλε Υδροχόε. Δώσε πολύ μεγάλη σημασία. Θα έχεις τέτοια δυναμικότητα, που είναι η κατάλληλη στιγμή να τελειώνεις από πολλά προβλήματα του παρελθόντος. Επίσης, φρόντισε να απομακρύνεις άτομα και καταστάσεις, που σε κουράζουν και να σε προβληματίζουν.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Η γενναιοδωρία και η εργατικότητα είναι από τα χαρακτηριστικά του ζωδίου σου, αγαπητέ Ιχθύ. Σήμερα θα σε περιβάλλει η αρμονία και θα πετυχαίνεις αυτά που θέλεις, καθώς οι ευκαιρίες θα έρχονται η μία μετά την άλλη. Μην τις αφήσεις να περάσουν ανεκμετάλλευτες, γιατί μπορείς να λύσεις ενδεχόμενα προβλήματα, που έχεις μέχρι τώρα.


Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για σήμερα Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013


Πηγή okairos
Περισσότερα »

Εκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου στην Καλαμάτα(φωτογραφίες)

Εκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου στην οδό Σταδίου στην Καλαμάτα. Η έκρηξη ήταν μεγάλη και προκάλεσε ζημιές στα γύρω καταστήματα. 
Το ενεχυροδανειστήριο του παλαίμαχοι διεθνή ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
Εκρηξη στο ενεχυροδανειστήριο του Τάσου Μητρόπουλου στην Καλαμάτα(φωτογραφίες) 
Πηγή : eleftheriaonline.gr
Περισσότερα »

«Μια γλυκιά Καλημέρα με όμορφες θετικές σκέψεις» !


Περισσότερα »

Το συγκινητικό γράμμα ενός 10χρονου στον Άγιο Βασίλη που ραγίζει καρδιές...

Το συγκινητικό γράμμα ενός 10χρονου στον Άγιο Βασίλη που ραγίζει καρδιές. Διαβάστε τι του ζητάει
Τα Χριστούγεννα όλα τα παιδάκια του κόσμου γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη για να τους φέρει συνήθως παιχνίδια. Ένα γράμμα όπως διαφορετικό από τα άλλα σπαράζει καρδιές.

Ο δεκάχρονος Ρόνι Χάρις από την Βρετανία δεν ζήτησε δώρο για τον εαυτό του. Αυτό που ζήτησε είναι να γίνει καλά ο 32χρονος πατέρας του ο οποίος πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη και σοβαρή, μιας και είναι σε προχωρημένο στάδιο.
«Θα είμαι το πιο ευτυχισμένο αγόρι σε όλο τον κόσμο αν κάνεις καλά τον μπαμπά μου», γράφει ο μικρός Ρόνι και μας συγκινεί.

Η μητέρα του δεκάχρονου αγοριού ενώ καθάριζε μία ημέρα το δωμάτιό του βρήκε το γράμμα και ξέσπασε σε δάκρυα..
«Είναι σπαρακτικό ένα παιδί σε αυτή την ηλικία να μην θέλει τίποτα για τον εαυτό του από τον Άγιο Βασίλη και να ζητάει να γίνει καλά ο μπαμπάς του. Με έκανε να κλαίω. Ένιωσα τόσο περήφανη για αυτόν», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Πόσο κοστίζει άραγε μια ερωτική σχέση τεσσάρων ετών;Μπορεί η γνωστή ποιήτρια Τζένιφερ Λόπεζ να έχει ισχυριστεί ότι «ο έρωτας δεν κοστίζει μία» (love don’t cost a thing), αποδεικνύεται ωστόσο ότι είχε άδικο.
Κι αυτό γιατί άντρας από την Αυστραλία ξεπλήρωσε την άρνηση της συντρόφου του να τον παντρευτεί στέλνοντάς της τον λογαριασμό!

Της ζητάει λέει 140.000 ευρώ για όλα όσα είχε ξοδέψει για κείνη κατά τη διάρκεια της τετράχρονης σχέσης τους.
Ο 65χρονος Bruce Dusting από τη Μελβούρνη αποφάσισε λοιπόν να εκδικηθεί με τον ομολογουμένως ευφάνταστο αυτό τρόπο τη 42χρονη συμβία του Maria Lacombe, όταν εκείνη είπε το μεγάλο «όχι» στις γαμήλιες ορέξεις του συντρόφου της. 

Το πράγμα όμως φαίνεται να είναι σαφώς πιο περίπλοκο, αφού την ώρα που ο Dusting ισχυρίζεται ότι οι δυο τους ήταν ζευγάρι, η δασκάλα χορού Lacombe δηλώνει πως ήταν απλώς καλοί φίλοι με τον μαθητή της.
Όποια κι αν είναι πάντως η φύση της σχέσης τους, ο άντρας ομολογεί πως εκείνη τον απομύζησε οικονομικά, πληρώνοντας με το δικό του κομπόδεμα μια σειρά από πράγματα, από μαθήματα Zumba, οικιακά σκεύη και πάρτι μέχρι εμφυτεύματα στο στήθος της και πλαστική κοιλιάς! Η ανύπαντρη μητέρα έπαθε «ταμπλάς» όταν της επιδόθηκε ο αναλυτικότατος λογαριασμός των 200.000 δολαρίων Αυστραλίας (140.000 ευρώ περίπου), που παρουσιάζει με εξαντλητική λεπτομέρεια κάθε σέντσι που δαπάνησε ο επίδοξος γαμπρός για τα μάτια -και το χέρι φυσικά- της χορεύτριας, ο οποίος δεν παρέλειψε να καταγράψει κάθε δαπάνη και δωράκι που έκανε τόσο καιρό στην κυρία. 

Με δάκρυα στα μάτια, ο κύριος Dusting δήλωσε σε αυστραλιανό δίκτυο: «Η Marie κατέστρεψε μόλις κάθε ίχνος ανθρωπιάς που έτρεφα για τους άλλους ανθρώπους», μην παραλείποντας φυσικά να τονίσει ότι τα χρήματα που έδινε στη συμβία του ήταν πάντα με τη μορφή δανείου. Ο άντρας ισχυρίζεται ότι εκείνη του πουλούσε έρωτα, παίζοντας με τα συναισθήματά του, για να αποσπά χρηματικά ποσά. Η κυρία Lacombe λέει την ιστορία σαφώς διαφορετικά: αν εξαιρέσουμε ένα δάνειο 17.000 ευρώ που παραδέχεται, τα υπόλοιπα ήταν δώρα που της έκανε ο ηλικιωμένος άντρας δείχνοντας την εξαιρετική του καλοσύνη και τη γαλαντομία του φυσικά. 

Ολόκληρο το κείμενο newsbeast
Περισσότερα »

8χρονη πήρε διαζύγιο από τον… 14χρονο σύζυγό της!


fpweddingindiaΗ μόλις οκτώ ετών Φατίμα Μανγκρέ από την Ινδία έγινε η νεότερη σύζυγος στον κόσμο που παίρνει διαζύγιο από τον 14χρονο Αρχούν Μπακρίντι, σε μία χαρακτηριστική περίπτωση του τι συμβαίνει στην ασιατική χώρα με τους γάμους ανηλίκων.
Η οκτάχρονη παντρεύτηκε σε ηλικία 4 ετών (!) στην επαρχία του Ουτάρ Πραντές, όμως δεν έφυγε από το σπίτι της, γράφει η Daily Mail.

Τέσσερα χρόνια μετά ο σύζυγος του κοριτσιού ζήτησε να την πάρει από το πατρικό της, με τον πατέρα της μικρής Φατίμα, Ανίλ, να αρνείται κάτι τέτοιο, ζητώντας του να περιμένει έως ότου η κόρη του ενηλικιωθεί.
Ο πατέρας του Αρχούν, Ντιπάκ δυσαρεστήθηκε με την απόφαση και ξέσπασε διαμάχη όταν ο συμπέθερος του κατέθεσε αίτηση διαζυγίου.

Οι ινδικές αρχές παρήγγειλαν έρευνα για την υπόθεση αφήνοντας αιχμές για τον πατέρα της οκτάχρονης και για τον λόγο για τον οποίο άλλαξε τη στάση του.

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

Φρίκη στην Πάτρα: Εκτέλεσαν εν ψυχρώ σκύλο μπροστά στα μάτια μαθητών!


aporiimatoforaΣύμφωνα με καταγγελία του Αχαϊκού Συλλόγου Μέριμνας Ζώων σήμερα το πρωί το απορριμματοφόρο με αριθμό ΚΗΗ 4856 του Δήμου Πατρέων πήρε μαζί με τα σκουπίδια στον κάδο που τα πολτοποιεί και ένα ζωντανό σκυλί !!!
Όλα αυτά συνέβησαν μπρος στα έκπληκτα μάτια των παιδιών ενός γειτονικού σχολείου τα οποία είδαν το ζώο να βγάζει το κεφάλι του από τον κάδο του απορριμματοφόρου και μαζί με τους γονείς τους άρχισαν να φωνάζουν στους οδηγούς για να το σώσουν.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες οι υπάλληλοι του απορριμματοφόρου είχαν δει το ζώο και όχι μόνο δεν αντέδρασαν, αλλά ο ένας εξ, αυτών άρχισε να μιλά με το ζώο: "Δεν κατεβαίνεις; τώρα θα δεις" του είπε και αμέσως μετά άδειασε και τον επόμενο κάδο κι έβαλε μπροστά το μηχάνημα. Οι γονείς άκουσαν το ζώο να ουρλιάζει. Σημερα το μεσημέρι ο Αχαϊκός Σύλλογος Μέριμνας Ζώων θα καταθέσει μήνυση κατά των υπαλλήλων και παντός υπευθύνου.

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

Ένας θησαυρός στην... τουαλέτα!
Είναι κάτι που σίγουρα δεν περίμενε να βρει το συνεργείο καθαρισμού που είχε αναλάβει να καθαρίσει εμπορικό αεροπλάνο έπειτα από πτήση, στην ανατολική Ινδία! Βρήκε όμως είκοσι τέσσερις ράβδους χρυσού αξίας μεγαλύτερης από ένα εκατομμύριο δολάρια, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Στην Ινδία, η οποία συναγωνίζεται την Κίνα ως προς τη μεγαλύτερη κατανάλωση χρυσού, παρατηρείται έξαρση λαθρεμπορίου χρυσού ύστερα από την αύξηση των δασμών στις εισαγωγές, τρεις φορές αυτό τον χρόνο, με στόχο τη μείωση της ζήτησης του πολύτιμου αυτού μετάλλου, εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Το αεροσκάφος που ανήκε στην εταιρεία Jet Airways βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Καλκούτα χθες Τρίτη έχοντας επιστρέψει από την ανατολική πόλη Πάτνα και σε αυτό είχε επιβιβαστεί συνεργείο καθαρισμού. Προηγουμένως είχε πραγματοποιήσει διεθνείς πτήσεις.

Ο ανώτατος αξιωματούχος της τελωνειακής υπηρεσίας Ρ.Σ. Μίνα εκτίμησε ότι η αξία των ράβδων είναι περίπου 813.000 ευρώ. 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

H Ελένη Λουκά ...στον Guardian!

primalmatter2
Μέχρι και στον βρετανικό Guardian έφτασε η χάρη της Ελένης Λουκά, καθώς απεικονίζεται σε φωτογραφία ως...διαδηλώτρια ενάντια στα μέτρα λιτότητας!
Η λεζάντα γράφει : «Οι αστυνομικοί απομακρύνουν διαδηλώτρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών».

Ολόκληρο το κείμενο spirospero
Περισσότερα »

Σε δημοπρασία το μονοθέσιο του Σουμάχερ του 1994


Michael-SchumacherΣε δημοπρασία από τον οίκο «Bonhams» θα διατεθεί την 1η Δεκεμβρίου το μονοθέσιο που οδηγούσε στην Μπένετον ο Μίκαελ Σουμάχερ και με το οποίο ο Γερμανός κατέκτησε το 1994 τον πρώτο από τους επτά τίτλους οδηγών της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα.

Ο οίκος ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η B194 «προσφέρεται σε πλήρη κατάσταση λειτουργίας ύστερα από περισσότερα από δύο χρόνια επίπονης αποκατάστασης», μαζί με ανταλλακτικά και εξοπλισμό για τα πιτ. Ο λονδρέζικος οίκος δεν έδωσε κάποια εκτίμηση, ωστόσο ειδικοί πιστεύουν ότι το μονοθέσιο θα αλλάξει χέρια για περίπου ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η τιμή περιλαμβάνει και δοκιμή του αυτοκινήτου στην πίστα «Ascari Race Resort», στη Ρόντα της Ισπανίας, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή το μονοθέσιο.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ σημείωσε οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα του 1994, στο οποίο στέφθηκε για πρώτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής, συμπεριλαμβανομένου του γκραν πρι του Σαν Μαρίνο στην Ίμολα, στη διάρκεια του οποίου έχασε τη ζωή του ο Άιρτον Σένα.

Πηγή spirospero
Περισσότερα »