24 Ιουλ 2013

ΗΠΑ: Κάθε χρόνο πέφτουν τηλεοράσεις πάνω σε 12.000 παιδιάΣχεδόν 200.000 παιδιά στις ΗΠΑ τραυματίστηκαν τα τελευταία 20 χρόνια από τις τηλεοράσεις που έπεσαν πάνω τους.

Η πλειοψηφία των παιδιών που τραυματίστηκαν είναι κάτω των 5 ετών. Μεταξύ των πιο διαδεδομένων τραυματισμών είναι τα τραύματα στο κεφάλι και στο λαιμό, εγκεφαλικές διασείσεις.

Από το 1990 έως το 2011 τα ποσοστά των παιδικών τραυματισμών, σχετιζόμενων με τις τηλεοράσεις, έχουν διπλασιαστεί. Το 1990 στη χώρα είχαν σημειωθεί 5455 παρόμοιες περιπτώσεις, ενώ το 2011 – 12300.

Κατά τη περίοδο αυτή σημειώθηκαν 6 παιδικοί θάνατοι, συνδεόμενοι με την αιτία αυτή.


Πηγή greek.ruvr.ru
Περισσότερα »

Ο καιρός αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Πρόβλεψη καιρού για αύριο Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013


Πηγή okairos
Περισσότερα »

Απίστευτο: Διατίθεται στην αγορά μητρικό γάλα για κατανάλωση από ενήλικες!

Έναντι του διόλου ευκαταφρόνητου ποσού των 2.600$, εταιρία τροφίμων διαθέτει σε ενήλικες μητρικό γάλα.

«Οι ενήλικες πελάτες μας μπορούν να το πίνουν κατευθείαν από γυναίκες που θηλάζουν ή από μπουκάλι αντλίας θηλασμού, αν ντρέπονται» δηλώνει ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης εταιρίας.

Η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου και έχει δημιουργήσει σάλο καθώς είναι πολλοί εκείνοι που υποστηρίζουν πως είναι ντροπή ενήλικες να καταναλώνουν κάτι που απευθύνεται μόνο σε μωρά.

Η όλη ιστορία έχει αναστατώσει και ξεσηκώσει ακόμα και πανεπιστημιακούς οι οποίοι εκτός του ότι χαρακτηρίζουν ηλίθια μία τέτοια επιχειρηματική κίνηση, βρίσκουν ενοχλητικό κάποιοι να αντιμετωπίζουν τη γυναίκα σαν... αγελάδα!

Επιστήμονες μάλιστα, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν όλα τα παραπάνω, τονίζουν ότι η μητέρα φύση είναι σοφή και πως το μητρικό γάλα αφορά μόνο νεογέννητα και μωρά και όχι ενήλικες.

Μπορεί τα συστατικά του μητρικού γάλακτος, όπως τονίζουν, να είναι ζωτικής σημασίας για τα μωρά, όχι όμως και για τους ενήλικες οι οποίοι μπορούν να παίρνουν τα συστατικά που χρειάζονται με άλλες τροφές και όχι μέσω μητρικού γάλακτος.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Τα ερωτικά ταξίδια του μυαλού .....

...από την Αγγελική
Συγνώμη βρε Αγγελική μου, αλλά τι να της κάνω της κακούργας ; Αφού το βράδυ της ανεβαίνει η λίμπιντο και δεν μπορούμε 
να την ησυχάσουμε ! Κι είναι μόλις έξι μηνών, που να την αφήσω να ζευγαρώσει από τώρα. Για τέτοια είμαστε ;
Αν δεν καταλάβατε, η συζήτηση είναι με τη γειτόνισσα μου, που έχει μια πανέμορφη γατούλα που μπήκε στα «ντουζένια» της κι εδώ και μια βδομάδα, μας ξενυχτάει με τις ερωτικές της αναζητήσεις. Λετε τελικά να έχουν και οι γάτες ερωτικές φαντασιώσεις ;
Καλά, ας αφήσουμε την πλάκα κι ας έρθουμε στο προκείμενο. Η άνοιξη έχει κάνει για τα καλά αισθητή την παρουσία της και «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε», λίγο πολύ αυτή η αλλαγή μας ψιλοεπηρεάζει, νέες γυναίκες γαρ... !
Ασυνείδητα το μάτι μας - χωρίς να το θέλουμε - όλο και κάπου θα σκαλώνει...! Το μυαλό ενίοτε, μπορεί και να κάνει κανένα ταξιδάκι σε κάποια τρελή ερωτική φαντασίωση.
Τι είναι όμως πραγματικά η φαντασίωση και συγκεκριμένα η ερωτική φαντασίωση ;
Φαντασίωση είναι το δικαίωμα καθενός στην ερωτική απόλαυση μέσω τις φαντασίας!
Σεξουαλική φαντασίωση, είναι οι τρελές εικόνες και τα ερωτικά σενάρια με σεξουαλικό περιεχόμενο, τα οποία βλέπουμε και τα δημιουργούμε στο μυαλό μας και ο σκοπός τους είναι να μας αυξήσουν την σεξουαλική απόλαυση!
Άντε κορίτσια πάμε για το «με τους ωραιότερους άντρες των ονείρων μας, αλλά και πάλι μόνο στα όνειρα!!»
Ίσως το περιεχόμενο μιας ερωτικής σκηνής να είναι με την σεξουαλική άγνωστη κυρία της διπλανής πόρτας, ίσως  να είναι μία νύχτα πάθους με έναν ηθοποιό ή τον υδραυλικό που μας έφτιαξε το νεροχύτη.
Ίσως να είναι μία ερωτική φαντασίωση με τον ή τη σύζυγο μας ή με τον καλύτερο του φίλο. «Αχ και να έμπαινε ξαφνικά στην φαντασίωση ο καλός σου και να ανακάλυπτε με ποιον το κάνεις στην φαντασία σου …αχ τι θα γινόταν»
Τώρα για το πού θα τοποθετήσουμε (μέρος – τόπος – πράγμα) την ερωτική μας πράξη, είναι και αυτό δική μας επιλογή και γούστο...

Ίσως να είναι στο κρεβάτι μας, στην κουζίνα ένα ζεστό μεσημέρι, στο ασανσέρ του γραφείου, στο ιατρικό κρεβάτι, στο μπαλκόνι μετά από ένα καβγαδάκι, στο αυτοκίνητο με ανοιχτά τα παράθυρα στην ακροθαλασσιά, αδιαφορώντας για τους περαστικούς…..  ή βιαστικά στο στενό δοκιμαστήριο ενός  μεγάλου πολυκαταστήματος.
Όμως  το περιεχόμενο μιας αχαλίνωτης σεξουαλικής φαντασίωσης δεν έχει όρια, παρά μόνο αυτά που βάζουμε  εμείς με την απεριόριστη φαντασία μας.
Η φαντασία, είναι αυτό που μπορεί να φέρει την απόλαυση!
Για να μπορέσουμε  να νιώσουμε τη μέγιστη απόλαυση από τη σεξουαλική επαφή, χρειάζεται να γνωρίζουμε τόσο το σώμα μας, όσο και  το σώμα του συντρόφου μας.
Η ανατομία όμως από μόνη της δεν είναι αρκετή αν δεν έχουμε και τη γνώση για το τι πραγματικά μας αρέσει στον έρωτα. Θα πρέπει λοιπόν να καταφέρουμε να μάθουμε τα μυστικά τόσο του κορμιού μας όσο κι αυτά του συντρόφου μας !
«Ποιος ξέρει με πόσες με έχει απατήσει, ξανθές ή μελαχρινές…»
Το μόνο όριο λοιπόν  για μία φαντασίωση, είναι τα «θέλω» μας και τα «θέλω» του συντρόφου μας. Μόνο που αυτά τα «θέλω», θα πρέπει να είναι πραγματικά κοινά. 

Το περιεχόμενο των φαντασιώσεων - πολλές φορές - δεν αφορά μόνο τον ερωτικό μας σύντροφο αλλά και κάποιο άλλο πρόσωπο. (βλέπε Brad, βλέπε Kevin Costner, βλέπε George Clooney) Ο τελευταίος είναι και δική μου φαντασίωση, αλλά και στην φαντασίωση μου από μακριά τον κοιτώ, τι κακό και αυτό !!
 Άλλες φορές πάλι  μπορεί να φαντασιωνόμαστε μια ερωτική επαφή με περισσότερους από ένα σύντροφο ταυτόχρονα ή να περιλαμβάνει περίεργα παιχνίδια - όχι το ξύλο δεν το μπορώ, αλλά και τα πολλά άτομα με χαλάνε. Θα ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση αν μου ζητούσε ο καλός μου κάτι τέτοιο... Απαπα !!
Κι εάν εσύ που θες πολλούς, στην τελική δεν είσαι πώς να το πω…να βρε αδερφάκι μου .. να τους ικανοποίησης όλους, τότε σε λένε και ξενέρωτη ή ξενέρωτο !!
Κάτι το οποίο όμως αγνοούμε, όπως λένε και οι επιστήμονες, είναι ότι οι φαντασιώσεις δεν είναι πάντα τόσο ερεθιστικές όταν γίνονται πραγματικότητα και είναι προτιμότερο να μένουν κριμένες στο μυαλό μας.

Αχ, αυτή η φαντασία... Τώρα θυμήθηκα και ένα παλιό σουξέ που έλεγε «φαντασία μου πλανεύτρα, είσαι η πιο μεγάλη ψεύτρα» και ότι πολλές φορές μέσω αυτής «εκτονώνουμε» τα συναισθήματα μας για πρόσωπα ή καταστάσεις, οι οποίες αν γινόντουσαν στην πραγματικότητα, θα μπορούσαν ίσως να μας φέρουν σε δύσκολη θέση.
«Τι είπες; Θέλεις να το κάνεις στο μπαλκόνι ; Τρελάθηκες ρε γυναίκα ;»  Κι από μέσα του «Λες να βρήκε άλλον και να άλλαξε γούστα ;»
Η φαντασίωση είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει, για να ενισχύσει τη σεξουαλική του απόλαυση και η ανταλλαγή των σεξουαλικών φαντασιώσεων με το σύντροφο μας, μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια απόλαυσης και ηδονής… Εκείνος θέλει την Hale Berry κι εγώ - τα είπαμε – τον George Clooney. Άντε τώρα να τα βρούμε  και να συνδέσουμε τις φαντασιώσεις μας !

Το να εκφράζουμε τις ερωτικές φαντασιώσεις που αφορούν τον σύντροφό μας, βοηθά και εκείνον με τη σειρά του να νοιώσει ελεύθερος να μας μιλήσει για αυτές. Το ζευγάρι που μοιράζεται τις φαντασιώσεις του δεν θα έπρεπε να έχει λόγους να φοβάται η να ντρέπεται, για το πως θα αισθανθεί μετά από ένα τέτοιο ερωτικό παιχνίδι….
«Κι αν μετά από ένα τρελό τρίγωνο του αρέσει η άλλη ; Την πάτησες... Αντε τρέξε να τον μαζέψεις τώρα»
 Γιατί στον έρωτα, όλα είναι αποδεκτά ή περίπου όλα. Αφού φυσικά ότι γίνεται, έχει  τη συναίνεση και των δύο. Ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τις φαντασιώσεις είναι καταλυτικός για την σχέση μας και για το κρεβάτι μας.
Ο τρόπος, που θα εκμυστηρευτείς στο σύντροφό σου το ακριβό σου «ερωτικό μυστικό», είναι ουσιαστικός παράγοντας για την επιτυχία και την κοινή σας απόλαυση.
Όχι ξαφνικά, θέλω να ….. στο κήπο.
Σιγά - σιγά γίνετε η αγουρίδα μέλι, όπως λένε και οι παλαιοί.
Οι επιδράσεις των φαντασιώσεων στη σεξουαλική μας συμπεριφορά, μπορεί άλλοτε να είναι  θετικές και άλλοτε αρνητικές. Αν βέβαια είναι αρνητικές, τότε την έχασες την φαντασίωση.
Όταν  μοιράζεσαι τις φαντασιώσεις σου και εκείνος τις δίκες του μαζί σου, τότε το ζευγάρι γεύεται ακόμα μία μορφή ηδονής.
Από την άλλη αν ένα  άτομο αποφασίσει να κρατήσει για τον εαυτό του τις φαντασιώσεις του και παράλληλα έχει μία αρμονική σεξουαλική ζωή, τότε και σε αυτήν την περίπτωση η επίδραση είναι θετική… «Ας το κρατήσω για μένα καλύτερα, γιατί βλέπω να τον θίγει το θέμα του George»
Αν όμως η φαντασίωση  αντικαθιστά την σεξουαλική πράξη, με τη σεξουαλική φαντασίωση και τον μοναχικό αυνανισμό, τότε αρχίζεις να περνάς στο περιθώριο και στη ερωτική μοναξιά. Κι εδώ μοναξιά αμάν! Άλλο καλό τραγουδάκι θυμήθηκα. «Μόνο στα όνειρα μπορώ να σε αγγίξω» ή το άλλο που λεει «Μόνος μου το πέρασα και αυτό, με βαρύ τσιγάρο σέρτικο»
Όχι λοιπόν στην ερωτική μοναξιά, ναι στην ερωτική φαντασίωση που συμφωνούν και οι δυο. Όχι στην απομόνωση της φαντασίας, ναι στην επεξήγησή της στον σύντροφό μας. Όχι στα κρυμμένα όνειρα, ναι στην σωστή λειτουργία της φαντασίας !
Εμπρός κορίτσια ας βάλουμε την φαντασία ακόμη μια φορά να μας δείξει το σωστό κρεβάτι με τους σωστούς άντρες που δέχονται ότι και οι γυναίκες έχουν ερωτικές επιθυμίες και φαντασιώσεις!
Προσοχή όμως, πως και πότε θα τις μεταφέρετε, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτεθείτε ανεπανόρθωτα !!
ΥΓ: Και πάλι με διάθεση για σχολιασμό και πλακίτσα  από μένα για εσάς , που σας έχει επηρεάσει η άνοιξη και έχετε χάσει λίγο το ...μπούσουλα !!
Πηγή :fe-mail.
Περισσότερα »

Να τιμωρούνται εκ νόμου οι γονείς που εκθέτουν τα παιδιά τους στον ήλιο!


Τουλάχιστον αυτό ζητούν χιλιάδες ακτιβιστές ανά τον κόσμο, ειδικά τώρα που οι θερμοκρασίες του πλανήτη έχουν πάρει την ανηφόρα σε κάθε γωνιά της γης!

Όπως υποστηρίζουν, οι γονείς των παιδιών που παθαίνουν εγκαύματα από τον ήλιο θα πρέπει να τιμωρούνται από αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες για εγκληματική αμέλεια εις βάρος των τέκνων τους.

Οι ακτιβιστές επιμένουν ότι οι γονείς αυτοί απλά αδιαφορούν για τα παιδιά τους όταν αυτά καταλήγουν σε νοσοκομείο επειδή κάηκαν από τον ήλιο.

Οργανώσεις για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος θεωρούν απαράδεκτη τέτοιου είδους κακομεταχείριση των παιδιών από τους γονείς τους και γι' αυτό επιμένουν πως πρέπει αυτοί οι ανεύθυνοι γονείς να καταγγέλλονται αμέσως σε αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες.

Το πρόβλημα πλέον είναι πολύ έντονο καθώς όλο και περισσότερο αυξάνεται η θερμοκρασία της γης, άρα η ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ πιο βλαβερή και έντονη. Μάλιστα, γιατροί σε δημόσια νοσοκομεία, καταγγέλλουν καθημερινά εκατοντάδες περιστατικά με παιδιά που καίγονται σοβαρά από τον ήλιο, ακόμα και μωρά που είναι μόλις 4 εβδομάδων.

Οι ειδικοί, για ακόμα μία φορά προειδοποιούν πως η μη προστασία των παιδιών και η συνεχής έκθεσή τους στον ήλιο, μπορεί να αποβούν μοιραίες για εκείνα.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Οι κρεμαστοί κήποι των Εμιράτων

Το Al Ain είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αμπου Ντάμπι και η τέταρτη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Είναι γνωστή σαν η πόλη των κήπων εξαιτίας του πράσινου που κυριαρχεί στην πόλη αν και είναι χτισμένη σε ερημικό τοπίο.
Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδιαΠρόσφατα κατέκτησε ένα ακόμη ρεκόρ που επιβεβαιώνει τον τίτλο της. Το Al Ain Paradise είναι ένα πάρκο στην πόλη και κατέχει το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κήπο με κρεμαστά λουλούδια στον κόσμο.


Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια


Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδιαPerierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Perierga.gr - Ο μεγαλύτερος κήπος με κρεμαστά λουλούδια

Περισσότερα στην πηγή :perierga
Περισσότερα »

Τα 10 ερωτήματα ενός καθηγητή που παραμένουν επίκαιρα

Ο Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,
μας θέτει 10 ερωτήματα, που, καλό είναι, να μας προβληματίσουν,
σχετικά με τις σκοπιμότητες της παγκόσμιας οικονομίας και των κέντρων, που την ελέγχουν.

Διαβάστε τα ερωτήματα και θα σας απαντηθούν, αυτόματα, πολλές απορίες, άσχετα αν αυτές δεν απαντώνται από τους "αρμόδιους"....


Ερωτήματα, που δεν απαντώνται:

Ερώτημα 1.

Πώς γίνεται, ενώ το Λουξεμβούργο, η Αγγλία, η Ελβετία, το Βέλγιο, η Γαλλία, η Δανία και η Αυστρία έχουν ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ποσοστό χρέους, από εμάς, να ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ σώσιμο, αλλά, αντίθετα, να έρχονται να σώσουν εμάς;

Ερώτημα 2.  
Πώς γίνεται το Αφγανιστάν, με περίπου μισόν αιώνα συνεχείς πολέμους, να έχει χρέος, μόνο, το 23% του ΑΕΠ του, την στιγμή, που ξέρουμε, ότι ένας πόλεμος μερικών ημερών μπορεί να " ξετινάξει" μία χώρα;

Ερώτημα 3.  
Πώς γίνεται να χρωστάνε 29% του ΑΕΠ του το Κουβέιτ, 54% το Μπαχρέιν και 56% τα Αραβικά Εμιράτα, την στιγμή που είναι παγκόσμιοι προμηθευτές πετρελαίου;

Ερώτημα 4.  
Πώς γίνεται, στην Ελβετία, με χρέος 271% του ΑΕΠ της, μία απλή καθαρίστρια, σε νοσοκομείο (περίπου το 2000), να πληρώνεται με μηνιαίο μισθό 2000 ευρώ, όσα, δηλαδή, έπαιρνε, την ίδια στιγμή (στα βρώμικα καρβουνο-εργοστάσια της ΔΕΗ), ένας <<υψηλόμισθος>> τεχνικός, ανώτερης στάθμης εκπαιδεύσεως, εντεταγμένος στα υπερ- βαρέα/ανθυγιεινά και έχοντας 25 χρόνια προϋπηρεσίας;

Ερώτημα 5.  
Πώς γίνεται η Νορβηγία, με χρέος το 143% του ΑΕΠ της, να μην έχει πρόβλημα και να μην χρειάζεται σώσιμο ή περικοπές; 

Ένα πραγματικό παράδειγμα από εκεί: Γνωστός μου μετακόμισε, στην Νορβηγία, πριν δύο χρόνια. 

Προσέξτε, τώρα, τι <<έπαθε>> εκεί:
 

 α) Έπιασε δουλειά σε κουζίνα εστιατορίου σαν ανειδίκευτος και έπαιρνε μισθό 2.500 ευρώ τον μήνα!
 β) Μετά τρεις μήνες, στην δουλειά, δήλωσε, ότι ήταν <<ψυχικά κουρασμένος>> και του έδωσαν, αμέσως, άδεια 15 ημερών!
 γ) Με τις επιστροφές φόρων (κάτι σαν το δικό μας δώρο), πήγε, μαζί με την γυναίκα του, στο Θιβέτ, για διακοπές.
 δ) Τώρα, είναι άνεργος (με την δικαιολογία, ότι ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕ εκεί που δούλευε!) και, για δύο χρόνια, θα παίρνει 1700 ευρώ τον μήνα!

Ερώτημα 6.  
Γιατί οι παγκόσμιοι δανειστές δεν ανησυχούν μήπως χάσουν τα 13, 5 τρις, που χρωστάνε οι ΗΠΑ, τα 2 τρις, που χρωστάει το Λουξεμβούργο, τα 9 τρις, που χρωστάει η Αγγλία (κλπ, κλπ), αλλά ανησυχούν, για τα 500 δις, που χρωστάμε εμείς;

Ερώτημα 7.  
Πώς γίνεται και ολόκληρος ο πληθυσμός της γης χρωστάει το 98% των χρημάτων του;

Ερώτημα 8.
Ποιοι έχουν τόσα πολλά, ώστε να <<αντέχουν>> να δανείσουν τόσο πολύ χρήμα;


Ερώτημα 9.  
Πού τα βρήκαν τόσα χρήματα;

Ερώτημα 10.  
Γιατί τα χρήματά τους δεν συμμετέχουν στο ΑΕΠ της χώρας τους;

Τελικά, μήπως, τα στοιχεία αυτά δείχνουν, ότι η παγκόσμια οικονομία δεν είναι παρά μία τεράστια φούσκα, ενώ το χρήμα είναι ψεύτικο, τυπωμένο στα άδυτα των πολυεθνικών τραπεζών, μόνο και μόνο, για να επιτευχθεί ένας παγκόσμιος έλεγχος;

Καθηγητής Κ.Τοκμακίδης - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


Πηγή spirospero
Περισσότερα »

Στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής στο Ιράν


 
Είναι δύσκολο για τους Δυτικούς να δουν από κοντά τη ζωή στο Ιράν, ωστόσο οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτελούν το «όχημα» για μια εσωτερική ματιά στις ιδιωτικές ζωές των Ιρανών.

Ιρανοί φωτογράφοι κατέγραψαν στιγμιότυπα της ζωής των καθημερινών ανθρώπων, κάτι που οι ξένοι δύσκολα θα έβλεπαν.

Η εικόνα που έχει η Δύση για το Ιράν κυριαρχείται κατά βάση από την εικόνα που καλλιέργησε ο απερχόμενος πρόεδρος Μαχμούτ Αχμαντινετζάντ και την κόντρα για τα πυρηνικά. 

Οι φωτογραφίες 15 Ιρανών φωτογράφων δείχνουν τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους και ορισμένες επιλογές στα όρια του ισλαμικού νόμου. Μπορεί η εφαρμογή του να είναι αυστηρή αλλά μέσα στο σπίτι τους αρκετοί Ιρανοί προτιμούν να χαλαρώνουν τους κανόνες. 

Οι άνδρες, για παράδειγμα, πρέπει να φορούν μακριά παντελόνια και μακρυμάνικα πουκάμισα και δεν επιτρέπεται να καταναλώνουν αλκοόλ, ωστόσο οι φωτογραφίες δείχνουν πως στην ιδιωτική τους ζωή κάνουν και πιο «δυτικές» επιλογές. 

Οι κανόνες είναι ακόμα πιο αυστηροί για τις γυναίκες: στους δημόσιους χώρους πρέπει να έχουν καλυμμένο το κεφάλι τους και τα πόδια τους και να φορούν ρούχα με μακρύ μανίκι που να φτάνουν στο μηρό.
Το καλοκαίρι που η ζέστη δυσκολεύει την τήρηση του ισλαμικού «dress code», η θρησκευτική αστυνομία βγαίνει στο δρόμο και αγρυπνά για «ακατάλληλα» ντυσίματα ή χτενίσματα. 

Τα γυναικεία περιοδικά, η δυτική μουσική και ο δυτικός κινηματογράφος θεωρούνται παράνομα. Επίσης απαγορεύονται DVD με σεξουαλικές επαφές.
Ωστόσο ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Χασάν Ρουάνι έχει δείξει πως ακολουθεί μία πιο διαλλακτική «γραμμή» ως προς τη διαδικτυακή λογοκρισία και τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα. 

Λέει πως οι ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ιρανών αγνοήθηκαν την 8ετία του Αχμαντινετζάντ και τα λόγια του αυτά ερμηνεύτηκαν ως ένδειξη πως η χώρα μπορεί να κάνει περισσότερα βήματα προς την ελευθερία τα επόμενα χρόνια. 

Δείτε τις φωτογραφίεςΗ Zohreh στο σαλόνι ομορφιάς που διατηρεί, με πελάτισσές της. Μόλις βγουν από το χώρο θα πρέπει να καλύψουν το κεφάλι και τα χέρια τους.Η Zohreh περιμένει τους φίλους της. Τα ποτά δεν περιέχουν αλκοόλ.Η Yasmin χορεύει κρατώντας ένα απαγορευμένο ποτό- με αλκοόλ.Οι Saghi και Barbod απολαμβάνουν τη μουσική και το χορό αν και η δυτική ποπ μουσική δεν είναι ευπρόσδεκτη στη χώρα.Οι έφηβες Yasmin και Negar καπνίζουν και σερφάρουν στο FacebookΗ Zohreh χαλαρώνει φορώντας σορτς. Κάποιες φορές τους καλοκαιρινούς μήνες ο ισλαμικός ενδυματολογικός κώδικας πέφτει πολύ βαρύς.Ο 25χρονος Amir καπνίζει στο σαλόνι του. Βλέπει τηλεόραση αλλά τα δορυφορικά κανάλια απαγορεύονται.Η Yasmin στο δωμάτιό της, περιτριγυρισμένη από προϊόντα μακιγιάζ και δυτικά αξεσουάρ.Ο 26χρονος Mojtaba χαλαρώνει στο διαμέρισμά του. Για να βγει έξω θα πρέπει να αλλάξει ρούχα.Η Zohreh κοιτάζει ένα κατάλογο με βαφές μαλλιών. Τα γυναικεία περιοδικά απαγορεύονται.


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Ινδία: Πληρώνουν τους νιόπαντρους για να μην κάνουν παιδιά!

Η Ινδία έχει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την Κίνα και το εντελώς αντίθετο με τη Ρωσία, σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό της.

Ευτυχώς, δεν ακολουθεί την... ντροπή της Κίνας με την πολιτική του ενός παιδιού, όμως έχει εφεύρει άλλον τρόπο ώστε να πείσει τους νέους ανθρώπους να καθυστερούν την απόκτηση παιδιών.

Τι κάνει η κυβέρνηση; Προσφέρει ένα ποσό, ύψους 5000 ρουπιών (περίπου 106$) στα νιόπαντρα ζευγάρια για να περιμένουν τουλάχιστον 2 χρόνια μέχρι να φέρουν στον κόσμο το πρώτο τους παιδί.

Και μέσα στη φτώχεια τους, οι περισσότεροι Ινδοί το δέχονται καθώς το παραπάνω ποσό δεν είναι καθόλου μικρό για τα δεδομένα της χώρας.


Πηγή: mothersblog
Περισσότερα »

Άλλαξαν φύλο κι έγιναν ζευγάρι

 
Στη φωτογραφία υπάρχει ένα αγόρι κι ένα κορίτσι. Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι μοιρασμένοι οι ρόλοι. Γιατί ο Arin γεννήθηκε κορίτσι και τον έλεγαν Emerald και η Katie γεννήθηκε αγόρι και την έλεγαν Luke. 

Ο 17χρονος Arin και η 19χρονη Katie από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ έχουν και οι δύο υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και πλέον απολαμβάνουν τη ζωή στα σώματα που πάντα ονειρεύονταν. 

Πριν από ένα χρόνο η Katie έκανε αλλαγή φύλου χάρη στην απίστευτη δωρεά ύψους 35.000 δολαρίων από ανώνυμο δότη ο οποίος διάβασε την ιστορία της σε τοπική εφημερίδα. 

Ο Arin έκανε επέμβαση για να αφαιρέσει το στήθος του και έχει πλέον το ανδρικό σώμα που ονειρευόταν. Πριν την εγχείρηση αυτή «φασκιωνόταν» για να κρύψει το θηλυκό κορμί του και φυσικά δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει χωρίς μπλούζα. 

«Μπορώ πλέον να είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μισούσα το στήθος μου, πάντα ένιωθα πως δεν ήταν δικό μου, τώρα επιτέλους νιώθω άνετα μέσα στο σώμα μου», δηλώνει. 

«Η οικογένειά μου με εξέπληξε με την υποστήριξή της. Είμαι πολύ τυχερός που έχω τους δικούς μου και την Katie να με στηρίζουν», προσθέτει.

Η Katie και ο Arin γνωρίστηκαν πριν από περίπου δύο χρόνια σε μία ομάδα υποστήριξης διεμφυλικών εφήβων και ήρθαν ο ένας κοντά στον άλλο μέσω των κοινών τους εμπειριών. 

«Για μένα ο Arin είναι απλά ο Arin, πάντα μου φαινόταν άνδρας. Αλλά μετά την επέμβαση έχει περισσότερη αυτοπεποίθηση και νιώθει πιο άνετα με τον εαυτό του», λέει η Katie στη Daily Mail.
«Με τη δική μου εμπειρία καταλαβαίνω τον Arin καλύτερα από τον καθένα, πόσο καλά και πόσο πλήρης νιώθει», προσθέτει. 

Στο μέλλον ο Arin δεν αποκλείει να υποβληθεί σε επέμβαση και στα γεννητικά όργανα αλλά αυτό μπορεί να είναι περίπλοκο και προς το παρόν απολαμβάνει το νέο του σώμα.
Οι οικογένειες και των δύο στηρίζουν τη σχέση τους. «Βλέποντας την Katie να κάνει την επέμβαση ήταν βοηθητικό για τον Arin», λέει η μητέρα του.
Ωστόσο τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα για τα παιδιά. Δέχθηκαν δυσβάσταχτα σχόλια για τις επιλογές τους, έχασαν φίλους, ο Arin άλλαξε και σχολείο.
«Έχασα μία από τις καλύτερές μου φίλες κατά τη διάρκεια της αλλαγής μου» αφηγείται ο Arin. «Πηγαίναμε μαζί διακοπές κι είμαστε σαν αδελφές. Στην αρχή χάθηκε από τη ζωή μου αλλά μετά επέστρεψε. Είχα την ευκαιρία να της δείξω πως είμαι το ίδιο άτομο, απλώς δείχνω διαφορετικά. Έμαθα πως οι άνθρωποι που σε αγαπούν πραγματικά μπορεί να χρειαστούν το χρόνο τους αλλά σίγουρα θα ξαναέρθουν σε σένα».
Τα δύο τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα και για τις οικογένειές τους που έχασαν ένα γιο και μία κόρη αλλά και αρκετούς δικούς τους φίλους.
«Υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους δεν έχουμε πια επαφές. Ξέρω πως με αμφισβητούν ως γονιό, δεν νιώθουν άνετα με όλο αυτό. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το φύλο του παιδιού τους. Αλλά κοιτώντας παλιά φωτογραφικά άλμπουμ συνειδητοποιείς πως τα μωρά σου μεγαλώνουν. Κι εμείς τους είδαμε να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται σε κάποιον άλλον. Είτε έχουν το ίδιο φύλο είτε όχι, γίνονται ανεξάρτητοι», τόνισε η μητέρα του Arin. 
Πηγή newsbeastΠερισσότερα »

Το αγόρι με την «ουρά»

Πολλοί προσκυνητές καταφτάνουν στο ναό του 12χρονου Arshid Ali Khan στην Ινδία. Συχνά αφήνουν χρήματα ή δώρα ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ευλογία του. 

Ο 12χρονος, που ζει με τους παππούδες του, έχει ένα μόρφωμα σαν ουρά στο κάτω μέρος της πλάτης του και πιστεύεται πως είναι μετενσάρκωση του ινδουιστικού θεού Hanuman. 

Οι γιατροί λένε πως έχει δισχιδή ράχη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Sun».

Ο ίδιος ο Balaji, πάντως, όπως τον αποκαλούν οι προσκυνητές, έχει εξοικειωθεί με την «ουρά» του. «Αγαπώ την ουρά μου. Είναι ένα δώρο από το θεό. 

Είναι κάτι ασυνήθιστο αλλά οι άνθρωποι με σέβονται και υποκλίνονται μπροστά μου χάρη σε αυτήν. Νιώθω ξεχωριστός», δήλωσε.

 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

VIDEO: Το νέο Opel Adam τα βάζει με... παρκουρίστεςΜια... μονομαχία με το νέο μικρό της Opel, Adam και την ομάδα Athens Parkour Classes!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά Opel Adam Slam 1,4
Κυβισμός: 1.398 cc
Ιπποδύναμη: 100 hp / 6000 rpm
Επιτάχυνση 0-100: 11,5 sec
Μέγιστη ταχύτητα: 185 km/h
Κιβώτιο: 5τάχυτο μηχανικό


Κατάναλωση
Κύκλος πόλης: 6,6 lt/100km
Κύκλος εκτός πόλης: 4,2 lt/100km
Συνδιασμένος κύκλος: 5,1 lt/100km
Εκπομπές CO2: 119 g/kmΠερισσότερα »

Sport24 app: Η απόλυτη Ελληνική αθλητική εφαρμογή

Διαθέσιμη είναι εδώ και λίγες ημέρες η νέα εφαρμογή του Sport24.gr για Android και iOS συσκευές.


Η εφαρμογή Sport24 ξεφεύγει από την πεπατημένη υλοποίηση του application-RSS reader προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά όπως Push notifications για ειδήσεις, γκολ & αποτελέσματα που αφορούν την αγαπημένη σου ομάδα, Match Center με λεπτό-προς-λεπτό αναμετάδοση των σημαντικότερων αγώνων, πρωτοσέλιδα εφημερίδων σε υψηλή ανάλυση, αναλυτικό πρόγραμμα τηλεόρασης με αθλητικά γεγονότα και φυσικά την ροή ειδήσεων του Sport24.gr.

Αναλυτικότερα:

  • Πρωτοποριακή υπηρεσία push notifications για να λαμβάνεις ειδοποίηση σε όλα τα τελευταία νέα καθώς και σε όλα τα γκολ & αποτελέσματα των ομάδων που σε ενδιαφέρουν.
  • Match Center με λεπτό-προς-λεπτό αναμετάδοση όλων των σημαντικών αγώνων σε όλα τα αθλήματα, σε εύχρηστη μορφή.
  • Δυνατότητα επιλογής “Η Ομάδα Μου” ώστε να έχεις άμεση πρόσβαση στις ειδήσεις ομάδας που σε ενδιαφέρει.
  • Πρωτοσέλιδα εφημερίδων & εξώφυλλα ξένων αθλητικών περιοδικών σε υψηλή ανάλυση.
  • Επισκόπηση των χρηματιστηριακών αγορών με πρόσβαση σε τιμές μετοχών, δείκτες και ισοτιμίες νομισμάτων.
  • Αρχική σελίδα με τη βασική ειδησεογραφία έτσι όπως τη διαμορφώνουν οι αρχισυντάκτες του site και σελίδα ροής ειδήσεων με όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται στη web σελίδα του SPORT 24.
  • Χρήση “native” λειτουργιών της συσκευής όπως το “swipe” για μετάβαση σε επόμενο/προηγούμενο άρθρο. Ισχύει και για τα πρωτοσέλιδα και για τα live αγώνων.
sport24_android_app

Η εφαρμογή του Sport24 διατίθεται χωρίς χρέωση από το Google Play και το App store.

Sport24 [Google Play Link]
App Store [iTunes Link]


Πηγή techgear
Περισσότερα »

Έξυπνοι τρόποι για να ρίξετε τη χοληστερίνη.


Ποιοι οι έξυπνοι τρόποι για να ρίξετε τη χοληστερίνη του οργανισμού όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά όρια;

trofimaΌσο πολύτιμη είναι η χοληστερίνη για τον οργανισμό όταν βρίσκεται σε φυσιολογικά όρια, τόσο επιζήμια γίνεται όταν τα επίπεδά της αυξάνονται πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια.
Μάθετε τι μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε την υγεία της καρδιάς σας.
- Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή, εμπλουτισμένη με φρούτα, λαχανικά, ξηρούς καρπούς, δημητριακά ολικής αλέσεως, σαλάτες, ελαιόλαδο, ψητά ψάρια (σολομός και σκουμπρί με τα απαραίτητα λιπαρά οξέα).
Περιορίστε την κατανάλωση τροφών όπως το κόκκινο κρέας, τα αλλαντικά (προτιμήστε κοτόπουλο, γαλοπούλα, αλλαντικά χαμηλά σε λιπαρά) καθώς και τα γλυκά που περιέχουν κρέμα γάλακτος, βούτυρο, σαντιγί.
- Αποφύγετε τις «διατροφικές βόμβες» κορεσμένων λιπαρών και χοληστερίνης. Ιδού μερικές: πλήρες γάλα και πλήρες γιαούρτι, παχιά τυριά, βούτυρο, κρέμα γάλακτος. Μειώστε την κατανάλωση σε κόκκινα κρέατα, όπως μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, καθώς επίσης και εντόσθια, όπως συκώτι, μυαλά κλπ.
Καλό είναι να ελέγχετε την κατανάλωση θαλασσινών, με την επιφύλαξη, ότι περιέχουν ωφέλιμα, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που μπορούν τελικά να συμβάλουν στον καλύτερο έλεγχο της χοληστερίνης.
- Μαγειρέψτε υγιεινά. Όσο σημαντική είναι η μείωση των λιπαρών τροφών, άλλο τόσο σημαντική είναι και η παρασκευή τους.
Αφαιρέστε το ορατό λίπος από το κρέας, (έχει διαπιστωθεί από έρευνες ότι μπορεί να χάσει έως και το 43% της χοληστερίνης του και το 12-87% του κορεσμένου λίπους του), περιορίστε το τηγάνισμα και προτιμήστε το βράσιμο στον ατμό ή το ψήσιμο στο φούρνο.
- Μείνετε στο βάρος σας. Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος στα φυσιολογικά του επίπεδα, αναλογικά με το ύψος σας. Το υπερβολικό βάρος αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.
- Κρατάτε… αναλογίες. Προσπαθήστε να διατηρείτε τις διαστάσεις της μέσης σας στις εξής αναλογίες: 94 εκατοστά για τους άντρες και 80 εκατοστά για τις γυναίκες
- Γυμναστείτε. Εντάξτε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα την αγαπημένη σας σωματική δραστηριότητα. Προσπαθήστε να γυμνάζεστε έστω 20 λεπτά την ημέρα, 4 με 5 φορές την εβδομάδα.
- Κόψτε το κάπνισμα.
Τα εμφράγματα στην Ελλάδα έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια και στα δυο φύλα και ο σημαντικότερος παράγοντας κινδύνου γι’ αυτά είναι η υψηλή χοληστερίνη, η οποία απειλεί εξίσου και τα δύο φύλα, σε αντίθεση με ό,τι πιστευόταν παλαιότερα.
Περισσότερα »

1 στα 3 παιδιά στη Βρετανία ζουν σε συνθήκες φτώχειας

 
Το βασιλικό μωρό είναι απλά ένα από τα περίπου 2.000 παιδιά που γεννιούνται κάθε μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει μία ζωή που τα υπόλοιπα παιδιά με τα οποία θα μοιράζεται στο εξής την ίδια ημερομηνία γέννησης μπορούν μόνο να φανταστούν.

Με αυτό τον τρόπο σχολιάζει η βρετανική Independent τον ερχομό του νέου πρίγκιπα που γεννήθηκε προχθες, 22 Ιουλίου. Επικαλούμενη δε, τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας, αναφέρει πως ένα στα τέσσερα παιδιά θα ζήσει μέχρι τα 100, αφού η μέση διάρκεια ζωής εκείνων που γεννήθηκαν το 2009 είναι τα 78,7 χρόνια για τα αγόρια και τα 82,6 για τα κορίτσια. 

Σχολιάζει, επίσης, τα ιδιαίτερα ανησυχητικά στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ένα στα τρία παιδιά στη Βρετανία (δηλαδή 4 εκατομμύρια παιδιά) ζουν σε συνθήκες φτώχειας, ποσοστό που είναι ένα από τα υψηλότερα στον βιομηχανικό κόσμο. 


Πηγή newsbeast
Περισσότερα »

Το ισπανικό… στρουμφοχωριό!

 
Το 2011 η πόλη Juzcar βάφτηκε γαλάζια για χάρη της ταινίας «Τα στρουμφάκια». Με πληθυσμό μικρότερο των 250 κατοίκων, η πόλη είχε επιλεγεί από τη Sony Pictures για να φιλοξενήσει εκδήλωση για την προώθηση της ταινίας. Όλα τα κτήρια της Juzcar βάφτηκαν τότε γαλάζια, συμπεριλαμβανομένης της εκκλησίας και του δημαρχείου. 

Μετά την εκδήλωση, η Sony ανέλαβε να ξαναβάψει την πόλη άσπρη, αλλά οι κάτοικοι αποφάσισαν να διατηρήσουν το γαλάζιο χρώμα καθώς είχε για εκείνους οικονομικό όφελος από τον τουρισμό!
«Υπολογίζουμε πως μας επισκέφθηκαν περίπου 210.000 τουρίστες πριν από δύο χρόνια και εξακολουθεί να υπάρχει τουριστική κίνηση», δήλωσε στο Reuters ο δήμαρχος της πόλης David Fernandez.

Ο τουρισμός είναι μία από τις ελπίδες της χώρας που βιώνει τις συνέπειες της ύφεσης και της ανεργίας.
Η Juzcar βρίσκεται χαμένη μέσα στα δάση στην Ανδαλουσία. 

Δείτε τις φωτογραφίες

 
 
Πηγή newsbeast
Περισσότερα »