23 Νοε 2014

Ανέκδοτα με πολύ γέλιο !!!
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 23 Νοεμβρίου 2014ΑΜΦΙΛΟΧΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ, ΙΣΧΥΡΙΩΝ, ΕΛΕΝΟΣ, ΣΙΣΙΝΙΟΣ, ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΜΗΤΡΟΦΑΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΟΛΟΥΜΠΑΝΟΥΣ

Νηστεία - Επιτρέπεται το ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Αμφιλόχιος (1) Επίσκοπος Ικονίου
Άγιος Γρηγόριος (2) επίσκοπος Ακραγαντίνων
Όσιος Ισχυρίων ο Επίσκοπος
Άγιος Ελένος επίσκοπος Ταρσού
Όσιος Σισίνιος ο Ομολογητής
Διήγηση οπτασίας κάποιου Ιωάννη
Άγιος Διονύσιος Α' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης
Άγιος Μητροφάνης πρώτος επίσκοπος Βορονεζίας
Άγιος Αλέξανδρος «Νιέφσκι»
Άγιος Columbanus απόστολος της Γαλλίας
Άγιος Deiniol
Σύναξη των Αχαιών Αγίων

(1)Ο άγιος Αμφιλόχιος γεννήθηκε στην Καππαδοκία και έζησε επί εποχής τριών  αυτοκρατόρων. Του  Ουαλεντιανου Α`,  του Ουαλέντου  και του Θεοδοσίου Α` του Μεγάλου.  Χειροτονήθηκε επίσκοπος Ικονίου το έτος 344μ.χ., και υπήρξε ένας από τους πατέρες που συγκρότησαν την Β` Οικουμενική Σύνοδο, το 381μ.χ. στην Κωνσταντινούπολη, η οποία καταδίκασε τις παραπάνω κακοδοξίες. Ο ίδιος ο άγιος αγωνίστηκε σκληρά  για την υπεράσπιση της Ορθοδοξίας.  Κοιμήθηκε ειρηνικά το 394μ.χ.

 (2 )Ο Άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε στον Ακράγαντα της Σικελίας από γονείς ευσεβείς χριστιανούς τον Χαρίτωνα και τη Θεοδότη.  Αυτοκράτορας τότε ήταν ο Ιουστινιανός ο Β` του Ρινότμητου,. Πήρε το αξίωμα του αναγνώστη από τον επίσκοπο Ποταμίωνα, ενώ χειροτονήθηκε διάκονος από τον επίσκοπο Μακάριο στα Ιεροσόλυμα. Αργότερα. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στον Ακράγαντα αλλά απομακρύνθηκε λόγω των συκοφαντιών δύο ανάξιων κληρικών, αλλά ερκετά χρόνια αργότερα επανήλθε στο αξίωμά του δικαιωμένος και απεβίωσε ειρηνικά σε βαθύ γήρας.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 23 Νοεμβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »