Υλικά για 2 τεμάχια Παντεσπάνι 30cm
50 γρ αλεύρι φαρίνα
8 ασπράδια αυγών
200 γρ ζάχαρη άχνη
250 γρ αμυγδάλα ξεφλουδισμένα
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Βάζουμε μέσα στο multi τα αμύγδαλα και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν "αλεύρι".
Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών (θα χρησιμοποιήσουμε μόνο τα ασπράδια).
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Μέσα στον κάδο που χτύπησαμε τα ασπράδια μας, θα προσθέσουμε το αλεύρι και τα αμύγδαλα και θα ανακατέψουμε απαλά με μία μαρίζ για να μη χαθεί ο όγκος.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη βουτυρώνουμε δύο ταψάκια ή καλύτερα θα είναι να κάνουμε χρήση αντικολλητικου χαρτιού και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου το καθένα.
Για να τα χρησιμοποιήσουμε σε τούρτα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν κρυώσει.
Καλή Επιτυχία !
Σίσσυ Μ.