27 Φεβ 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ :Αδαμ & Ευα !Γιατί ο Θεός έπλασε

πρώτα τον άνδρα και 
μετά τη γυναίκα;

Απάντηση :    

Για να προλάβει ο καημένος να πει… καμιά κουβέντα!
Περισσότερα »

Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφερομένων για την παροχή υπηρεσιών για τη «Συντήρηση ανελκυστήρων δημοτικών κτιρίων (2015)»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να προβεί στην ανάθεση παροχής υπηρεσιών για τη «Συντήρηση ανελκυστήρων δημοτικών κτιρίων (2015)» (Κ.Α. 30.7331.06 – εγκεκρ. πίστωση 4.000€ για το 2015 από ΔΠ και προϋπολογισμού μελέτης 3.999,52€), καλεί όσους ενδιαφέρονται και έχουν το δικαίωμα από το νόμο (ΚΥΑ Φ.Α./9.2/ΟΙΚ.28425/22-12-2008), να καταθέσουν φωτοτυπία της άδειας συντήρησης ανελκυστήρων και κλειστή οικονομική προσφορά έως και την Πέμπτη 05.03.2015, στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου – Διοικητήριο, Ψαρών 15. 

Περισσότερες πληροφορίες στον κ. Θεοφύλακτο Κουφοσωτήρη, Διοικητήριο, γραφείο 116, τηλ. 2721361765).  Τεχνική περιγραφή – προδιαγραφές και έντυπο οικονομικής προσφοράς μπορείτε να δείτε στη συνημμένη μελέτη.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Με δύο συναυλίες κλείνει το «Χειμωνιάτικο Ταξίδι» του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Ολοκληρώνεται ο κύκλος συναυλιών μουσικής δωματίου «Χειμωνιάτικο Ταξίδι», που οργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο, με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των Σπουδαστών των Σχολών της «Φάρις». 
Η ολοκλήρωση του κύκλου αυτού θα πραγματοποιηθεί με διήμερο αφιέρωμα σε έργα Γάλλων συνθετών 
• το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19.00 για όμποε (Σπύρος Κοντός) και πιάνο (Λητώ Θώμου) και 
 
• την Κυριακή 1η Μαρτίου, στις 19.00, για φλάουτο(α) και πιάνο (ή και χωρίς!) με τη Βίκη Βασιλειάδη και τους απόφοιτους της τάξης φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας Λυδία Άιζενμπαχ, Λουκά Λυμπερόπουλο και Νατάσα Μπακέα. Στο πιάνο η Μαρία Παπαπετροπούλου. 
 
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και για τις δύο συναυλίες, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. 
 
Δείτε τα βιογραφικά των καλλιτεχνών, καθώς και το πρόγραμμα των συναυλιών: https://www.facebook.com/events/906103649429175
Kontos-Thomou.jpgloukas-Lymperopoulos.jpglydia-Eisenbach.jpgMaria-Papapetropoulou.jpgNatassa-Mpakea.jpgVickie_Vassileiadi.jpg
xeimwniatiko-taksidi.jpg πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Ανακοίνωση πρόσκλησης ενδιαφερομένων για την παροχή υπηρεσίας Τεχνικού Συμβούλου για τη σύνταξη φακέλου υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA του έργου: «Αναβάθμιση οδοφωτισμού Δήμου Καλαμάτας»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκειμένου να προβεί στην ανάθεση παροχής υπηρεσίας Τεχνικού Συμβούλου για τη σύνταξη φακέλου υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση μέσω της πρωτοβουλίας JESSICA του έργου: «Αναβάθμιση οδοφωτισμού Δήμου Καλαμάτας» (Κ.Α. 30.7412.05 – εγκεκρ. πίστωση 20.000€ για το 2015 από ΣΑΤΑ και προϋπολογισμού μελέτης 20.000€), καλεί όσους ενδιαφέρονται και έχουν το δικαίωμα από το νόμο, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά (όπως αυτά αναφέρονται στη συνημμένη μελέτη) και σφραγισμένη οικονομική προσφορά έως και την Πέμπτη 05.03.2015, στο πρωτόκολλο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου – Διοικητήριο, Ψαρών 15. Περισσότερες πληροφορίες στους κ. Θεοφύλακτο Κουφοσωτήρη και Γεώργιο Ξηρόγιαννη, Διοικητήριο, γραφεία 116 και 132, τηλ. 2721361765 και 2721361831).  Τεχνική περιγραφή – προδιαγραφές και έντυπο οικονομικής προσφοράς μπορείτε να δείτε στη συνημμένη μελέτη.  

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα Α' Χαιρετισμοί, Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015 (Κινητή Εορτή)


ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ, ΓΕΛΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΘΑΛΛΕΛΑΙΟΣ, ΝΗΣΙΟΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ, ΗΛΙΑΣ, ΤΙΜΟΘΕΟΣ, ΑΒΟΥΔΑΝΤΙΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΝΤΙΓΟΝΟΣ, ΚΑΛΑΝΟΣ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΣΕΒΗΡΙΑΝΟΣ, ΤΙΤΙΑΝΟΣ, ΦΟΥΡΤΟΥΝΑΤΟΣ, ΛΕΑΝΔΡΟΣ, ΤΙΤΟΣ, ΡΑΦΑΗΛ, ΦΩΤΙΟΣ
Νηστεία - Α' Χαιρετισμοί*

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

 Όσιος Προκόπιος (1) ο Δεκαπολίτης ο Ομολογητής
Άγιος Γελάσιος ο μίμος
 Όσιος Στέφανος
Όσιος Θαλλελαίος
Άγιος Νήσιος
Όσιοι Ασκληπιός (2) και Ιάκωβος
Άγιος Ηλίας ο Νεομάρτυρας ὁ ἐκ Τραπεζοῦντος
Όσιος Τιμόθεος ὁ ἐν Καισαρείᾳ
Άγιοι Αβουδάντιος, Αλέξανδρος, Αντίγονος, Καλανός, Ιανουάριος, Μακάριος,
Σεβηριανός, Τιτιανός και Φουρτουνάτος
Άγιος Λέανδρος Επίσκοπος Σεβίλλης
Όσιος Τίτος ο στρατιώτης
Όσιος Ραφαήλ Επίσκοπος Μπρούκλυν
Όσιος Τίτος ο Πρεσβύτερος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου
 Όσιος Φώτιος εκ Ρωσίας

* Χαιρετισμοί

Τις πρώτες 5 εβδομάδες της Μεγάλης Σαρακοστής η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, ψάλλει τους Χαιρετισμούς (κάθε Παρασκευή βράδυ.

Έτσι χωρίζουμε τους Χαιρετισμούς σε 4 κομμάτια, τα οποία λέγονται «4 στάσεις» και λέμε από ένα κομάτι κάθε Παρασκευή των χαιρετισμών, ενώ την 5η Παρασκευή λέγεται ολόκληρο το έργο.

(1) Ο Όσιος Προκόπιος ο Δεκαπολίτης έζησε  τον 8ο μ.Χ. αιώνα όταν αυτοκράτορας ήταν ο  Λέων ο Γ΄ ο Ίσαυρος  (717-741 μ.Χ.) ). Από μικρή ηλικία αφοσιώθηκε στον ασκητικό βίο αλλά η πνευματική του γενναιότητα δεν του επέτρεπε να μένει μέσα στην ασφάλεια της σκήτης του και έτσι αποφάσισε να βγεί και να αγωνισθεί με ζήλο και παρρησία τις χριστιανικές αξίες.
Διακρίθηκε στον αγώνα κατά των Μονοφυσιτών καθώς και κατά των εικονομάχων.  Όμως Ο Λέων ο Ίσαυρος ήταν εικονομάχος και έτσι διέταξε την σύλληψη του Προκόπιου και τον βασανισμό του.  Δεν είναι γνωστό αν πέθανε κατά την διάρκεια του βασανισμού του γιατί ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι απεβίωσε λίγο μετά την αποφυλάκισή του.

(2) Οι Όσιοι Ασκληπιός και Ιάκωβος ήταν ασκητές  και για τον βίο τους μάθαμε από τον επίσκοπο Κύρου Θεοδώρητου. Μας πληροφορεί λοιπόν ότι και οι δύο ήταν αφοσιωμένοι στον ασκητικό βίο και συγκεκριμένα σε ερήμους της Συρίας. Ο  Ασκληπιός ήταν μαθητής του Αγίου Πολυχρονίου (βλ. 23 Φεβρουαρίου) που διακόνησε τον Όσιο Ζεβινά και  στην αρχή ασκήτευε και ο Ασκληπιός σε ένα κοινόβιο αλλά με την σύμφωνη γνώμη του ηγουμένου έφυγε και απομονώθηκε σε ένα κοντινό ερημητήριο.
Η Ιστορία του Ιάκωβου  ήταν περισσότερο ασκητική, δεδομένου ότι ήταν τόσο πολύ αφοσιωμένος στον ασκητικό βίο, που κλείστηκε σε μια σκήτη  κοντά στο χωριό Νιμουζά,  ζούσε χωρίς φως και ποτέ δεν το είδε άνθρωπος ούτε καν όταν έφτασε στα 90 του χρόνια. Πάντα συνομιλούσε μαζί τους με ένα παραπέτασμα ανάμεσα σε αυτόν και τους συνομιλητές του. Κοιμήθηκαν και οι δύο ειρηνικά.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 27 Φεβρουαρίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :


Περισσότερα »

διαγωνισμός για την ανάξειξη αναδόχου «ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ (2015)».

Ο Δήμος Καλαμάτας διενεργεί, σύμφωνα με την υπ. αρ. 78 /2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, πρόχειρο ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή, για την ανάδειξη αναδόχου παροχής υπηρεσιών «ΚΛΑΔΕΜΑΤΑ ΔΕΝΔΡΟΣΤΟΙΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΣΕΙΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ (2015)», με προϋπολογισμό με τον Φ.Π.Α.: 59.989,56 €. 
 
Ο διαγωνισμός γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 157 του Ν.4281/2014,του Ν. 3463/06, του Π.Δ. 28/80, την Υπ. Απ. 11389/93 (ΕΚΠΟΤΑ), του Π.Δ. 18/00, του Ν. 2286/95, το Π.Δ. 346/98, το Ν. 3548/2007 όπως τροποποιήθηκε από τον Ν. 3801/2009 καθώς και το Π.Δ. 60/07 όπως αυτά ισχύουν κατά την ημερομηνία της δημοπράτησης..

Το αντικείμενο των εργασιών αφορά στο κλάδεμα μεγάλων δένδρων, χαμηλών δενδροστοιχιών και φοινίκων. Οι χώροι που θα γίνουν οι επεμβάσεις βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Καλαμάτας και οι εργασίες που απαιτούνται αναγράφονται στα τεύχη δημοπράτησης.
Ο διαγωνισμός θα γίνει την 10η Μαρτίου ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 (ώρα λήξεως παραλαβής προσφορών) στα γραφεία της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, Παπατσώνη 4 ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις ή κοινοπραξίες φυσικών ή νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου της ημεδαπής που αποδεδειγμένα λειτουργούν νόμιμα.
Για την συμμετοχή στο διαγωνισμό ορίζεται εγγύηση ίση προς εννιακόσια εβδομήντα πενήντα ευρώ (975,00 €), αναγνωρισμένης Ελληνικής Τράπεζας..
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση στο site του Δήμου Καλαμάτας, στην ηλεκτρονική Διεύθυνση www.kalamata.gr, και για οποιαδήποτε πληροφορία, καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα γραφεία της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, οδός Παπατσώνη 4, τηλ. 2721360875 - 2721360848.
Την περίληψη της διακήρυξης μπορείτε να τη δείτε εδώ. Τη διακήρυξη εδώ και τη μελέτη εδώ.
 πηγή : kalamata.gr

Περισσότερα »

« Κοίτα ψηλά, Χαμογέλα & πες Καλημέρα !»


Περισσότερα »