18 Ιουλ 2014

Μνημόσυνο για τα θύματα στην Κύπρο το 1974

Την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014 και ώρα 10.00 π.μ., ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού Ιερό Μνημόσυνο για τους Έλληνες και τους Κυπρίους, που έπεσαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974.
 
Στις 10.30 π.μ., στο Ηρώον Ελλήνων και Κυπρίων Αγνοουμένων (Διοικητήριο) θα ακολουθήσει τελετή απόδοσης τιμής σε όσους αγωνίσθηκαν στην Κύπρο κατά των στρατευμάτων του «Αττίλα» και ιδιαιτέρως προς τους αγνοουμένους, με το εξής πρόγραμμα:
 
• Ανάγνωση από Κληρικό ειδικής ευχής υπέρ των αγνοουμένων
• Ομιλία από τον κ. Αντώνιο Τσίχλη, φιλόλογο
• Εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών αγνοουμένων
• Κατάθεση στεφάνων
• Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων
• Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
 
 
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 18 Ιουλίου 2014

ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΣ, ΠΑΥΛΟΣ, ΟΥΑΛΕΝΤΙΝΗ, ΘΕΑ, ΥΑΚΙΝΘΟΣ, ΠΑΜΒΩ, ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ, ΔΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΒΑΡΛΑΑΜ,ΟΝΙΣΗΦΟΡΟΣ, ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΟΣ, ΠΑΜΦΟΔΙΤΗΣ, ΠΑΦΝΟΥΤΙΟΣ, ΠΗΓΩΝ, ΠΟΛΕΜΙΟΣ, ΣΩΖΟΜΕΝΟΣ, ΣΩΤΗΡΙΧΟΣ, ΦΩΤΙΟΣ , ΠΑΜΒΩ 

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Αιμιλιανός (1)
Άγιοι Παύλος, Ουαλεντίνη και Θέη
Άγιος Υάκινθος από την Αμάστριδα
Όσιος Παμβώ
Άγιος Μάρκελλος
Άγιοι Δάσιος και Μάρων
Άγιοι Στέφανος Β' από την Αμάσεια Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης και Ιωάννης Μητροπολίτης Χαλκηδόνας
Ανάμνηση των εγκαινίων του Ναού της Θεοτόκου εν τοις Καλλιστράτου
Άγιος Αθανάσιος ο Ρωμαίος Συγκλητικός, ο εν Κλύσματι
Όσιος Βαρλαάμ ο αναχωρητής κοντά στην Αντιόχεια
Όσιος Ιωάννης του Πολύτλα και εγκλείστου του εν Κιέβω σπηλαίου
Άγιοι Ονησιφόρος, Παμμέγιστος, Παμφοδίτης, Παφνούτιος, Πηγών, Πολέμιος, Σωζόμενος, Σωτήριχος και Φώτιος
Όσιος Παμβώ ο Έγκλειστος
Άγιος Ιωάννης Θ' Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης


 (1)Ο Άγιος Αιμιλιανός γεννήθηκε στο Δορόστολο της Θρακικής Μοισίας, επί εποχής του αυτοκράτορα Ιουλιανού του Παραβάτη. Ήταν δούλος σε έναν ειδωλολάτρη (υπάρχουν πηγές που λένε ότι ήταν γιος τοπικού αξιωματικού με το όνομα Σαββατιανός), ο οποίος όταν έμαθε ότι ο δούλος του ήταν χριστιανός,  τον μαστίγωσε ανελέητα και τον απείλησε ότι, αν συνεχίσει να είναι χριστιανός, θα πάθαινε πολύ χειρότερα. Ο Αιμιλιανός, όχι μόνο παρέμεινε ακλόνητος στην πίστη του, αλλά την επόμενη μέρα πήγε σε ειδωλολατρικό ναό, οπού με σφυρί συνέτριψε όλα τα αγάλματα που ήταν μέσα στο χώρο αυτό. Εξοργισμένοι οι ειδωλολάτρες ιερείς, τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν να δικαστεί.
Ο κύριος του Αιμιλιανού, αμέσως και του ζήτησε να αρνηθεί το Χριστό για να διασωθεί. Επειδή ο Άγιος αρνήθηκε και πάλι βασανίστηκε σκληρά και στη συνέχειας, τον έριξαν στη φωτιά.  Το δε λείψανο του Αγίου, κήδεψε με μεγαλοπρέπεια η γυναίκα του άρχοντα ειδωλολάτρη, που ήταν κρυπτοχριστιανή.
Περισσότερα »

Σεμινάρια Λυρικού Τραγουδιού και Φλάουτου στο Δημοτικό Ωδείο

seminario_dimotiko_odeio.jpg
Σεμινάριο Λυρικού Τραγουδιού και Ερμηνείας με τη σοπράνο Ειρήνη Τσιρακίδου φιλοξενείται από 25 έως 30 Ιουλίου 2014 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνδιοργάνωση με το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. 
 
 
Συμμετέχουν σπουδαστές μονωδίας από όλη την Ελλάδα. Συνεργάτις - συνοδός πιάνου θα είναι η καθηγήτρια του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Κατερίνα Παλαιολόγου. 
Την Τετάρτη 30 Ιουλίου, στις 20.30, θα πραγματοποιηθεί συναυλία των συμμετεχόντων στο Σεμινάριο στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου με ελεύθερη είσοδο.
 
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΛΑΟΥΤΟΥ
 
Διεθνές Σεμινάριο Φλάουτου με τον καθηγητή Michael Faust θα διεξαχθεί από 22 μέχρι 27 Ιουλίου 2014 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, με συμμετοχές σπουδαστών υψηλού επιπέδου από ολόκληρο τον κόσμο (υπάρχει ήδη λίστα αναμονής) , σε συνδιοργάνωση με το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου. 
Ο Μichael Faust, ο οποίος είναι διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητής φλάουτου στην Ανώτατη Σχολή Μουσικής του Ντύσελντορφ στη Γερμανία, θα δώσει ρεσιτάλ στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, την Παρασκευή 25 Ιουλίου στις 19.30, με ελεύθερη είσοδο. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η σολίστ και καθηγήτρια του Ωδείου, Μαρία Παπαπετροπούλου. 
Την οργανωτική επιμέλεια του σεμιναρίου έχει αναλάβει η Λυδία Άιζενμπαχ, απόφοιτη (τάξη φλάουτου της Βίκης Βασιλειάδη) του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας,. 
 
Πληροφορίες στο site: http://flutecoursekalamatamfel.weebly.com/
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

 
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα» !


Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 18 Ιουλίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »