19 Ιουν 2014

200 οδοντίατροι σε συνέδριο στην Καλαμάτα

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/39757-odontiatroi-kalamata
200 οδοντίατροι σε συνέδριο στην Καλαμάτα

Περίπου 200 σύνεδροι θα παρακολουθήσουν το τριήμερο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο που ξεκινά αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα, στο ξενοδοχείο "Elite City Resort".
Με συνολικά 33 ομιλητές και περίπου 30 τοποθετήσεις συνέδρων, το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο θα ξεκινήσει τις εργασίες του αύριο στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής. 

Στις παράλληλες δράσεις του εντάσσονται και η απονομή χρηματικού βραβείου στη μνήμη του Μεσσήνιου Γιάννη Καρκατζούλη, εκδότη επιστημονικού οίκου - ενώ θα απονεμηθεί και τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του καθηγητή Οδοντιατρικής Σταύρου Παπανικολάου, καταγόμενου από τα Αρφαρά. 

Επίσης, θα λειτουργούν 19 εκθεσιακά περίπτερα εταιρειών με οδοντιατρικά υλικά - ενώ υπεύθυνος επιστημονικού προγράμματος είναι ο Κώστας Τόσιος, επίκουρος καθηγητής του Εργαστηρίου Στοματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Φέτος είναι η δεύτερη φορά στα 15 χρόνια του επιτυχημένου θεσμού, που το Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο θα γίνει στην Καλαμάτα. 
 Γράφτηκε από την  Νικολέττα Κολυβάρη

Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/39757-odontiatroi-kalamata  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/health/item/39757-odontiatroi-kalamata
Περισσότερα »

Εκδρομή με τρένο από την Καλαμάτα στους Χράνους Αρκαδίας στις 28 Ιουνίου

Διαδικτυακό Φόρουμ Φίλων του Σιδηροδρόμου Amnizia Railfan Club, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή με τρένο στη σιδηροδρομική διαδρομή Καλαμάτα – Χράνοι Αρκαδίας και επιστροφή, το Σάββατο 28 Ιουνίου.


Προσκαλεί όλους τους πολίτες της Μεσσηνίας με τις οικογένειές τους και κυρίως τα παιδιά, σε μια ξεχωριστή εμπειρία σιδηροδρομικού ταξιδιού στην ιστορική γραμμή των τέως ΣΠΑΠ (Σιδηρόδρομοι Πειραιώς Αθηνών Πελοποννήσου), η οποία διέρχεται από τα εντυπωσιακά, δυσπρόσιτα τοπία της χαράδρας του «Ίσσαρι» όπου γεννιέται ο ποταμός Πάμισος, χαρακτηρίζεται από πλήθος ιστορικών κτηρίων και τεχνικών έργων που έχουν κηρυχθεί ως μνημείο της πολιτιστικής κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού, και προσεγγίζει το γραφικό κατάφυτο ορεινό χωριό της Αρκαδίας κάτω από τις κορυφές του όρους «Τετράζιο».
Η αναχώρηση θα γίνει από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Καλαμάτας το Σάββατο 28 Ιουνίου στις 8:30 το πρωί και η επιστροφή από το σταθμό των Χράνων Αρκαδίας στις 14:30 το μεσημέρι (άφιξη στην Καλαμάτα στις 17:00). Για όσους ενδιαφέρονται για μια μικρή επιπλέον διαδρομή, η αυτοκινητάμαξα θα κινηθεί ως το σταθμό του Λεύκτρου (γνωστό και ως Μπιλάλι) και κατόπιν θα επιστρέψει πάλι στους Χράνους. Κατά τη διαδρομή θα γίνει στάθμευση στο γραφικό σιδηροδρομικό σταθμό του Ζευγολατιού, όπου διατίθεται το περίφημο παστέλι τοπικής παραγωγής, καθώς και σταθμεύσεις σε ενδιαφέροντα σημεία της διαδρομής για φωτογράφηση.
Η τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής, είναι για τους ενήλικες 15€ και για τα παιδιά άνω των 6 ετών 10€.
 Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων παρέχονται στους τηλεφωνικούς αριθμούς: 6944373011 (κ. Καραγεώργος Νίκος) και 6973220423 (κ. Νταίβις Ηλίας).
 Λόγω των περιορισμένων προσφερομένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Περισσότερα : ΕΔΩ
Περισσότερα »

Γνωρίστε τον Ταΰγετο, ένα βουνό με μεγάλη Ιστορία!ΤΑΥΓΕΤΟΣ ή «πενταδάκτυλος» (βυζαντινή περίοδο) λόγω των πέντε κορυφών του ή «Ζυγός του Μελιγού», από το σλαβικό φύλο των Μελιγγών που κατοικούσε εκεί ή κατά τα χρόνια του 1821 «Αγιολιάς ο μακρυνός» λόγω του μεγάλου μήκους του ή «βουνό της Μάνης» από του ναυτικούς μας.


Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο νομούς της Μεσσηνίας και της Λακωνίας και σε δύο πρωτεύουσες όπως η Καλαμάτα (ή Φαρρές κατά την αρχαιότητα) και Σπάρτη.

Ιστορία ΤαϋγέτουΟ Ταΰγετος  πήρε την ονομασία του από την  Νύμφη Ταϋγέτη,  μια από τις 7 κόρες (Ατλαντίδες ή Πλειάδες)  του Άτλαντα και της Πλειόνης.   Η Ταϋγέτη την οποία η θεά Άρτεμις  μεταμόρφωσε σε ελάφι για να γλιτώσει από τις ερωτικές επιθέσεις του Δία.   Όμως δεν τα κατάφερε και ζευγάρωσε με το Δία και  απόκτησε  ένα γιό τον οποίο ονόμασε Λακεδαίμονα. Αυτός ήταν που έδωσε προς τιμήν της μητέρας του, στο βουνό το όνομα Ταΰγετος.Η οροσειρά του Ταΰγετου έχει μήκος 115 Km, μέγιστο πλάτος 30 Km,  έκταση 2.500 τετραγωνικά Km και  η ψηλότερη κορυφή του «Αγιολιάς ή Προφήτης Ηλίας», έχει ύψος 2.407 μ. και βρίσκεται στο ανώτερο μέρος της τοποθεσίας, που με το όνομα "Πυραμίδα" (λόγω σχήματος) ή "ταλετόν" (πιθανόν από τις τελετές που λάμβαναν χώρα).


Για αυτήν την πυραμίδα πολλοί υποστηρίζουν, χωρίς όμως επιστημονική τεκμηρίωση ότι είναι ένα τεχνητό μνημείο το οποίο κατασκευάστηκε το 3.500 – 2.000 π.Χ. 
 


Η πρώτη πυραμίδα σχηματίζεται ψηλά στον ουρανό λίγο πριν ανατείλει ο Ήλιος,  όπου εμφανίζεται  ένα ισόπλευρο τρίγωνο, οι ακτίνες του οποίου διαθλώμενες πίσω από τον Πάρνωνα, σε υψόμετρο 2407 μ. σχηματίζουν ψηλά το είδωλό τη.
Πολλοί λένε ότι δείχνει τις Πλειάδες (μιας και η Ταϋγέτη ήταν Πλειάδα).

Η δεύτερη σκιά της Πυραμίδας,  εμφανίζεται πάλι τις ώρες της ανατολής αλλά είναι πολύ εντυπωσιακή η σκιά, γιατί « βουτάει στα νερά του Μεσσηνιακού κόλπου».

Η τρίτη σκιά της Πυραμίδας,  εμφανίζεται το Ηλιοβασίλεμα και  «πέφτει στον Λακωνικό κάμπο».Όπως και να έχει πάντως, υπήρξε λατρευτικός χώρος από την αρχαιότητα όπου όπως μας πληροφορεί ο Παυσανίας, γίνονταν λατρευτικές τελετές και θυσίες λευκών αλόγων (ηλιακό σύμβολο), αλλά και στα νεώτερα χρόνια,  εκεί κτίστηκε  ναός προς τιμή, του Προφήτη Ηλία. Ο ναός αυτός υπάρχει μέχρι και σήμερα  (χωρίς σκεπή) με πέτρινα καθίσματα,  που κάθε χρόνο όμως, λειτουργεί στις 19 Ιουλίου παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, όπου συρρέουν πολλοί πιστοί.Στη βάση της Πυραμίδας,  ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος μας πληροφορεί,  ότι υπάρχει ένα βάραθρο 8 μέτρων και ενισχύει έτσι,  τις διάφορες «θεωρίες  Συνωμοσίας»,  όπως ότι είναι «Ενεργειακή  Πύλη»,  σύμφωνα με τους Πυθαγόριους.Από την αυτήν την κορυφή αυτή του Ταϋγέτου, μπορεί κανείς να δει από την Μεγαλόπολη έως το Ταίναρο, από την Σπάρτη έως την Καλαμάτα και από την Κορώνη μέχρι την Ελαφόνησο.Στο υψόμετρο του Ταϋγέτου φυτρώνουν, έλατα, πεύκα, βελανιδιές, κουτσουπιές, σφεντάμια, καστανιές, καρυδιές, πολλά σπάνια λουλούδια, όπως ορχιδέες, καμπανούλες, κυκλάμινα, αγριοπανσέδες  κτλ,  σπάνιοι θάμνοι,  όπως τα 1200 περίπου είδη φτέρης και πολλά αρωματικά φυτά,  όπως η ευωδιαστή  ρίγανη του Ταϋγέτου, το περίφημο τσάι του βουνού κτλ.

Το χειμώνα καλύπτεται από χιόνια.


Δείτε το video με την σκιά του Ταυγέτου κατά την Ανατολή του Ήλιου, να σχηματίζει μια ολοφάνερη Πυραμίδα !

Α/Μ
Περισσότερα »

Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στην Κεντρική Αγορά της ΚαλαμάταςΟι κιθάρες του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας τραγουδούν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, πρωί του Σαββάτου 21 Ιουνίου, στην κατάμεστη Κεντρική Αγορά Καλαμάτας!

Με κομμάτια του ρεπερτορίου της κλασικής κιθάρας αλλά και ελληνικές και ξένες ροκ - ποπ μπαλάντες, αφιερωμένες στην Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, γιορτάζουν οι σπουδαστές και οι καθηγητές των Σχολών Κιθάρας και Μοντέρνου Τραγουδιού του Δημοτικού Ωδείου, στην Κεντρική Αγορά, το πρωί του Σαββάτου 21 Ιουνίου, μετά τις 10.00.

Συμμετέχουν οι μαθητές: Θάνος Πέτρουλας, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, Λουκάς Αθηναίος, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνα Κουδούνη, Νεβένη Σιάκου, Γαβριηλία Μαργέλη, Δημήτρης Κακούρος, Θάνος Σκιάς, Δημήτρης Λαλέας, Ερρικαίτη Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Βασιλειάδης, Τάσος Κοτσομύτης, Γιώργος Αποστολόπουλος, Εφραίμ Σούμπλης, Σταύρος Κουτέλας της τάξης Κιθάρας του Αντώνη Κουφουδάκη, καθώς και Φώτης Παπαδόπουλος, Γιάννης Μιμίκος της τάξης Κιθάρας του Σπύρου Καραχάλιου, Μάρτζυ Λάμπου της τάξης Κιθάρας του Γιώργου Χόχωλη και Ευαγγελία Μαραμπέα της τάξης Μοντέρνου Τραγουδιού της Κατερίνας Παλαιολόγου.


Περισσότερα »

Απίστευτη κτηνωδία στην Καλαμάτα, Αλβανός βίαζε την κόρη του επί τρία χρόνια μπροστά στα μάτια της μητέρας της

35χρονος Αλβανός βίαζε την 15χρονη κόρη του
Μια απίστευτη τραγωδία εξελισσόταν στο Τρίκορφο του Δήμου Μεσσήνης, όπου μετά από έναν οικογενειακό καβγά αποκαλύφθηκε ότι ο 35χρονος Αλβανός πατέρας βίαζε την 15χρονη κόρη του, από τότε που το κορίτσι ήταν 11,5 χρόνων.
Γείτονες φώναξαν την Αστυνομία και όταν πήγαν εκεί οι αστυνομικοί του ΑΤ Μεσσήνης και τους πήραν για να τους πάνε στο Τμήμα, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Το κορίτσι είχε κάποιο σημάδι από γρατζουνιά στο μάτι και κρίθηκε ότι έπρεπε να αναλάβει για να βρει το τι συμβαίνει η Ασφάλεια Καλαμάτας. Εκεί, παρουσία ψυχιάτρου, η 15χρονη αποκάλυψε το μυστικό της και την κακοποίηση που δεχόταν στο σώμα και την ψυχή της από τον ίδιο της τον πατέρα, μπροστά και στη μάνα της. 

Η τελευταία στην αρχή αρνιόταν ότι συνέβαινε αυτή η κτηνωδία, αλλά στο τέλος αποκάλυψε τα πάντα, ενώ είπε στους αστυνομικούς ότι έδερνε και την ίδια και την απειλούσε για να μην το αποκαλύψει. Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια έχει 2 ακόμα παιδιά. Ενα αγοράκι που μένει μαζί του και ένα κοριτσάκι που μένει στην Αλβανία. 

Ο 35χρονος πήγε χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες για αιμομιξία, αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου. 

Το κορίτσι εξετάστηκε από ιατροδικαστή και γυναικολόγο, ενώ σήμερα ο πατέρας της αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή Καλαμάτας. 
Ν.Κ.
πηγή : eleftheriaonline.gr  Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/astynomika/item/39723-35xronos-alvanos-viaze-15xroni-kori-tou
Περισσότερα »

Πρόγραμμα MedDiet: με διαγωνισμό μαγειρικής κλείνει η επίσκεψη 26 ειδικών από Λίβανο, Αίγυπτο και Τυνησία


Εικοσιέξι εκπρόσωποι εθνικών φορέων λήψεως αποφάσεων, επιμελητηρίων, επιχειρηματικών ενώσεων από το Λίβανο, την Αίγυπτο και την Τυνησία, ειδικευμένοι στα παραδοσιακά τρόφιμα, τη γεωργία και την υγεία, επισκέπτονται τη Μεσσηνία, στο πλαίσιο του έργου MedDiet  - Μεσογειακή Διατροφή και Ενίσχυση των Παραδοσιακών Τροφίμων. 

Σκοπός είναι να ενημερωθούν σχετικά με τις ευρωπαϊκές πολιτικές και βέλτιστες πρακτικές που άπτονται της Μεσογειακής Διατροφής.

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει ήδη εμπλακεί στο έργο MedDiet, με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και με τη συμμετοχή στελεχών του στο εκπαιδευτικό σεμινάριο σχετικά με τη Μεσογειακή Διατροφή, στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2014, όπως και στην πιλοτική δράση ευαισθητοποίησης των καταναλωτών της Καλαμάτας στις 27 και 31 Ιανουαρίου 2014.

Σήμερα, στις 13.00, στο ξενοδοχείο Elite, στο πλαίσιο αποχαιρετιστήριας εκδήλωσης, νοικοκυρές της Μεσσηνίας με τη βοήθεια των σεφ της Μεσσηνίας  μαγείρέψαν τοπικές συνταγές και κριτές ήταν οι 26 φιλοξενούμενοι.
Περισσότερα »

«Ο Ονειροχαλαστής»: θεατρική παράσταση από το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά»

Το Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά», που υλοποιείται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ανεβάζει την παιδική θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση «Ο Ονειροχαλαστής» στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας (Υπαπαντής 25, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας), την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 και ώρα 19.00.
Το Πρόγραμμα, την εφαρμογή του οποίου ζήτησε και πέτυχε ο Δήμος Καλαμάτας, αναπτύσσεται και εφαρμόζεται από το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΚΕΔΑ). Εντάσσεται, δε, στο γενικότερο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με στόχο την προώθηση της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και της ποιοτικής αναβάθμισης του ελληνικού σχολείου, μέσα από την ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων στις Περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδος, Νοτίου και Βορείου Αιγαίου, Πελοποννήσου, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδος.
afisa
Συντελεστές της παράστασης:
Σενάριο: Βούλα Παπαγιάννη
Σκηνοθεσία: Σόνια Μιλένκοβιτς
Μουσική: Τίτος Γεωργιάδης
Χορογραφίες: Σοφία Κολιλέκα
Σκηνογράφος: Αναστασία Καρατζίδη
Παίζουν:
Νίκος Κάπιος
Οδυσσέας Σταμούλης
Ιωάννα Ασημακοπούλου
Έφφη Αλεξάνδρου
Τέτη Παπαβασιλείου
Σόνια Μιλένκοβιτς
Δέσποινα Παπαχριστοπούλου
Δημήτρης Ελέζογλου
Ασπασία Τρίγκα
Νάντια Κολιλέκα
Μελίνα Κλιάμπα
Χορεύουν:
Μαρίνα Κοκκίνου
Marqis Morrison
Λήδα Κρητικού
Σοφία Κολιλέκα.
Συμμετέχουν μαθητές Ρομά από την περιοχή της Καλαμάτας.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ
Η Ονειρούπολη, η δημοκρατική χώρα των ονείρων, δέχεται κάθε βράδυ τα όνειρα των παιδιών όλου του κόσμου. Στην Ονειρούπολη τα όνειρα των παιδιών γίνονται αληθινά. Ξαφνικά μια καταστροφή πλήττει την Ονειρούπολη! Ένας Ονειροχαλαστής καταστρέφει τα όνειρα των παιδιών…
Το θεατρικό έργο βασίζεται στην ομώνυμη ιστορία της Βούλας Παπαγιάννη, μέλους της Επιστημονικής Επιτροπής του Έργου.
Την εικονογραφημένη ιστορία μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα:
http://www.keda.gr/eclass/modules/units/?course=TED100&id=35
afisa.JPG πηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Οργάνωση και Διοίκηση Δημοσίων Υπηρεσιών, Οργανισμών και Επιχειρήσεων» του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, στη Σχολή Επιστημών Διοίκησης και Οικονομίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-15 τριανταεπτά θέσεις μεταπτυχιακών φοιτητών. Το Πρόγραμμα απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στη Δημόσια Διοίκηση (Master in Public Management).
Επισυνάπτεται το κείμενο της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 19 Ιουνίου 2014

ΙΟΥΔΑΣ, ΠΑΙΣΙΟΣ, ΖΩΣΙΜΟΣ, ΖΗΝΩΝ, ΑΣΥΚΡΙΤΟΣ, ΒΑΡΛΑΑΜ, ΙΩΒ.
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι ψάρι

Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Άγιος Ιούδας ο Απόστολος
Όσιος Παΐσιος (1) ο Μέγας και θεοφόρος
Άγιος Ζώσιμος
Όσιος Ζήνων
Άγιος Ασύγκριτος ο Ιερομάρτυρας
Όσιος Βαρλαάμ ο Βάζσκυ
Άγιος Ιώβ Μητροπολίτης Μόσχας

(1) Ο Όσιος Παΐσιος, καταγόταν από χριστιανούς γονείς και γεννήθηκε το 300μχ στην Αίγυπτο. Είχε 7 αδέλφια και αυτός ήταν ο μικρότερος, αλλά ορφάνεψαν πολύ νωρίς, δεν απομακρύνθηκαν όμως από το δρόμο του Χριστού, πράγμα που φρόντισε η μητέρα τους.
Έτσι ο Παίσιος όταν ενηλικιώθηκε πήγε να ασκητέψει στην έρημο κοντά στον  Αββά Παμβώ. Έμεινε για λίγο μαζί του και μετά εγκαταστάθηκε στο δυτικό μέρος της ερήμου, όπου πλήθος ανθρώπων τον επισκεπτόταν για να ακούσει τις συμβουλές του. Έμεινε εκεί πολλά χρόνια και όταν έφτασε σε πολύ προχωρημένη ηλικία οι αδελφοί μοναχοί, τον έπεισαν να κατεβεί στην κοντινότερη πόλη ώστε να βοηθήσει  και άλλους ανθρώπους  με τις συμβουλές και τους χρηστούς λόγους του. Εκοιμήθη ειρηνικά και τον έθαψαν στην έρημο όπου ασκήτευε. Μετά από χρόνια ο ασκητής Ισίδωρος μετέφερε στην Πισιδία το άγιο λείψανό του και το εναπόθεσε στο εκεί Μοναστήρι του.


ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ
Περισσότερα »

«Σύντομη γνώση , με αποφθέγματα :Σινκλέρ Λιούις » !!!


«Περικοπές, αποσπάσματα, περιλήψεις κ.λπ. έχουν τον ίδιο προορισμό με τα αναφλεκτικά κάτοπτρα –να συλλέγουν τις διασκορπισμένες ακτίνες του πνεύματος και της σοφίας από τους συγγραφείς και να κατευθύνουν αυτές αιχμηρές, με θέρμη και ταχύτητα στη φαντασία του αναγνώστου»

Ιωνάθαν Σουϊφτ

Περισσότερα »

Σήμερα 19 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 19 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Φίλε Κριέ, σήμερα η διάθεσή σου να κάνεις αλλαγές και να φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου είναι σαφής και ιδιαίτερα έντονη. Εξίσου σαφές όμως είναι και το γεγονός πως αν βιαστείς για όλα αυτά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο μπερδεμένος. Δώσε το χρόνο που χρειάζονται οι καταστάσεις και κράτησε την αισιοδοξία σου. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, φίλε Ταύρε, μπορεί να ακούσεις λόγια πίσω από την πλάτη σου που θα σε εκνευρίσουν ή να πεις εσύ λόγια, για τα οποία θα μετανιώσεις αργότερα. Φρόντισε λοιπόν να μην παρασυρθείς από την ένταση που θα νιώθεις, γιατί πολλά θα είναι τα μηνύματα που θα παρερμηνευτούν. Προτίμησε τη σιωπή και την αυτοσυγκράτηση.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, η σημερινή Πέμπτη δεν είναι και η πιο ευχάριστη για εσένα. Εκτός του ότι θέλεις να τελειώσεις με κάποιες υποχρεώσεις που σε αγχώνουν, οι λύσεις που θα προτείνεις, θα σε φέρουν σε σύγκρουση με δικά σου άτομα και κυρίως, την οικογένειά σου. Δείξε ώριμη στάση και μη φτάσεις στα άκρα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Φίλε Καρκίνε, η σημερινή μέρα είναι πολύ καλή για εσένα, γιατί καταφέρνεις να συγκροτηθείς και νιώθεις ότι τα άγχη που σε είχαν βάλει σε πανικό, μένουν πίσω σου. Κράτησε αυτή την τακτική της συγκρότησης και της ψυχραιμίας και μην κινείσαι βιαστικά και επιπόλαια, για να λύσεις διάφορα θέματα. Άκουσε τη φωνή της καρδιάς σου, όσον αφορά στις αισθηματικές υποθέσεις και μην γίνεσαι ξεροκέφαλος και εγωιστής.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή Πέμπτη, αγαπητέ Λέοντα, είναι άκρως κατάλληλη για σκέψη και αυτοσυγκέντρωση, αφού θα είσαι ήρεμος και σε θέση να κάνεις έναν ουσιαστικό διάλογο με τον εαυτό σου. Πρόσεξε την υγεία, αλλά και την εμφάνισή σου, και μην παρασύρεσαι σε κραιπάλες. Δεν σου κάνουν καλό και μετά δεν θα ξέρεις τον τρόπο να ανακάμψεις.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο, τον οποίο έχεις χαράξει με πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια μέχρι τώρα, γι’ αυτό και θα σε οδηγήσει στην επιτυχία που αναζητάς. Απόφυγε κάθε σχόλιο ή γνώμη που θα σε αποσυντονίσει και δείξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Αυτή η Πέμπτη, με την Σελήνη να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Δία, σε ευνοεί ιδιαίτερα.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αν είσαι Ζυγός, αισιοδοξία, δυναμισμός και καλή διάθεση είναι τα χαρακτηριστικά της ημέρας για σένα, και δεν είναι λίγα! Απόλαυσε μία Πέμπτη  όπου όλα πηγαίνουν αρκετά καλά για το ζώδιό σου. Τα σχέδιά σου προχωρούν όπως τα υπολόγιζες και η μιζέρια των προηγούμενων ημερών, δίνει τη θέση της στο χαμόγελο.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, σήμερα η διάθεσή σου είναι αρκετά ανεβασμένη και καλή. Είναι μία καλή ευκαιρία για εσένα να βρεις χρόνο για να σκεφτείς κάποια πράγματα που απέφευγες μέχρι τώρα, χωρίς απαραιτήτως να σε πάρει από κάτω. Οι αποφάσεις που θα πάρεις, θα είναι κάτω από το πρίσμα της λογικής και αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα τους θα έχουν συμφέρουσα και μόνιμη διάρκεια για εσένα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, είσαι αρκετά κουρασμένος αυτό το διάστημα και αυτό φαίνεται σήμερα, καθώς δυσκολεύεσαι να κάνεις βασικά πράγματα. Φρόντισε τον εαυτό σου, που εκπέμπει σήμα κινδύνου, και ασχολήσου μετά με τις υποχρεώσεις σου. Ειδικά κάποια οικογενειακά ζητήματα, μπορεί να σε απασχολήσουν κατ’ εξοχήν.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Φίλε Αιγόκερε, κοίταξε να μείνεις λίγο μόνος σου σήμερα και να αξιολογήσεις τους ανθρώπους που σε περιβάλουν και αν αξίζουν να ασχολείσαι μαζί τους και να στεναχωριέσαι για να δικά τους προβλήματα. Μόνο έτσι θα καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα, για το ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και με ποιους αξίζει τον κόπο να συναναστρέφεσαι.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, αυτή η Πέμπτη σε βρίσκει σε μια αρκετά ευαίσθητη φάση και με μια τάση απομόνωσης από τους γύρω σου. Μη κλείνεσαι στον εαυτό σου και μεγεθύνεις τα αρνητικά σου συναισθήματα, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Να ξέρεις πως αύριο θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, καταφέρνεις να βγεις από το καβούκι στο οποίο έχεις μπει και παίρνεις δραστικές αποφάσεις, που αφορούν στη ζωή σου. Κάνε τις κινήσεις που θέλεις, με ηρεμία και χωρίς πανικό και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάποιες από αυτές, συζήτησέ τις με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, πριν τις ακολουθήσεις.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »

Σήμερα 19 Ιουνίου 2014 τα Ζώδια προβλέπουν για σας


Προβλέψεις για σήμερα 19 Ιουνίου 2014Κριός (21/03 – 19/04)

Φίλε Κριέ, σήμερα η διάθεσή σου να κάνεις αλλαγές και να φέρεις τα πάνω κάτω στη ζωή σου είναι σαφής και ιδιαίτερα έντονη. Εξίσου σαφές όμως είναι και το γεγονός πως αν βιαστείς για όλα αυτά, κινδυνεύεις να βρεθείς ακόμα πιο μπερδεμένος. Δώσε το χρόνο που χρειάζονται οι καταστάσεις και κράτησε την αισιοδοξία σου. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους.

Ταύρος (20/04 – 20/05)

Σήμερα, φίλε Ταύρε, μπορεί να ακούσεις λόγια πίσω από την πλάτη σου που θα σε εκνευρίσουν ή να πεις εσύ λόγια, για τα οποία θα μετανιώσεις αργότερα. Φρόντισε λοιπόν να μην παρασυρθείς από την ένταση που θα νιώθεις, γιατί πολλά θα είναι τα μηνύματα που θα παρερμηνευτούν. Προτίμησε τη σιωπή και την αυτοσυγκράτηση.

Δίδυμος (21/05 – 21/06)

Αγαπητέ Δίδυμε, η σημερινή Πέμπτη δεν είναι και η πιο ευχάριστη για εσένα. Εκτός του ότι θέλεις να τελειώσεις με κάποιες υποχρεώσεις που σε αγχώνουν, οι λύσεις που θα προτείνεις, θα σε φέρουν σε σύγκρουση με δικά σου άτομα και κυρίως, την οικογένειά σου. Δείξε ώριμη στάση και μη φτάσεις στα άκρα.

Καρκίνος (22/06 – 22/07)

Φίλε Καρκίνε, η σημερινή μέρα είναι πολύ καλή για εσένα, γιατί καταφέρνεις να συγκροτηθείς και νιώθεις ότι τα άγχη που σε είχαν βάλει σε πανικό, μένουν πίσω σου. Κράτησε αυτή την τακτική της συγκρότησης και της ψυχραιμίας και μην κινείσαι βιαστικά και επιπόλαια, για να λύσεις διάφορα θέματα. Άκουσε τη φωνή της καρδιάς σου, όσον αφορά στις αισθηματικές υποθέσεις και μην γίνεσαι ξεροκέφαλος και εγωιστής.
Λέων  (23/7  – 23/4)

Η σημερινή Πέμπτη, αγαπητέ Λέοντα, είναι άκρως κατάλληλη για σκέψη και αυτοσυγκέντρωση, αφού θα είσαι ήρεμος και σε θέση να κάνεις έναν ουσιαστικό διάλογο με τον εαυτό σου. Πρόσεξε την υγεία, αλλά και την εμφάνισή σου, και μην παρασύρεσαι σε κραιπάλες. Δεν σου κάνουν καλό και μετά δεν θα ξέρεις τον τρόπο να ανακάμψεις.
Παρθένος (23/08 – 22/09)

Αγαπητέ Παρθένε, είσαι σε έναν πολύ καλό δρόμο, τον οποίο έχεις χαράξει με πολύ δουλειά και πολύ προσπάθεια μέχρι τώρα, γι’ αυτό και θα σε οδηγήσει στην επιτυχία που αναζητάς. Απόφυγε κάθε σχόλιο ή γνώμη που θα σε αποσυντονίσει και δείξε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου. Αυτή η Πέμπτη, με την Σελήνη να πραγματοποιεί θετική όψη με τον Δία, σε ευνοεί ιδιαίτερα.
Ζυγός (23/09 – 23/10)

Αν είσαι Ζυγός, αισιοδοξία, δυναμισμός και καλή διάθεση είναι τα χαρακτηριστικά της ημέρας για σένα, και δεν είναι λίγα! Απόλαυσε μία Πέμπτη  όπου όλα πηγαίνουν αρκετά καλά για το ζώδιό σου. Τα σχέδιά σου προχωρούν όπως τα υπολόγιζες και η μιζέρια των προηγούμενων ημερών, δίνει τη θέση της στο χαμόγελο.

Σκορπιός (24/10 – 22/11)

Αγαπητέ Σκορπιέ, σήμερα η διάθεσή σου είναι αρκετά ανεβασμένη και καλή. Είναι μία καλή ευκαιρία για εσένα να βρεις χρόνο για να σκεφτείς κάποια πράγματα που απέφευγες μέχρι τώρα, χωρίς απαραιτήτως να σε πάρει από κάτω. Οι αποφάσεις που θα πάρεις, θα είναι κάτω από το πρίσμα της λογικής και αυτό σημαίνει ότι τα αποτελέσματα τους θα έχουν συμφέρουσα και μόνιμη διάρκεια για εσένα.

Τοξότης (23/11 – 21/12)

Αγαπητέ Τοξότη, είσαι αρκετά κουρασμένος αυτό το διάστημα και αυτό φαίνεται σήμερα, καθώς δυσκολεύεσαι να κάνεις βασικά πράγματα. Φρόντισε τον εαυτό σου, που εκπέμπει σήμα κινδύνου, και ασχολήσου μετά με τις υποχρεώσεις σου. Ειδικά κάποια οικογενειακά ζητήματα, μπορεί να σε απασχολήσουν κατ’ εξοχήν.

Αιγόκερως (22/12 – 19/01)

Φίλε Αιγόκερε, κοίταξε να μείνεις λίγο μόνος σου σήμερα και να αξιολογήσεις τους ανθρώπους που σε περιβάλουν και αν αξίζουν να ασχολείσαι μαζί τους και να στεναχωριέσαι για να δικά τους προβλήματα. Μόνο έτσι θα καταλήξεις σε ασφαλή συμπεράσματα, για το ποιοι είναι οι πραγματικοί σου φίλοι και με ποιους αξίζει τον κόπο να συναναστρέφεσαι.

Υδροχόος (20/01 – 18/02)

Αγαπητέ Υδροχόε, αυτή η Πέμπτη σε βρίσκει σε μια αρκετά ευαίσθητη φάση και με μια τάση απομόνωσης από τους γύρω σου. Μη κλείνεσαι στον εαυτό σου και μεγεθύνεις τα αρνητικά σου συναισθήματα, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Να ξέρεις πως αύριο θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

Ιχθύς (19/02 – 20/03)

Σήμερα, αγαπητέ Ιχθύ, καταφέρνεις να βγεις από το καβούκι στο οποίο έχεις μπει και παίρνεις δραστικές αποφάσεις, που αφορούν στη ζωή σου. Κάνε τις κινήσεις που θέλεις, με ηρεμία και χωρίς πανικό και όλα θα πάνε πολύ καλύτερα στο άμεσο μέλλον. Αν δεν είσαι σίγουρος για κάποιες από αυτές, συζήτησέ τις με τους ανθρώπους που εμπιστεύεσαι, πριν τις ακολουθήσεις.

Για αναλυτικές προβλέψεις αισθηματικές, 
επαγγελματικές κτλ στην 

Περισσότερα »