17 Ιαν 2015

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: O Γιωρίκας !
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 17 Ιανουαρίου

ΙΟΥΝΙΛΛΑ, ΤΟΥΡΒΩΝ, ΑΧΙΛΛΑΣ, ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΦΙΛΟΘΕΟΣ,ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

1.         Άγιος Αντώνιος (1)ο Μέγας
2.         Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων
3.         Όσιος Αντώνιος (2)ο νέος ο Θαυματουργός
4.         Άγιος Θεοδόσιος ο Μεγάλος ο βασιλεύς
5.         Όσιος Αχιλλάς
6.         Άγιοι Ιουνίλλα και Τουρβών
7.         Άγιος Αντώνιος Αρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ Ρωσίας
8.         Όσιος Αντώνιος εκ Ρωσίας
9.         Όσιος Αντώνιος ο Μετεωρίτης (Καντακουζηνός)
10.       Όσιος Φιλόθεος
11.       Άγιος Αντώνιος Επίσκοπος Βολογκντά της Ρωσίας
(1)Ο Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, γεννήθηκε το 251μ.χ.  στην Άνω Αίγυπτο. Οι γονείς του ήταν πλούσιοι χριστιανοί, αλλά δυστυχώς έμεινε ορφανός σε μικρή ηλικία  πράγμα που τον έκανε από μικρή ηλικία να στραφεί στην φροντίδα της αδελφής του αλλά και στην μυστική θεωρία των μοναχών της ερήμου. Ο μοναχικός βίος τον κέρδισε νωρίς και έτσι εγκατέλειψε τα εγκόσμια και μετέβη στην έρημο. Το μερίδιο της περιουσίας του το μοίρασε στους φτωχούς πριν μεταβεί στην έρημο.
Στην έρημο ήταν τόσο μεγάλη η αφοσίωση του που ο Κύριος τον ευλόγησε με το να μπορεί να εξέρχεται του σώματος του. Πολλοί πιστοί προσέτρεχαν σε αυτόν για να τον ακούσουν και να ζητήσουν την ευλογία του, μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Απεβίωσε εν ειρήνη σε ηλικία 105 ετών.


 (2) Ο Άγιος Αντώνιος ο νέος, καταγόταν από τη Βέροια της Μακεδονίας. Από πολύ μικρός είχε μεγάλη αγάπη προς τον μοναχικό βίο και έτσι νέος ακόμη πήγε στην Μονή της Πιερίας όπου εχάρη μοναχός. Η ψυχή του όμως λαχταρούσε πλήρη αφοσίωση στον Κύριο και έτσι έφυγε από την μονή και εγκαταστάθηκε σε μια σπηλιά κοντά στη μονή. Εκεί έζησε 50 χρόνια μέχρι τον ειρηνικό θάνατό του. Λέγετε ότι το άταφο λείψανο του ανακάλυψαν τα σκυλιά κάποιου κυνηγού και έτσι χριστιανοί το περισυνέλλεξαν και το έθαψαν με τιμές ενώ  στο σημείο που βρέθηκε το λείψανό του ανεγέρθη ναός ο οποίος σώζεται μέχρι και σήμερα.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 17 Ιανουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

« Καλημέρα με Υγεία και πολλά χαμόγελα!»


Περισσότερα »