Υλικά
2 κιλά μοσχάρι Ελιά σε μερίδες
2-3 καρότα σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 μικρό ποτήρι κρασί
Θυμάρι ή ρίγανη φρέσκια
Δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
3-4 φύλλα δάφνης
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι
1 κ.σ. κορν φλάουρ
1-2 λεμόνια
Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ προσθέτοντας το κρασί, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και το αφήνουμε μέσα στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Αυτή τη διαδικασία μπορούμε να την κάνουμε και από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε ακόμα και 24 ώρες μέσα στο μπολ, θα πάρει όλα τα αρώματα και θα γίνει ακόμα καλύτερο. Την επόμενη μέρα θα πάρουμε μία κατσαρόλα στην οποία θα προσθέσουμε ελαιόλαδο και θα σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος - αφού έχουμε αφαιρέσει με τα χέρια μας όλα τα μυρωδικά- χωρίς όμως να το πλύνουμε, ώστε επάνω στο κρέας να υπάρχουν κομμάτια από τη ρίγανη το θυμάρι το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Σοτάρουμε καλά το μοσχάρι. Αν η κατσαρόλα δεν το πάρει όλο μαζί τότε τμηματικά αφαιρούμε τα κομμάτια που έχουμε σοτάρει και προσθέτουμε τα επόμενα, όταν το μοσχάρι αρχίσει να σοτάρετε κολλάει στον πάτο της κατσαρόλας, προσοχή δεν το τραβάμε μέχρις αλλά το αφήνουμε μέχρις ότου να ξεκολλήσει από μόνο του τότε έχει σωταριστεί σωστά. Γυρίζουμε το κομμάτι από την άλλη πλευρά. Θα προσθέσουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο και αφού σοταριστούν λίγο θα προσθέσουμε και το καρότο. Σοτάρουμε λίγο και βάζοντας μέσα όλα τα κομμάτια από το μοσχάρι, αλάτι πιπέρι, μπαχάρι, λίγο νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το μοσχάρι σε σιγανή φωτιά μέχρις ότου να μαλακώσει τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
Στη συνέχεια, σε ένα μπολ στίβουμε ένα με δύο λεμόνια προσθέτουμε και μία κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ και ανακατεύουμε καλά. Το ρίχνουμε μέσα στο μοσχάρι δυναμώνοντας τη φωτιά και αφήνοντας το να πάρει μία με δύο βράσεις ώστε να γίνει ο ζωμός από το μοσχάρι γλάσο.
Σερβίρουμε με πουρέ ή ρύζι.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.
ΥΓ: αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και ένα κυδώνι κομμένο σε φέτες.