24 Σεπ 2014

Σύσσωμη η τουριστική βιομηχανία της Βρετανίας στη Μεσσηνία!

Πελοπόννησο και ειδικότερα τη Μεσσηνία επέλεξαν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες για να πραγματοποιήσουν το ετήσιο συνέδριο τους το 2015. 

Πρόκειται για το “The Travel Convention”, το ετήσιο συνέδριο της ABTA (Association of British Travel Agents) -η οποία αριθμεί χιλιάδες μέλη Τουριστικά Γραφεία και Tour Operators στη Μεγάλη Βρετανία- τη διοργάνωση του οποίου κέρδισε σήμερα στην Σλοβενία η περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 10-15 Οκτωβρίου στην Μεσσηνία και αναμένεται να συμμετέχουν πλέον των 600 μελλών της ABTA καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών διαδικτύου GOOGLE, Yahoo, Tripadvisor, όπως και τουριστικοί συντάκτες από τα σημαντικότερα βρετανικά έντυπα (Telegraph, Times κ.α.).

Στην Σλοβενία, η οποία αποτέλεσε τη διοργανώτρια χώρα του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ για το 2014, σε μια εντυπωσιακή τελετή στην Λουμπλιάνα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Σλοβένο υπουργό Τουρισμού, υποσχέθηκε στους κορυφαίους Βρετανούς Tour Operators ότι «τον Οκτώβριο του 2015 θα γνωρίσουν την Πελοπόννησο, έναν νέο ανερχόμενο προορισμό με σημαντική δυναμική, που είναι έτοιμη να προσφέρει στους ταξιδιώτες εξαιρετικές εμπειρίες».

Επισημαίνεται ότι οι ενέργειες για την υποψηφιότητα της Πελοποννήσου ξεκίνησαν από την έκθεση WTM Λονδίνου το 2013, όπου σε προγραμματισμένο ραντεβού με τον πρόεδρο του ABTA κ. Noel Josephides, στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου έθεσαν την πρόθεση τους να λάβει υποψηφιότητα η Πελοπόννησος για τη διοργάνωση του ετήσιου συνεδρίου τους. Ακολούθησαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια, που ανέλαβε την ευθύνη για τη σύνταξη μιας ολοκληρωμένης και ανταγωνιστικής πρότασης, ενώ πραγματοποιήθηκε διερευνητική επίσκεψη στην Μεσσηνία και εκτενής παρουσίαση του προορισμού στην ηγετική ομάδα του AΒΤΑ. Η Πελοπόννησος εισήλθε στην κούρσα της διεκδίκησης του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ, ανταγωνιζόμενη δεκάδες άλλους προορισμούς από τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ βρέθηκε στην τελική ευθεία της διεκδίκησης με την ανταγωνιστική Πορτογαλία και την Ινδονησία.

Αναφερόμενος στην επιλογή της Πελοποννήσου για τη διοργάνωση του Συνεδρίου της ΑΒΤΑ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «η επιλογή της Πελοποννήσου αποτελεί “ψήφο εμπιστοσύνης” για τον προορισμό όπου  το σύνολο των tour operator θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής  αλλά και τους τοπικούς τουριστικούς επαγγελματίες. Επιπρόσθετα οι Πελοποννήσιοι τουριστικοί επιχειρηματίες θα έχουν την ευκαιρία να το παρακολουθήσουν, να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις της τουριστικής αγοράς αλλά κυρίως να γνωριστούν με τους τουριστικούς επαγγελματίες της Μεγάλης Βρετανίας».

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε δηλώσεις του τόνισε την ικανοποίησή του για την απόφαση της ΑΒΤΑ να διοργανώσει τo Travel Convention 2015 στην Πελοπόννησο και τη Μεσσηνία. Η Βρετανική τουριστική αγορά για εμάς είναι η παραδοσιακή αγορά που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Συνεργαστήκαμε όλο αυτό το χρονικό διάστημα με τον κ. Josephides και τους ανθρώπους της ΑΒΤΑ ώστε το 2015 η διοργάνωση του συνεδρίου του μεγαλύτερου τουριστικού οργανισμού των τουριστικών πρακτόρων της Βρετανίας να πραγματοποιηθεί στην Πελοπόννησο. Αυτό και μόνο αποτελεί ένα παγκόσμιο γεγονός, μια παγκόσμια τουριστική είδηση στη Μυθική Πελοπόννησο. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε όλους τους Βρετανοιύς τουριστικούς πράκτορες τον Οκτώβριο του 2015, είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε όλους αυτούς τους δρόμους της όμορφης Πελοποννήσου, της Μυθικής Πελοποννήσου στα βλέμματα των ειδικών με τον τουρισμό. Είμαστε εκεί για να σας εκπλήξουμε, για να σας προσφέρουμε ιδιαίτερες εμπειρίες και τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Μυθικής Πελοποννήσου που μέρα με τη μέρα προσφέρει στους παγκόσμιους φίλους της. 

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στον καθοριστικό για την τουριστική ανάπτυξη ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει αυτή η επιλογή για την Πελοπόννησο. «Για μια εβδομάδα θα βρεθούμε στο επίκεντρο των τουριστικών επαγγελματιών της πιο αξιόπιστης αγοράς για τον τόπο μας που δεν είναι άλλη από την Μεγάλη Βρετανία. Όταν εργαζόμαστε συντονισμένα και με συνέπεια τα καταφέρνουμε», δήλωσε ο κ. Τατούλης ενώ αναφέρθηκε και στην ευθύνη που αναλαμβάνουμε για μια επιτυχημένη διοργάνωση. «Επιλέξαμε να γίνει στη ναυαρχίδα της τουριστικής ανάπτυξης του προορισμού που δεν είναι άλλη από την Μεσσηνία ενώ έκλεισε την ομιλία του καλώντας του συμμετέχοντες να βιώσουν την εμπειρία της "Μυθικής Πελοποννήσου"».

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΑΒΤΑ κ. Noel Josephides τόνισε «είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος για τη διοργάνωση του συνεδρίου του ΑΒΤΑ του χρόνου στην Πελοπόννησο και ιδιαίτερα στη Μεσσηνία. Δουλέψαμε σκληρά για ένα χρόνο και το 2015 στη Μεσσηνία θα βρεθούν πάνω απο 600 σοβαροί Βρετανοί πράκτορες. Αυτό θα έχει πολύ σημαντικά αποτελέσματα και θα δημιουργήσει τεράστια διαφορά στο ενδιαφέρον για την περιοχή. Θα έχουμε την ευκαιρία να δείξουμε την Ελλάδα όπως είναι και όπως πρέπει, ώστε να αλλάξουμε την οπτική των tour operator στην Αγγλία για την Ελλάδα. Θα δείξουμε ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΤΑ κ. Mark Tanzer τόνισε από την πλευρά του ότι η Πελοπόννησος και η Μεσσηνία αποτελούν «φανταστικό προορισμό, ο οποίος θα τύχει εξαιρετικής εκτίμησης από όλα τα μέλη της ABTA».

Υπογραμμίζεται ότι η ABTA είναι ο σύνδεσμος των Βρετανών tour operators και το συνέδριο τους θεωρείται κορυφαίο τουριστικό event, αφού στις περιοχές όπου πραγματοποιείται σε ετήσια βάση εκτιμάται ότι αυξάνεται η τουριστική κίνηση από την Μεγάλη Βρετανία κατά 25% μέσα σε λίγους μήνες από την διοργάνωσή του. Μέχρι σήμερα η χώρα μας δεν είχε καταφέρει να διεκδικήσει με αξιώσεις την διοργάνωση.

Πηγή: best-tv
Περισσότερα »

Εντυπωσιακή αναπαράσταση του τάφου της Αμφίπολης

Η ύπαρξη τέταρτου θαλάμου στον τάφο της Αμφίπολης έχει ανατρέψει τις έρευνες και τους σχεδιασμούς των αρχαιολόγων.
 
 Ο θάλαμος αυτός ενδεχομένως να είναι και ο τόφος ταφής του σημαντικού «ενοίκου», να υπάρχει δηλαδή εκεί η σαρκοφάγος, και όπως όλα δείχνουν είναι υπόγειος. 
 
Το δεδομένο αυτό έχει δημιουργήσει ένα κύμα αισιοδοξίας στους επιστήμονες ότι οι τυμβωρύχοι, κινούμενοι σε μεγάλο ύψος, αφού δεν είχαν τα μέσα να αφαιρέσουν τον μεγάλο όγκο χώματος, δεν βρήκαν τον τέταρτο θάλαμο. 
 
Φαίνεται ότι ο κατασκευαστής του τάφου ήθελε να προστατέψει με κάθε τρόπο την σαρκοφάγο και να εμποδίσει τους τυμβωρύχους να εισέλθουν μέχρι εκεί, ακόμη κι αν κατάφερναν να φτάσουν μέχρι τον τρίτο θάλαμο στον οποίο βρίσκονται σήμερα οι αρχαιολόγοι.
Περισσότερα : best-tv
Περισσότερα »

Στη Νέδουσα τίμησαν τον ήρωα Νικηταρά

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τον ήρωα της Ελληνικής Εθνεγερσίας Νικηταρά, πραγματοποίησαν την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου η Ενορία Αγίας Αικατερίνης Νέδουσας, η Τοπική Κοινότητα Νέδουσας του Δήμου Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεδουσαίων.  
Τελέσθηκε Θεία Λειτουργία μεταξύ 8.00 και 10.30 το πρωί και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση. Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, ομιλία για τη ζωή, τους αγώνες και το άδοξο τέλος του ήρωα, όπως και χοροί από πολιτιστικούς συλλόγους. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με δεξίωση στην πλατεία του χωριού.
nikitaras-nedousa.jpgnikitaras-nedousa_1.jpgnikitaras-nedousa_2.jpgnikitaras-nedousa_3.jpgnikitaras-nedousa_4.jpgnikitaras-nedousa_5.jpgnikitaras-nedousa_6.jpgnikitaras-nedousa_7.jpgπηγή :Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Εγγραφές όλη τη χρονιά στις καλλιτεχνικές σχολές της Κ. Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας

Τα μαθήματα στις Σχολές Καλλιτεχνικής Παιδείας της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» έχουν ξεκινήσει, για τη διδακτική περίοδο 2014 – 2015. Οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο, τη Σχολή Χορού και το Εικαστικό Εργαστήρι διενεργούνται όλη τη διδακτική χρονιά.
 
•Δημοτικό Ωδείο
Βιλλεαρδουΐνου, Πλ. Υπαπαντής
Τηλ.: 27210 21881
Fax: 27210 81885
 
•Σχολή Χορού
Παν. Καίσαρη 6
Τηλ.: 27210 83086
Fax: 27210 26966
 
•Εικαστικό Εργαστήρι
Ναυαρίνου 8
Τηλ: 27210 28864,
Fax: 27210 86510
 
sxoles.JPGπηγή : Δ.Καλαμάτας
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 24η Σεπτεμβρίου (video)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

 
Περισσότερα »

«Ξεκινήστε τη μέρα σας, όμορφα! Πείτε απλά Καλημέρα σας » !


Περισσότερα »