Υλικά για 4 άτομα
4 Ντομάτες
4 Πιπεριές
2 μέτριες πατάτες
280 γρ. Ρύζι μπονετ
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελάχιστη ρίγανη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις ντομάτες τις πιπεριές και τις πατάτες.
Με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια (ή αν δεν έχουμε με ένα κουτάλι) αφαιρούμε από τις ντομάτες όλο το εσωτερικό της το ίδιο και από τις πιπεριές.
Λιώνουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό που αφαιρέσαμε από τις ντομάτες και στη συνέχεια αν θέλουμε ψιλοκόβουμε και το εσωτερικό από τις πιπεριές.
Τα τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο τον μαϊντανό το σκόρδο δυο-τρεις κουταλιές ελαιόλαδο το ρύζι 2 κ.γλ. αλάτι πιπέρι.
Γεμίζουμε τα γεμιστά μας και τα τοποθετούμε σε ταψί.
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες μέσα στο ίδιο μπολ που είχαμε βάλει τη γέμιση προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λίγο ρίγανη και τις βάζουμε ανάμεσα στα γεμιστά μας.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 175 βαθμούς στον αέρα για μία ώρα ίσως λίγο παραπάνω, ανάλογα με το φούρνο.
Καλή Επιτυχία!
Σίσσυ Μ.