13 Μαΐ 2015

« Μικρές πινελιές χιούμορ με ένα ανέκδοτο » !


Περισσότερα »

Σε ποιες τροφές βρίσκονται καρκινογόνες ουσίες. Λίστα

Σε ποιες τροφές βρίσκονται καρκινογόνες ουσίες; Διαβάστε τι λίστα για τις τροφές που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο.
ADVERTISEMENT
Δεκατέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο με καρκίνο.
Σύμφωνα με το αμερικανικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες κινδύνου που συμβάλλουν στην εμφάνιση του καρκίνου.
Δείτε ποιες είναι οι 6 τροφές που έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι περιέχουν καρκινογόνα. Πόσες από αυτές βρίσκονται στη δική σας κουζίνα;
1. Ποπ-κορν μικροκυμάτων
Η συσκευασία περιέχει επικίνδυνα χημικά που συνδέονται με τον καρκίνο του ήπατος και τον καρκίνο στο πάγκρεας, καθώς και με την υπογονιμότητα. Το ίδιο το συσκευασμένο καλαμπόκι περιέχει διακετύλιο, γνωστό καρκινογόνο που μπορεί παράλληλα να προκαλέσει βλάβες στους πνεύμονες.
2. Φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας
Τα φρούτα μη βιολογικής καλλιέργειας μολύνονται από τα παρασιτοκτόνα και πολλές φορές από μη εγκεκριμένα λιπάσματα. Τα υπολείμματα δεν αφαιρούνται κατά 100% με το πλύσιμο.
3. Τομάτα κονσέρβα
Η κονσέρβα περιέχει ένα χημικό που ονομάζεται ΒΡΑ (δισφαινόλη Α). Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην υπογονιμότητα, την καρδιοπάθεια και αρκετές άλλες ασθένειες. Λόγω της οξύτητάς τους, οι τομάτες απορροφούν το ΒΡΑ ευκολότερα από άλλες τροφές.
4. Αλλαντικά
Τα λουκάνικα, το μπέικον και η μορταδέλα είναι μερικά από τα επικίνδυνα αλλαντικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Σχεδόν κάθε τύπος επεξεργασμένου κρέατος περιέχει βλαβερές χημικές ουσίες και συντηρητικά όπως το νιτρικό νάτριο.
5. Σολομός ιχθυοτροφείου
Ο σολομός είναι ένα πεντανόστιμο και υγιεινό ψάρι, όμως πρέπει να προσέχουμε την προέλευσή του. Τα χημικά, τα αντιβιοτικά και τα παρασιτοκτόνα που χρησιμοποιούνται σε πολλά ιχθυοτροφεία αλλοιώνουν σημαντικά την ποιότητα του θρεπτικού ψαριού.
6. Πατατάκια
Εκτός από τα απαγορευμένα λιπαρά τρανς και το υπερβολικό αλάτι, τα πατατάκια είναι φορτωμένα με πρόσθετα γεύσης, συντηρητικά και χρωστικές. Τα πατατάκια παρασκευάζονται σε υψηλές θερμοκρασίες ώστε να είναι τραγανά, η διαδικασία όμως αυτή οδηγεί στο σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών (ακρυλαμίδια).
Προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε. Αναζητήστε, σύμφωνα με το onmed, προϊόντα από πιστοποιημένους παραγωγούς ώστε να προστατεύσετε την υγεία σας.
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 13 Μαίου 2015

ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΣΕΡΓΙΟΣ, ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΛΑΟΔΙΚΙΟΣ, ΠΑΥΣΙΚΑΚΟΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ,  ΙΒΗΡΑΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΑΒΡΗΛ, ΑΒΒΑΝΟΣ, ΟΥΑΛΕΡΙΑΝΟΣ, ΣΑΡΒΑΤΟΣΘΕΟΚΤΙΣΤΟΣ
Νηστεία - Επιτρέπεται το λάδι και ο οίνος

 Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα

Αγία Γλυκερία (1)
Όσιος Ευθύμιος ο Νέος κτήτορας της Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους
Άγιος Λαοδίκιος ο δεσμοφύλακας
Όσιος Παυσίκακος Επίσκοπος Συνάδων
Άγιος Αλέξανδρος ο Μάρτυρας επίσκοπος Τιβεριανών
Όσιος Νικηφόρος ο Πρεσβύτερος
Ανάμνηση των εγκαινίων του ναού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου Παντανάσσης στη νήσο της Αγίας Γλυκερίας
Όσιος Ιωάννης ο Ίβηρας
Όσιος Γεώργιος ο Ίβηρας
Όσιος Γαβριήλ ο Ίβηρας
Άγιοι Ιβηρίτες Μοναχοί οι Οσιομάρτυρες
Μετακομιδή του Ιερού λειψάνου του Αγίου Μακαρίου του Ιερομάρτυρα
Άγιος Αββανός
Άγιος Ουαλεριανός Επίσκοπος Ωξέρρης
Άγιος Ονήσιμος εκ Γαλλίας
Άγιος Σαρβάτος Επίσκοπος Τονγκρέ Βελγίου
Όσιος Θεόκτιστος
Αγία Γλυκερία του Νόβγκοροντ

 (1) Η Αγία Γλυκερία, καταγόταν από την Τραϊανούπολη της Θράκης και γεννήθηκε τον  το 2ο αιώνα όταν αυτοκράτορας ήταν ο Αντωνίνος Πίος. Έγινε χριστιανή σε νεαρή ηλικία και δίδασκε το λόγο του Κυρίου, πράγμα που εξόργισε τον Σαββίνο, ηγεμόνα της Τραιανούπολης.
Την κάλεσε και εκείνη εμφανίστηκε μπροστά του με το σταυρό χαραγμένο στο μέτωπό της, αυτός διέταξε και την οδήγησαν στον ναό για να θυσιάσει στα είδωλα. Η Αγία Γλυκερία όμως κατέστρεψε το άγαλμα του Δία πράγμα που εξόργισε τους ειδωλολάτρες και την λιθοβόλησαν.

Οι πέτρες όμως δεν την χτύπησαν και οδηγήθηκε εκ νέου στη φυλακή όπου υπέστη βασανιστήρια, αλλά προσηλύτισε τον δεσμοφύλακά της Λαοδίκιο ο οποίος στη συνέχεια μαρτύρησε και αυτός για το Χριστό. Εξοργισμένος ο Σαββίνος διέταξε και την έριξαν στα θηρία, εκ των οποίων μόνο ένα την δάγκωσε με αποτέλεσμα να παραδώσει λίγες ημέρες αργότερα το πνεύμα της στον Κύριο. Ενταφιάστηκε στην Ηράκλεια της Χαλκιδικής όπου έκανε πολλά θαύματα στους πιστούς που κατέφευγαν  να προσκυνήσουν το  λείψανό της.
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 13 Μαίου (video) **

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :

Περισσότερα »

« Ξεκινήστε τη μέρα σας όμορφα, πείτε απλά Καλημέρα ! »


Περισσότερα »