30 Νοε 2017

Σαν Σήμερα 30 Νοεμβρίου (video) **

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :
Περισσότερα »

ΣΥΝΤΑΓΗ : ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΥλικα
8-9 Μέτρια Πορτοκαλια (περίπου 1500-1600 γρ)
2 Κιλά Ζάχαρη*
1 Λεμόνι
1 κ.γ.Κουρκουμα
2 Ποτήρια Νερό
2 Βανίλιες

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και το λεμόνι.  Αφαιρούμε τις άκρες και κόβουμε σε  λεπτές φέτες τα πορτοκάλια.
Στύβουμε  το λεμόνι, κρατάμε το χυμό και το υπόλοιπο το κόβουμε σε λεπτές  φέτες και τις προσθέτουμε  στα  πορτοκάλια.
Στη συνέχεια τοποθετούμε τα πορτοκάλια σε μια κατσαρόλα μαζί με  το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο, ώστε να ξαφρίσουμε αν χρειάζεται.  Προσθέτουμε τη ζάχαρη τις βανίλιες και το χυμό που έχουμε κρατήσει από το λεμόνι και αφήνουμε τη μαρμελάδα να βράσει για μια ώρα.  
Στη συνέχεια λιώνουμε το πορτοκάλι  με το ραβδομπλεντερ και αφήνουμε την μαρμελάδα να ησυχάσει!
Αν δούμε, ότι η μαρμελάδα μας, δεν έχει απορροφήσει όλα τα υγρά και είναι ρευστή,την βράζουμε λίγα λεπτά ακόμα και στη συνέχεια την τοποθετούμε σε βάζα.
Αν θέλουμε να κρατήσουμε την μαρμελάδα μας, για πολύ καιρό εκτός ψυγειου τότε θα πρέπει να την βάλουμε στα βάζα μας, όσο είναι καυτή αλλά το ίδιο ζεστά πρέπει να είναι και τα βάζα μας, τα οποία όταν τα κλείσουμε θα πρέπει να τα βάλουμε ανάποδα για 24 ώρες μέχρι να τελειώσουν τελείως!
Κάθε βάζο που θα ανοίγουμε θα πρέπει να το βάζουμε στο ψυγείο.

Καλή  Επιτυχία!

Σίσυ Μ.
30-11-2016
*ΥΓ: Αν είσαστε από αυτούς που δεν σας αρέσει η πικρίλα των εσπεριδοειδών, τότε θα πρέπει να ξύσετε τα πορτοκάλια και να κάνετε χρήση για την μαρμελάδα σας μόνο το εσωτερικό του πορτοκαλιού και το Ξύσμα και πρέπει δηλαδή να αφαιρέσουμε όλο το λευκό τμήμα γιατί αυτό είναι που δίνει πικρή γεύση στα πορτοκάλια.
Επίσης θα πρέπει τα πιρτοκάλια μας να είναι φρέσκα, να έχουν σφιχτή φλούδα και όχι μαλακιά....γιατι τότε θα αφαιρέσουμε ολα τα λευκά μέρη γιατι διαφορετικά οι ίνες θα είναι σκληρές και δεν θα βγάζουν.
Περισσότερα »