ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
- 200 ml γάλα
- 120 γρ άχνη ζάχαρη
- 50 βούτυρο
- 1 αυγό
- 7 γρ μαγιά
- 12 κουταλιές πραλίνα
- άχνη για το πασπάλισμα
- λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και την μαγιά. Ανακατέψτε με αυγοδάρτη το αυγό με την ζάχαρη. Βάλτε το γάλα μαζί με το βούτυρο να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσει το βούτυρο (να μην βράσει). Βάλτε στο μπολ με το αλεύρι, το μείγμα με το αυγό και το μείγμα με το γάλα και ανακατέψτε καλά με το χέρι , μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και ελαστική. Καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε να φουσκώσει για 2 ώρες. Χωρίστε την ζύμη σε 12 μπαλάκια και βάλτε στο κάθε ένα από μία κουταλιά πραλίνα. Κλείστε καλά για να μην βγει έξω και βάλτε τα σε λαδωμένο ταψί. Αφήστε τα ξαναφουσκώσουν για 30 λεπτά . Ψήστε στους 180 c για 20-25 λεπτά και όταν κρυώσουν ραντίστε με άχνη.