16 Φεβ 2015

«Ένα ανεκδοτάκι τώρα, είναι ότι «πρέπει» τι λέτε?»!!!


Περισσότερα »

Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού για το έργο : «ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ»

Ο Δήμος Καλαμάτας προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ», με προϋπολογισμό 21.500.00  €. Ο  διαγωνισμός  θα  διεξαχθεί  στις 24-02-2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 (ώρα λήξης επίδοσης προσφορών) στα γραφεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, οδός Ψαρών 15 (Διοικητήριο), 1ος όροφος.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από την Διεύθυνση  Προγραμματισμού Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Θεμάτων  του Δήμου Καλαμάτας  οδός Πολυβίου 6, μέχρι και την 19/02/2015, ημέρα Πέμπτη Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721081721,2721063451 FAX 2721360711, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κ. Πρωτογέρη Αθηνά. 
Την περίληψη διακήρυξης μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την διακήρυξη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Την μελέτη μπορείτε να την κατεβάσετε από εδώ.
Το σχέδιο μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την εργασία "Φυτοπροστασία αλσυλλίων και υπολοίπων χώρων πρασίνου"


Ο Δήμος Καλαμάτας, σύμφωνα με την υπ. αρ. 3/2015 μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών με τίτλο «Φυτοπροστασία αλσυλλίων και υπολοίπων χώρων πρασίνου» προβαίνει στην αναζήτηση ενδιαφερομένων επαγγελματιών για την υλοποίηση της εργασίας «Φυτοπροστασία αλσυλλίων και υπολοίπων χώρων πρασίνου .
Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 19.999,19 € με το ΦΠΑ. Η προμήθεια εντάσσεται στο τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2015 με πίστωση 20.000,00 € (με το Φ.Π.Α), χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ  2015 και πρέπει να υλοποιηθεί  τμηματικά κατόπιν έγγραφης  ή  τηλεφωνικής  παραγγελίας  προς  τον ανάδοχο.
Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με την Δ/νση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών στο τηλέφωνο 27213-60854 με τον κ. Κωνσταντόπουλο Κωνσταντίνο τις εργάσιμες ημέρες και ώρες..
Οι προσφορές θα γίνονται δεκτές μέχρι την 20/02/2015 ημέρα  Παρασκευή και ώρα 10:00 στα γραφεία της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών Παπατσώνη 4  στο ισόγειο.
Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν μαζί με την προσφορά τους τα εξής δικαιολογητικά:
  • Πιστοποιητικό σπουδών ή βεβαίωση ότι απασχολούν κατ’ ελάχιστο ένα Γεωπόνο ή Τεχνολόγο Γεωπόνο ή Δασολόγο ή Δασοπόνο.
  • Υπεύθυνη δήλωση ότι διαθέτουν τον απαιτούμενο μηχανολογικό εξοπλισμό όπως περιγράφεται στη μελέτη 3/2015 της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.
Η μη προσκόμιση κάποιου εκ των ανωτέρω δικαιολογητικών αποτελεί λόγο αποκλεισμού του συμμετέχοντος.
Το κριτήριο για την κατακύρωση της εργασίας είναι το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης (%) επί του συνολικού προϋπολογισμού καθώς και η τήρηση των τεχνικών προδιαγραφών που έχουν τεθεί στην υπ. αρ. 3/2015 μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι παραστάσεις του «Αλλοίμονο στους νέους» από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις της κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου «Αλλoίμονο στους νέους», από την Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (Δημοσθένους 2 ), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και κάθε Κυριακή στις 20.00.
Μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα, με ποιο τρόπο και με ποιο τίμημα; Αξίζει να ανταλλάξει κανείς την ψυχή του για μια και μόνη επιθυμία του; Το «Αλλοίμονο στους νέους» είναι από τις κλασικές ταινίες του ελληνικού ασπρόμαυρου κινηματογράφου, που πραγματεύεται το διαχρονικό μύθο του Φάουστ, προσωποποιώντας το μύθο αυτό στο πρόσωπο του Ανδρέα, ενός πλούσιου ηλικιωμένου που πουλάει τη ψυχή του στο διάβολο, προκειμένου να κερδίσει λίγα χρόνια νεότητας και την αγάπη μιας όμορφης κοπέλας, της Ρίτας. 
 
alloimono-stous-neous 4
 
Και ενώ όλα γίνονται όπως τα σχεδίασε, δεν υπολόγισε πως τα νιάτα θέλουν και χρήματα, με αποτέλεσμα ο φίλος του, ο ηλικιωμένος Αγησίλαος, να κερδίσει με τα λεφτά του το κορίτσι, τη Ρίτα. 
Είναι τα νιάτα το μοναδικό διαβατήριο για μια καλύτερη και ευτυχισμένη ζωή; Σύντομα συνειδητοποιεί πως στον έρωτα δεν αρκούν μόνο τα νιάτα, αλλά χρειάζονται και τα λεφτά. Είναι τραγική ειρωνεία η διαχρονικότητα αυτής της παλιάς ελληνικής ταινίας, που σατιρίζει ταυτόχρονα το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στη δεκαετία του 1960. Μισό και παραπάνω αιώνα μετά, στις μέρες μας, οι νέοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το πλατύ φάσμα της ανεργίας που πνίγει και σκοτώνει τα όνειρα τους, τον έρωτα, τη χαρά και την ελπίδα για το αύριο.
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.
 
alloimono-stous-neous_1.jpgalloimono-stous-neous_2.jpgalloimono-stous-neous_3.jpgalloimono-stous-neous_4.jpg
alloimono-stous-neous_5.jpg  Πηγή: kalamata.gr
Περισσότερα »

Σαν Σήμερα 16 Φεβρουαρίου (video)

  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO :Περισσότερα »

Κόβονται τα γηρασμένα δέντρα: πρόσκληση ενδιαφέροντος

Πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνει ο Δήμος Καλαμάτας για την κοπή ευρισκόμενων σε κεντρικούς δρόμους γηρασμένων δέντρων και την απομάκρυνση των ξύλων για καύση. 


Δείτε το σχετικό έγγραφο.

Η διαδικασία προβλέπει τη δωρεάν παραχώρηση της ξυλείας, σε όσους επιλεγούν από την Υπηρεσία για την κοπή των δένδρων.

πηγή : kalamata.gr
Περισσότερα »

Γιορτάζουν σήμερα 16 Φεβρουαρίου


ΠΑΜΦΙΛΟΣ, ΦΛΑΒΙΑΝΟΣ, ΡΩΜΑΝΟΣ, ΤΑΝΚΟ, ΜΑΚΑΡΙΟΣ, ΗΛΙΑΣ, ΤΙΤΙΟΣ, ΙΟΥΣΤΟΣ, ΧΛΟΗ, ΚΡΙΣΠΟΣ
Επιτρέπονται όλες οι τροφές
Ολόκληρο το εορτολόγιο για σήμερα
Άγιος Πάμφιλος και οι συν αυτώ Μάρτυρες
Άγιος Φλαβιανός  (1)  Πατριάρχης              
Κωνσταντινουπόλεως
Όσιος Μαρουθάς ο επίσκοπος συν των Αγίων 
Μαρτύρων εν Μαρτυροπόλει
Όσιος Φλαβιανός
Άγιος Ρωμανός ο νέος Οσιομάρτυρας
Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου «ἐν Κύπρῳ»
Άγιος Tanco Επίσκοπος Βέρντεν
Άγιος Μακάριος Μητροπολίτης Μόσχας
Άγιος Ηλίας ο Ιερομάρτυρας
Άγιοι Τιτίος, Ιούστος, Χλόη και Κρίσπος

(1) O Άγιος Φλαβιανός, διατέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως κατά τα έτη 446-449 μ.Χ.  Ήταν σκευοφύλακας στο ναό της Αγίας Σοφίας και διαδέχτηκε στον Πατριαρχικό θρόνο τον Άγιο Πρόκλο (βλέπε 20 Νοεμβρίου) .  Ήταν ευσεβής,  μετριοπαθής και αγωνίσθηκε κυρίως για την ειρήνη μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, ειδικά μετά τις διαμάχες των θεολόγων της Αλεξανδρείας και της Αντιοχείας. Μετά την καταγγελία του Ευσεβίου Δορυλαίου τον επόμενο χρόνο από την ενθρόνισή του, για την πλάνη που είχε υποπέσει ο αρχιμανδρίτης  Ευτυχής, ο οποίος υποστήριζε ότι ο Χριστός διέθετε μόνο τη θεία φύση, η οποία απορρόφησε την ανθρώπινη, Ο Φλαβιανός τον  καταδίκασε με τοπική Σύνοδο, αποκτώντας έτσι αρκετούς εχθρούς, όπως τον Πατριάρχη  Αλεξανδρείας Διόσκορο, ο οποίος δεν δέχτηκε τις αποφάσεις της Γ΄ Οικουμενικής Συνόδου, αλλά και τον Χρυσάφιο ευνούχο του Αυτοκράτορα Θεοδοσίου Β΄,  οι οποίοι προσπαθούσαν για την  εκθρόνισή του.
Αντιπαράθεση για αυτήν την καταδίκη υπήρξε και μέσα στο παλάτι ανάμεσα στην αδελφή του Αυτοκράτορα Πουλχερία  και της ίδιας της Αυτοκράτειρας Ευδοκίας. Αυτός όμως που έπεισε τον αυτοκράτορα για την απομάκρυνση του Φλαβιανού ήταν ο Χρυσάφιος. Ο Χρυσάφιος ήταν υποστηρικτής του Ευτυχή και έτσι έπεισε τον αυτοκράτορα να συγκαλέσει Οικουμενική Σύνοδο στην Έφεσο, υπό τον Διόσκορο επίσκοπο Αλεξανδρείας. Η  Σύνοδος της Εφέσου η οποία λέγεται και «ληστρική»  η οποία πραγματοποιήθηκε στις 8 Αυγούστου του 449 μ.Χ.  καθήρεσε τον Φλαβιανό επαναφέροντας τον Ευτυχή και εξόρισε, ενώ αποκατέστησε τον Ευτυχή.  Τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την σύνοδο αυτή, όπως και το γεγονός ότι  πλήθος καθοδηγούμενο από ένα ρασοφόρο, τον αρχιμανδρίτη Βαρτουφά, κακοποίησαν βάναυσα τον άγιο.  Υπέκυψε στα τραύματα που του προκάλεσαν κατά την διάρκεια της συνόδου τρεις μέρες μετά στην εξορία. Εκτός από τα σωματικά τραύματα αυτή που τραυματίστηκε περισσότερο ήταν η ψυχή του Αγίου και του προκάλεσε μεγάλη θλίψη.
Η αποκατάσταση του ονόματός του έγινε κατά την Δ΄Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνεκλήθη  δύο χρόνια αργότερα, το 451μ.χ. , και  καταδίκασε την αίρεση του Ευτυχή, καθαίρεσε το Διόσκορο και αποκατέστησε την ορθόδοξη πίστη.
Το λείψανο του Φλαβιανού, με την φροντίδα της της αδελφής του Αυτοκράτορα Πουλχερίας, μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη και τοποθετήθηκε στο Ναό των Αγίων Αποστόλων.
ΥΓ: Μέχρι τον 12ο μ.Χ. αιώνα η εκκλησία μας μαζί με την Καθολική εκκλησία εόρταζαν  τον Άγιο Φλαβιανό στις 18 Φεβρουαρίου αντί της 16ης Φεβρουαρίου που εορτάζεται σήμερα.

Περισσότερα »

« Καλημέρα σας ! Να έχετε μια όμορφη μέρα ! »


Περισσότερα »